Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TopGun
Ok! es egybol mindent high-ra zonazol? vagy mivel kezded?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Sipocz
Májerkodás a SC4 munkaerõ piacról egy fejlõdés alatt álló városban (minden leírt dolog szvsz!!):
Használt jelölés: A->$R, B->$$R, C->$$$R, W->C és I zónák munkaerõ kapacitása;
Azt már korábban írtam, hogy jó, ha a város LEGALÁBB 60-70%-ban B palikból áll és a C palik aránya 15-30% és az A paliké LEGFELJEBB 20%.
1.az A palik foglalkoztatásához kell a $W 100%-a(más ezt nem is vállalja!)+a $$W 10-15%-a+a $$$W 5-10%-a
2.a B palik foglalkoztatásához kell a $W 0%-a (oda sem mennek!)+a $$W 70-80%-a+a $$$W 50-60%-a
3.a C palik foglalkoztatásához kell a $W 0%-a (jó messzirõl kerülik)+a $$W 5-10%-a+a $$$W 20-40%-a.
Ahogyan nézegettem, ha nem használsz óriási adókedvezményeket és luxust a C paliknak akkor a gazdaságban a $$$W helyeken dolgozó B palikból történik meg a spontán kiválasztódás, feltéve a kollégium (esetleg az egyetem) meglétét ami kb. 90-100%-os oktatás és a 80-90%-os egészséget(az ehhez tartozõ intézményrendszerrel).
Kihívásnak lehet építeni egy amolyan falusi környezetet, a régióban még jól is mutat és a gamafejlesztõk erre is gondoltak(víztorony, szélkerék, focipálya a templom mellett meg egy kocsma😊))). Ez esetben a kultúrát csak egy könyvtár képviselje, meg csak ált.iskola sem kell mert az már elkezdi a $->$$ transzformációt!
(Elnézést az unalmas fejtegetésért, de hátha valakinek segít ez is😊))

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Az induló adók:
R: $ 9, $$ 8.5, $$$ 8.5
C: $ 7.2, $$ 7.1, $$$ 7
I: $ 10(11?), $$ 9, $$$ 8.5
A CI területek a szirom külsõ peremén körben, a C közvetlen (esetleg pici park, paved sáv már csak azért is, hogy hely legyen a tömegközlekedésnek) az I kb. 10 kockára a szélsõ utaktól. A körülzárt rész városi épületeknek(rendõr, kórház, gimi, könyvtár) és a vidámságnak, lazításnak és sportnak. Ahogyan rakod fel a 3*1-eket a szegmensek belsõ részén marad 4 db 2*1 üresben, ide tömegközlekedési megállók, pici park,sportpálya elfér.

TopGun
Amit elkuldtem, azt ma otthon megcsinalom ez TUTI! SOT! a regebben kuldott terveddel kombinalom, csak az adokrol nem irtal semmit azt is kertem!

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Sipocz
A SC4 registry kulcsai között van egy-kettõ elgondolkodtató. Mivel van egy mh.(ez a próbababa) és egy otthoni(ez az igazi) installációm látom, hogy az ide beírt kulcsértékek azonosak, gondolom gyári default. Ki, mit tud ezekrõl, nincs-e rendszerspecifikus beállításuk?

Sipocz
Teletalálat! Csak arra vigyázz, hogy nagyjából körbe kell venni C és I területekkel, mert ha valamelyik oldalra felborul az egyensúly az utak forgalom-terhelése extérmmé válhat, leromlik a közlekedés és a légszennyezés meg a forgalom zaja bosszantja a palikat. Medium densitynél 40-50 ezer muki belefér, ennyit már csak kórházzal tudsz kiszolgálni, bár az elején még a rendelõ érdemes. A középre rakható gimi és a kórház jármüköltségeit maxira kell szabni hogy fedjen rendesen. A vázlatban bejelöltem azokat a helyeket amelyek a zsuffoltság miatt nehezen értékelõdnek ki. Ha megvalósítanád egy városban ezt a kerületet küldhetnél egy jól beépített részrõl egy képet!

[HUN]PAStheLoD
én mindig is egy adósávba vettem a 2-t.

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

TopGun
Hi! itt vagy? kuldtem neked mailt most! olvasd el lecci!

Sipocz
Kérdés:
Az ipari high density területekre egyáltalán költözik más ipar mint a medium density ipari zónára? Semmi különbséget nem tapasztalok, mindenféle ipart tekintve a dirty-tõl a HT-ig! Az ipari zónára 6*4-es minden oldalról úttal határolt területet jelölök, jó ez így vagy a HD-hez nagyobb kell? Jó lennének nagyobb ipari üzemek nagyobb munkaerõ kapacitással!

Sipocz
Tapasztalat:
Soha ne ajnározd a $$$R palikat a város fejlesztése közben!! Sok-sok gama-javaslatban láttam, hogy a $$$R adóját 0.5-1 %-kal is kevesebbre veszik a polgármesterek mint a $$R adóját. Az eredmény a $$$ palik indokolatlan számban való feltûnése. Azért indokolatlan mert jön+letelepül+extra igényei vannak+ha nem kapja meg útálkozik és szüttyög. Legújabb településemen azonos körülményeket kap a $$$R mint a $$R és nincs semmi baja, arányosan kiválasztódik(nem terheli túl a munkahelyeket), semmi extra igény(ugyanúgy örül egy kis parknak mint a szegényebb rokonok), csendben van és adózik(!!!) alázattal.
Természetesen a $$$C és a $$$I minden kedvezményt és tuningot megérdemel továbbra is!

Sipocz
TopGun megfogalmazta az általános elvet, ha lehet soha ne végy fel kölcsönt. Én annyit finomítanék, hogy fel lehet venni a kölcsönt, viszont a törlesztõrészlet elszámolása után még maradjon azért mindenre és persze(gondolom valamilyen fejlesztés miatt van rá szüks.) az új létesítmény üzemi költségét is számold bele a terhekbe.

Sipocz
Nem, ezt nem ismerem. Én váltani szoktam nagyobb létesítményre mert csak akkor jutok el a disease research labor-hoz, ehhez meg kell 3 nagy. Én is voltam ilyen pácban, de mivel alvárosi rendszerben szerkesztek a városközpontba letúrtam egy kicsi rendelõt és a lakószegmensek központ felé esõ népessége átterhelõdött, de aztán igazi megoldás csak a nagy kórház volt, amivel fel tudtam számolni a kicsi rendelõket.

[HUN]PAStheLoD
nekem van az a z iLIVE edtor nah abban állítottam be a klinikát 3000-re ...

TopGun
Nem a 25k-s korhaz, hanem a sima rendelo ami a lot szerint 5k lakost szolgalna ki, de nekem egyetlen ember nem jon, pedig azert csereltem le, mert az eredeti rendelo tomve volt! es sztrajkoltak a dokik! ebbe meg nem jon senki! 😞(

Sipocz
Ha a 25000 kórházra gondolsz akkor azt még nem használtam, beplugtam a lotot de még nem volt rá szükség mert a kisebb kórház még lekezeli a népet.
Meg kell mondjam, hogy a medium density az én város-szerkesztésem mellett már szétszívatja a közlekedést busszal, metróval és autópályával együtt, úgyhogy high densityre nem is nagyon lépek át mert az utak már képtelenek levezetni a forgalmat, ráadásul belterületi légszennyezésként nagyon erõs a jármûvek által okozott füstölés azzal együtt hogy az ordinance-ban támogatom a tömegközlekedést és forszírozom a jármûemisszió mérését.

Sipocz
Csurig nyomigálom épületekkel a városomat, de így sem tudok akkora energiaigényt elérni ami lehetõvé tenné az atomerõmûvet😞(( A naperõmû szvsz. mocsok drágán üzemel, a legjobb költség/hozam arányú szén meg szétszennyezi a területeket. Nem tudtok-e egy olyan lotot ajánlani ami tisztább egy kicsit és az ára versenyképesebb mint mondjuk az olajerõmûé?

TopGun
Aham! ertem, megnezem mit tudok segiteni, tegnap neztem es kb 25 bejegyzes utan abba hagytam a registry keresgelest! 😞

[HUN]PAStheLoD
én építek mindent csak jó valamire 😛

TopGun
Aham, valahogy igy! neked a bovitett orvosi rendelo lot fent van? mukodik?

Sipocz
Nálam 3 van ami üzemszerüen és jól müx. a levegõtisztító (ami szvsz. cheatnek megfelelõ), a közepes vízpumpa és az uszoda. Az uszoda nálam betölti a sportpark funkciót annál is inkább mert a focipályából van deriválva, nagyjából azonos a hatás csak változatosabb így a kinézet.
Nem kifejezetten a majorhouse volt a kérdés hanem a townhall és a courthouse. Mindkettõre hatékonyabb igazgatási eredményességet igér, de még csak a hírekben sem jelentek meg új és használhatóbb infók.
Nálad is úgy van, hogy az orvosok elõbb nyöszögnek a pénz miatt csak aztán sztrájk, a tanárok meg elõbb sztrájk aztán meg szólnak, hogy bajuk van a pénzzel?

[HUN]PAStheLoD
szal nekem fenn van a SC4 a winyómon de nem installáltam fel újra mióta új XP-m van ezért nincs benne az XP registryben a cucc ennyi

TopGun
Nalam a Major house utan elkezdett noni a reputaciom, a lot-ok nem mukodnek nalam amiket kiprobaltam ,az iskola, meg a bovitett rendelo, az uszodaval kombinalt park meg csak mint latvanyossag, szinfolt erdekes!

Sipocz
Hi!
Tapasztalat:
Mindehol-mindenki mondja, hogy az SC4 egészségügyi rendszere egyszintü. Lehet, hogy bug de nálam a kórház méretû egység nem váltja ki a rendelõk terhelését, hanem mind a kettõ eszméletlen terheléssel és költséggel üzemel párhuzamosan mintha a kórház más szintet képviselne. Csak úgy müxik rendesen ha egy adott R területen egyszerre csak az egyik tipus ad fedést, tehát vagy csak rendelõ vagy csak kórház.
Különlegesen érdekes városkép adódik ki a zónák density-ének variálásával.
Kezdem megutálni a $$$ népeket: zónázok egy kis R-t merthogy a $$ (egyébként a legnormálisabb osztály!) népség igényt tartana rá, erre a $$$ pasasok odarittyentenek egy bazi nagy házat, beköltöznek és utánna meg beszólnak hogy mennyire nem szeretnek itt élni(a 3. dollárjuk kiszürkül a házukkal együtt)😞((.
Kérdések:
1.A golfklub érdemes dolog-e? Mert úgy nézem bazi nagy helyet foglal és a fogadtatása elég vegyes.
2.A városháza és a bíróság fontos-e? TopGun mondta, hogy a major repuját felviszi, de ilyet nem tapasztaltam.
3.Használjátok-e a rajongók lotjait? Némelyik nagyon cheat-szerü akkora könnyítést ad, nagyon olcsón!

TopGun
Egyedul csak az nem? nekem nem mukodik a bovitett klinika! nem jon egyetlen beteg sem! ez megy neked?

TopGun
Melyik mukodik neked? es melyiket probaltad ki?

TopGun
Lehetoleg SOHA! ne vegyel fel kolcsont! nagyon gaz vissza adni! 😞(

TopGun
Hi! nem tudom mi lehet a baj nalad? ha mukodik a SimCity akkor az editornak is mukodnie kell! en nem csinaltam semmi hokuszpokuszt megis megy! melyik verzio van meg neked az editorbol? mert van egy rovidebb es van egy hoszabb is!

[HUN]PAStheLoD
megjött csak kiányozanak a kulcsok... és még mindig Unable to read registry-t ad a setupja a loteditornak! szal akkor a kulcsokat az értékekkel együtt pl.z gondolom a path-ot akarja a setup szal az után kutass , köszi!

TopGun
Elkuldtem! nezd meg!

[HUN]PAStheLoD
hát pl HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Maxis <--- ezt ha van ilyen...

[HUN]PAStheLoD
persze

TopGun
HAHOO!! itt vagy meg?? csinalom amit kertel! de egyenkent importaljam ki? az nagyon sok! nem?

TopGun
Egyenkent importaljam ki az osszes kulcsot??

TopGun
Es mit csinaljak? inditsam a registryt es irjam be simcity4? hogy szedjem le oket?

[HUN]PAStheLoD
majd átírom csak a szerkezete kell

[HUN]PAStheLoD
nembaj az is jo lesz...

TopGun
Az gaz! mert en 98 alatt hasznalom a gamet! 😞(

[HUN]PAStheLoD
XP pro de bármilyen XP jó

TopGun
Vazz! tenyleg leszedte! milyen oprendszer alol kellene a regkulcs?

[HUN]PAStheLoD
emilem mert a másik má nem él (DPG suxx)

[HUN]PAStheLoD
valaki plz akinek fenn van a sc4 rendesen az csináljon egy olyan szivességet hogy azokat a registry kulcsokat amik tartalmazzák a SimCity szót azokat exportálja má ki és küldje el nekem ha egy mód van rá köszi!

[HUN]PAStheLoD
nekem a setupnál azt mondja hogy misssing registry entry

[HUN]PAStheLoD
ebben az a furcsa hogy az oldal php-s és azt írja ki ami fennt van 😊
http://sod.srv.hu/dl/sc4/lot/SimMaster's%20Mansion%20_6c1a2914.zip
így hivatkozz rá és leszedi

TopGun
Vazz! 29 oldal LOT a Simtropolison! valaki probalt mar kesziteni a lot editorral valamit? nekem sehogy sem mukodik! 😞

TopGun
Probalta mar valaki a lot-okbol a bovitett klinikat? nekem 4 ev utan se jott egyetlen paciens sem! 😞

TopGun
Koszia! most leszedtem mindet! Ennek a kivetelevel, mert erre 404 errort irt ki: SimMaster's Mansion _6c1a2914.zip

Venom
Mayan ha lessz idõd le tudál nekem fordittani egy progi hlp filejét?
Ha nincs progid amivel hlp filet lehet áttirni akkor jólessz html ben is.

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa

[HUN]PAStheLoD
igen elküldi

[HUN]PAStheLoD
2cd gondolkozzá

Hmuda
Még ftp-be se tudja senki felnyomni?

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun