13557
  • Papirzacsi
    FElmerült bennem egy kérdés. TEgnap megszereztem a Deluxe változatot. Eddig a sima Simcity4-et toltam. A kettő mentései kompatibilisek egymással? TEhát ha felteszem a deluxeot, akkor folytathatom a városom fejlesztését abban, vagy nem?
  • Toroco
    rázuhan a városra?
  • Rettenthető
    Miért jó annyira az az űrbázis? Ez a rakétakilővő állomás lenne vagy mi?
    Ha igen nem értem, okay, hogy ad egy kis zsetont, de amikor imitt-amott rázuhan a városra és komplett épületek tűnnek el (pláne, a nagyobb lakoslétszámúak közül) azért az annyira nem jó.
  • Toroco
    én erre nem tudok válaszolni. nekem még sosem volt ennyi ipar a városomban, HT meg csak pár ezer lett eddig.
  • Toroco
    nekem is 180000 nél lassultbe, viszont 240000nél nem akad annyira. minimum grafikán nyomom alapban. 256MB memo nem elég ennek a játéknak.
  • Papirzacsi
    Nekem 130e lakosnál lassul be nagyon.
  • Dave77
    Esetleg van valakinek ötlete, hogy miért lassult be a game 5 sec/képkockára kb 180 ezer lakosságnál? (nem a grafikai felbontás, részletesség, színmélység vagy memória) Ez így játszhatatlan.
  • Serpa
    melyikre?
  • aneurysm
    Szóval a kérdésemre tud vki választ adni? :)
  • bigapó
    szerintem is így van... :))
  • aneurysm
    Hmm, nem az van hogy a deluxe az csak a csomag neve, és tartalmazza a sim city 4-et meg a rush hour-t? Tehát ugyanaz van mindkettőnknek.
  • aneurysm
    Nekem sim city 4 rush hour :)
  • Fülüke
    vagy neked is deluxed van?
  • Fülüke
    én nem tudom mert nekem deluxe editionom van. És ott teljesen más.
  • aneurysm
    Most éppen az űrbázisra gyúrok, kell hozzá 25ezer high-tech industry dolgozó. Honnan lehet megtudni hogy mennyinél tartok? Amikor region mode-ban rákattintok a városra, akkor kiírja hogy 32ezer industrial worker, de én csak high-tech industry-t telepítettem abba a városba, tehát industrial worker = high-tech worker. Mégse kapom meg az űrbázist. Mit csináljak?
  • Toroco
    ez nagyon durva... morze jelekkel aláirni :D:D:D:D:D:D
  • Rettenthető
    Igen morzejelek.

"az én tippem: aki nem tud morzéul az haljon meg"
    :DDDD
    Nem azt jelenti, de lehet átírom erre, mert ez krva jó.
  • bigapó
    az aláírásodban morzejelek lennének? ha igen mit jelent? az én tippem: aki nem tud morzéul az haljon meg:))))
  • Rettenthető
    Én ugyan nem sokat tudok angolul és azt is hibásan, de lehet tudni ennek a programnak a nevéről? Mert az, hogy hallottál róla, az ugyan nagyon derék, de önmagában semmit nem ér.
  • argo001
    én hallottam olyan progiról,amivel lehet SC4 magyarítást csinálni. nos, ha vki lenne olyan kedves, és megcsinálná...
  • Rettenthető
    Nem lehetne ezt a magyarítást publikussá tenni, hogy bárki elérhesse?
  • bigapó
    nekem is elküldted? mert még nem kaptam ilyen levelet. :)))

a címem publikus, de nem írom be. ott van a felhasználó infómban. előre is köszönöm.
  • aneurysm
    Én most egy szép népes várost akarok, úgyhogy minden kategóriában a high density adóját 7%-ra csökkentettem, a többit pedig felnyomtam 20%-ra. És még így is van pár ezres nyereségem, amellett hogy healthcare, education stb szinte maxon van.
  • argo001
    danke schön :D
  • Fülüke
    elküldtem. mindenkinek. :)
  • Toroco
    nekem 660kb os van meg
  • Fülüke
    De ugye nektek nem a 900 kbytes van meg?
  • Toroco
    Nekem is küld el légyszi.
    [email protected]
  • argo001
    Fülüke, azt nekem is elküldhetnéd...
    [email protected]
  • Fülüke
    Add meg az e-mail címed és küldök egy jobbat.
  • Fonta
    Köszi a segítséget, nagyon hálás vagyok érte nektek!

Van egy másik kérdésem is: nem tudtok egy oldalt mondani, ahonnan egy normális Sim City 4. magyarítást le lehet szedni? Mert a magy.hu-n csak néhány kifejezés van lefordítva!
  • Toroco
    az adó nálam 9%, ha kevés a bevétel akkor rakok ijabb zónákat. jön az ember jön a pénz.

a másodikra. az épületeket nem tudod befolyásolni, max azt hogy milyen stilusban épüljenek. én vegyesen építem az üzletit a lakó zónákkal. ezek fejlőde a gépen múlik.
  • Fülüke
    Az elsőre a válasz: Nem muszály az adót buherálni, a titok az emberek létszámában rejtőzik. Minél több az ember annál több a bevétel, és így tovább...(Nekem 227000 emberem van és már mindent le raktam, de még így is tizenkétezer $ a bevételem.) A másodikat nem értem valahogy.
  • Fonta
    Szevasztok!

Úgy látom ti nagy spillerek vagtok a Sim City 4.-ben, ezért lenne egy pár kérdésem:

1., Ti mennyire emelitek az adót a városotokban, mert én nem nagyon merem emelni, de muszály lesz mert több a kiadás, mint a nyereség!

2., Hogy tudom manipulálni azt, hogy milyen típusú épületek épüljenek? Lehet, hogy nem is lehet, de akkor hova építsek üzeleti negyedeket, hogy jól felépüljenek?

Szóval röviden ennyi, remélem tudtok valamit segíteni nekem!

Szívességeteket előre is köszönöm!

Szevasztok!
  • Tuvok #5081
    Az első részt google-al kerestem és találtam :)
    Simán ment XP alatt, csak hát ... gyorsan ...
  • aneurysm
    Lehet hogy azért van minuszban a büdzsé mert a rekord kedvéért csökkentette az adókat, de csak arra a kis időre amíg beáll a rekord.
  • Serpa
    5.25 -ösön talán meg is van vhol nekem ...
  • Rettenthető
    Sztm ez nagy eséllyel vmilyen trükkös dologgal van megoldva, bár a Simcity 3000-ben volt (gyárilag) hasonló felépítésű város, és abban 1.5 millióan laktak.
  • Dave77
    Működés közben szeretném azt a várost látni. Ha jól emlékszem 9 ezer minusza volt a budget-nek... mintha cheat-tel lenne az egész összepakolva.
  • Fülüke
    Tudjátok az 5milliós város amit múltkor láttunk. Az nem lehetséges, hogy egy ügyes photoshoppos hamisítvány?