Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sipocz
Nem ennyira dúrva a dolog csak még emlékszem az egykori szakdolimra, ami egy folytonos rendszer digitális szimulációja volt és azért nagypofáskodtam egy picit😊)))!

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Ja igen a HD-s épület: nem vagyok még benfenntes a HD-be, de sanszosnak tartom, hogy egy látványra 3-szor magasabb épület mint az eddig általam látott legnagyobb torony benne 2500 muki férõhellyel nem egy MD épület. Én magam sem hittem el, az elsõt lenyomtam mert azt gondoltam véletlen átfestettem a zónát, de nem! Aztán már amikor a 3.-at is felnyomta és kialakult a foglalkoztatás teljes káosza bevégeztem a gamálást és közzétettem itt a tapasztalatokat.
Köszönöm a reakciókat!

[HUN]PAStheLoD
ti már egyenletekben jáccotok?? 😊) nah meglátogatom simtropolis barátoaimat..

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Sipocz
Hi!
Azért is gondoltam egy másik városrészre mert sanszosan a szimulációs egyenletek egyik bemeneti paramétere a régiós környezet min. 3 alapszáma(gondolom lakosság,ipar és keresk.kapacitás) meg még ki tudja mi. Valószinûsítem, hogy a demand egyenletekben van hivatkozás a régió teljes ilyen adatsorára és az aktuális város teljes ilyen adatsorára mivel a kettõ jelenleg azonos létezhet egy sor pozitív visszacsatolás, mivel a régió csillapító hatása nem jut érvényre. Tehát ha kiszámítja a várható növekményt valamibõl, akkor a következõ értékelésben ennek kétszerese lesz bemenet, mivel a fókuszváros marginális változása azonos a régió marginális változásaival.
Az 5. pont az, hogy pl. egy iroda,gyár egyik körben kinyit és üzemel ~95%-on, a másikban bezár a harmadikban kezdi elõlrõl, azaz ez is leng csak ez nem R, hanem I és C.
A csillapítás nem sikerült semmilyen konszolidáló beavatkozással (zóna, adó, közlekedési kapcsolat), úgy néz ki sajátrezgésén áll a dolog.
A régiónak csak egyetlen csillapító adata jut érvényre végsõsoron a $R és a ID mivel ezek Maxis alapadata(nagyságukban összemérhetõk a város adataival) is elég jelentõs, de nincs az a pénz amiért én ezeket a városba mégegyszer beengedjem.
A black hole-ra már rájöttem: mivel egyik körben a terület ilyen a másikban meg amolyan féle mukival van tele a lengés miatt az eltérõ utazási szokások, hol nullázzák hol meg túlterhelik a kapacitásokat.

[HUN]PAStheLoD
ohh ez jó nem kell nézni a maxis meg ea stuffot 😊) hasznos tipp

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Nem raktal fel letoltott epuleteket? Esetleg azok kozul kavarhat be valamelyik.

Szerintem ne rombold le, probalkozz melle egy masik varossal. Kivancsi vagyok mi fog tortenni.
Kodlovag
1,3. En ugy vettem eszre, hogy sokszor ha van igeny $$$-ra es $$-ra is, eloszor $$$ fog epulni, nana, az tobbet hoz. De nalad szerintem az tortenik, hogy tulepitkeznek. Igy mar tobben lesznek, mint kellene -> negativ demand. Nehany $$$ ennek kovetkezteben kitelepul, ures hazukba sok $$ aramlik, hazak lepusztulnak. De persze gyorsan no a varos, ujra van igeny $$$-ra ami uj hazat epit, es minden kezdodik elolrol...
Valahogy meg kell probalnod megallitani a $$$ lengeset, szerintem az azonnal megoldana a helyzetet.
2. ??
4. A black hole azt jelenti, hogy van olyan varosresz, ahol nem lehet buszra szallni, mert nincs megallo a kozelben. Black hole = Lefedetlen terulet. Ahol van megallo, az persze siman lehet tulterhelt. A ketto nem zarja ki egymast.
5. Ezt nem ertem.
6. Talan bug. Egybkent a medium zona neha meglepoen sokat elbir.

Egyebkent az a rossz sejtesem van, hogy ha nem lenne ez a lenges, akkor stagnalna a varosod. Egy regioban egyetlen kozepes varos 55ezer fovel mar hatarertek kozeli. Az en legelso varosom is kb eddig jutott, aztan elakadt a fejlodes. Szerintem is kezdj egy szomszed varost, tenyleg lehet hogy minden gondodat megoldja.

Hmuda
Bezony. Bad command or file name. Mennyit olvastam annó ezeket. 😊

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Sipocz
Semmi prüci, én is DOS-on nevelkedtem és ott efféle idézõjelek helybõl szintaktiaki hibának értékelõdtek😊))

Hmuda
Ja, én meg hülyén az idézjelek közé írtam. 😊

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Sipocz
Fura, ideirom a futtatás ablakomból copy-paste módon:
"C:\SimCity 4\simcity 4.exe" -intro:off

Hmuda
Köszi, próbáltam, de nem megy. 😞

Sipocz
Egy jó nagy húha és kérdés:
Szvsz. kiakasztottam az sc4 szimulátort mert divergensen viselkedik egy 55000-es mukiszámu egységben😊)
1. minden szimulációs kör után a demand grafikon gyökeresen átrajzolódik, de nagyon dúrván mert az érzékenyebb demandok, fõleg a $$$-re vonatkozók +50 és -50 között változnak körrõl-körre😞
2.egyik körben finanszírozás hiányra panaszkodik pl. az útfelügyelõ és tele kátyukkal az út, de a másikban megdicsér, a kátyúknak nyoma sincs ekkor viszont a könyvelõ akad ki a túlfinanszírozástól😞
3.egy 85%-ban $$ átal lakott városban csak $$$ épületeket épít és ezekbe sajnálkozás nélkül telepíti a $$ meg $ mukikat aminek az eredménye egy lepratelep😞
4.a tömegközlekedési hálózat hol "black hole", hol meg túlterhelt, tehát mondja a pasas, hogy "black hole", én odakukucsolok és kiderül, hogy 110-150%-on terhelt😞
5. a kommersziál és az ipar épületei egy kör fekete-egy kör szines módon játszanak
6. HD-s épületet nyom MD-s zónára, így az ott kialakult foglalkoztatás struktúrának kampeca, képzeld el amikor derült égbõl megjelenik annyi munkavállaló egy épületben amennyi eddig az egész városrészben élt😞(
Tehát egyáltalán leng az egész és egyre szélsõségesebb eredményeket produkál miközben az idõ teljességében az adatok tendenciája folyamatos fejlõdést mutat a grafikonok szerint tehát jó az átlag csak az eloszlás már nem normalizált és a szórás ez egekig ér!
Kinek volt már ilyen tapasztalata?
Ez a régió egyetlen városa, én erre a jelenségre fogom rá a prücit.
Érdemes-é újrarakni lerombolás után, vagy inkább a szomszédos térképeken csináljak valami újdonságot? Magam ez utóbbira gondoltam, mondván a régió alaphangját ez a városrész megadja és leírások szerint a nem aktuális városokat az éppen fókuszba rakotthoz képest úgy tekinti a gama, hogy ott minden rendben van.

Sipocz
Hi!
Paraméterezd a simcity.exe-t egy shortcutban így:
"simcity4.exe" -intro:off

Hmuda
Whoa! 3x. 😛

Hmuda
Nincs valahol egy file amit ha felrakok, akkor nem kell végigszenvednem az ea logot? Kezd már egoizmusba átmenni az ea önimádata, hogy egyetlen játékukban se lehet a logójukat elhajtani. Még a EnB-ben is, ahhol egyben volt a logo az introva, ott is, addig nem lehetett átlépni a filmet, amíg a logó a képernyõn volt. Undorító egy banda.

Hmuda
Nincs valahol egy file amit ha felrakok, akkor nem kell végigszenvednem az ea logot? Kezd már egoizmusba átmenni az ea önimádata, hogy egyetlen játékukban se lehet a logójukat elhajtani. Még a EnB-ben is, ahhol egyben volt a logo az introva, ott is, addig nem lehetett átlépni a filmet, amíg a logó a képernyõn volt. Undorító egy banda.

Hmuda

zaki
kösz 😊

Sipocz
Lapozz visszafelé 3201. Mayan!

zaki
hello emberek, magyarítást honnan tudnék szerezni?

Sipocz
Nomegmég hogy jártam(okulásként másoknak😊)):
Biztos a mindennapok teszik, a rövid idõ alatt elért látványos teljesítmény meg a mindegy hogy hogyan csak tudjuk már le elve😊)). Volt a térképen egy egészséges 30000 félkész város, jól bejáratott, szépen tejelõ, demandok egekben, csend, jólét, jelentõs bankszámla credit és általában tuti. Hívogatóan egy szép nagy, sík beépítetlen terület, félig-meddig munkahelyekkel körbevéve. Noakkor utak, zónák, szolgáltatások sitty-sutty és....és szívás!!! Hiába a magas adó meg efféle gátoló nyavaja, a gyorsan lerakott, tetemes mennyiségü MD-s R zónákra a semmibõl kinövõ tornyok telve $R-rel és hiába az okt.-eü. rendszer "well funded" álapota ezt a sokkot képtelen volt feloldani ennyire kis idõ alatt és a bankszámlán kívül minden mutató laposkúszásba kezdett. Nemhogy a $$$ muki, de még a $$ csapat is olyan útálkozást adott elõ amilyet még nem láttam. Semmi baj és fõleg nekem semmi bajom a $R mukikkal, egszerûen azért mert a városnak kellenek, ha nincs ilyen pasas akkor a $$ meg a $$$ nép áll be elvégezni a munkáját és leromlik az élete, vagy a kapacitások félgõzzel és drágán kezdenek mûködni és nem adóznak. Node csak módjával, legyen idõ a várost kiértékelni a lengéseknek csillapodni és a $->$$ átalakulásnak befejezõdni. Csak nyugodtan, szépen mint ahogy a csillag megy........

Kodlovag
Na ez igy mar mindjart jobban hangzik. Meg en is tanulok uj es hasznalhato dolgokat, hiaba nyomom mar 6 honapja (persz mindig csak hetvegen 😊).

Sipocz
A "szükségletekrõl" és a "szükségletek kapacitásáról" (lehet itt hóttig tanulni😊)):
Tegnap közzétettem itt néhány számot amelyek sugalhatták azt, hogy a zóna-boosterek (Ködlovag jóérzékkel hitetlenkedett is!) ennyi-meg-annyi demandot generálnak, a példa épp egy autópálya volt ami 100000 demandot generálna. Csakhogy erõs tévedésben voltam(remélem az már elmult) és az igazság máshogy van(olyan ez mint a jog->igaz ez meg még az ellenkezõje is, ügyvéd kérdése😊))). Tehát a booster nem kelt a major politizálásától(adók, környezet...) függõ demandot csak ennek a lehetõségét teremti meg. Példa: van helybõl 3000 Co$$ demand kapacitás(ez jár és kész, alapbeállítás by Maxis), de nincs út, régiós kapcsolat, megfelelõ képzettségü munkaerõ, magas az adó, rettenetesek a körülmények, azaz az effektív demand=0; jön a major intézkedik némi utat rak meg oktat meg ilyesmi és mondjuk ezekkel a ténykedésekkel a demand kapacitás felkúszott erre a zónára 4500-ra; aztán nem történik más csak annyi, hogy megteremtõdnek a középkategóriás Co fejlõdésének egyéb feltételei (képzett muki, elfogadható adó, külsõföldi kapcsolat) és megjelenik a térképen ez a beépítés és fejlõdik, de legfeljebb 4500-ig hacsak nem kap boostert.
Tehát a effektiv demand ennyiben eltér a demand kapacitástól, az elsõ az ami van a másik az ami ideális esetben lehetne.

Sipocz
Konklúzió egy angol nyelvü fórumról (kb.20 hozzászólás nyomán):
Az ipari zónákban használt HD beépítés eredménye néhány un. stage 3 épület lehet, amelyek közül a legnagyobbnak a foglalkoztatása sem haladja meg a 150 mukit. Ha ezt összeveted a C zónákban (a zónaköltség azonos, nyilván itt a járulékos fenntartás sokkal több) elérhetõ nagyobb épületek 2000-7000-es foglalkoztatási potenciáljával akkor nem biztos, hogy érdemes HD iparral veszkõdni és az MD tökéletesen megfelel.

Hmuda
Ok, nem kérdeztem semmit. 😊

Hmuda
A peccs már fent van. Mi a cime ennek a simtropolisnak?

Sipocz
Patch 2 , az angol verzióju nocd exe elhajtja bármelyik verziót(kelettõl-nyugatig) és a Simtropolison nézz körül(bátran regisztrálhatod magad) a LOT-ok között(óvatosan válogass mert sok a brahi, ami nem müx és a plagizált cuccos, az olyan ami tulképp ugyanaz csak nem veres hanem zõd😊).

Sipocz
Hi!
Tömegesközlekedésben kérdés:
Elértem akkora nagyságot, hogy a metrónak nincs alternatívája mert a felszin televan, az üzemelõ (és nyereséges!) buszjáratok csak hozzáadódnak a kaotikus forgalomhoz. Egy-egy metróállomás képes-e mind a 4 irányban érk.-ind. és lehet e a metróhálózat is "kockás"? Erre azért volna szükség, mert a residental területeket körbe veszi az ipar és a kereskedelem, tehát 2-3 elképzelhetõ vonzásirány is lehet a hivatással járó forgalomban.

Hmuda
Milyen dolgokat érdemes pluszba rápakolnia gaméra?

Kodlovag
A deviance fele (tavol keleti) verzio 2. CD-jen rajta maradtak a masolasvedelmi infok, de ennek semmifele problemat nem szabadna okozni. De adtak ki egy kis progit, amivel a bin fajlbol kiszedheto ez az info. Esetleg probalkozhatsz azzal, ha a deviance verziod van.
Biztos, hogy nincs veletlenul elrontva a CD? Meg nem hallottam ilyen jellegu problemarol.

Hmuda
Tudod hova menjél a köcsög hirdetéseiddel. 😛

EZT NEM HAGYHATOD KI!!!380Ft+ÁFÁÉRT 4 NAPIG TÖLTHETED LE A LEGUJABB ALBUMOKAT (STERBI - AXETAZIS A PALACEBAN 2003, NAKSI VS BRUNNER - SUNHINE 2003,JUVENTUS MIX VOL. 5,STB...) + GAMES RIP-EKET (WARCRAFT 3 FROZEN THRONE, ILLEGAL STREET DRAG NITRO EDITION)
http://palaceportal.fw.hu
Sziasztok! Végre sikerült letöltenem a Sc 4-et, de a második cd-t nem hajlandó telepíteni. Alkohol 120%, mindent rendesen végigcsináltam, mégsem fogadja el. ki tud segíteni?

Sipocz
Májerkodás az optimumról, a tényrõl meg az ezeket összekötõ ténykedésekrõl:
Kb. 4 napja választottam ki egy pici régiót (Fairview) az alapgamából mondván csinálok rajt egy tetszetõs várost, tehát az egészet tekintem egy városnak és a térkép részeket egy-egy "kerületnek". Ha üresre kezdessz jön a Maxis-féle alapigény táblázat adatsora, aminek a veleje a jó sok $ demand ami olyan szép dolgokat jelent mint: tudatlanság, bûnözés, szennyezés, egészségtelen életmód, alacsony adóbevételi lehetõség. De nincs más, egy darab másik térkép ami igényeket ad és kér, mert mindenütt körben a vaddisznóknál nincs értelmesebb élõlény. És innen már adódik az a fontos igény, hogy valamelyest nagyobb biztonság legyen mint a vadonban(rendõr és ipari területeken a tûzrendész). El kell fogadni ami van és az elején bele kell nyugodni már csak azért is mert van eszközpark a dolog megoldására. Az egyik az egészségügy-oktatás rendszerének szép lassú kifejlesztése. Szvsz. elsõ az egészségügy mert a populációban öröklõdik az õsök egészségi állapota és ha ezt romlásnak engeded akkor egy lepergõ spirálisba jutsz amibõl nehéz a kiút. A második helyezett az oktatás, de ez is csak szépen lassan, a $ nép minden kis apróságnak szívbõl örül. Tehát az orvosi rendelõ jár már akkor is amikor a muki betéved a zónába, de ált.iskola csak akkor ha már van annyi tanuló, hogy érdemes letenni egy sulit. Szinte átsüt a gamán az az öröm a $ népektõl, ami egy-egy ált. iskola vagy egy könyvtár lerakásánál elõállhat. Egybõl változik a városkép, szépülnek a házak vagy nagyobbak lesznek😊). Amidõn megvan az elsõ oktatási szint lehet foglalkozni az egészséges környezettel is: ne lepjen el mindent a szemét, a fák fogják fel az ipar felõl terjengõ füstöt meg bûzt esetleg ha futja akkor lehet a víztisztítással bíbelõdni. Egyszer csak megtörténik a csoda(inkább a dolgok természetes rendje) és elõáll számos olyan muki aki már tud folyékonyan simül olvasni és a major szive repeshet mert nem hiába lomotolt eddig. Az iparban lehet lassan közhírré tenni a dirty-vel szembeni ellenszenvet(adóemelés, anti-szmog kampány) és lehet támogatni a a manufakturális iparkodást (pici adócsökkentés, némi booster). A türelem aztán termi már a $$ jelenséget, egyrészt a mûveltebb népet(azért egy ált.isk.-tól ne várj csodát és tömeget) meg a $$ C-t és I-t és ugye a névében is benne van ez már többet adózik, node többet is vár el. Adjunk neki némi ligetet, egy-egy játszóteret vagy parkot esetleg sportpályát, no nem túlzásban csak érezze, hogy figyelünk rá. Erõsítsük abbéli szándékát, hogy többet tudjon meg a világ dolgairól és jöhet a gimi, meg a kollégium. Nyilván a gimi lesz a drágább dolog az idõk teljességében, de nem szabad, hogy ez visszariasszon bárkit, a kolesz meg tutira hatékony valszeg mert részben önköltséges. Néhány hónap(szimulációs kör után) érdemes megtekinteni a pop&job diagramot és ha a város képén még nem is tünt fel immár jelentõs számu a kimûvelt emberfõ, ami ugye Széchenyi szerint is a nemzet igazi vagyona😊)) Bizonyos, hogy ezidõre a szennyes ipar is elszontyolodott már, ha még nem hát tegyünk róla (adóban dirtynek +1-2 büntetés a többinek 1-2 jóváirás nem árt meg) és áramlik befelé az ipari kúltúra meg egynémely könyvelõ, ügyvéd és impex cég is úgy gondolja, hogy itt érdemes irodákat nyitni😊). A tiszta, csendes ipar és persze a hivatalok már nagyon jól megfizetik a dolgozókat ami azt eredményezi, hogy egyre több $$$ muki jelenik meg nagy igényekkel, amitõl nem kell tartani mert ezzel párhuzamosan nagyobb adót is fizet, sõt életének cél-épületei ($$$ commercial service) is igen szépen adóznak, magyarán a $$$ muki nemcsak szép Szja-t hanem tetemes Afa-t is tejelget. Na jó szerteti a parkokat meg a teniszpályát meg golfozik a szentem és a sportrepülés a gyengéje amirõl a plázákon szeret májerkodni a plázacicáknak😊))!
Így már eljutottunk a leprától a Rózsadombig, a dadogástól a nagy Simnation klasszikusokig a köhögéstõl és vérköpéstõl az átlag 90 éves várható életkorig.
Amit leirtam csak szerintem, nincs nálam a bölcsek köve csak egyszerû májer vagyok testvéreim az SC4-ben😊))))

Sipocz
Részlet a Simtropolisról:
Table A2.02.4: Commercial Office Busters
CO : Medium and High Wealth offices
COM : Medium wealth offices
COH : High wealth offices
$C : Construction cost
$M : Monthly cost to maintain

-----------------------------------
Buster | $C | $M | CO |
Land | |
Road (1) | 0 | 0 | 10000|/\
Road (2) | 0 | 0 | 5850|||
Rail (1) | 0 | 0 | 10000|||
Rail (2) | 0 | 0 | 5850||\\\ Look at:
Highway (1) | 0 | 0 |100000||/// Note 1 below
Highway (2) | 0 | 0 | 58496|||
Subway (1) | 0 | 0 | 20000|||
Subway (2) | 0 | 0 | 11699|\/
Airports | |
Small Strip |20000| 700 |10200|
Med. Strip | 5700| 900 |13100|
Large Strip | 5700| 1100|16000|
Small Municipal |35000| 1225|28800|
Med. Municipal | 6400| 1450|34100|
Large Municipal | 7200| 1700|40000|
Small Int. |50000| 1750|70000|
Med. Int. | | |80000|
Large In | | |90000|
-------------------------------------------
Structure | $C | $M | COM | COH |
Convention C. |32000| 220 |100000|100000|
Tel. Studio | 0 | 0 | 10000| 0|
University |12000|1500 | 15000| 0|

Note 1: The numbers beside the land connection represents the number of connections to the same neighbour. While I only provide for two, it does NOT mean that any connection after is ineffective.
Lásd nem sajátulag vagyok májer. RCI demand értékekben én is látom a 100-as osztót, pl. a nyitó $R demand 20000 muki a diagramban 200.

Hmuda
Köszi, ezer hála.

Kodlovag
Huuu. Ize...
Nem gondolod, hogy az autopalyara irt szamok egy kicsit nagyok? Nem generalhat egy osszekottetes 60000 munkahelyet, vagy legalabbis igenyt. Ennek meg a 10%-a is nagyon sok. Modjuk ha azt szetosztod egyenletesen a C 5 tipusara, mar elfogadhato.

Sipocz
Hi!
Friss-ropogós tapasztalatok a városszépítésrõl és a boosterekrõl:
Fõleg kisméretû-kislélekszámu régióban, ahol némelyik demand a 0 körül bóklászik érthet bizony olyan meglepetés, hogy negatív igény keletkezik. Ezek közül azért éppen a városszépítõ eszközökkel az R és a C zónák demandja gyorsan visszatéríthetõ legalább 0 felé. Vizsgálgatni érdemes a boosterek hatáslistáját és a még elviselhetõ költségkereten belül már a a fejlõdés közben csinosítani illik a várost. Gondolj bele: 1 db kisméretü játszótér 1000-1000 muki-igényt generál minden jövedelem katagóriában, egy pici flowergarden 750-750-et.
Az ipari területeken már nem idézhetõ elõ ilyen gyors kiigazítás, ott az alaphangot a simnation-gazdaság adja, tehát a jó közlekedés, régiószéles közlekedés(!!!) (út, vasút, kikötõ) a fõ-booster, de nagyon jó hatásu az army base(persze a népek útálják), a rádióállomás, a HT-nek meg az egyetem és a kutatólabor(ezt a kettõt nálam a fõzsaru kiemelten bûnözõ helynek minõsíti😊)).
Egy egészséges autópályaszakasz-még akkor is ha a simek nem tengenek rajta mint atom- a kommersziál zónákban 100000 C igényt generál, ha ugyanez az autópálya átmegy egy másik térképre akkor mind a két helyen 60000-60000(tehát feltétlen menjen át!). Meglátásom szerint street jellegü utat már csak azért sem érdemes lerakni mert semmilyen élénkítõ hatása a kereskedésre nincs😊))!

Kodlovag
Toltsd le az origi patchet a simcity4 oldalrol az EA-tol. A patch2-t. Telepitsd a frissen folrakott jatekra. Utana keresgelj a gamecopyworld oldalan torest. 1 perc alatt megtalalod.

Hmuda
Köszi, ezer hála. Amúgy nincsenek már patch-ek és ha van akkor van vhol tört?

Kodlovag
Kuldtem mailt, nezd meg, ha meg aktualis.

Kodlovag
Igen, ez a jatek legnagyobb hibaja! A simek mindig toronyirant mennek! Errol mar regebben, a #2941-ben is irtam a simek autopalyahasznalati szokasai kapcsan. Es duhongtem, hogy miert is nincs ez meg egy kicsit se optimalizalva? Aztan elkezdtem gondolkodni, es rajottem mekkora iszonyu szamitasigenyt jelentene egy teljes optimalizacio, ha munkabajarasi legrovidebb idore kellene optimalizalni. (Jelenleg ugye toronyirant mennek, ami a feltetelezett legrovidebb terbeli ut.) Es ugye ezt folyamatosan ujra es ujra kiszamolni, mert hat a varos folyton valtozik.
De akkor is, legalabb valami minimalis optimalizacio lehetne az utkeresesi algoritmusban. Pl: a simeket a kevesbe hasznalt alternativ utvonalak fele kuldeni, vagy a nagyobb kapacitasu utvonalak fele, mint pl autopalya. Mert igy az autopalyafejlesztesre forditott osszeg ablakon kidobott penz. A regi autopalzaim gyakorlatilag csak disznek jok. Oda epitettem oket, ahol nagy volt a forgalom. De nem hasznaltak oket, ehelyett keletkezett nehany uj zsufolt utszakasz, ahova a megszuntetett ut forgalma eltolodott. Mindez az optimalizacio teljes hianya miatt. Ma mar ugy epitem az autopalyaimat, hogy az legyen a toronyirant legrovidebb utvonal, egyben ne legyen alternativ utvonal sem. Igy rakenyszeritem a simeket, hogy gyorsabban haladhassanak es vegulis oruljenek.
Nagyonnagyonnagyon varom a RushHourt, hatha abban mar lesz egy kis optimalizacio. Vagy ha az nem is, de legalabb lehetoseg, hogy en megcsinaljam helyette.

Hmuda
Kinek van egy cd kulcsa?

Sipocz
Sírbatesz a simek közlekedési szokása: a toronyiránt megyünk! Semmi optimumszámítgatás, semmi alternatíva keresés, a zsuffoltság elkerülését meg már nem is említem(nekem viszont a légszennyezésben meg a zajban kiszámolja bezzeg a zsuffit!!!) Elborzasztó küllemü tömegközlekedési megoldásokat adok nekik és érdekes: minnél rondább és butább annál jobban szertetik😞((!

Kodlovag
Ja gyaloglas. Mint tudjuk, Amerikaban rendkivul jellemzo kozlekedesi forma. 😊 Ezert van mindenkinek kulon autoja egy csaladban. Lattad az 8 mile-t a moziban Eminemmel a foszerepben? Lakokocsiban laktak, penz sehol, megis kocsival jar munkaba, de legalabbis busszal. Ezek utalnak gyalogolni. Inkabb tolonganak orakig kocsival a dugokban.

And5
SunCity rulz 😊))

Sipocz
No mert én találtam a simtropolis egyik gurujától egy olyan hatáslistát amely igazán pontosan számol be egy-egy városi épület vagy akár közlekedési lehetõség által nyújtott demand növekedésrõl, zónatipusra és vagyoni értékelésre való tekintettel. Ezért is kérdeztem a 3096-ot, de olybá tünik, hogy a start értékek az egész régióra vonatkoznak mert tulképp az a város.

Sipocz
Ja igen! Az még sanszos, hogy mértani haladványokat használ a gama folyamatosan, talán éppen a progresszió-regresszió bemutatására. Ha innen molyolom tovább az Általad közölteket, akkor percekben a long ct->$120,$$60,$$$30; a medium ct->$60,$$30,$$$15; a short ct->$30,$$15,$$$8, illetve hát ezek csak a lélektani határok mert nyilván mindegyik egy-egy tartomány.
A dolog érdekessége ezek szerint, hogy figyelembe véve a 8*8 km-es nagyobb térképet akkor a $-os muki akár hajlandó gyalog átballagni a fél térképet: átlóval mérve 6 km 1 h oda 1h vissza ez gyaloglás+testedzés(ezért nem kell sportpálya a $R-nek😊)).

Sipocz
Elképesztett, hogy a program miket számol ki ezért kérdeztem. Az mindig prognosztizálható, hogy a magas CT-jü R épület elõbb-utóbb NoJob is lesz és/vagy a vagyoni szinvonala leromlik($$ vagy $$$ ház, de egy-két $ kiszürkül). A földrajzi pontnak, azaz a melóhelyhez való távolságnak mintha szerepe sem lenne(!!!!) I és C közeli házak long ct-ra panaszkodnak, többszáz méterre onnan short ct a jellemzõ; igen kaotikus. Valszeg térlépméret is számit, nálam egy 2*2 km-es térképen a 8 percre átlagolt ct-nél is volt long ct-s épület😊)). A közlekedés gama szerinti értékelésénél CSAK A 6*6-os KOCKA bontásu zóna felel meg a kényes izlésnek, bármi egyéb alak vagy trükk a progi agyára megy és lepontoz😞(((.