Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kodlovag
Varj csak, ez nem olyan egyszeru. Termeszetesen R$, R$$ es R$$$ mas-mas CT-t visel el. A CT grafikon pedig szerintem (nyilvan) csak egy atlagos CT-t mutat. Ebbol igy eleg nehez egy osszetett nepesseggel rendelkezo varos eseten megallapitani a hatarertekeket.
Nekem van egy olyan varosom, ahol csak R$$$ el es virul. Ott a CT 20-25 perc (ha jol emlekszek). A hazakat egyenkent vegignezve a ct medium es long, de gyakran elofordul, hogy valahol no job jelenik meg. Ebbol arra kovetkeztetek, hogy R$$$-ra a CT hatarerteke 30 perc lehet.
A CT grafikon maximum 120 percig skalazodik, annal nagyobb ertek nem lehet rajta. Ebbol nyilvan az kovetkezik, hogy R$-ra 120 perc a limit. (Ezt jo lenne, ha megerositenetek, nekem ugyanis nem nagyon van R$ lakossagom, foleg meg olyan varos nem, ahol szinte csak ez van.)
Ha R$$$ 30 perc, R$ 120 perc, akkor R$$ eseten a max ct-t 60-70 percre teszem.

Az altalanos modszer a CT hatarok megallapitasara: vegy egy varost, tisztan egy retegbol valo emberkekkel. Nezd meg a hazakat, mennyiben van short, mennyben long ct, valamint nezd meg, mennyinek nincs munkaja. (Az a varos a jo ct meghatarozasi celra, ahol sok hazban van long ct es jopar embernek nincs emiatt munkaja) Ezt vesd ossze a CT garfikonnal, ami egy atlagertek. Szerintem ebbol egesz jol meghatarozhato.
Vagy megnezheted az eredeti SimCity4 kezikonyvben (amit persze en meg sosem lattam), lehet hogy benne van.

Hmuda
Látom látom. 😄

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

látod montam én hogy jóaz 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Kodlovag
Persze, hogy van hataslistam, de mar regen felretettem. Ugy szoktam csinalni, hogy mindenfele jusson egy kicsi a varosban parkbol, plazabol, egy kis sportpalya... Hova mi fer el, kimarado teruletre rakom oket a hazak koze. Siman elmegy rajuk akar 1000$+ is, de szerintem megeri. Es ezen felul vannak meg a landmarkok es egyeb fenntartast igenylo epuletek, mint pl sportcsarnokok, allatkert, varoshaza, szobrok becses szemelyemnek... Ez egy fejlett varosban 2000$ is lehet.

Hmuda
Ugyan nem tolongtak segítõkész emberek, de mondom, hogy már nem is kell, mert rájöttem a DC nyitjára.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Hmuda
Senki nem akarja ftp-be felnyomni? 😞((

Forditas frissitve. Javitottam par hibat, es probaltam a kezeloi felulet szovegeit forditani.

Most hogy mar van kereses, johetnek a kivansagok, mit forditsak eloszor. Szorgalmasabbaktol dat sorszammal. 😊
Hmuda
Amúgy köszi.

Hmuda
Sajna szegedi vagyok. Mindegy, majdcsak valaki felrakja FTP-be (vagy FTP-t csinál a .bin .cue fileok könyvtárából).

Hmuda
Tuti shol nincs iso?

Sipocz
Népek(ha még vagytok és nem egyedül irongálok itt magamnak😊))!
Ezt a kapcitás igényt, amit kezdésnek adnak meg, az egész régióra vagy csak egy-egy térkép darabra kell értelmezni:
R$ - 20,000
R$$ - 2,000
R$$$ - 1,000
Co$$ - 3,000
Co$$$ - 2,000
IAg - 30,000
ID - 14,000
IM - 7,000
IHT - 4,000

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Hi!
Ott van Mayan fordítása, plug&play!

Sipocz
Népek!
Tudja-e valaki, hogy a CT-nek általában, vagy térképméretenként mennyi a lélektani határértéke, azaz mikor(mettõl-meddig) van short, medium és long commute time; ugyanez jó volna freight trip-ra is?

Sipocz
Hi!
Melós-robotos hétvége vala, bár esténként SC4-bíbelõdtem kissé mert ebben a meleg idõjárásban mégcsak jót aludni sem lehet😊) Annyi történt, hogy használatba vettem egy kicsi régiót az elmult heti agyamenéseink értékeléséhez, nemtom nézted(néztétek)-e már az alapgama Fairview térképét(a korábbi nagyobb régiót a fiammal együtt túrtuk fel, mostmár odhagytam a gyereknek). Ez tele van pici kis térépekkel 2*2 km.-esek és 4-5 nagyobb 4*4 km.-es. Egészen más a nyomulás mint a nagyobb régiókban, igazi kinszenvedés üres régióra kezdve. Csak az a járható, hogy apró falvak sokaságát csinálod és megpróbálod a régiót valamilyen jobb gazdasági helyzetbe hozni. 6 pici térkép után a régiólakosság már 15 ezer muki úgy, hogy kész körkapcsolás az egész, egy picit ezzel-egy picit azzal lomotolva. Emilia így elkésett, de mostmár van valamilyen tervem a 2*2 km-es térképekre is, ezeknél nincs hely semmire, de a mukik igényessége ugyanaz.

TopGun
Nem kaptam uzenetet Emiliatol! 😞

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

TopGun
Megnezem es majd referalok, meg hibat gyujtok a jovo hetre ok? ugye mennyivel konnyebb igy, hogy lehet mar keresni az LTEXT-ben?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Sipocz
A városka szépítésére a bevételek kb. mekkora részét költöd, tehát azokra a dolgokra amelyek fenntartást is igényelnek? Ebben csak a praktikum vezet, azaz a hatáslista (biztos van valami ilyened😊)) vagy csak amúgy szemre és jóvan?

Sipocz
Emilia elmene, elnézést a zaklatásért de hátha segit😊)))

Ebben elvileg javitva van a 2 hiba. Mas nem nagyon valtozott tegnap ota, ma nem jutott ra idom.
Kodlovag
Koszi, koszi a tiszteletet. Egyebkent en nem vagyok biztos benne, hogy ez egy bug. Tuzet gyujtani es egetni nem nagy kunszt, de egy mukodo eromuvet finanszirozni igen.
Na jo, lehet hogy megis bug. Ne mondjatok meg a Maxisnak! 😊 Ez egy kellemes kis bug.

Kodlovag
Azt hiszem, a loteditorhoz mellekelt readmeben vagy helpben olvastam, hogy egy kocka pontosan 16m-nek felel meg.

TopGun
Igen, ez igaz, lehet, hogy mar a rush hour megteszi ezt!

Sipocz
Különben valószinü, hogy bugnak minõsül az égetõ ezen viselkedése amire a Maxis teszterei sem jöttek rá. Bizonyos, hogy valamelyik patch majd jól "kiküszöböli" és az égetett massza mennyisége üzemi költséggel arányos lesz, de addig is király!

TopGun
Aham! na ezt eddig nem tudtam! koszi a tippet!

Sipocz
Szemétlerakót ne építs, csak a égetõt(aminek nem adsz üzemi költséget és így avval együtt, hogy eltünik a szemét mégcsak nem is amortizálódik, egy örök élet mint a nagyanyó menyasszonyi kelengyéje😊)), 24000 ficcs, de mindenképpen tuti kb. 40 ezer mukiig 1 db szükséges csak. Korábban én is csináltam szemétgödröket, amelyekkel megtelik a pálya jó nagy része és a mukik odjárnak utálkozni. Ha ezeknek összerakod a költségét egy kb.50-100 éves szimulációban akkor a szemétégetés KO-val nyer a gyüjtögetés ellen már az elsõ menetben!
(tisztelet Ködlovagnak!)

TopGun
Aham! koszi! kb en is igy terveztem a varosaim, az eromu, meg a szemetlerako, egeto a terkep majdnem legszelen, az Army base-val es mas egyebbel egyutt.

Sipocz
Szvsz. egészséges ha az ipar kb. 10 kockára van az R-tõl és minden irányban van, hogy a lakótelepi belsõ utakat a meloba közlekedés ne terhelje agyon. Kisebb táv már szó szerint az egészség rovására mehet, nagyobb meg csak növeli a CT-t. Erre a 10 kockányi sávra meg "kétrétegnyi" C kifér megint csak körbe-körbe. Egy helyen olvastam, hogy egy kocka kb. 15 méternek felel meg😊). A nagyobb szennyezõktõl (szemétégetõ meg szenes,olajos erõmûvek) célszerû kb 20-30 kockás távolságra rakni az R-t és így a vizpumpa praktikus helye a lakótelep közepe(én mindig a rendõrség mellé rakom😊)). Az erõmûveket célszerû a sarkokba rakni mert akkor 1-2 oldalnyi károsanyag emissziójuk a semmit szennyezi(az meg még nem kiabált emiatt).

TopGun
Igen! ezeket preferalom en is!

Sipocz
Még annyit, hogy nekem bejöttek azok amit itt a srácok javasoltak:
-vizszintes terjeszkedés elsõre és csak aztán függõleges
-utak, vasut, kikötõ a régióba
-R területeken medium density nyitásnak
-szemétégetõ 0 üzemi költséggel
-3 szintü oktatás+egészségügy teljes R fedéssel.

TopGun
Na en is epp erre gondoltam! valaszoltam Emilianak, nezd meg lecci!

Sipocz
Szvsz. és végsõsoron csak az RCI igényeket részletezõ oszlopdiagramra hallgass, még rám sem pedig én imádok májerkedni mint észrevetted!
Ha $ nép kell akkor az kell, majd oktatod õket meg kivakarod a leprából. Ha $ ipar kell,legyen majd ha a nép okosodik és kigyógyult az $-ból akkor úgyis csinál magának $$ meg $$$ ipart. A C szinvonala meg úgyis követi az R-t meg az I-t.
Jó, így babrás meg hosszúkás a játékmenet, de az így összerakott régió valószinüleg stabil és kiegyensúlyozott.

TopGun
Aham ertem, szoval szerinted is kell legalabb 3 evig lassu irtassal (ado emelessel)I$?

Sipocz
kampec->vége neki😊), halál, new city más adókkal

TopGun
Mit jelent az, hogy kampec?

Sipocz
A 9% lélektani határ, kisnépességü régióban kampeca. Egyre biztosabb vagyok benne hogy amit a 3138-ban leirtam igaz.

TopGun
Igen! arra! 😊) az meg mindig hibas! meg amit lejjebb:#3160-ban irtam

TopGun
Az a tapasztalatom, ha az elejen mindjart felviszed 9% fole a I$ adojat akkor nem telepul senki mas I sem es az gaz, mert nem tudnak melozni, sok a munka nelkuli, gyorsan megtelik az elejen szolgaltatoval a C es nincs annyi munkahely mint a nepesseg! 😞( szerintem legalabb harom evig muszaly I$-t hagyni es fokozatosan elkergetni! kinek mi a tapasztalata errol? probaltam kovetni amit itt masok leirtak az industrie-rol, de nem jott be! 😞

Ha a fiatalkoru-ra gondoltal, akkor azt most gyorsan meg is kerestem. 😊
Bocs, de ez nem fog menni. Ilyen mennyiseg meg egy gyakorlott forditonak is hetekig tartana, meg ugy is, ha csak ezzel foglalkozik. En meg csak amator vagyok, es viszonylag keves idom van ra.

Egyebkent ezt csak szivessegbol valoszinuleg senki nem fogja elvallalni neked, mert tul nagy munka. 10-20 oldal meg elmegy. Ha meg fizetnel erte, akkor keress valami forditoirodat.

Sorry.
TopGun
Ok. igyekszem, nekem is erdekem, ha van kis idod mindjart keresek is egy nagyon regi hibat, amit mar tobbszor jeleztem, csak nem talaltad meg! ok?

Ez a kereses nagyon jo! Mar regota hianyoltam. Igy nem is kellene a dat-al szorakoznod, csak jegyezd fel a jatekban a hibas szovegeket. Es azt kernem, hogy minden hirt nyiss meg, olvass el rendesen, es probald ki az osszes linket bennuk, akkor is, ha eppen nem akarsz mondjuk korhazat epiteni. Multkor en probalgattam, es talaltam egyet, ami nem mukodik, csak nem jegyeztem meg, melyik volt. Elore is kosz a segitseget!
Sipocz
Emilia elmene😊

TopGun
Hi! hoztal nekem zonas kepeket?

Sipocz
Hi!
Nem tudom mi okozza, a szimulációs egyenletek hibája(nem valószinü) vagy sk.hülyeségem(ez már inkább) ezt a jelenséget:
Minden jó, király, sõt baró; a mukik jól vannak és a város 12-15 éven keresztül szinte meg sem változik. Mondjuk volt idõ cifrázni, a végén már inkább matyóhimzésre hasonlított. Aztán meg 5-6 szimulációs ciklusban valami olyan elképesztõ változás, hogy szinte állandóan time stopban voltam mert csak kapkodtam a fejem. Jártatok már így?

TopGun
Evvel a legujabb verzioval, ugy nezki lehet keresni az LTEXT filekben, talan igy tobb hiba jelzest tudok kuldeni! a jovo heten szabin leszek vegig, addig megprobalom gyujteni a hibakat ok?

TopGun
Mayan! a 2-es LTEXT fileben eggyel tobb "y" van mint kellene! a hibas szo:hazam kemyenye

Venom
Hátõ 290 oldalas az rtf de pár oldalonn az elejénn csak a cimek vannak amik sztem nem annyira hosszúak, meg a végénn hivatkozások a hlp fileból (ezekkel együtt 314) de ezeket nem kell áttirni.

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa

TopGun
Hi! en kuldenek vissza jelzest a hibakrol, de sajnos nem tudok keresni a readerben! lehet keresni benne?

Hat ha nem surgos, akkor nyar vege fele megprobalhatom. Milyen hosszu?
Venom
Na még egy embert megkérdezek de ha õse valami nagy angolos akkor reméllem te segitessz.

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa