13557
  • argo001
    be is írtam a google-ba csak hát lusta vok végigböngészni a találatokat
    egyébként mi lenne, ha összehoznánk egy sim city 4 rajongói weblapot?
  • Toroco
    én is találtam egy linket. elvileg ezek a trénerek jók, mert mindhez oda van irva hogy rush hour trainer
  • Toroco
    nem baj ha itt vagy, de tényleg már zavaró volt az hogy állandóan trénert kérsz, pedig te is beirhattad volna a google-be mit bigapó
  • argo001
    mit vagy úgy odáig? baj ha itt vagyok?
  • bigapó
    ez szinte biztos, úgyhogy szerintem te ebben az életben már nem fogsz Simcityvel jáccani...

egyébként nem tudom, hogy mit vagy úgy betojva? ha easy-n kezded kapsz 400000(!) pézt, azt meg nem olyan könnyű elverni. elolvasod Toroco tanácsait és megnézed a képeket, amiket nekem szúrt be, hogy hogy kell lerakni a zónákat; ellátogatsz a simcity 4 magyar oldalára és azt is elolvasod Á-tól Z-ig és elkezdel játszani!!!
    és most már légyszíves többet ne írj be trainer-es linket kérve! talán ha kipróbálnád és gyakorolnál már kábé ott járnál, mint Én...
    mer ha jól látom egyidőben szereztük be (vagy nem, de mindegy, mert nem sokat játszhattál eddig vele)
  • argo001
    letöltöttem és nem müxik
    (apróság, de nekem a Rush Hourhoz kéne trainer, lehet, hogy az alaphoz készült trainerek nem működnek a RH-ban?)
  • argo001
    köszönöm a traineres linket.
  • Toroco
    valamelyik grafikon mutatja. kbra leolvasható a grafikon számozásából
  • bigapó
    azt hol írja ki számszerűleg hogy mennyi a commute time? nekem csak short-long meg ilyen van. patch-elni kell?
  • Toroco
    nekem most 170000, de már egy ideje nem nyomultam. most más játékokkal is játszom párhozamosan.
  • Toroco
    ya az azt jelenti hogy mennyi idő kell ahoz hogy a munkába érjenek. nekem az 70-70, de én sem tudom csökkenteni.
  • bigapó
    csak, hogy lásd mennyire jó vagyok hozzád:)) remélem ezen az oldalon már jók a trainerek. Erre tessék--->>>
  • danióra
    Kinek mennyi volt a maximum populáció?
  • Hunor1
    Hello all !
    Bocsi a közbeszúrásért,de új vok még itt is, meg a játékba is.Most a legnagyobb problémám a hosszú " Commute time " Ez azt jelenti, hogy messze vannak a melóhelytől?? Vagy az utazási időt jelöli? Erre mi az optimális megoldás? Pedig vannak buszmegállók, sőt már metróm is.Igaz ezeket alig használják ! Kihasználtságuk 10 % alatti...hmmm aztán mégis sírnak....
    Köszike.
  • Toroco
    őrölük hogy másnál is bevált a módszerem.

azok a területek amik nem épültekbe rögtön majd pár év alatt beépülnek. a demand graf szerintem a számokkal azt mutathatja hogy kb hány emberre kéne olyan tipusú zónákat lerakni.

ha az áthúzott autós ikon nem tünik el egy idő után akkor valószinüleg az a baj hogy azóna lerakásakor azok a kis nyilak amik az irányát jelzik nem érik el az utat. van nagyobb park is, 2*2 es, és van 3*3 as tér vagy pláza amit lerakhatsz
  • argo001
    nah aki tud trainert a SC4RH-hoz, vagy aki nagyon jártas a játékban vegyen föl MSN-en
    [email protected]
    MSN-cím ez
  • bigapó
    oksa, köszi. és a másik problemem? azt majd holap is elég, mert most megyek haza:))
  • Serpa
    parkhoz nem kell út.
  • danióra
    Pufff! Hirosima.Hehe...
  • bigapó
    Danióra, ilyet még nem csináltam.

közbe eszembe jutott mit akartam.

tegnap előfordult olyan, hogy leraktam toll booth-okat és az ott lévő területekre kiírta, hogy nincs kapcsolata úttal (áthúzott autós-ikon). elég nagy hülyeség, de végülis biztos van értelme, a bódétól nem tud kihajtani vagy mittomén. nincs is ezzel gond, mert én beépítettem parkokkal. de ez egy 1*3 terület volt.a park meg ugye 1*1-es. a parknál számít, hogy érintve legyen úttal? mert szerintem ha elég okosak a simjeink, akkor átsétálhatnának a bentebb eső parkokba is:)
  • danióra
    Hy. Ti csináltatok olyat hogy össze kötöttétek a vizet a vizzel ? Mármint híddal gondoltam.Hogy ez érdekében emeltetek ki egy új szigetet hogy átmenjen a híd? Mert az enyém már úgy néz ki mint egy drót kerítés.
  • bigapó
    Hi!

Erről a transportation-ről nemtok semmit, de nem hiszem, hogy érdekelne, így is elég összetett játék már szerintem:)

Tegnap "összeraktam" egy új várost és folytattam a régit. Toroco, megfogadtam tanácsaid, elég hatékony ötleteket adtál, kösz. Az első városomat már 27000 főre duzzasztottam fel. van szép stadionunk és mozigyárunk is:) meg egy légi-tűzoltóállomás. utóbbit lehet, hogy felesleges volt lerakni, de már mindegy. ja és persze mindez pozitív egyenleg mellett. sokszor meg is dícsérnek. néha meg mikor belekezdek nagyobb építkezésekbe és hirtelen megcsapan a számla, akkor meg morognak, hogy nagyon költekezek :))

megnéztem ezt a demand grafikont és 2-4 illetve 6000 van írva baloldalt, jelentése nemtom van-e, mert lakosszám nem lehet, az túl irreális lenne.
    lenne pár kérdésem viszont:)

1. az miért van, hogy ha igény van egy zóna-fajtára, lerakom, egy részébe költöznek, egy részébe viszont egyáltalán nem? tegnap például a szegény-negyedekre egyfolytában hatalmas igény volt, alig győztem rakni, de 1/3-dába nem is épült semmi. akkor minek kívánják, ha aztán nem mennek oda?
    mondanom sem kell, hogy a kívánatossággal nem volt gond, minden "szuperzöld" volt:) tehát elvileg minden adott volt ahhoz, hogy építkezzenek.

most nem jut eszembe mit akartam még:) majd később:))

• MBela
    Tudja valaki mi ez? :SimCity 4 Transportation Addon-gimpsRus
    Érdemes ezt beszerezni?
  • Toroco
    na ya
  • bigapó
    végülis teljesen felesleges nézni, mert lerakok párat, aztán valamennyit csökken, ha nem elég, akkor rakok többet. kész:)))
  • Toroco
    ya az!! alul a nevek vannak, oldalt viszont nem szoktam nézni. Én csak mindig ezt néztem melyik van magasan. én csak az elején tettem kis sűrüségü zónákat. utána csak közepeset és nagyot. nem igazán szoktam nézni mit igényelnek. kapnak amit kapnak :D de most már elkezdtem lecserélni a kissűrűségű területet nagyobbra.
  • argo001
    valaki... egy trainert, ami rendesen müxik is.. pls
    az előző nem volt jó (a plus2-es trainer)
  • bigapó
    képet azt nem:)) most legalábbis. amikor megnyitod az RCI grafikont. ott mutatja, hogy miből van "kereslet". az egy rendes koordináta rendszer, nem? amin számok vannak bal oldalt (vagy valami jelek), alul meg az egyes régiók neve (ipar-, üzlet-, lakos-, xy sűrűségű zónák). nem figyeltem még meg pontosan, de ha azok számok, akkor abból lehet következtetni, hogy mekkora területet igényelnek. vagy rosszul gondolom?
  • Toroco
    most igy konkrétan nem tudom mire gondolsz. nem tudsz berakni egy képet róla?
  • bigapó
    ami abban a demand grafikonban van, a bal oldali számok mit takarnak? mer gondolom van értelme, hogy oda számokat írogatnak:))
  • Toroco
    valakit nem érdekelne a memóriám? 4500-5000 Ft re gondoltam. a régió az Pécs
  • Toroco
    új gépet nem akarok. az elég jó. intel p4 2,6GHz northwood(hyperprading, 800fsb), abit ic7 alaplap(800 fsb, dual chanel), radeon 9600pro kártya, meg 256MB ddr. memóriát akarok venni, de ahoz elöbb el kell adnom az én 256MB kingston-omat.

Most hétvégén volt 1 giga ramom kölcsön, nem ment dualban, di igy is full grafikán ment minden játék amit próbáltam.
  • Toroco
    nem csak egyet kell én olyan kor legalább 4et rakok. az ettól is függ hogy a grafikon mit mutat.
  • argo001
    huhh basszus azt a trainert nem tölti le rendesen. 95%-nál vagy mennyinél megáll az egész. :(
    na jól végződik ez a nap is.
  • bigapó
    szerencsére ezzel nem lesz gond, dualban van 1 giga (2*512 gyengébbeknek:)) :)) nem akarsz venni memóriát? inkább gyűjtöl egy új gépre?
  • bigapó
    amikor már elkezd fejlődni a város és új zónákat "követelnek", akkor egyszerre csak 1 ilyen 6*8-as (vagy valamelyik) méretet érdemes lerakni vagy lehet egyszerre 2-3 esetleg több zónát? vagy az már sok?
  • Toroco
    nincs mit. jó egy játék ez csak sajna nagyon memória igényes. nekem 256MB van és amikor egy ennél a mapnál 4szer nagyobbal próbálkoztam, akkor a map felét sem építettem mégbe de iszonyatosan akadni kezdett minimum grafikán.
  • bigapó
    köcc-köcc:) kár, hogy melóba nemtudom nyomni:(
  • bigapó
    na ez már döfi, pont erre gondoltam. óriási segítséget nyújtottál most nekem. valszeg rájöttem volna magamtól is, de az most a hosszabb útnak tűnt, mert már hónapok óta olvasom a topikot és most ilyen "kis" tökölésekre nem "érek rá" :))

az előbbiért meg bocs mindenkitől, de már nem az első "rinyálása". a linket megadtam, tehát szava nem lehet:))
  • argo001
    aloha a trainerért.