13557
  • PLackó
    Nálam a szegények csinálják ezt pedig rendgeteg koszos+gyártó ipar van hozzájuk közel. nem igazán tudom az okát,de próbálkozok.
  • Tuvok #5194
    Nálam ilyen nincs, akkor van munkanélküliség, ha jön az R§§§ nép, de nincs elég HT ipar, viszont ez rendszeresen ...
    Utóbbi 2 városomat emiatt gyalultam le, egyszerűen nem tudok egy olyan várost összehozni, ami tetszik is, és gond sincs vele
  • PLackó
    még mindíg nincs valami mód az ingázási idő megszüntetésére?
    Azoknak van áthúzott táska akik legközelebb laknak a gyárakhoz..ahh..
  • aneurysm
    Mostani városomban nem építettem olyan messzire az industry-t, agrárra és dirty industryre nyomtam 20% adót, így csak HT meg manufaktúra industry épül, ami nem szennyez annyira, 2 sornyi large parkkal elválasztottam a lakott területtől és minden tökjó :)
    Egyébként elég zavaró hogy a busz- és metrómegálló nem a járdára épül.
  • Saddalim #5191
    nincs ehhez valami olyan peccs, amivel lehet valami sandbox játékot jáccani? mint az rct3-ban hogy végtelen pénz, és az építkezésre megy?
    a másik meg hogy miért tűnik el minden autó kb. 2-3mp-el azután hogy megjelenik?
  • Fülüke
    De ezt hisz csak csövesek lakják.
  • PLackó
    kezd növekedni a városom és egyenlőre szerencsére az ingázási idővel sincs gond.[kop-kop]
    kép
  • aneurysm
    Ez a patch semmit sem csinál a commute time-mal, ugyanúgy elköltöznek az emberek.
  • Papirzacsi
    Vmi olyasmik. bár ha javul a közlekedési helyzet, akkor már nem ló densziti földek lesznek, hanem high.
  • bigapó
    mik azok a nagy zöld foltok, szürke csíkokkal (gondolom utcácskák). gazdag negyed? mer ha mezőgazdaság, akkor nagyot néznék, vagy ha kis utcákat raksz bele, akkor így néz ki?
  • Papirzacsi
    Na akkor itt az én városom is. Éppen a recesszió idejét éli, így elég tréül néz ki. Hogy a közelekedésről ne is beszéljek, de azt majd az összelopott 8 misiből vhogy helyrehozom autópályákkal stb-vel.
    per pill 403000 lakos.
  • Toroco
    az már hamar meg lesz. jól néz ki a városod
  • Fülüke
    Már majdnem elértem Toroco 270000 lakosú városának a létszámát, mert ezt most 263000-en lakják.
  • Rettenthető
    Mekkora teruletet céleszrű egyben kijelölni HTech iparnak (úgy hogy hörbe út vezet) 4x4, 5x5...? Valamint mekkora alaperületű a legnagyobb foglalkoztatottságot biztosító HT épület és az hány embert foglal magába?
  • Toroco
    értem. köszi a segítséget. megpróbálkozom vele
  • Papirzacsi
    A HT-t nem szereti a városon kívüli rész, úgy mint ahogy most nálad az ipar van. Fontos, hogy jó legyne ott a közlekedés, ezért pl nálam többnyire a sugáruatk melletti területekre települt.De korábban írtam ,hogy a desirability térképen nézd meg, hogy a hightech ipar esetén hol élénk zöld a terep (többniyre a városban lesz az, és ilyen zöld területre építsd. Na akkor tuti települni fog. Sok szép zöld területed van, de semmire se mész vele a Ht iparnál, hogyha az messze van atól a helytől ,ahova a ht-t szánod.
  • Toroco
    Na ilyen a városom most:

Ezen bejelöltem azokat a területeket amik parkosítva, fásítva vannak. a nyilak azok az utak közötti részeket jelölik, ahol fásítva van csak néhol ujra kell nőniük a fáknak:
  • Toroco
    köszi a tippeket. Az oktatással nincs baj, minden korosztály tanultsága 120 felett van. 160 a lakosság van 4 nagy általános iskola, 4 nagy közép iskola, 1 fősuli, 1 egyetem, meg 3 könyvtár kb. A tiszta levegő nem volt adott, meg ez a terület az iparnegyed közepén volt.

amit nem értek. a város tulajdonságaiban a környezet teljesen pirosban van. Pedig tele vagyok parkokkal és a városon belül is nagyon sok fás terület van. a viz is tiszta a városi részem.

Rakok be képeket a város mostani állapotáról. asszem most azt fogom megpróbálni, hogy az összes ipart áttelepítem egy másik régióba, csak a kommute time lesz kurva nagy, az erőműveket is átrakom. teszek még több parkot megvárom még tiszta lesz a levegő, és megpróbálom ujra HT épitést.
  • Papirzacsi
    Növeld a terület desirability értékét. Ezt pl oktatással, parkokkal stbvel tudod növelni. Majd a Desirability térképen megnézheted, hogy hol van igény hightech iparra, és oda építs. Akkor nagy vallószínűséggel az fog épülni.
  • bigapó
    javítani kell az oktatáson is. meg még valamit kell építeni asszem, de most nem jut eszembe. a tutorialba nézd meg, hogy mi kell neki. ha leromboltad, akkor a tiszta-levegő az már elvileg adott. érdekes, nálam nem volt olyan, hogy egyáltalán nem akart épülni. olyan viszont igen, hogy rendszeresen berakta a HT közé a szennyező ipart. azt meg mindig dózeroltam és egy idő után nem jött vissza.
  • Toroco
    HEEEELP!!!!!

Segitsetek rajtam. Hogyan kell elérni azt hogy csak hightech ipar épüljön?
    van egy rakat ipari területem. a harmadát elpusztítottam, és felemeltem az ipari adókat 20%ra, a HT iparét meg 5% levittem. aztán pörgettem rajta 5 évet. 10K val megnőtt a bevételem, HT nem épült és a meglévő termelő iparsem ment tönkre. ez is fura mert 20%os adónál általában már csődőlnek a dolgok, de most nem.

Mit tegyek hogy épűljön HT?
  • Toroco
    én nem vettem észre eddig semmi változást. a listát viszont nem olvastam el.
  • Papirzacsi
    Ezesetbe nez kizárva. A koszos ipart már kipateroltam a városból, és a kérdéses helyen semmi ipar sincs. A water polution térkép ott nagyon tiszta vizet jelez.
  • Rettenthető
    A szennyezett víz nem lehet probléma?
  • Papirzacsi
    Az a helyzet, hogy most nálam nagyon el van látva a város vízzel. Sőt a szomszédos iparvárost is én látom el, mert a 3 large szivattyú így is csak 50%-os terheléssel megy. Ergo víz az van dögivel, és a teljes város le van "fedve" vízcsövekkel. Ezért se mértem mi a túró bajuk van az irodai kukacoknak.
  • bigapó
    nekem is a másodikról kezdte tölteni, az első csak megmutatta, hogy van ott valami. szóval elvileg működik? akkor valszeg az amcsi van meg nekünk:) elég sok mindent írtak, hogy mi lett kijavítva. első látásra mi az ami változott? (még nem olvastam el a listát)
  • aneurysm
    A vízre érzékenyek. Nekem volt hogy egy kis időre megfeledkeztem a megnőtt vízigényről, rengeteg házból elköltöztek és még évek múltán se ment oda vissza senki.
  • Papirzacsi
    Ha olyan szürke az üzleti házikó ,és a kérdőjellel rámegyek, akkor látom a dolgozók száma nulla, ami egy 900 fős cégnél elég kínos, és legfölülre az elöbb beidézett szöveget írja.
  • Toroco
    a másodikkal letölthető.
  • Toroco
    Itt van a Patch

itt van mégegyszer máshogyan linkelve. nem tudom hogyan kell belinkelni fájlokat hogy letölthetőek legyenek. Ha nem működnek akkor segítsen valaki és mondja meg hogyan kell linkelni eheket.
  • Toroco
    ilyennel még nem találkoztam
  • Papirzacsi
    Ma kitalálta a simcitym, hogy elnéptelenednek az irodaházak ezzel az indokkal:
    "abandoned dou to lack of water" na most én anyni vizet adtam nekik, meg az egész városnak ,hogy már már bele lehet fulladni. Mi lehet mégis a gond? Vagy csak hülyék?
  • Toroco
    Kicsit tovább fog tartani, mert nagyon lassan megy fel uw ra 5k val megy max, de nagyon ingadozik.
  • Toroco
    én feltelepítettem. minden gond nélkül felment. nemtom hogy jó e. Megnézem van e az az aku 1 és felteszem ftpre, majd belinkelem mind a kettőt. én regelve vagyok ott.
  • bigapó
    nekem nem sikerült leszedni, mert nem vagyok regisztrálva. lehet, hogy megvan ez a patch, de jó lenne, ha benyomná valaki egy másik linkről is, ami azért is lenne jó, mert szerintem nekünk ez nem jó. megmutatom miért:

For the following territories download the sku 2 update. The territories
    include South America, Africa (except South Africa), Europe, Russia, Mexico and
    Central America.

tehát nekünk - mivel Európában vagyunk állítólag - a sku 2-őt kellene letölteni, a linkben pedig sku 1 van megadva. javítsatok ki, ha tévednék, mert lehet, hogy nekünk (értsd: akik nem boltban vették:) ) éppen a sku 1 kell.
  • Tuvok #5160
    Van, akinél nincs fönn ??
  • Fülüke
    én a dc++-ról töltöttem le.
  • Fülüke
    hát akkor ez van. sry
  • Toroco
    Most megnéztem azt a magyaritást amit fülüke terjeszt. arra röttem rá hogy ez egyáltalán nem uj. én mindig is ezt használtam. a fájl dátuma rendszer idő szerint amikor letöltöttem, az 2004.08.01
  • aneurysm
    Ez a patch állítólag kijavítja a commute time bugot:

http://www.gamespot.com/pc/strategy/simcity4rushhour/download.html?sid=6084737