13557
  • Toroco
    egy ekkora területet érdemes dupla úttal körül keríteni, és középen hagyni helyet még 1-2 korháznak, mert kelleni fog.
  • Toroco
    az első képen a zóna bejáratai nem néznek az utak felé ezért töröltem őket, és nagy sűrüségű zónálat tettem helyette. abból lett az a kis város
  • Toroco
    mikor kezdő voltam, akkor jártam igy mindig. de már kiismertem. mindig egy meghatározott struktúra alapján kezdem el a várost.

először megcsinálok egy részt az úthálózatból.az utak 12*8as területen fekszenek. kettő ilyet vagy egybe építek, vagy egymás mellé, középen. ebbe lerakok egy rendörséget, nagy korházat, egy könyvtárat, esetleg tűzoltóságot. Köré tele rakom lakó és üzleti zónákkal. a korház rendorség, tűzoltóság hatósugatát lecsökkentem annyira hogy éppen lefedje a várost, hagyok egy másik üres területe ahova a vizellátás kerül. az ipart a várostól távol kezdem építeni, mellé egy erőmű, és vezetékkel összekötöm a kettő városrészt. kiépítek egy vizhálózatot. és lehet indítani az időt. az adó marad alap 9%

elkezdem időt pörgetni, 4000 lakosnál leraktam egy nagy általános iskolát, és beállítottam a támogatást. 6000 lakosnál tettem nagy közép iskolát, ezt is beállítottam. aztán pörgött az idő állitottam az erőmű, és a korház igény szerinti támogatását. 7 év alatt lett 16000 lakos, több mint 1000 bevétel, és még egy egyetemet is hozzám vágtak. városházát, nem tettem le még.
  • SH04
    Régebb óta Sim Cityzek, de valahogy még soha nem sikerült elérnek azt az időszakot mikor felhőkarcolók, alkotják a városomat. Nekem a kiadás mindig csak 100-200-zal van a bevétel alatt. Így viszont nem lehet fejlődni. (Viszont az emberek követeleik azokat az épületeket, amiknek a fenntartásuk nem ingyenes). kb. 100. év környékén becsődül az egész. (Ekkor már a kölcsön se tud megmenteni). Valaki nem tudna segíteni?
  • Toroco
  • Tuvok #5431
  • ZsirosKenyer
    kiderült mi volt a baj...

akkora balfasz vagyok. Kiderült hogy a városon átvezető autópályáról elfelejtettem levezető utat csinálni, így nem érték el a munkahelyüket az emberek
  • Tuvok #5429
    Rakj a lakónegyedeidhez közelebb ipari meg kereskedelmi zónákat, a régieket meg ezzel egyensúlyban kezdd elbontani, hogy biztos közelebb járjanak dolgozni .
  • Tuvok #5428
  • ZsirosKenyer
    de nálam vmiért ebben az új régióban elképesztő méreteket öltött.

Sorban mennek tönkre a városaim ha nem csinálok vmit. help
  • Fülüke
    A 720. ban.
  • PLackó
    sokunk problémája:)
  • ZsirosKenyer
    egyébként még viszonylag kezdő vagyok a sim city 4-ben.
    Eddig a San Francisko-i régiót építettem tele, és szerintem viszonylag jó lett az infrastruktúra, általában a HT industry és a High-Wealth commercial valamint residental zónák a jellemzők a térségre.
    Mostpedig elkezdtem a Fairview nevezetű régiót, a szokásos módszerrel indítva:
    Középre egy jó nagy kizárólag Industry zóna, köré pedig mehetnek a Commercial, és Residental zónákat tartalmazó települések. Azonban egy idő utűn megjelenik a 'kis táska áthúzva' ikon a lakónegyedek felett, pedig munkahely van, szóval gondolom ez a commute time miatt van. Utánajárva kiderült hogy valóban a commute time gond, amit azért nem értek hiszen a településeket kereszt alakzatban autópályák kötik össze, a belvárosokbanpedig Avenue-k biztosítják a járműforgalom lebonyolítását.

Mondjatok már tippeket plz, mert teljesen lepukkant az egész vadonat-új térségem..

pedig az elején olyan szépen fejlődött.

Tehát a kérdés hogy miként lehet csökkenteni drasztkusan a commute time-ot?
  • Tuvok #5423
    Hát a dokumentumokban, meg a játék mappájában .
    Ebből a dokumentumokban levő van használva, a játék mappájában levő mindig eredeti marad .
  • ZsirosKenyer
    több helyen is bentvan?
  • Tuvok #5421
    Ez most miért 2x ?
  • Tuvok #5420
    Mindkét helyről ?
  • Tuvok #5419
    Mindkét helyről ?
  • ZsirosKenyer
    szű=szűz
  • ZsirosKenyer
    akinek esetleg van szű London régiója, feltölthetné nekem.
    tegnap voltam olyan f*sz hogy véletlenül töröltem
  • Tuvok #5416
    Hányadik évében jársz a városnak ?
  • Fülüke
    már nálam is. Csak történt egy kis átmeneti üzemzavar.......
  • PLackó
    nálam mind a kettő látszik.
  • Fülüke
    E ez nem igaz!
  • Fülüke
    Hopp. Szóval így.
  • Fülüke
    A régióm meg így néz ki! Ha város mellé építem a következő várost akkor szegények jönnek, ha nem város melé akkor meg senki nem költözik, a városomba! VALAKI SEGÍTSÉG!
  • Fülüke
    AMÚGY 300000 LAKJÁK.
  • Fülüke
    Ettől nagyobb várost egyszerűen nem tudok építeni! Mi lehet a baj? Nem tudok több embert a városba hozni! Ráadásul, hogyha egy új mellette lévő várost akarok építeni abba szinte csak a szegények költöznek! SEGÍTSÉG!
  • takraj
    SC4 leírás: http://saddalim.uw.hu/sc4rh-varosepites.doc
  • Tuvok #5407
    majd ha lesz időm csinálok belőle egy szép színes táblázatot, azt rakom fel
  • takraj
    Elküldtem!
  • Fülüke
    Gmail? az meg mi?
  • Saddalim #5404
    hozzám is rakhatod, csak hogy ne legyen Tuvoknak ilyen egyszerű he-he
    cím, amit tudok adni: www.saddalim.hu/valami.doc
    cím, ahova küldheted: [email protected]
    de feltöltheted (elküldheted) mindekettőnknek is, nem akarok szemétkedni...
  • Fülüke
    Átküldöm az e-mail címedre.
  • szolinacica
    A magyarosítás is jó, de honnan, már sok helyen megnéztem. Eni
  • Fülüke
    Ingyen te csak a magyarítást tudod letölteni az internetről. Ha van DC++-od akkor onnan is.
  • szolinacica
    Valaki nem tudná elküldeni nekem a Sim City 4-et és magyarosítását!!
    És a Sim City 3000 magyarosítását! Nagyon kéne! Vagy csak elmondani hol lehetne ltölteni ingyen!

Előre is köszönöm ha valaki válaszol! Eni
  • Toroco
    én eddig mindig egy küldi után megkaptam a deluxe police stationt. mindig azzal kezdem, amig kicsi a városom, mert ha nagy akkor már nagyon akad a küldiknél.
  • takraj
    doc, ~534KB

ja és bocs, 18 oldal (8,5-es betűmérettel) :) Hova küldjem?
  • Tuvok #5397
    Ha át tudod küldeni, fel tudom tölteni
    Mennyit foglal, milyen formátum ?