Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]PAStheLoD
akkor jáccok!

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Sipocz
Hi!
Még mindig öregszik a népességem, mit csinálok igennagyon hülyén? Qrva jól érzik magukat, nyílván a szerény lehetõségek között, de nincs megfiatalodás. Egy rakás nyugdíjassal meg nem lehet akropoliszt csinálni! A density növelése sem hoz lényegi változást, mert a vének nem bontják el a házukat az új, emeletes épületek számára. Jöhetnének bátran $ manusok mert oktatás, egészségügy van, de új területekre nem nagyon van hely és az infrastruki is elég fix. Sõt meg kell mondani, hogy az oktatás kihasználtsága erõsen lecsökkent, az eü.-é meg stagnál.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

TopGun
Hello! en irtam mar tobbszor is hibakrol, csak az a baj, hogy nem tudom megkeresni hol van! 😞(

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Heti frissites. Tovabbra is all a keresem, hogy a hibakat jelezzetek!
Sipocz
Hi!
Én is arra gondoltam mint az emlegetett Uljanov bácsi:"Tanulni, tanulni, tanulni!"😊)) Csakhogy az említett esetben egy 5000-es városban van kétszintû oktatás, könyvtár és múzeum (a további kissé luxi lenne és lóvé sincs rá) valamint a népesség 2/3-a $$ (az iparnak is kb. ekkora hányada $$). Ja és van temetõ is;-))), bár a népek nem kapkodják el mert a kellemes feltételek (orvosi ellátás, tiszta víz és levegõ) miatt a várható élettartam 73 év.
Tudók és Bárki Akinek Sikerült!
Kellene egy tuti recept a tisztességtelen üzleti ajánlatok elkerülésére közepesjó "major rating" mellett egy zöldmezõs beruházásnál. Próbáltam már a "fontolva haladást", a "forradalom stílust", az "zöldek mozgalmát", a "tudás mind felett", a "szén és acél országa" .... és kitudja még hányféle stílust, de nem tudom elkerülni az állami intervenciót. Ama külföldi website-ok amelyek "megmondják a tutit" csak jó nagyokat linkelnek és a fórumok többségében sincs erre válasz. Tehát ilyen kellene az elsõ 100 e$ elköltéséig:
- a célbavehetõ népességszám
- az egyes költségvetési sorok maxi kiterhelése
- a különleges költségvetési beavatkozás (city ordinances) tartalma
- az adók nagysága
- a közlekedés stilusa
- az oktatás (szerintem is igazán errõl szól😊)) és az egészségügy szerkezete.
Elõre is kösz!

[HUN]PAStheLoD
meg $$-es lakások meg $$$-asok

[HUN]PAStheLoD
amúgy kell minden féle suli!!

[HUN]PAStheLoD
V. I. Lenin te :o)

Sipocz
Hi!
A népességem öregszik és nem hajlandó tanulni sem.
A health-educa. fedésem 100%, adóztatom a "butaságot", munkahely rahedli sok, sajnos lakóterülethez nincs helyem több. Mi a teendõ? (kérdezte 6. Lenin😊)))

[HUN]PAStheLoD
farm nem éri meg max a legeslegelején...

[HUN]PAStheLoD
4*4 az a szabvány felhõtúró 😛

vannak nagyobb telkek, pld uzletiben siman lehet csinalni 4*2-seket es residentalban egyszer sikerul 4*4-s telket csinalni

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

de annyi
volt valahol egy teszt, hogy csinalt egy fazon bazi nagy farmokat egy terkepre, il. kicsi 4*4-s farmokat, es nepsuruseg osszesegeben ugyan annyi lett
valami nagyon kis ertek

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

Sipocz
Ha valaki pontosabbat tudna arról, hogy a farmok hány tagnak adnak melót kb. írja le legyen szives, mert ki van csukva, hogy egy 400-500 $ értékû farmon 6-9 fazon nyomul csak.

Sipocz
Pontosítás: tehát a 3*1 telekcsoport helyesen -> 3 db 3*1-es telek, tehát a tömb valós mérete 3*3 (ami tudtommal a legnagyobb épületstrukikhoz is elég).

Sipocz
Hi!
A vízügyekhez:
Kitapasztaltam, hogy a csövön nem koszolódik el a viz, csak az a fontos, hogy a víznyerõhely ne legyen indust. területen( én magam mindig a város közepére rakom a tornyokat és a pumpát is, így garantált a távolság a szennyezõktõl).
A viztisztító telep tényleg mocsadék sokba kerül, de nagyon megéri és úgy láttam nem igazán a terület, inkább népesség függõ: nem számolta fel a szennyezést, de visszaszorította azt szennyezõ helyekre mint amolyan gát.
Kezdõknek, merthogy magam is az vagyok, tanács attól, aki meg mindig az elejét szívja😊):
A favorit városszerkezetem a "negyed" és természetesen városként a 4 negyed😊). A "negyed"->a közepe egy 3*3-as hely rajta ált.iskola és orvosi rendelõ amelyek busz és mentõ nélküli hatásköre a vizsgálódás tárgya (a busz és a mentõ szvsz drága holmi és nem a népsürûség, hanem a terület nagyságának függvénye és közömbös arra hogy a területen mennyi a beteg és a tanköteles ifjuság). Ezt kört egy cikk-cakk vonalú úttal belsõíven közelitem úgy,hogy lakóterületként mindig egy 3*1-es telekcsoportot(tömb) teszek, fontos hogy a telek legalább egy picike része mindig benne maradjon a suli és az orvos hatáskörébe. Extrém sûrûben ez kiadhat egy 28 lakótömbös negyedet, úgy hogy némi kis park-pihenõ terek is maradnak, további útráccsal némi kommersziál terület. Aztán ezt a "negyedet" tükrözöm tengelyesen még 3* úgy, hogy a negyed közepek egy négyzet csúcsain legyenek, és így a negyedek által bezárt tér egy további "negyed", a majdani városközpont, de lakótömbök nélkül csak a kommersziális és városi épületek számára. Ebbe a központba kerül a nagyobb rendõrség, nagyobb tûzoltóság, a gimnázium, a könyvtár, a kórház... és minden területfedés-érzékeny közintézmény és a víznyerõhely is itt van. A nagyobb hatósági épülettel elérem, hogy egy dupla költségü intézmény négyszeres területet kiszolgálva ténylegesen csak a felébe kerüljön. Az ötletet a nem szokványos burkolólapokkal borított padló alakja adta😊))
Elnézést a májerkodásért, remélem nem volt akkora spoiler!😊)))

[HUN]PAStheLoD
pedig a $$$-sek sok koszt csinálnak!

K.András
Nekem az ipari résznél sem volt koszos igazábol ha koszolodott akkor le egy viztisztitot aztán kész.

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Nem tudom, szerintem a viztisztito nagyon draga (bar pontosan nem emlekszem ra, mert meg soha nem hasznaltam 😊. Kulon vizrendszernek meg nagyon minimalis a koltsege, csak annyi, hogy idonkent eleg lenne egyel kevesebb vizpumpa is. A lakossagi/uzleti resz nekem meg soha nem lett koszos, csak az ipari.
[HUN]PAStheLoD
különben a viztisztitonak is van range!

K.András
leraknál egy pár....😊))

K.András
Hát én soha nem csinálta külön rendszert neki, ha kiszámolod joval többe kerül mintha egy pár leraknál viztisztitot,nem beszélve arrol hogyha két rendszered van és mindkettö piszkos lesz akkor dupla tisztitot kell lerakni dupla költségel dupla munkával ecetera...

High tech-hez mar tenyleg nem kell, de az nalam nem is szokott kulon lenni, hanem a lakonegyedek kozott. De az elejen, amig rengeteg a dirty industry, addig nem art a kulon vizrendszer.
Mint elore jeleztem, ket hetig nem ertem ra. De jovo hettol megint tudok vele foglalkozni, kedd-szerda korul mar varhato az elso frissites.

Addig is sokat segitene, ha osszeirnatok a hibakat. Multkor vegre en is megneztem hogy nez ki magyarul. 😊 Es van par elgepeles, csak nem jegyeztem meg hol.
[HUN]PAStheLoD
mindenképpen kell 1-2-3 vagy több víztisztító....

K.András
"2. Szerintem igen, igy ugyanis nem szennyezi a lakossag vizet, az ipar meg nem panaszkodik annyira a koszos viz miatt."
Szerintem tök felesleges két vizrendszer, nekem van egy csomo high tech industrim (szinte csak az már)ráadásul két utcára az üzletektöl ahol toronyházak vannak, a viz sem szenyezett és más baj sincsen vele...

Sipocz
Hello!
Köszi a választ, ez a vízgazdálkodás már az sc2000 óta nagy prüci! A túltervezettség valóban fenyeget ama hivatkozás gépies használatánál, de számomra mindig ez elsõ 100e$ hatékony elköltése a problem. Ez eredeti elgondolás saját értelmezésben már tartalmazhat olyan célokat (farming, heavy industry, import-export) amelyek jócskán "átrajzolhatják" a térképeket.
Persze igazi gamer úgyis igyekszik túlszárnyalni és überolni a kapott ötleteket😊)))

Hat ez tenyleg nem semmi. 😊 De en nem szeretem ennyire megtervezni a varosaimat. Persze lehet hogy igy hatekonyabb lenne...
1. Igen, kell. Egyreszt nagymertekben megno a tuzveszely, ha nincs viz. Masreszt elvileg kevesbe akar bekoltozni az ipar is.
2. Szerintem igen, igy ugyanis nem szennyezi a lakossag vizet, az ipar meg nem panaszkodik annyira a koszos viz miatt.
Sipocz
A hozzám hasonló, halványzöldfülü lámáknak a kezdeti nehézségek felszámolása céljából:
http://www.freewebs.com/bjumholtz/Content/SimCity%204/page1.htm
(megállapítható, hogy ez a pasas nem csak a sapkaviselet miatt hord fejet😊)))

Sipocz
Hi Hölgyek, Urak!
Jönnek egy láma kérdései (más forrásból még nem jött egyértelmû válasz):
1. Szükség van-e egyáltalán az ipari körzetekben vízellátásra? (A farmnak nem kell és a víznyerõhely nem ipari körzetben legyen, ezeket tudom.)
2. Ha szükséges az amit ez 1.-ben kérdeztem, akkor külön vízellátási köre legyen-e az ipari területnek?

Ez így igaz, köszönet a fordításért, nagy segítség!
Lenne egy kérdésem, ami érdektelen, de a barátnõm ezzel nyagat amikor játszik a játékkal, az elején amikor állatokat lehet lepakolni, miért lesznek öngyilkosok, miért mennek be a vízbe, miért gyalogolnak ki a régióból?
TopGun
Annak en is nagyon orulok! mar igy is SOKKAL KONYEBB ES ELVEZETESEBB JATSZANI A JATEKOT! HALA NEKED! ES 1000 KOSZONET!Remelem mindenki egyetert velem aki jatszik mar a magyaritassal??

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Remelem 1 honap mulva teljesen kesz lesz. 😊
Elvileg meg az is feltetel, hogy a vevo oldalon tobb havi (2 vagy 3) penz meglegyen.
[HUN]PAStheLoD
az ÉRDEKTELEN engem a rush hour izgat!

En nyuzom 😊 Bar engem leginkabb az izgat, hogy mikor lesz keszen a magyar forditas 😊

[HUN]PAStheLoD
nah ha még nyúzzátok a gamet mad írok egy kis Guide-t.

Sipocz
Hello!
Köszönöm!
Nincs sztrájk, az illetékes tanácsnok is nyugiban.
Igazán, ha nem szeretik a tömegközlekedést nem tudom mivel lehetne ezt a nyüzsgést mérsékelni? Mondjuk, ha a népet nem zavarja hát hagy dudáljanak egymásnak órákon át! Egyébként a hivatkozott "város" inkább apró falu cca.2000 lakossal és mindössz két 4*4 szektor ami medium beépítésü. A road jelzésü útféleség után már csak a nagyáágyuk (autopálya meg metro) jöhetne, de gondolom ekkora méretben ez még túlzás. Nem ismerem, de hajdani SC-s emlékeim szerint a vasút köthetõ volt a földalattival, itt is igaz?

Sipocz
Kiegészitõ kérdés:
A buszmegállók kiszolgáljá-é mind a két irányt vagy a KRESZ szerint kell letenni ezeket, azaz (kontinentális europai rend szerint) odafelé jobbkézre, a visszajövõt balkézre (ez egy kissé drágítaná az eseményt😊)!)?

Sipocz
Jól gondolom vagy elég hülyén hangzik?:
Buszjáratokat szeretnék épiteni a lakó- és az iparkörzet közé, hogy a commute time csökkenjen és a szúfoltság is csökkenne az utakon(?). A szimuláció egyértelmüen mutatja, hogy reggel-este melyik a legforgalmasabb útvonal, ez egy gyûjtõút a lakóterület közepén és ez illeszkedik az ipartelepi fõútra. Ha kb. 10 területegységenként rakok egy-egy buszmegállót a forrás(lakó)- és a cél(ipari)- körzetekbe a fõút mentén akkor fog-e müxni a buszos masstranzit?

Sipocz
Hi Hölgyek és Urak!
Tudók és Értõk!
Mitõl van az, hogy a körzetben nyomuló városi szolgáltatások egy része olykor-olykor jelentõsen megzavarodik? Példával->esetenként a zsaruk néhány dolcsiért hajlandók akár az egész régiót hatóságilag lefedni ugyanazon idõben a tûzoltók prémiummal együtt sem hajlandók mégcsak a szomszéd utcában sem ellenõrizni. Vagy mondjuk a rendelõ ambuláns hatásköre többszáz mérföld és azonos idõben a suli csak a szomszéd lakóteleprõl fogad 100%-os iskolabusz támogatás mellett. Aztán néha ez a tendencia kiigazodik vagy más szélsõségbe megy át.

[HUN]PAStheLoD
vizi bulit felejtsd el szvsz

[HUN]PAStheLoD
de lehet csak hát igen... nem az igazi pro cucc

[HUN]PAStheLoD
szivesen

[HUN]PAStheLoD
pontosan!

Ja, meg olvasgassad szorgalmasan ezt az oldalt:
http://www.freeweb.hu/simcity4/

Javaslom, hogy olvasd el ennek a forumnak a regi hozzaszolasait. A 35. oltaltol kb a 25.-ig mindenkeppen (en kb. eddig jutottam eddig )Ja, es a 35.-el kezdve termeszetesen. Nagyon sok minden le volt irva annak idejen, jol lehet belole tanulni.

[HUN]PAStheLoD
mert biztos túl sokat akar a szarka és nincs farka!

szal elõször csak áram kell meg út 😊) semmi több! nem kell sok kék ! és csak a low density! majd lassacskán tehecc dirty industry-t és jön a money 😄

[HUN]PAStheLoD
nekem az kellet 😊 mert elõtte csa 640*480 ba ment...