13557
  • aneurysm
    Most meg a low desirability miatt költöznek el az emberek. Nem értem hogy ez hogy változott meg egyik pillanatról a másikra. Namindegy, kezdek újat. A mostaniban asszem 782ezer volt a csúcslakosság.
  • argo001
    az én városomat (Nyíregyháza) elvittem 400.000-ig.csak egy baj van. se előtte, se mögötte, se mellette nincs város, sőt, a régióban ez az első város, és nincs olyan település, amellyel valamilyen gazdasági kapcsolatot vehetne fel. holnap fojtatom a nagy Biliország megalkotását, és létrehozok még vagy ezer várost! :)
  • Rettenthető
    Nekem csak akkor sikerült rávenni a lakosságot, hogy vonaton/metrón utazzon, amikor az egy régión belül elhelyezkedő ipart és lakónegyedet nem kötöttem össze közúttal (aszfalt). Nos akkor kb. olyan 200% volt a túlterheltség vasúton... De amint egy kis utcát is leraktam (összeköttetés képpen), ez megszűnt, ugyanakkor ott akkora lett a dugó, és a légszennyezés, hogy na. Szal volna mit még javítani a játékon, talán majd a SC 5-ben...
  • Fülüke
    Én nem rég jöttem rá, hogy ha piros(dugók vannak az utakon) vagy ha sárga stb... Akkor én ahhoz többet nem nyúkálok mert akkor nem biztos hogy eljutnak a munkahelyükre. Egyszer olyat csináltam, hogy szinte minden forgalmas(piros, sárga) útra egyirányút húztam. Erre megszűnt a dugó. Nagy büszke voltam magamra és erre a fél város munkanélküli lett, tömegesen vándoroltak el az emberek, elnéptelenettek az épületek. Szerencsére viszzafordítottam az eseményeket és most 265ezren lakják.
  • Toroco
    szép méretü város
  • aneurysm
    most 720-730 ezer körül. De nem értem ezt az egész tömegközelekedés izét, a fickó nyavalyog hogy dugók vannak, a házak kiürülnek mert szar a commute time. Volt hogy építettem minden sarokra buszmegállót (később kipróbáltam metrómegállóvan is), de szinte mindegyiknek 0%-os volt a kihasználtsága és a dugó nem csökkent (és a commute time se). Az egysínűnél mint említettem, egyetlen megállóját használják, de ott valami 250%-osan. Az autópályámon meg nem látok egyetlen autót se.
  • Fülüke
    Vagy azért mert szinte nincs kihasználtsága, vagy azért mert, nincsen igény rá. Vagy nem olyan rossz a forgalom, hogy utazni keljen rajta. Mennyien lakják ezt a várost?
  • aneurysm
    Fülüke: a hidrogénerőmű kevesebb helyet foglal és tiszta.

Szerintem is újrakezdem. Egyébként miért van az hogy a 9 egysínű megálló közül csak egyet használnak? Városon belül nem egysínűznek az emberek?
  • Fülüke
    Szerintem a legjobb, és a leggazdaságosabb a gázerőmű. Én mindenhova azt teszek.
  • Fülüke
    Kezd újra?
  • aneurysm
    ÁÁÁ rohadt életbe! Leromboltam az egész HT industryt és így már nem tudok építeni hidrogén-erőművet. Pedig rakás pénzt kerestem Power-eladásból.
  • Fülüke
    Háza-háza,-nyi-regy-háza!!!!!! :)
  • argo001
    nagyon örülök, mert ma kezdtem el az egyik kedvenc városom (Nyíregyháza) "fejlesztését". már 200.000 lakosnál járok... hajrá Nyíregyháza! :)
  • PLackó
    eddig a legnagyobb 360000 körüli,de leromboltam mert egyre nagyobb volt az ingázási idő és nem tudtam ellene mit tenni.
  • djukel
    Nem biztos hogy eroforras problema ez,mert amikor elkezdem a gamet csupasz talajon mar akkor is lassu a mozgas, nem szaggat csak lassan mozog.
  • Fülüke
    Neked a legnagyobb városodban mennyien laknak?
  • Fülüke
    Ez ugye new york régió?
  • PLackó
    ejha
  • ZsirosKenyer
    nem csoda hisz az xp 2x annyi memóriát eszik mint a win98.. sajnos én is szopok a navigálással. Egyszerűen ha már túl nagy a városom annyira irritálóan belassul hogy inkább kezdek mindig egy újat :((

Ha a grafikát butítom szinte nem történik semmi, egyedül a megjelenített emberek/autók számának levételével érhető el lényegesebb gyorsulás, de úgy meg minden feelingjét elveszíti a játék :(
  • djukel
    Masnak is lassu a kurzorral es az egerrel valo navigalas? Most ujrakezdtem jatszani xp-n, anno ket eve win98 alatt nyomtam es nem emlekszem hogy ennyire gaz lett volna.
  • aneurysm
    Csináltam képeket az aktuális városomról. Sok munka van még vele, az industryt teljesen el fogom tüntetni és próbálom a long commute time-ot valahogy kivédeni. Ja és azért van ilyen sok elhagyatott ház mert nem vettem észre hogy vízhiány van és rengetegen elköltöztek :)
    Egyébként hihetetlen mennyi kórház kell a sűrűn lakott részekhez. Már 5 nagy kórház van egymás mellett de még mindig 3800 beteg jut 3000 férőhelyre.

közeli kép
    távoli kép
  • argo001
    de fogok kezdeni egy új várost, mert nem nagyon vagyok megelégedve a város zónáinak méretével... (én az elégedetlen...)
    ti hogyan tervezitek a városokat? én először megcsinálom az úthálózatot, aztán a központot (városcentrum) majd az üzleti, lakó, és ipari negyedeket.
  • argo001
    én már felépítettem egy 110 ezres várost (nemrég kezdtem). Sátoraljaújhely a neve. Szépen össze van kötve Zemplénagárddal és Cigánddal, az üzleti központok a város belső terében vannak.
    sz'al halyrá, Újhely!
  • Fülüke
    Ok. Küldöm.
  • bigapó
    nem kifejezetten neked írtam, csak már pár hsz óta ez a téma, gondoltam lezárom:)) a tied volt az utolsó, így arra válaszoltam. sorry.
  • Rettenthető
    Bigapó!

Mint minden játéknal a Gold Pack, Deluxe Edition... stb. tartalmazza az alapjátékot és a kiege(ke)t is, szal valahogy ez sztm kézenfekvő, hogy tartamazza
    az RH-t. Én ezzel csak azt akartam, mondani, hogy a DE-ben is az RH miatt van benne a nehézségi fokozat.

Fülüke!

Most, hogy már szinte mindenkienk elküdted aki kérte, így megkésve nekem is elküldenéd? Vagy nem lehetne a nem lehetne a bannerba kirakni (ami kicsit fapados), hogy az esetleg erretévedő is bármikor leszedhessék?
  • Fülüke
    Úgy 60%-ban. Nekem végülis ezzel a magyarítással érthetőbb a játék.De mondjuk lehet hogy rosszul számoltam.
  • bigapó
    SIM CITY 4 DELUXE (CLASSIC)

Platform: PC
    Kategória: Játékprogram
    Besorolás: Szimulátor

Minden idők legnagyobb Sim City-je!

Tartalmazza a Sim City 4 játékot és a Rush Hour kiegészítőt.
    - Hozz létre olyan régiót, ahol különböző jellegű városok állnak egymással kapcsolatban: ipari óriások, mezővárosok, vagy modern kereskedelmi központok és hasonlók.
    - Vezéreld városod működését, közlekedését és oldd meg a "vezess te" küldetéseket.
    - A lehető legváltozatosabban összeállíthatod álmaid nagyvárosát

forrás: 576 online

csakhogy tisztavizet öntsünk végre a pohárba:))
  • Rettenthető
    Javíts ki, ha tévednék, de a Deluxe Edition-nak része a Rh, nem?...

Egyébként Fülüke, az általad terjeszetett magyarítás az %-ban kb. mennyire van lefordítva?
  • Fülüke
    Nem csak a rush hourban van! Van d. e.-be is. Mégpedig ott mikor kezdünk egy új várost és ott elkell nevezni+polgármester név. És ott va olyan hogy: Könnyű, közepes, nehéz.
  • Rettenthető
    A Rush Hourban.
  • Dave77
    Hol van olyan, hogy "nehézségi fokozat"?
  • Toroco
    Én a rakétára gondoltam, de ez most jól jött ki. röhögtem egy jót
  • Rettenthető
    Igazad van, nem a kilövőállomás zuhan rá a városra, hanem a kilőtt rakéta, néha-néha. Nah, de a lényeg az, hogy kárt tesz benne.
  • aneurysm
    Egyébként azt olvastam hogy Space port csak "hard" nehézségi fokon van, én meg "easy"-n nyomom. Ezért majd lebombázom a HT industrimat, építek lakó- és kereskedelmi zónákat. Hátha összejön a 800ezer lakos :)
  • Fülüke
    Jó, de felőlem madártávlatból is lehet.
  • aneurysm
    Nem fér bele a képernyőbe az egész város, csak madártávlatból de akkor meg nem látsz semmit :) De majd mutatok képet az elegánsabb negyedről.
  • Fülüke
    Teszel be róla képet?
  • aneurysm
    Betelt a városom, 666ezer fő volt a max.
  • aneurysm
    Nekem is nagyon gáz volt 256 rammal, most van új gép, abban van 1 giga, ezért vettem elő újra a játékot, de még így is beszaggat néha.