Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kérlek szépenn.
http://www.spore.com/view/profile/Venompapa
Ha igen akkor elküldöm rtf-ben és csak átt kellene irni a szövegeket magyarra.
http://www.spore.com/view/profile/Venompapa
Igen! tudom, hogy csak kockaban lehet zonazni! 😞(
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Az elõzõrõl nincs emlékem, az sc3000 teljesen kimaradt. Az sc2000-ben volt egy lehetõség, hogy adott földrajzi pontra kirakhattál egy szöveges kis jelzõtáblát. Ez itt az sc4-ben nincs? Nagyon jó lenne!
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
Ha igazán jó a szimulátor, akkor nincs nagy különbség márpedig ennek a szimulációnak évtizedes hagyományai vannak!
Szvsz. itt csak arról van szó, hogy mondjuk az 5.-6. városka után így kiáltassz fel:"Vaaz szivat az SC4 telepszik be a városba a mocsok meg a lepra!"
Olyan peldat tudnek meselni, hogy az egyik varosomban nagyon nagy lett az igeny I$-ra, valoszinuleg a sok R$ lakos miatt. Az egesz regiobol mar reg kiirtottam az osszs I$ koszos ipart, minek kovetkezteben az egekbe nyult a demand bar megfelelo csikja. Clean air ordinance bekapcsolva, I$ adoja 20% (ez a max kivetheto ado!), ennek ellenere volt igeny I$-ra, es azonnal el is kezdett betelepulni a HT ipar kozepebe. Egy kicsit elhultem ezt latva. Vegul ugy sikerult megoldani a dolgot, hogy kidobtam a varosbol egy csomo R$ lakost, igy csokkentettem az igenyt az I$-ra, es vegre nem akart mar jonni.
A vegso kovetkeztetesem az, hogy regioszinten valaminek a teljes hianya konnyen megbosszulhatja magat.
Egy 4-5 térképbõl álló szuperváros, ahol az egyes alvárosok valamilyen irányban specializálódtak, tehát van un. ipariváros tele I-val és némi C meg az éjjeliõrõknek pici light R meg dokkok végtelen sora mindenhol iparvágány és út, army base és kutatólabor; vásárváros tele C-val és itt is csak a takarítószemélyzetnek kevés kis R, repülõterekkel, autópályákkal, tõzsdével meg konferencia központtal; alvóvárosok sok és sokféle R némi Cs és park meg móka meg laza meg vidámság.
Ha mégis valakinek volt,van,lesz ilyesmi azt tegye közzé valahogy.
A gama nem képes egy már beépített városról zóna térképet készíteni, mert a fotó elõtt visszarakja az épületeket. Megpróbálom majd a printscreent, de nem tudom engedélyzve van-é a billentyû a gamán belül.
Az iparhoz én egy 6*4-es MD-t zónázok általában és valami régiós kapcsolata is van a közelben (út,vasút,kikötõ). Ha HT telepszik elõször mindig 8-12 pici üzemecske 5-30 munkahellyel, aztán az idõnek folyásán általában átalakul 2-3 nagyobb, olyan 80-100 mh.-t jelentõ üzemmé és ez konzerválódik.
Emil a csíkon😊
Az alábbiak alapján, azaz Ködlovag és a Te tapasztalataid szerint is, bizony régióban kell gondolkodni. Rengeteg "guide"-ban tévednek a szerzõk mondván: rengeteg C munkahely kell mert az nem szennyez, meg kicsi a CT és a népek is örülnek. Viszont bármelyik zóna városon belüli túltengése alkalmasint egyensúlyi zavarokat idézhet elõ a régióban. Mondjuk egy ilyennek is amit Ködlovag a 3122-ben leír lehet szépsége, az ahogyan megoldod egy új városrészben az egyensúly helyreállítását.
Nagy HT ipari booster az egyetem és a tudományos labor megépítése. A manufactural iparnak meg jól jön -feltéve hogy R zónáktól egy legalább 35-40 kockányira lévõ kiesõ helyre le tudod rakni- az army base.
Tegnap próbáltam éles helyzetben a kikötõt(bár jelezte a gama, de semmiféle környezetszennyezést nem csinált!!!) és nagyszerûek a tapasztalatok: az ipar szállítási gondjait felszámolja és ösztönzi a telepedését.
Mondjuk nem tudom hogyan tudsz direkt HT (hightech) zónázni? Nem az van hogy HD-t(high density)? Szvsz. mivel a HT telepszik az MD zónára is elég ezt használni. Én próbáltam külön MD és HD ipari zónákat, de mind a két fajtára ugyanaz a HT ipari együttes telepedett, szerencsére a dirty és a manufactural csapat nem mászott rá a HD-re.
Másik kérdés: nem létezhet, hogy egy többször átépülõ zóna(igaz csak MD-vel próbáltam) automata módon densityt vált felfelé HD-re? Az ipari tapasztalatom miatt kérdezem, noha elég agyrém😊)
olyan ami tele van girbe-gurba utakkal, vizzel, dombbal, heggyel es jol fejlodik!
kodlovag.fw.hu
Csakhogy!
Tapasztaltatok-e a kovetkezot?
Az I$$$ azaz HT ipar fejlodese nem lehet akarmilyen gyors, van egy maximalis utem. Es minel tobb HT ipar van mar a varosban, annal lassabb a tovabbi fejlodes. Hiaba van ures zona, alig epitkeznek, pedig full demand van.
A legfontosabb desirabilityk: I-nek a rakodás-szállitás(kapcsolatok a régióval, kikötõ), C-nek az R közelsége(costumers), R-nek meg a kicsi commute time.