Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

prédikátor
Hali Srácok, most kezdtem el játszani a SC4-el
és nem tudom mit épitsek ha kevés a munkahely, pedig van gyártelepböl és kereskedelmi részböl is mindhárom fajta amin nem folyik semmi, és mégis kevés neki a munkahely

TopGun
Na megneztem! a community... nincs leforditva, a kozos auto hasznalatbol hianyzik a "k" betu, a fiatalkoru kijarasi tilalombol: ki asi tilalom van, a kerek ujra... nincs forditva.
a tobbi kiraly!

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

TopGun
Mindjart nezem!!

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Azt hiszem megvan minden rendelet. Meg tudnatok nezni, hianyzik-e meg valamelyik?
TopGun
Hehe! ez jo! nekem is volt mar parszor mysimem, de meg sosem nyuvadtak meg! aztan meguntam oket, mert folyton folos dolgokrol pofaztak es sosem tudtam a tenyleg fontos dolgokkal foglalkozni miattuk! 😞

[HUN]PAStheLoD
hát kell 1 májSzim... tudod a 3ik üzemmód beköltözteted és egyszer csak jön hogy We missed Béla AJózis in his last sleep.... vagy ilyesmi és ezt a fia mondja aki már Béla AJózsi II

de nem nagy cucc csak állandóan reklamál hogy rendõrállam meg ilyenek (city ordinances miatt)

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

TopGun
Nekem meg ilyen sem volt! ez mitol jott nalad?

TopGun
Nem talalkoztam meg sosem olyannal, hogy egy tanacsado meghalt volna!
Kiprobaltam otthon is a forditast, NAGYON KIRALY!! igy mar kezd sokkal elvezhetobbe valni a jatek!

[HUN]PAStheLoD
nem olyan nem csak mySim döglött meg 😄

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

??
Valaki tud segíteni?
Mit csináljak?
csövi! A warezcenterrõl leszedtem a full ISo verziót, felinstalláltam, semmi hiba, crakkelem, de amikor elindítanám, nem csinál semmit.
Ennyi a mai termes. Most mar benne van nehany rendeletnek a neve is.

Nekem a Gimpsrus verzio van, asszem ez az amerikai. Onnan szarmazik a dat file is.
Kosz a segitseget.

Olyan volt mar valakinek, hogy valamelyik tanacsado meghalt? Mert vannak ilyen szovegek. 😊
nah majd este kirpobalom otthon

ha megy, akkor a NAGY MAGYAR SIM CITY 4 program sinen van 😊

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

TopGun
Ok. Igy mar mas! van par rendelet ami le van forditva a reszletesben es jo is! nincs hiba benne, azonkivul a kezdesnel a regio is le van forditva, szoval nem lesz baj a kulonfele verziokkal erzesem szerint, bar nem tudom Neked melyik verizo van fent otthon? szerintem mukodnie kell nalatok is!

TopGun
Na ezt meg nem neztem de mindjart megnezem ok?

A rendeletek leirasa sem magyar? Ha rakattintasz a szovegre. Meg nem mind, de pl a paper waste es a smoke detector leirasa mar at van irva. A neve lehet hogy meg nem.
TopGun
Nos megneztem es sajnos nalam a varosi rendeletekbol egy sem magyar! 😞( bar ez lehet amiatt is, hogy nekem kevert installos a jatek, lehet, hogy minden nyelvbe be kene masoln ia dat filet, de azt nem probaltam, van par dolog ami mar magyar benne, pl az adoknal az ipari meg az irodak a lakossagi az meg nem magyar.

TopGun
Ok! mindjart megnezem, mara nem igerem a rendeleteket, de holnap reggel ok.

Itt van a dat. Megvan a rendeletek egy resze, meg ami eddig megvolt textben. Meg tudod most nezni, hogy mukodik-e? En majd csak otthon.

Ha raersz, es segiteni szeretnel, akkor keresd meg a tobbi rendeletet, es akkor azokat elore veszem. Jelenleg sorban haladok lefele, most 800 korul jarok, es a fontosabb, egyszeru szovegeket forditom.
TopGun
Ok. de ha Mayan ugyis forditja mar az editorban, akkor nincs sok ertelme foglalkoznom vele, inkabb megvarom amig felteszi a dat filet.

mindenfele kezetet be lehet tenni csak õ-bõl az ékezet tetején nem két vesszõ lesz, hanem hullámvonal

és amikor irod be az ékezetes karaktereket, nem feltetlneul latszik mindegyik a szerkesztoben

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

TopGun
A rovid ekezeteket be tudod rakni? esetleg hosszukat?

TopGun
OK! KIRALYSAG!! azert kicsit probalgatom meg! mazohizmusbol 😊)

uj karaktert beszuras pedig INSERT tel lehet

oda allsz az utolso karakterre es 1 karakter beszuras = 2 INSERT

Egyszeruen lepd at jobbra nyillal. Hex kodkent egyebkent 00-at kell irni neki, ugy is mukodik. De ne kuzdj vele, mostantol egybol igy forditok, es a dat filet rakom fel.
TopGun
Igen! idokozben erre rajottem! most a szunetekkel a szavak kozott, szivok! ha spacet utok akkor lemarad a tobbi, ha pontot akkor is! ha bal oldalt irom be hexaban az sem jo! 😞( Neked hogy mukodik?? igy nem tudok haladni! 😞

mert a kivalasztott file-n jobb gomb es utan kapsz egy menut amiben van ket fele edit opcio
asszem a decoded-t kell valasztani es ott szerkeszteni.

TopGun
BYpsilon! az istennek nem tudom csinalni a forditast! En ugy csinalom, hogy kivalasztom a filet, jobb oldalt atirom magyarra, utana az LTEXT filen jobb gombbal reindex, ha ez megvan, felul kattintok a lemez ikonra es elmentem, de mikor ujra megnezem azt az LTEXT-et abban megis angolul van! miert? hol hibazok? 😞(

TopGun
Ezen konnyen tudunk segiteni, ugyanis nekem egy Deviance fele elso es egy Gimprus fele masodik
CD-m van, ebbol installaltam a gamet, NA verzio volt az 1-es patchem, a 2-est is olyannal patcheltem meg, pedig van angol es kinai stb. nyelv is, megis csak az NA-val mukodik. Par forditast beirok es kiprobalom, meg ha Mayan elkeszult parral a dat-ban es az O dat filejet letudom szedni akkor avval is tesztelhetem, bar nem tudom neki melyik verzio van meg?

TopGun
Szia! akkor amit irtam a #2621-ben szerintem azokat nezd meg es irom a tobbit is ok?

Igy viszont johetnek az eloszor forditando szovegek sorszamai.
Emberek, nem fogok a text fileokkal szorakozni. Ezzel a progival sokkal egyszerubb a locale.dat-ot szerkeszteni. Es nem kell duplan dolgozni.
ahol a filekat sorolja fell ott jobb gomb es ReIndex

igen, lehet valtoztatni, eddig csak 2-3 karekteres hossz valtoztatast probaltam
ennel hosszabbat meg nem igy nem tudom milyen hatassal a file-ra es magara jatekra futas kozben

Ezexerint a hosszt lehet valtoztatni. Ez jo, mert kulonben neha nagyon nehez lenne forditani. Ekezetekkel mi legyen?

Egyelore ennyi van kesz.
TopGun
Es hogy kell indexelni? ez a legfobb kerdes! leirnad sorjaban a teendoket lecci!

a sorszamazott file-k megfelelnek a dat file-n beluli sorszamnak

az indexeles a koverkezot jelenti:
minden file a dat file-n belul egy adott cimen kezdodik es X hosszusagu, a kovetkezo mindig az elozo kezdo cime hosszusagtol kezdodik
az indexeles arra szolgal, hogy ha egy file hossza megvaltozik, akkor ujra szamolja a file kezdo pontjat a dat file-n belul

amugy felemerult meg egy gondolatom
ugyebar a jateknak kulonfele verzioi vannak
a kerdes az hogy a kulonfele verziokban talalhato ANGOL dat file.k mennyire egyformak
pld. Azsia(ISO) - USA(ISO) es Europai(bolti) angol local dat file-jai azonosak-e
ha nem, akkor az elfogadja-e az egyik a masok modositott dat file-jat
ha nem fogadja el, akkor magyaritast ugynez ki 3 verzioban kellesz elkesziteni 😞

Sorszam az itt is van, es ugy lenne logikus, ha egyezne a programban levovel. Indexelesnel arra lennek kivancsi, hogy mit kell csinalni. Menteni itt is egyesevel kell, merthogy minden uzenet kulon fileban van. Na majd otthon megnezem ezt a progit, akkor talan erteni fogom, amirol beszeltek. 😊

Igen, ezeket kene elore venni, meg a menu feliratait. Csak ossze-vissza vannak a fileok, es a formatum miatt keresni se lehet bennuk.
TopGun
Egyebbkent szerintem elsosorban a varosi rendeleteket kellene leforditani, utana azokat az uzeneteket amiket a gep kuld es a vegen a tobbi aprosagot.

TopGun
Igen, at kell irni nekunk is! en nem a BYpsilon listajat mondtam, hanem megnyitottam az olvasoval a dat filet es az ott levo sorszamot mondtam, szoval igy nehez elmondani melyik a legfontosabb!? az indexeles arra kell gondolom, hogy benne legyen a dat fileben a magyaritas es 1nkent el is kell menteni mindig, szal eleg maceras szerintem,

Nekem BYpsilon kuldott egy zip file-t, benne kb 3000 rovid, sorszamozott file-al. A sorszamok nem folyamatosak, a kb 3000 file-hoz az utolso sorszam 4306.

Nekem igy most eleg egyszeru a forditas. De ezutan nektek ugyanigy at kell irni a szoveget a dat file-ban, ahogy en csinalom? Mert ez igy felesleges munka. Indexeles mibol all?
TopGun
Ne csinald! jobbrol az elso a "num" mellette a "Loca" es a num-ban a 2-es file ami ugy kezdodik hogy:Mayor I think a neighbor..... nem talalod ezt a filet?
Azert nehezkes ez a megoldas hogy egybol bele irod a forditast, mert ahogy BYpsilon irta minden beiras utan indexelni kell. szerintem igy is jo, de ha vallalod ezt a plusz munkat...

Meg valami. Mintha azt irtad volna, hogy hosszu o", u" nincs a jatekban. Ez azt jelenti, hogy ne is irjak, vagy csak hogy nem jol jeleniti meg?
TopGun
Fontos kerdes!! hogy kell atiras utan indexelni?

Hmm, ilyenek nalam nincsenek. Hianyos filet kaptam? 😊
De akkor mar nem egyszerubb ha egybol abba irom? Vagy nem nehez berakni ezeket a dat file-ba?

Es akkor most valtoztathatom a hosszt, ha a file-ban is atirom az elso byte-ot?
TopGun
Na elso nekifutasra itt van par file amit esetleg lefordithatnal: 2, 4, 9, 10, 11