Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]PAStheLoD
lehet!

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Kodlovag
Szerintem a dolog a PAUSE miatt van. Nincs ideje ervenyesulni a korhaz es az iskola hatasainak a desirabilityben meg a telkek ertekeben. PAUSE alatt ugyanis nem megy semmilyen szimulacio.
Talan az segithet, hogy eloszor lerakod az utakat, aztan iskola/korhaz, es egy kis idovel utana zonazz csak, amikor mar ervenyesultek a jotekony hatasok.
Talan igy jo lesz, de a tevedes jogat fenntartom.

Kodlovag
Azoknak, akiknel a lot editor "can't initialize video card" uzenetet ad:
If you're running WIN XP,check your color scheme.If it's set on 24,drop it down to 16,restart your pc,and the Lot Editor will run fine.
Magyarul, WinXP alatt ha 24 bitben vagy (desktop, gondolom) tedd le 16-ra, restart es menni fog.

Sipocz
Hi!
A tapasztalás onnan jött elõ, hogy a gama egy fázisában új területet kezdtem el kiépíteni és egy 6 szegmensbõl álló alvárost rakását kezdtem el. Minden szegmens 72 db. 3*1-es telekbõl áll. Hogy a geometriát lássam az elsõ szegmenst teljes egészében álló szimulációnál raktam le és amikor már megvolt a szüks. városi épületek helye akkor engedtem el az idõt. Na az iszonyú igények és a medium dens. egyszerre eredményezet több ezer $R-es pasast, ami a gazdaság szerkezetében kellemetlen változást idézett elõ. A város egyik sarkának szennyezettség-térképe azóta is emlékeztet az elkövetett hibára😞((, noha maga a negatív jelenség már megszünt, sõt az elõidézõ residental és környéke azóta impozáns és gazdag kereskedelmi, hitech és lakónegyeddé nõtte ki magát.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

[HUN]PAStheLoD
DC...

[HUN]PAStheLoD
leszedted?

ha valakinek Lot Editor kell mail me

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

Kodlovag
Igazad lehet, bar az engem egyaltalan nem erdekel, hogy van-e egy kis R$ a varosban, vagy egyaltalan nincs. A kezdetek utan en mindig folviszem az R$ adojat jo magasra, es tobbet nem jonnek. Igy csak az R$$-ra alapozva tenyleg lassabban fejlodik a varos, de en amugy is nagyon lassan jatszok. Valamint nem hiszem, hogy a varos olyan gyorsan tud fejlodni, mint ahogy a lakossagszam novekedni tud (mar ha R$ is jon).

Hmuda
Nemtud vki egy ISO lelõhelyet?

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Alladin
Ojkor jol jönne az IRC-n SC4.hu
Sipocz
Májerkodás:
Lásd egy gondot már magam is megtapasztaltam: a R sûrûség nagyobb területen történõ megváltozása vagy a R-zónák számának emelése (ez kevésbé) oly mértékben változtathatja meg a RS és a R$$ arányát amely már semmikép nem felel meg a munkahelyek foglalkoztatás-szerkezetének. Természetesen, ha ellátod a bagázst minden jóval az egész R igény az egekig ér benne a R$ igény is, de ha nem akarod elveszteni az ipar és a kereskedelem technológia-gazdasági szinvonalát akkor bizony vissza kell fogni a fejlesztés ütemét, hogy legyen idõ a R$->R$$ transzformációra. Azok az ordinances segíthet, amelyek az oktatást támogatják.

Sipocz
300 ezer lakosnál mi a gond?

Alladin
Üdv. mindenkinek!
Idáigg csak csendes szemlélõ voltam, figyeltem, a NAGYOK hogy mûvelik a város építést.
Az életbe maradáshoz jól jöttek az itt olvasott tippek, míg egyszer csak kezdtem letúrni a koszos ipart, mikor azt vettem észre, hogy tisztul a város levegöje. Véletlenül felejtettem ledózeroltni §§§ipar területet, amikor azt vettem észre, hogy belátogatott hozzám a HiTek ipar. Mivel ez nem szennyez, kezdtem felhasználni a vetésforgót a város szélén, és nem tudtam eleget adni nekik, oj nagy lett az igény.
Fellendült az élet a városokban, adóval elüztem a sok tudatlant, s megkaptak minden földi jót. Igy is átlag 1 milla felett van a pénzem. Nem azt mondom, hogy csodát mûveltem, csupán ez nekem igy alakult, gondoltam jól jöhet még valakinek.
Amikor ezt kiprobáltam a másik városomba azonnal bevált, ugyanis tiszta területekre húztan nekik területet, a régi koszost meg lezónáztam.
Gondjaim persze most is vannak, csak más természetüek, de ezzel most nem fárasztanák senkit.
Köszi a türelmeteket ...
Várom a tanácsokat problémás 300 000 ezer lakosú városok megoldására 😊
csá
TopGun
Sajnos en csak napkozben vagyok a neten!! 😞

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Kodlovag
Mail ment, bocs, legkozelebb este leszek gepkozelben.

TopGun
Olvastad a mailem? nem valaszolsz? 😞

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

TopGun
Kuldtem E-mailt most! nezd meg lecci!

Sipocz
Magam is csak rajongó vagyok, egy szegény-szegény rajongó😞((!

Kodlovag
Egy kis ideig valaki belinkelt egy letoltheto verziot, amit en gyorsan le is szedtem. Helyesen, mert masnap mar a moderatorok kiszedtek a linket. Ha kell, irj mailt, megbeszeljuk.

TopGun
Aham! valaszoltam is! nezd meg lecci! nagyon fontos!

Sipocz
Emil bácsi megjött?

TopGun
Nincs itt most senki?

TopGun
Engem erdekelne a terv! elkuldod?

Sipocz
Hi!
Észrevételek a zóna méretekhez:
Dilemma volt, hogy az R zónák alaposztása a 2*1-es vagy a 3*1-es telek legyen. Kipróbáltam egy városon belül és azt tapasztaltam, hogy a 2*1 óriási alak és textura változatosságot ad, viszont a 3*1 már mediumban is igen derekas épületeket eredményez noha egyhangubb, de a népsürûség jóval nagyobb.
(Van új subtown tervem, ha valakit érdekel: a "virágszirom")

TopGun
LOT editor! ezt! nagyon szuper kis proginak nez ki! barmit megcsinalhatsz a varoson evvel! lattam par kepet amik az evvel a cuccokrol keszultek! szuper! pl. a kozfurdo! nagyon jol nez ki!

[HUN]PAStheLoD
mit kell leszedni?

TopGun
van az a LOT editor azt kellene leszedni!! Te le tudod szedni?

Kodlovag
En ugy szoktam csinalni, hogy megnyomom a gombot, hogy utepites, ekkor az egeret a terkep fole viszem, mintha tenyleg utat akarnek epiteni. A kijelolt kocka kb 5 egyseg sugaru kornyezeteben megjelenik a felszinen az alap kockaracs. Az egeret mozgatva szepen leszkennelheted a felszint.

Kodlovag
Marmint a Simtropolist.

Kodlovag
Persze. mar vagy egy honapja folyamatosan figyelemmel kiserem az oldalt.

Sipocz
Kezdek nyafogós lenni😊)). A grafikus motor nagyon szépen készíti el a területek felszinét és oly bámulatosan simul tér a térhez, hogy gyakran megcsalja a szemem. (az sc2000-ben nem volt ilyen bajom😊)) Bizony van úgy, hogy csak egy nagyobb struktúra beépitésénél vagy nagyobbvonalú zónázásnál derül ki, hogy a terep igencsak egyenetlen. Tudtok-e valamilyen trükköt, amivel a felszin képe úgymond "darabossá" tehetõ átmenetileg? Inkább én alkalmazkodnék a terephez semmint apróra legyaluljam😊))!

Sipocz
Szépek, nagyon szépek és ugyan van bennük némi ismétlés sõt urambocsá plágium, de mindenképp érdemes szemelgetni belõlük. Ha töltögetnél(vagy bárki szedne le) belõlük kérlek azt azért írd(írjátok le), hogy mûködnek-e úgy ahogyan az olvasható, azaz szolgáltatnak, hatnak a környezetre meg ilyesmi. Holnap hosszasabban utána nézek magam is annak ami igazán tetszik és ha megpróbáltam akkor majd szólok róluk.
Most kutattam ki és nem tudom tudjátok-é ,de a business deals közül az army base tuningolja a városod manufactural iparát?

TopGun
Ja! es olyan terepek is, ahol muszaly vagy nem kockaban epitkezni!

TopGun
Itt nem tervrajzok vannak hanem nagyon szuper epuletek! nekem tetszik a varosi uszoda pl. azt lattad? vagy azt a kis beugrot ahol nappal utlezaras, este meg drog, k**ak es egyebek vannak.

Sipocz
Átnéztem sok site-ot és a fórumokon keresztül sok-sok képet a gamerektõl. Azt gondoltam találok majd szellemes tervrajzokat, amelyekkel megtörhetõ a kocka uralma. Hát nincs ilyen😞((((

TopGun
Nezegeted oket?

TopGun
Aham! de mennyire hogy ott!! 10 oldalon keresztul csupa jo cumo! 4000 fos korhaz komplexum, stb. es ez NEM CHEAT!!!!

Kodlovag
Jo cuccok? Hol? Nem irtad be az oldal nevet...
Csak nem www.simtropolis.com?

[HUN]PAStheLoD
én hagyom 7%on mindet

TopGun
Iszonyat jo cuccokat talaltam egy site-on! csomo jo epulet, novelt iskola kapacitas, nagyobb park! komplex rekreacios kozpont! uszodaval stb.

Kodlovag
Orulok, hogy masok is egyetertenek velem Ezek szerint jol szurom le a tapasztalatokat a jatekbol.
Open paved area, grass area nem kell, hogy uttal erintkezzen.
Repteret rakd a kereskedelem kozvetlen kozelebe, jo utellatassal, kulonben nem nagyon hasznaljak. Ugy emlekszem, legszennyezest a hasznalattol fuggoen termel.
#2945-ben leirtakkal teljes mertekben egyetertek, kiveve hogy en altalaban nem viszem 8% fole az adokat, csak ha direkt azt akarom, hogy valami ne telepuljon a varosba. Akkor viszont 14% folotti adokat adok meg. Ha valaki meg azt is kifizeti, maradhat nyugodtan

Sipocz
Most olvastam egy site-on a lakosság vagyoni helyzetének értékelését és pontosan úgy írnak róla, ahogyan mondod. A lényeg a lényeg a szinvonalas város legfontosabb népessége a $$, ez a réteg dolgozik legnagyobb számban a HT és manufact iparban és C$$-tõl felfelé a kereskedelemben. A $$$ valószinüleg spontán alakul a $$-ból és fõleg a C office-ban hajlandó elhelyezkedni esetleg a HT iparban, a többi szóba sem jöhet. A famgazdaságokban, a dirty iparban és a $ kommersziálban csak a $ lakos hajlandó lomotolni, tehát ha valakinek egy mg. falu vagy városrész van tervében akkor ott azon a helyen ne vigye túlzásba az oktatást mert a $$ fazon semmi pénzért nem fog földet túrni😊)))

Sipocz
Népek! kérdés: a nyitott kövezett terület (open paved area) és az ugyanilyen füvesben(open grass area) tényleg fontos, hogy út mellé illeszkedjen, vagy ha nem illeszkedik úthoz akkor ugat a gama a lerekásakor?

Sipocz
Van egy tervem residentálra, szvsz. nem rossz és olcsó kiszolgálni. TopGunnak meg Ferinek már elküldtem, sajnos én nem tudom beilleszteni a fórumba.

Sipocz
Mondod a repülõteret: gondolom ennek is van szennyezése, ha más nem hát a zaj, nekem meg nem volt soha az SC4-ben, hogyan érdemes illeszteni?
Kikötõt már raktam, az szépen veri fel a kommerszial demand-ot, de fontos hogy röviden és úttal be legyen kötve a kereskedelmi helyek felé.

[HUN]PAStheLoD
nah! nálam nem jön be a 6*6 meg a 6*7 ert nincs út jeleket kapok!
szal a 5*7 residentalra és 4*7 commra! és csak *6ot kell bezónázni a maradék helyre mehet a pub transport

[HUN]PAStheLoD
akkor most megyek simcity-zni és porba alázom a simeket (jah ez nem az a játék 😛)

[HUN]PAStheLoD
nem mondanak semmit ... azaz hogy az ABC jót tenne a lakókanak (170 es az oktatás minõsége mindenhol)

Sipocz
További tapasztalatok, mostanság látok ilyet elõször és lehet, hogy spanyolviasz, de leírom:
a HT ipar telepszik medium densityre is, apróbb üzemek, de van ilyen,
a farm valóban teljesen elhagyható az elején, bár magam vagyok annyira paraszt, hogy elõbb-utóbb mégis leteszek egy amolyan élelmiszertermelõ városrészt (a teljesség igénye és a "feeling"😊)),
nagyon fontosak a city ordinances beállítások (de csak megfontoltan), végsõsoron ez a városi politika kifejezõje,
6. Leninnek igaza volt tanulásügyileg,
a szemétégetõ (ahogyan azt Ködlovag vázolta) szinte kötelezõ,
fontos hogy az út az nem a street😊),ugyanakkor csak annyit építs amennyi nagyon-nagyon kell,
a busz medium densitynél szinte kötelezõ és a szimulátor néha téved a black hole megitélésben,
a városi "negyedek" oktatási és eü. ellátási igénye egy adott feltételrendszer tartása mellett stabilizálódik és finoman hangolható, de addig nagyon fontos a folyamatos revizió,
a kicsi virágos parknak és a játszótérnek párja nincs,
a residentálban a $9 $$8.5 $$$8 vagy igy 1:1-ben átvéve vagy úgy, hogy csak a 0.5 csúsztatást tartod nyerõ,
a $ ipar adója tényleg jó, ha min. 10 ,de fontos hogy párhuzamosan a $$ és a $$$ ne legyen több mint 8-9
a kommersziál adókulcsa szvsz ideálisan a gama alapértéke körül jó, azaz 6.8-tól 7.2-ig
rendõrt a városközpontba, tûzoltót az ipari negyedekbe, de ez utóbbit úgy, hogy be tudjon loholni a városi tüzhöz gyorsan (a smoke detector kötelezõ és filléres ordinance),
az ipar zónázásának jellemzõje a 4*6-os utakkal határolt térrész,
az ipari zónák egy-egy oldal illeszkedjen a régió más városaiba átmenõ úthoz vagy ipari vasúthoz, mert a fejlõdésének alapkulcsa a short trip,
zónázáskor mindig hagyj helyet a tömegközlekedésnek, még akkor is ha egyelõre nem használod,
a park és a sportpálya anyagi lehetõségekhez mért építgetése a $$ és a $$$ residental szerves része és nem kegy gyakorlása,
a város által termelt pénzt költsd a városra, mert csak így tudod tartani a folyamatos spirálist.

Sipocz
Hi és Ahoj!
Uraim! a köszönetnyílvánítás ideje:
Mayannak a hasznos játéktechnikai javaslataiért és a "vízszintesen nyomulás" elvéért,
Ködlovagnak az oktatás mechanizmusának lényegi bemutatásáért, a szemétkezelés valami szuper lerendezéséért, a medium densityért és még sorolhatnám.....,
Elnek,PAStheLodnak és TopGunnak az apróbb, de fontos részletekért.
Ötleteitek és saját elgondolásaim keverékébõl tegnap zöldmezõre túrtam egy várost, illetve egyelõre annak csak harmadát-negyedét 3 óra alatt, amiben van jó levegõ, tiszta ivóvíz, 3 szintü oktatás, teljes orvosi ellátás és védelmi fedés és virágok mindenütt. Mindössze egyszer faszázott a fõmérnök jogosan(bamba vagyok olykor) és hát folyamatosan a fõkönyvelõ(de a pici aranybogár még nem tudja amit én már látok). 3 órányi, korántsem mechanikus túrás után egy 7500 lakosu és körönként kb.700$ nettót leadó városrész sikeredett, aminek meghatározó rétege a $$ "középosztály" (~60%) és jelentõs már (~15%) a $$$ "úrinép".
Valami élmény Önökkel együttgondolkodni!!!