13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
Toroco #5436 egy ekkora területet érdemes dupla úttal körül keríteni, és középen hagyni helyet még 1-2 korháznak, mert kelleni fog. -
Toroco #5435 az első képen a zóna bejáratai nem néznek az utak felé ezért töröltem őket, és nagy sűrüségű zónálat tettem helyette. abból lett az a kis város -
Toroco #5434 mikor kezdő voltam, akkor jártam igy mindig. de már kiismertem. mindig egy meghatározott struktúra alapján kezdem el a várost.
először megcsinálok egy részt az úthálózatból.az utak 12*8as területen fekszenek. kettő ilyet vagy egybe építek, vagy egymás mellé, középen. ebbe lerakok egy rendörséget, nagy korházat, egy könyvtárat, esetleg tűzoltóságot. Köré tele rakom lakó és üzleti zónákkal. a korház rendorség, tűzoltóság hatósugatát lecsökkentem annyira hogy éppen lefedje a várost, hagyok egy másik üres területe ahova a vizellátás kerül. az ipart a várostól távol kezdem építeni, mellé egy erőmű, és vezetékkel összekötöm a kettő városrészt. kiépítek egy vizhálózatot. és lehet indítani az időt. az adó marad alap 9%
elkezdem időt pörgetni, 4000 lakosnál leraktam egy nagy általános iskolát, és beállítottam a támogatást. 6000 lakosnál tettem nagy közép iskolát, ezt is beállítottam. aztán pörgött az idő állitottam az erőmű, és a korház igény szerinti támogatását. 7 év alatt lett 16000 lakos, több mint 1000 bevétel, és még egy egyetemet is hozzám vágtak. városházát, nem tettem le még.
-
SH04 #5433 Régebb óta Sim Cityzek, de valahogy még soha nem sikerült elérnek azt az időszakot mikor felhőkarcolók, alkotják a városomat. Nekem a kiadás mindig csak 100-200-zal van a bevétel alatt. Így viszont nem lehet fejlődni. (Viszont az emberek követeleik azokat az épületeket, amiknek a fenntartásuk nem ingyenes). kb. 100. év környékén becsődül az egész. (Ekkor már a kölcsön se tud megmenteni). Valaki nem tudna segíteni? -
Toroco #5432 -
#5431 -
ZsirosKenyer #5430 kiderült mi volt a baj...
akkora balfasz vagyok. Kiderült hogy a városon átvezető autópályáról elfelejtettem levezető utat csinálni, így nem érték el a munkahelyüket az emberek -
#5429 Rakj a lakónegyedeidhez közelebb ipari meg kereskedelmi zónákat, a régieket meg ezzel egyensúlyban kezdd elbontani, hogy biztos közelebb járjanak dolgozni . -
#5428 -
ZsirosKenyer #5427 de nálam vmiért ebben az új régióban elképesztő méreteket öltött.
Sorban mennek tönkre a városaim ha nem csinálok vmit. help -
#5426 A 720. ban. -
#5425 sokunk problémája:)
-
ZsirosKenyer #5424 egyébként még viszonylag kezdő vagyok a sim city 4-ben.
Eddig a San Francisko-i régiót építettem tele, és szerintem viszonylag jó lett az infrastruktúra, általában a HT industry és a High-Wealth commercial valamint residental zónák a jellemzők a térségre.
Mostpedig elkezdtem a Fairview nevezetű régiót, a szokásos módszerrel indítva:
Középre egy jó nagy kizárólag Industry zóna, köré pedig mehetnek a Commercial, és Residental zónákat tartalmazó települések. Azonban egy idő utűn megjelenik a 'kis táska áthúzva' ikon a lakónegyedek felett, pedig munkahely van, szóval gondolom ez a commute time miatt van. Utánajárva kiderült hogy valóban a commute time gond, amit azért nem értek hiszen a településeket kereszt alakzatban autópályák kötik össze, a belvárosokbanpedig Avenue-k biztosítják a járműforgalom lebonyolítását.
Mondjatok már tippeket plz, mert teljesen lepukkant az egész vadonat-új térségem..
pedig az elején olyan szépen fejlődött.
Tehát a kérdés hogy miként lehet csökkenteni drasztkusan a commute time-ot? -
#5423 Hát a dokumentumokban, meg a játék mappájában .
Ebből a dokumentumokban levő van használva, a játék mappájában levő mindig eredeti marad . -
ZsirosKenyer #5422 több helyen is bentvan? -
#5421 Ez most miért 2x ? -
#5420 Mindkét helyről ? -
#5419 Mindkét helyről ? -
ZsirosKenyer #5418 szű=szűz -
ZsirosKenyer #5417 akinek esetleg van szű London régiója, feltölthetné nekem.
tegnap voltam olyan f*sz hogy véletlenül töröltem -
#5416 Hányadik évében jársz a városnak ? -
#5415 már nálam is. Csak történt egy kis átmeneti üzemzavar....... -
#5414 nálam mind a kettő látszik. -
#5413 E ez nem igaz! -
#5412 Hopp. Szóval így.
-
#5411 A régióm meg így néz ki! Ha város mellé építem a következő várost akkor szegények jönnek, ha nem város melé akkor meg senki nem költözik, a városomba! VALAKI SEGÍTSÉG!
-
#5410 AMÚGY 300000 LAKJÁK. -
#5409 Ettől nagyobb várost egyszerűen nem tudok építeni! Mi lehet a baj? Nem tudok több embert a városba hozni! Ráadásul, hogyha egy új mellette lévő várost akarok építeni abba szinte csak a szegények költöznek! SEGÍTSÉG!
-
#5408 SC4 leírás: http://saddalim.uw.hu/sc4rh-varosepites.doc -
#5407 majd ha lesz időm csinálok belőle egy szép színes táblázatot, azt rakom fel -
#5406 Elküldtem! -
#5405 Gmail? az meg mi? -
#5404 hozzám is rakhatod, csak hogy ne legyen Tuvoknak ilyen egyszerű he-he
cím, amit tudok adni: www.saddalim.hu/valami.doc
cím, ahova küldheted: [email protected]
de feltöltheted (elküldheted) mindekettőnknek is, nem akarok szemétkedni... -
#5403 Átküldöm az e-mail címedre.
-
szolinacica #5402 A magyarosítás is jó, de honnan, már sok helyen megnéztem. Eni
-
#5401 Ingyen te csak a magyarítást tudod letölteni az internetről. Ha van DC++-od akkor onnan is. -
szolinacica #5400 Valaki nem tudná elküldeni nekem a Sim City 4-et és magyarosítását!!
És a Sim City 3000 magyarosítását! Nagyon kéne! Vagy csak elmondani hol lehetne ltölteni ingyen!
Előre is köszönöm ha valaki válaszol! Eni -
Toroco #5399 én eddig mindig egy küldi után megkaptam a deluxe police stationt. mindig azzal kezdem, amig kicsi a városom, mert ha nagy akkor már nagyon akad a küldiknél. -
#5398 doc, ~534KB
ja és bocs, 18 oldal (8,5-es betűmérettel) :) Hova küldjem? -
#5397 Ha át tudod küldeni, fel tudom tölteni
Mennyit foglal, milyen formátum ?