13557
  • bigapó
    és látványban mikor lesz változás, mert én direkt figyeltem némelyiket, de hónapok múlva sem volt nyoma változásnak. nem tetszett nekik a környék? vagymi? grafikon szerint nem volt gond, minden szuperzöld volt:)
  • bigapó
    érdekes. nálam sokkal inkább hasonlít egy picasso festményre a város:) olyan értelemben, hogy én sokszor keverem a lakossági és kereskedelmi zónákat. azt olvastam, hogy ez azért jó, mert így közelebb vannak a munkahelyhez.
    most hányan laknak benne?
  • laslandes
    Most csak ilyen félbehagyott városom van, mert nem tetszett a helyzet.:) Újra kellene telepítenem a játékot, mert a kedvenc régiómat elcseszte mentésnél.:/
    kép 1.
    kép 2.
  • laslandes
    Nem kell ledózerolni, ha ugyanolyan típusú, de nagyobb sűrűségű zónát teszel rá. Ha meg a lakóövezet helyett mondjuk kereskedelmi övezetet akarsz, akkor a rajta lévő épületeket törli automatice.
  • Serpa
    én probáltam, de a robbantás maradt.
  • bigapó
    ja, igen még valami. ha van egy kis sűrűségű lakóövezetem. erre "ráhúzom" mondjuk a közepest, akkor az ott lévő épületek felfejlődnek? vagy le kell dózerolni és az újonnan épülőbe már a jómódúak költöznek be?
  • Serpa
    így van megírva.
  • bigapó
    szerintem azt is küldetéssel lehet megszerezni, nem? mintha nekem egyszer akkor adta volna be. azóta persze ott van a kapott cuccok között.

most jutott eszembe: az miért van, hogy ha megcsinálok egy küldetést, akkor azokból némelyik "újrajátszható"? például a mentős vagy rendőrös küldik? de van más is. nekem jó, mert pénz van belőle, de néha zavar a sok kis autós, meg helis ikon, aztán csinálok párat, de sokszor ugyanazokat és ugyanazokat is kapom értük általában.
  • Serpa
    vidd rá a kurzort a "gift" menüben, és kiírja mi kell hozzá, avagy csináld meg a megfelelő küldetést (ami nem tom már mi) és megkapod.
  • bigapó
    Most neked hogy néz ki a városod? nyomnál be képet? jó lenne, ha úgy is megcsinálnád, hogy a szép környékek zóna-térképét is benyomod. már ha van kedved és időd hozzá:)) majd pénteken én is megcsinálom és behozom (ha el nem felejtem:))
  • Toroco
    mondjuk lehet ne high tech ipar zóna külön, amit csak bizonyos feltételek elérése után tudsz lerakni.

Én nem tudok egyetemet építeni. 170000 a lakosság, és az oktatottság minden korosztályban 160 felett van. miért van ez?
  • laslandes
    Igen, ez elég hatásos szokott lenni. Én simán le szoktam bontani őket, aztán egy idő után úgyis high-tech épül a helyére. Remélem a Sim City 5-ben kitalálnak erre valamit.:)
  • bigapó
    ez elképzelhető. azokkal mit lehet csinálni, hogy ne pofátlankodjanak oda? az egekbe emelni az adót? a high-tech-nek meg le?
  • laslandes
    A high-technek alacsony a szennyezése! Nem lehet, hogy van ott 1-2 manufacturing, vagy dirty gyárépület? Mert azok szennyeznek továbbra is.:) De a nagy közlekedés is okozhatja. Ebben a városomban csak high-tech ipar van, és alig van szennyezés, az Environment grafikon majdnem max.-on van. A sárga területre bepofátlankodott egy két szennyező gyár, azokat le is bontottam, mert kapásból csináltak medium pollution-t.
  • bigapó
    azzal még ráérsz, asszem majd olyan 25-30 ezres városnál kell foglalkozni vele. de ez függ attól is, hogy milyen az utak kihasználtsága, mert ahol nagyon nagy (értsd: piros a grafikai ábrán), akkor azon a környéken érdemes elkezdeni. én is beleugrottam elég hamar, azóta nem is raktam le új megállót, sőt még bontottam is le párat. nemtom, nekem elég bonyolultnak tűnik, meg azt írják, hogy 6-8 négyzetnyit sétálnak csak a sim-ek, tehát elég sűrűn kell rakosgatni. a metró jobb választásnak tűnik.
  • Dave77
    9768 és már lábadozok kifelé az adósságból. Amúgy a buszoknak mikortól van értelme? Én hiába rakosgatom akárhogyan, a kihasználtság mindíg 0% aztán javasolja, hogy távolítsam el...
  • bigapó
    már túlléptem a 60 ezres lélekszámot:) majdnem teljesen beépítettem már a területet, kezdem leépíteni a nagyipart, jön helyette a high-tech:)
    felemeltem a szegény-nép adóját, egyből nincs akkora igényük, sőt inkább menekülnek:) nembaj jön helyette a gazdag-nép:))
  • bigapó
    eddig csak főiskolát építettem, egyetem az túl drága volt. gondolom ez is ugyanolyan jó, mert megjelent a High-tech ipar. viszont az lenne a kérdésem, hogy ez is ugyanolyan szennyező lenne, mint a nagyipar? mert mikor rámegyek a kérdőjellel, akkor szennyezésnek nagyot (high) ír, és a környező épületek is medium-ot kapnak. utóbbi azért lehet, mert azt gondolván, hogy nem szennyez, közelraktam a lakókhoz, hogy keveset kelljen ingázniuk. úgy tűnik nem volt jó ötlet...
  • bigapó
    valami ilyesmire gondoltam. tudom, hogy van ez a data view, használom is sűrűn, mivel muszály, ha átépítek. sokkal egyszerűbb a zónákat áttekinteni rajta.
  • bigapó
    ezt az építést úgy érti, hogy a régiek megmaradnak, de ha újak épülnek, akkor azok már máshogy néznek ki? vagy amolyan renoválás címén minden átépül?
    egyébként nekem is 5 évente változik és mind a 4 stílust bejelöltem. eléggé cifrán néz is ki a város, de hogy ezek most stílusban is különböznek azt nemtom. nem vagyok egy szakértő:))
  • Toroco
    van egy olyan ikon a panelem amin vonalzó van, háromszöges. biztos megtalálod. ott lehet beállitani hogy milyen stilusu épületeket építsenek. van európai, chicagoi, bostoni, meg még egy.
  • danióra
    Mi az hogy Stílusváltás a Sim Citybe nem értem! Segítség.
  • Toroco
    én is mind a 4, de 2 évente váltom
  • Tuvok #4732
    Mind a 4 stílus, 5 évente
  • laslandes
    én csak európai stílusban:) azt már megszoktam:)
  • Toroco
    mi milyen stilusban épittetitek a házaitokat, és hány évente van váltás a stilusok között?
  • danióra
    Jó ez a Sim city.
  • laslandes
    Mármint milyen felülnézetre gondolsz?:) Merőlegesen? Mert olyan szerintem nincs. Ha nem látod át a városod, akkor használd a Data view-t, ott csak azt a részt mutatja a városodból, amire kíváncsi vagy.:)
  • bigapó
    van olyan gomb amivel felülnézetet lehet előcsalogatni? ez csak úgy eszembejutott:)
  • laslandes
    A parkoknak, fáknak csak örülni fognak.:) Ha van elég lakosság, akkor építs egyetemet, mert anélkül nem jön a high-tech. Hacsak a szomszédban nincs. Nekem az egyik városomban csak egy ált. suli van és mégis egyből betelepül a high-tech ipar, mert a szomszédban van egyetem.:) Ha meg véletlenül dirty, vagy manufacture jön, akkor azt ledózerolom.:)
  • bigapó
    hát, akkor ez majd csak ott fog kiderülni. megnézzük mit szól hozzá a nép, ha elszórok pár fácskát:)
  • laslandes
    A high-tech iparhoz jó iskolázottság kell.:) Amúgy a high-tech -es zónákon maguktól ültetnek fákat az üzemek mellé, lehet erre gondoltak azon a fansite-on.
  • bigapó
    azért építettem a szigetet. ez van a legmesszebb mindentől és még víz is van körülötte (már ha ez számít). egyébként azt olvastam az egyik fansite-on, hogy ahhoz, hogy megjelenjen a hi-tech ipar fákat kell ültetni (vagy parkokat). ezt most úgy kell érteni, hogy az ipari területek közepébe kell beültetni a fákat? te hogy csináltad?
  • laslandes
    Nincs mit:) Azt vedd majd figyelembe, hogy a szemétégető szennyezi a legjobban a környezetet. Szal érdemes a szomszédba tenni, vagy nagyon messze a lakó/üzleti övezettől.
  • bigapó
    akkor nekem újrahasznosítóm van, de kell majd égető is, mert áramhiány is lesz lassan. kösz a tippeket.
  • laslandes
    Amelyik 20%-al csökkenti az az Újrahasznosító (Recycling). Igen, akkor valszeg csak akkor fogja engedni, ha a teljes területről elégették a szemetet.:)
  • bigapó
    egy részén van szemét. az új telep mellé raktam le szemétégetőt. ez most melyik amúgy? ami áramot is termel? vagy amelyik 20%-al csökkenti?

próbáltam de-zone-nal törölni azt a részt ahol már nincs rajta szemét, de nem engedte. majd ha minden eltűnt róla, akkor lehet vajon?

az viszont tetszene, ha csak az új telepre szállítanák a cuccot, elég okos megoldás lenne:)
  • laslandes
    A zónán van szemét is, vagy üres? Mert ha van, akkor építs szemétégetőt, vagy exportáld a szemetet a szomszédba, így egy idő után elfogy róla a szemét és asszem de-zone -al törölni lehet (ha jól emlékszem).
  • bigapó
    ja, a szeméttelepet akkor sehogysem lehet eltüntetni? mert nekem egyszer egy részét sikerült valahogy leradírozni, de az egészet még nem. volt egy kis vizes terület, ott "építettem" egy szigetet, hogy ott legyen a szeméttelep, a régit, meg el akartam tüntetni és kis domborzati átalakítással estem neki. egy része eltűnt, de a többi ottmaradt. valaki ötlet?
  • argo001
    amúgy én naon régóta Sim City 4-ezek, és nagyon sokat játszottam vele. kiváncsi voltam, trainerrel milyen a SC4.