13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
Toroco #4675 ya amit elfelejtettem hogy olyan 50000 lakosnál az ipart elkezdheted áttelepíteni egy szomszéd régióba. persze ha ez lesz a szándékod az uthálózatot előre épitsd ki, mert késöbb problémás lehet. én sok helyre csináltam dupla utakat ami az egész városon egyenesen keresztül megy, de a forgalom az igy is katasztrófális. Az áttelepítést én ugy csináltam hogy a szomszéd zónában leraktam hatalmas területre ipari zónákat és megcsináltam az összekötő utakat a régiók között. kb 6ot, aztán a városomban leromboltam az egészet aztán vissza a ipari régióba és jó pár évig futtattam. én az ipari régióból veszem az áramot, a városomban csak egy naperőmű van, de az sem működik :D -
Toroco #4674 -
Toroco #4673 én 6*10 es zónákat csonálok ha van rá lehetőségem, de van 6*8, 6*6 meg kissebb is. végül is majdnem mindegy mekkora, de 10*6 a legnagyobb asszem amit lehet ugy hogy az ut fele nézzen a zóna bajárata ami a kis nyilak jelölnek. én mindog először lerakom az utat aztán részletekben töltöm ki a zónát, ha utakat akar tenni bele. a képen láthatod ahol piros vonalat rajzoltam, azt annyi részletből raktam le. igy biztosan nem lesz benne ut, és jó fele néz a zóna. persze néhol több részletből kell megcsinálni. ez függ attól hogy mekkora területet keritesz be úttal és hogy milyen a talaj. van olyan terep ahol pl a 10*6 os zónát amától leteszi utak nélkül, van ahol 3 részre darabolja.
városkezdésre javaslom hogy egy 10*6os területet kerits el és tegyél bele nagy korházat, nagy rendörséget, nagy tűzöltóságot, és általános iskolát, és a támogatást vedd vissza minimálisra és utána pakold körbe kissürüségű lakó, és üzleti zónákkal. az elején többségben legyen a lakó rész. érdemes még egy 10*6os területet szabadon hagyni mellette, mert majd kell a hely közép iskolának , meg plusz korháznak. az közép iskolát és az általánost idővel le kell cserélni nagy ált. és közép iskolára, meg a rendörséget delux rendőr állomásra, ekkor jól jön az az üresrész. persze ha igy csinálod ne a térkép szélén kezd hanem annyival beljebb és lejjeb hogy az korház max hatósugara lefedje a térképszéléig. addig a pontig ahol az egér áll a térkép széleitől 35 kockányira van. pirossal jelöltem a korházat és a hatósugarát a csücsökben, sárgák a nagy iskolák, kék a delux rendőrség. -
#4672 a fene azt a lusta fejedet. három gombnyomással több az már fárasztó???
Sim City 4
Sim City4: Rush Hour
az, hogy esetleg vírusos (kétlem), nem az én hibám. hogy hogy kell kezelni nemtom és nem is érdekel. -
argo001 #4671 trainer...?
valaki tud adni egy linket pls. vagy az e-mailemre el tudja küldeni a trainert??? -
Toroco #4670 dokumentums and settings/neved/dokumentumok/simcity 4 -
#4669 nagyon megköszönném:) előre is:)) -
#4668 hova ment a játék? -
Toroco #4667 csinálok most neked egy képet amin lerakok pár zónát ahogy én szoktam, és csinálok közeli képet róla.
felhőkarcolók majd csak akkor lesznek ha a lekoság 40000 körül van, és már nem nagyon lehet máshova építkezni. és csak a nagy sűrűségű zónába lesznek. -
#4666 nézegettem én már azokat korábban, de így utólag látva sem mindig tiszta, hogy hogy is lett lerakva. tudom, hogy néha nehéz ugyanazokat leírogatni:)
olvasgatom a többi simcity-s oldalt is, azokat is felhasználom majd:) csak én ilyen szőrözős típus vagyok, amíg nem rágják a számba vagy nem látom magam előtt, addig nem mindig értem a mechanizmusát az adott dolognak. ezért előre és Én kérek elnézést:)) -
Hay #4665 Hi!
Nézdd meg az előző oldalon megtalálható képeket 1-2 városról -
#4664 én például úgy csináltam, hogy szépen "körberajzoltam" úttal egy 6*8-as zónát, és beleraktam kis sűrűségű lakóépületeket. nyomtam a ctrl-t, hogy ne rakjon bele utat. ekkor úgy nézett ki, hogy 1*3-as "téglalapokból" állt össze ez a rész. ez mit jelent? nem lehet növelni ezt a területet? vagy ez nem számít bele, hogy majd hol épülhet felhőkarcoló?(tudom, hogy az majd csak később és nem kis sűrűségűnél:)) szóval amit ad "alapot", amolyan telekméretnek, az számít valamit? mert van olyan, hogy nem 1*3, hanem csak 1*2 vagy 1*1-es ez a méret. -
argo001 #4663 nem azér, de tesztelni akarom trainerrel is.
nem venné el a kedvem
na tud vki egy jó trainert? (egy linket.) -
#4662 érdemes vegyíteni a res-com zónákat.
egyrészt nem kell annyira messzire menni melóba, másrészt magas lesz a vásárlók száma. -
#4661 azt kérdezni is akartam, hogy ki mekkora területet, zónákat szokott lerakni? a zónán belül egyáltalán egyformát (csak lakos, csak üzlet, csak ipar) vagy ezek vegyes-válogatottját? kivéve mondjuk az ipart, mert ugye azt általában nem szeretik a közelben tudni. -
Toroco #4660 Hi!
Hát igen a kezdés nehéz, és párszor valószinüleg csödbe fogsz jutni. a legjobb takarékosság ha amikor leraksz egy iskolót, korházat, rendőrséget, erőművet, akkor a támogatást vissza veszed hogy éppen csak annyit pénzt kapjon amennyi kell. és a hatósugara lefedje a várost. ezt a kérdőjel ikonra kattintva, majd az adott épületre kattintva tudod beállítani. ha kevés lesz nekik a pénz majd reklamálni fognak. -
#4659 Valamiért a leggyáribb területeken is simít valamit .
A nem-re kattints, bár asszem ki is lehet kapcsolni, hogy rákérdezzen-e, de egyszerűbb körbemenni a szomszédos régiókon, és megcsinálni a reconcile-t ott, hogy később ebből ne legyen gond . -
#4658 de én nem csináltam semmit a földdel, hagytam úgy ahogy kaptam. szóval az elején a nem-re kattintsak? -
#4657 A szomszédsághoz igazította a földrajzi területed .
Ha az egyik régió vízzel végződik, a mellette levő régió nem kezdődhet hegyekkel, stb . Legalább is csúnya úgy .
Jobb a szomszédság területét igazítani hozzád ;) -
#4656 Hi!
no, felraktam, játszottam és mérgelődtem:))
gondoltam, hogy nem lesz egyszerű, de hát elsőre nem is vártam többet:)
egyenlőre majd azt kell megtanulnom, hogy hogyan tegyem pluszba a bankszámlát. a végére rájöttem, hogy a demand mit jelent, annak ellenére, hogy már itt olvastam róla:)
viszont történt egy érdekes dolog. elmentettem a várost, hogy majd folytatom. másnap mikor betöltöttem, kiírt egy üzenetet, amit nem olvastam végig, csak elfogadtam, erre hatalmas robbanások rázták meg a várost és a fele összedőlt illetve mínusz 40ezer lett a pénzem. azonkívül a vizes rész is több lett, ebből kifolyólag az ipar fele is eltűnt. a szemétlerakóm meg a víz közepére került így. ez mi a franctól van? amíg nem játszom vele is zajlik benne az élet vagy mi? volt egy nagy földrengés? nem lesz vicces, ha megint lesz hasonló. -
#4655 Nem igazán vágom, hogy miért kell egy ilyen játékban trainert használni.....
Éppen azt veszíti ezzel a játék amiért érdemes vele játszani.
Ha trainerrel akarsz játszani akkor sztem inkább keress magadnak más elfoglaltságot, mert szvsz nem éri meg megkeresni és leszedni ugyanis 10 perc után megunod a játékot mert nem lesz miért harcolni a városodban. -
argo001 #4654 Na tud valaki segíteni? (keresőben nincs kedvem, meg erőm végigböngészni azt a néhány[száz] találatot) -
#4653 Biztosan, kereső a lelke . :) -
#4652 oldal, ahol le vannak írva a missiok. -
#4651 Mi ? -
argo001 #4650 Halljátok, létezik-e egyáltalán a Sim City Rush Hour-hoz működőképes trainer? Mert egyet letöltöttem, az nem müxik a másik pedig vírusos. Ha valaki adna egy linket, vagy elküldené az [email protected] a trainert megköszönném. -
#4649 regen olvasgattam a forumot és hasznaltam a keresot de semmi ertelmesre nem bukkantam,ugyhogy sorry!forditast hol talalok?sima sim city-hez. -
#4648 van ehhez hasonló? -
Toroco #4647 hogy hogy nem sikerült élesebben? ha csinálsz egy képet az ugyan olyan lesz mint a játékban, esetleg a konvertáláskor lesz szemcsésebb. -
MBela #4646 SimCity 4 Transportation Addon, ez egy kiegészítő? és mik vannak benne? használja valaki?
-
#4645 töltsd le a Frapsnevű progit. Azzal még videot is csinálhatsz. -
#4644 Ez a városunk! Tök klafa, csak nem sikerült élesebben kivágni! :)
-
#4643 deluxe edition = alap sim city 4 + rush hour kiegészítő -
#4642 3 fajta Sim City van: A sima a roush hour és a deluxe edition. -
endrow #4641 hány fajta sim city 4 van?
-
Hay #4640 PrtScr (?) -
#4639 Hogy lehet fenyképezni (a fényképező nélkül csak a billentyűzeten)??? Mert úgy akarom lefényképezni hogy a vezérlőtálca ottmaradjon.
Ja és választ várok! -
#4638 New York City -
#4637 köszike a válaszokat, már megvan a gém:)) hétfőn,kedden kipróbálom:)) addig olvasgatom a tippeket:)) -
Toroco #4636 nyugodtan kezdheted az RH val. nem nehezebb, csak több lehetőséged van, persze a forgalmat normálisan összehozni nehezebb, de az nem annyira számit abban hogy melyikkel kezd