13557
  • Fülüke
    Ezt a városomat 80000 lakják. A neve azért Hódmezővásárhely mert mikor ezt a várost elkezdtem építeni szinte csak mező borított mindent. Mostmár a közepén van csak egy kicsi.
  • Serpa
    City Life -ba érdemes lesz belenézni ...
  • Fülüke
    Az karaj
  • Dave77
    Nem ott lesz a baj, mert 800x600-ban minden minimura véve is teljes lelassulás jelentkezik. Amikor ezt a gamét fejlesztették még ilyen konfig nem is létezett. Mintha a program bugos lenne, "leállítaná" vmi aztán visszaáll a normális sebességre, de csak pár másodpercig. Egyszer már újra is raktam mert nem lehetett kimnteni a várost, no akkor csak resettel lehetett kilépni. Most jut eszembe, létezik vmi peccs hozzá?
  • Tuvok #4951
    Lesz, állítólag még ez év végén .
  • Dave77
    Nem tudja vki lesz ennek folytatása? (Sim City 5?)
  • Rettenthető
    Nah nem mintha bármi érdemi hozzászólást tudnék adni, de azért jelen vagyok.
    Játszani nem tudok, mert megdöglött az a rohadt vinyó, amin minden figyelt többek közt a játék is, amiről meg most szüttyögök, arra a windows is éppenhogy ráfér, nem hogy Simcity4...
    De amint vettem új vinyót, megveszem mellé a Simcity4 gold pack-t is, annyira már nem drága.
  • Toroco
    vedd vissza a grafikát minimumra. Nekem is elkezdett akadni amikor 200000 fölé emelkedett a lakosság, de nem ennyire. nekem csak 256MB ram van a gépben. multkor volt egy giga akkor akadásnélkül ment.
  • Hay #4947
    Én pl. minden nap, de nemrég írtam is, hogy egy kissé most hanyagolom a városom... meló...
  • perko
    De azért biztosan olvassuk egy páran
  • bigapó
    sajna új élményekkel nem fogok gazdagodni egy ideig, mert nincs se időm, se kedvem foglalkozni a játékkal (meg mással sem) :(( emlékekből írok:)
  • Dave77
    Jól van, megtaláltam :) Más:Hirtelen belasullt a játék, de iszonyatosan. Szinte "lefagy" az egész, főleg ha rákattintok egy ikonra, házra 5-6 mp telik el mire történik valami és az időt se tudom tekerni, 30-40 mp egy nap ez már-már élvezhetetlenné teszi az egészet. Az egész "lagzik" megáll az összes animáció 4-5 mp, aztán megint egy képkocka, mintha vmi hatalmas számításokat végezne a gép.Csak ennél a 180 ezres városomnál van így, a kissebbikkel nem. Mindez egyik pillanatról a másikra történt. Igaz minden beállítás full maxon van, de a gépem se gyenge (AMD Athlon 64 3500+ 1GB RAM Geforce6800GT 256DDR).
  • Fülüke
    Nemtom észrevettétek e, de már szinte csak toroco, bigapo, tuvok és én írkálunk ebbe a topicba sajnos.
  • bigapó
    minden értelemszerű, eddig is elég szájbarágós voltam szerintem:P
    így már megtalálja, ez a lényeg:)
  • Toroco
    Ha szemetet adsz el akkor az nem zöld lesz, mert te fizetsz érte hogy elvigyék :P
  • laslandes
    Az üzletet csak akkor ajánlja fel, ha az egyik városban felesleg van, a másikban pedig hiány.
  • bigapó
    ez ha minden igaz a kérdőjel hatására jelenik meg. ez írja, hogy "úti összeköttetésed" van Egerbaktával. jelenleg nincs vele üzleti megállapodásod, de a garbage-ot feltünteti, tehát vagy eladni vagy venni tudsz belőle. most menj a pénzügyi ikonra és ott kattints a számokra, ekkor felbukkan a nagyobb menü, ahol leírja, részletesebben, hogy miből van pénzed és miből van a kiadás. itt kell szerepelnie a szomszéd üzleteknek (neighbor deal). bevételnél és kiadásnál (zöld és piros) is lesz, hiszen ha eladsz valamit az bevétel, de ha veszed a vizet pölö, akkor az kiadás. ha ráklikkelsz, akkor bedob egy újabb ablakot, ahol írja a lehetséges üzleteket.
  • Dave77
    Kösz, de nekem nem ugrik fel semmilyen ablak, csak ez:
  • Fülüke
    Már 50000 lakos. Haladás emberek, haladás!
  • bigapó
    mikor kiérsz a térkép szélére, akkor ugye felugrik az ablak, hogy az adott dolog (áram, út, víz) összeköttetést is teremt egyben a szomszédos régióval, amennyiben ezt akarod, nyomj az igenre. na, itt írja, hogy név szerint melyik régióval lesz összeköttetésed. ha olyan, ahol már van városod, akkor az ott lévő város nevét adja be, ha egy addig érintetlennel, akkor pedig egy általános nevet fog bedobni (asszem simtropolis vagy ilyesmi, az tuti, hogy sim-mel kezdődik).

figyelned kell arra, hogy a szomszéd régió mekkora területet foglal el, mert ha nem mész eléggé "fel" vagy "le", vagy akár "jobbra" vagy "balra" , akkor csak egy másik régióhoz fog csatlakozni. ezért kell figyelni, hogy milyen nevet ír ki. érdemes úgy kezdeni az egészet, hogy az új várost elindítod pár házzal, hogy meglegyen a név és aztán játszod le ezt a procedúrát, egyébként kavarás lesz az egész. ha minden jól ment, akkor a másik régiót megnyitva, a térkép szélén megtalálod a csatlakozási pontot. ezt kösd össze a városka útjával, vízrendszerével, áramszolgáltatásával és már lehet is kereskedni az árammal, vízzel, szeméttel. ezt pedig a budget menüben - azaz ahol a bevétel-kiadás van - tudod elérni. ott lesz olyan, hogy szomszéd üzletek.
  • Serpa
    "csődület" ^^
  • Fülüke
    Haladok, haladok. Mostmár 38000-en lakják. De valamiért szinte már nincs is kereslet a jómódú lakásokra, a gazdagokéra meg nincs is még ha leteszem az adót akkor se. Valaki segítsen így nem tudom fejleszteni a városom.
  • Fülüke
    Kössz.
  • Dave77
    Valaki elárulhatná, hogy tudok két város közt kapcsolatot kiépíteni, mert hiába kötöttem őket össze úttal, villannyal csak annyit ír, hogy nincs buisness vagy mi kapcsolat köztük. Sehol a menüben nem találom (látom?) hol lehet eladni áramot, vagy akámivel kereskedni.
  • Dave77
  • Fülüke
    erről az épületről tudnál egy közelit mutatni?
  • Dave77
  • Serpa
    az idő vasfoga megette ...
    ^^
  • Toroco
    a bűnözés lehet attól is magas ha nem elég tanultak az emberek
  • Dave77
    Azért ez így nem teljesen igaz, mert 50-70 ezer fős kis városkánál szeretnének nemzetközi reptert, meg állatkertet... ezt azért nem. Ez még drága mulatság. 1 millió körül már érthető lenne az igény.
  • Dave77
    Nagyon alacsonyak az adóim (még eddig) 5,... % körüliek. Az alul futó "Hírekben" /News/ lévő igényeket igyekszek mindíg kielégíteni.
  • Fülüke
    De azt hogy tudtad elérni hogy ekkora a kereslet mindenre? Főleg az üzletre?
  • Dave77
    Szennyez, de még most is akkora az ipar igénye, hogy nem győzöm az új területeket neki. Asszem jól felemelem az adóját háta az segít. Mondjuk csak olaj és szénerőműveket használok. Beraktam egy naperőművet is de bontás lesz belőle, mert drága az üzemeltetése, meg kevesebb energiát is termel. Nem tudom, hogy mi miatt de a bűnözés az iszonyatosan magas, pedig három nagy rendőrőrs működik full költséggel meg egy börtön. Közeli nézetben jól hallani a fegyver lövéseket, szévédő betörést majd az autóriasztót... :) 5.1 -ben hatalmasak, valóban "térbeliek" a hangeffektek, pedig már nem mai a game.
  • Fülüke
    Ezt, hogy a fenébe tudtad elérni?
  • bigapó
    Eger jövőbeli látképe:))) és hol a vár? ....
  • Fülüke
    hát az! kicsit biztos szennez nem?
  • Toroco
    húú micsoda ipartelep
  • Dave77
  • Hay #4917
    Ya, mostanában én is hanyagoltam a városom...
  • Toroco
    nekem mostanában nem volt időm játszani vele, igy sajna nem is tudok mit irni meg képeket berakni