Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sipocz
A 2. linknek->http://www.gamershell.com/download_movie.shtml
itt kikerestem és utánna már csak kérdezte hogy melyik serverrõl...

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Sipocz
Én is vagy háromszor mentem neki PAS linkjének és egyszer csak lejött😞(...hm

Venom
Te honnan szetted le??????
Kérlek ird le a pontos cimet mert amit PAStheLoD adott onnan szer se jön le......

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa

Sipocz
Hi!
😊) már köszörülöm a bökõt!
Most néztem meg a videot a Rush H.-ról, tényleg van benne olyanféle kitáblázás mint az sc2000-ben volt, sõt az utaknak is nevet lehet adni és teszett a komp is.

Kodlovag
Pedig en is lattam. Keszulj a harcra!

Venom
Errõl az oldalról meg hogy a faszba kell leszedni?????
Nem lehetne konkrét cimet leirni inkább??

Sipocz
Sipõczbõl csak egy van, ha mégis kettõ akkor is a végén csak egy maradhat😊)))

[HUN]PAStheLoD

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
jóreggelt intézkedem

Venom
Nem jön le a videó!!!!!!!

[HUN]PAStheLoD
beszarás megesküdök akármire hogy az elõbb spiocz neve volt ott ahol most csincsin

[HUN]PAStheLoD
ncm4 rhyx 6qmx dx4m

[HUN]PAStheLoD
Rush Hour videjó

neked persze

[HUN]PAStheLoD
de dolgozni se 😊

Hmuda
Á akkor nem tud rendesen játszani. 😄

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

[HUN]PAStheLoD
vagy megint berúg 😊

Hmuda
Mert rendes ember addigra kijózanodik. 😄DD

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

[HUN]PAStheLoD
én mindig 1évet várok mielõtt döntük hogy jó vagy nem jó amit építettem 😊

[HUN]PAStheLoD
az az érzésem hogy ti csak hétközbe és kizárólag munkaidõben tudtok a SC4 fórumba írni...

Sipocz
A residental zónák tetszõleges telkére a kiértékelõ hatások a fontosságuk csökkenõ sorrendjében:
1. commute time (a legfontosabb)
2. oktatási fedettség
3. egészségügyi ellátás
4. környezetszennyezettség (levegõ, víz), szemét
5. bûnözés
6. parkok, sportpályák közelsége
7. a közlekedési forgalom zaja
8. a közvetlen közelében lévõ épületek kiértékelése.
Az autópályákról, legalább is a gama jelenszinvonalu közlekedési szimulációja melett, nagyon rossz tapasztalataim vannak, érezhetõen jó hatása inkább a városok(térképek) közötti forgalomban van és a kommerszial tuningolásában. A "toronyirányba" lerakott buszközlekedés (fõleg az ipari zónák felé) és a metró (fõleg a kommerszial zónák felé) szvsz. sokkal jobb megoldásokat ad. Sajnos az utak vonalvezetését néha úgy kell meghatározni, hogy szemre igencsak bumfordiak. Én homogén 9*9-es "zónadistrictekben" igyekszem szervezni a beépítést és arra ügyelek, hogy minden ilyen "district"-nek saját határoló útjai legyenek. Ez azt jelenti, hogyha két ilyen district illeszkedik ott egy zöldsávval elválasztott kettõs út keletkezik (a rush hour kieg. képei között találkoztam ilyen standard úttal, az sokkal pofásabb és gondolom olcsóbb lesz). Ezeket a kettõs utakat a sarokpontokban kötöm össze, ha kell több helyen, így elég jól levezetik a forgalmat. Az autópálya nálam nemhogy csökkentené, hanem növeli a commute time-ot legalább is a lerakás idejében. Az is megfigyelhetõ (bár néha megcsal a szemem), hogyha adsz idõt egy közlekedési hálózat alapos kiértékelésére a progi számára, azaz a szimuláció kiteljesedésére akkor a CT általában beavatkozás nélkül is csökken valamelyest.

Sipocz
Hi!
A 2 patch felrak az opciók között 3 új kapcsolót, ez egyik az épületek újrarajzolási sebességét állítaná. Ha jó erõs a vasad, akkor azt felnyomhatod gyorsba. Tanács még, hogy az sc4-gyel párhuzamosan ne tarts semmit a tárban ami gépidõt zabál (antivirus, kodek, tüzfal, memória manager..). Ha szeretsz matatni a beállításokkal akkor a grafikus beállitás-vezérlõben(graphics rules) lehet módosítani néhány scriptben, de csak akkor érdemes babrálni, ha a vasad konfigurációja nagyon eltérõ a Maxis elgondolásaihoz képest.

Kodlovag
Irogattunk mar errol Sipocz meg en is: a Simek mindig toronyirant mennek, semmi optimumszamitas a munkabajarasi utvonal menten.
Autopalyat ugy van ertelme epiteni, hogy az legyen a toronyirant legrovidebb ut, es a Simek hasznalni fogjak. Ez az esetek tobbsegeben, pl belvarosban, ahol mindenki megy mindenfele, megoldhatatlan. A masik lehetoseg, hogy az autopalyanak ne legyen alternativ utvonala, es a Simek kenytelenek lesznek hasznalni, ha munkaba akarnak menni. Es igy kenytelenek lesznek forgalmi dugo mentesen, gyorsan elerni a munkahelyuket.

[HUN]PAStheLoD
én nagyban jáccom 1-2 év... minimum szal a pause meg a max. ez a 2 sebesség való nekem 😊) és a $$$-ra egy kis megjegyzés:
azt vettem észre hogy 1 valamirõl nem szól szinte semelyik tanácsaadó és amúgy sem nagyon híresztlik, ez a commute time! megnõtt 5percel és zsuppsz 5000 ember eltûnt a városból... pedig most tényleg profi a dolog mivel 1 autópálya középen és tõle szép négyzetrácsban a város 4*4-esekben csak residental és ebbõl a 4*4esbõl van 4 egymás "alatt" azaz az autópálya 2 oldalán összesen 8 plusz az utak ... szal könnyen ki lehet számolni hány négyzetet mennek... de a hülyéje nem az autópálya felé megy (csináltam egy másikat de nem akartak arra menni '😞)

[HUN]PAStheLoD
az N nem azt takarja hogy nem dolgoznak?

[HUN]PAStheLoD
peccs 2-t feltetted?

Ati kártyán scrollozáskor eltûnnek a házak fák stb. Tud erre valaki megoldást? A readme-ben tudom, le van írva hogy ez ilyen, de talán mégis.
(bocs ha már le van írva, nem olvastam vissza)

Mar miert mondana ellen?

Ket hetig szabin leszek, addig szunetel a forditas. Itt a legfrisebb allapot.
Nekem volt mar, hogy a rendororsokben mar beteltek a cellak, es muszaj volt bortont epiteni. Tehat kelleni kellett, nem jo, mert a kornyeken nem szeretik, pozitiv volt, hogy a bunozoket volt hova bezarni.
Sipocz
Valamelyikõtök épített e már börtönt a városába (tehát nem a szövetségi börtön nevü szörnyületre gondolok, hanem a major opciókban lévõre). Ha igen mit tapasztalt, kell-e, jó-e, van valamilyen pozitív hatása?

Sipocz
Mindig is érdekeltek a teljes foglalkoztatás elérésének lehetõségei, sajnos közvetlen környezetemben gyakran találkozom ilyenféle problémákkal. Találtam egy simtropolis topicon egy talán használható táblázatot, amely az oktatási szinvonal és a sanszos munkaválasztási szokásokat tárná fel, azaz milyen szinthez kb. milyen "pályaválasztási" elgondolások illeszkednek. Kitér a jövedelemkategóriák módosító irányaira is. Íme:
EQ ---------- %I ----- %C-----R$-----R$$-----R$$$
0-50---------50%-----50%-----I--------I---------C
50-100------40%-----60%-----I-------N---------C
100-150----40%------60%----I--------I----------C
150-200----25%------75%---C--------I----------N
A szerzõ szerint a jöv.kat. alatt lévõ jel arra utal, hogy milyen irányú a kiválasztás módosítása, az N közömbösséget takarna.

K.András
Mondjuk ennek azonnal ellentmond az hogy a low density ára alacsonyabb mint a high densiti-é!!!
Este folyt köv.

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Szerintem te meg mindig a lakossag gazdagsagarol beszelsz, nem a surusegrol (density). Nezd meg egy szerinted "high density"-re fejlodott zonat a zone map-en, ott tovabbra is az eredetit fogja mutatni.

Megegyszer: suruseg (density) nem egyenlo gazdagsag (wealth).
K.András
Viccelsz???Ki irta hogy magátol változik???
Én azt irtam hogy változik az adoktol és változik minden mástol is!!!Egyébként meg nem attol megbizhato valami hogy percre pontosan mutat valamit hanem attol hogy a tendenciát elöre jelzi...Hidd el nekem mert nagyon rég nyomom a játékot, és igen sikeres városokat csinálok, alig 100-150 év alat felépitek egy 600 ezres várost fasza infrastrukturával oktatásal stb.
Régebben raktam be képeket is,leirtam hogyan kell stb.Este kifejtem bövebben csak most el kell mennem...

Sipocz
Ja igen! Pontositás: a hivattkozott esetben a zónainformáció továbbra is MD-t jelzett ki!

Sipocz
A density autonom jellegü megváltozásának egyelõre csak egy kaotikusan viselkedõ városban voltam tanuja, errõl be is számoltam korábban. Itt a kiindulás MD volt és magam sem akartam hinni a szememnek amikor az elsõ tényleg magas, kb. 1500-2000 mukit befogadó tornyot megláttam rajta 4 db. 3*1-es telek összevonásaként. Bár lehet, hogy csak a legnagyobb MD épülethez volt szerencsém. Simán bugnak vettem!

Sipocz
Szvsz. a földérték alakulására leginkább egy adott terület hasznosítási cél szerinti feltárásának, elsõdlegesen az infrastruktúra (közlekedés, elektromos szolg., víz, szennyezés kezelése) és a hatósugáron belül lévõ aktív városi intézmények(eü., oktatás, védelem, pihenés, sport....) vannak nagy hatással. Ehhez jöhet még a "környezet", azaz ahogyan egy "úri negyed" kialakul, tehát a zónára épülõ egyéb házak. Nyílván az elsõ lux.lakás felépülése adott helyen nehezebben megy mint a 2. vagy 3. Nyílván az összefüggések számosságát legpontosabban a Maxis tervezõi ismerik, de sanszosan az adó változása nem alapvetõen határozza meg a telkek értékét. Ennek az összesítõ sorozatnak a megbízhatósága elõttem eléggé kétséges fõleg az aktualítását illetõen. Láttam már olyat, hogy bizonyos intézkedéseim (pl. egy általános 0.1 pontos adócsökkentés, vagy valamelyik ordinance bekapcsolása) hatása csak jócskán megkésve jelent meg a "csuszkákon". Sõt a "környezet" megnevezésünek a viselkedése szvsz. igen kaotikus.

Kodlovag
Tudom mar, mire gondolsz! Az a 6 piros/zold "csuszka", amik a major rating szamitasanak alapjat kepezik. Azokrol eddig annyit sikerult megallapitanom, hogy nem tul megbizhatoan mukodnek. Ezenkivul osszegzo jellegu adatokat kozolnek, amibol semmikeppen nem tudod meghatarozni, hogy az egyes telkekkel mi tortenik, es miert. Ahhoz csak a Data mapok hasznalhatok.
Hidd el, hogy a telkek densityje magatol nem valtozik meg. Csak a telken elo lakosok gazdagsaga($-$$$). A ketto nem ugyanaz, sot, semmi koze egymashoz.

K.András
A játékban bent van egy olyan panel amin az oktatás, a telekár,bünözés meg mindeféle "csuszka" van, na ott a jobb legalso az a telkárnak a csuszkája, ha feljebb rakod az adot akkor elkezd lefele menni magyarul csökken a telek érteke.

Kodlovag
Mi az hogy oppinion panel, meg telekar csuszka?
Ezt nem ertem.

Kodlovag
Nem tudom, meg az is lehet, hogy sosem hasznaltam. Hetvegen majd kiprobalom.

K.András
Akkor jo biztos elnéztem mert mintha az jött volna le hogy a gazdagok adoja nagyobb de igy ahod irod rendben van egyébként nálam 0-5 %-al magasabb az adoja szegénynek mint a mediumnak és uganyigy fél %-al magasabb a mediumé mint a high-nak...

K.András
Figy miért ne volna értelme lerakni high density telkeket???Ha nem feljödne magátol is nem volna értelme a játéknak...Fejlödik parktol az adotol,korháztol stbstb...
Az oppinion panelen meg van egy olyan csuszka hogy "telekár" na rakd feljebb az adokat és kezd el nézni vajon lejjebb v feljebb megy e!!!

Lerakok low density telkeket és felfejldöik high density-telekké!!!

Ha ez igy lenne, akkor semmi ertelme nem lenne high density-t lerakni.

Proba, rakd fel az adokat és kezd el nézni az oppinion panelen a csuszkát!!!

Pontositanad, hogy mire gondolsz?
K.András
Mér mondasz butaságot???
Lerakok low density telkeket és felfejldöik high density-telekké!!!
Egy egyszerü dolog,én azt mondtam hogy az adok hatással vannak a telekára és ezt nem tudjátok megcáfolni!!!!
Proba, rakd fel az adokat és kezd el nézni az oppinion panelen a csuszkát!!!Vicceltek hát alap dolgokat kérdöjeleztek meg,pl:Kodlovag azt irja hogy ha megfigyelem a data mapokat akkor rájövök hogy szimulácios körök vannak,ami nem akarok megbántani senkit de egy vicc!!!Hát real time strategyröl beszélünk, nem pedig körökre osztott stratégiai játékrol!!!Azért megy nála ugrásszerüen mert gyorsitja az idöt mint álltalában nagyon sokan, és ezért nem birja a gépe olyan utemben megjeleniteni kiszámolni stb...De kérdés ha adott szimulácios körnél változna a dolog akkor miért mozognak egyfolytában az oppinion panelen a csuszkák???A havi bevételek és kiadások meg jo hogy havonta változnak mivel fél honapnál nem fogod tudni megmondani hogy a hátralévö fél honapban mennyien jönnek vagy mennyi bevételed lesz...

Sipocz
Ez a carpool incentive program nevü fejezet szerinted jó dolog? Nagyon megoszlanak a vélemények!

Kodlovag
Hehe. Nagyon jo 😊

Kodlovag
Remlik valami meg az elso varosombol, ahol meg voltak beepitett simjeim. A kesobbiekben viszont az volt a tapasztalatom, hogy ezen ordinanceok nem sokat csokkentenek a bunozesen. Ez egy nagyvarosi tapasztalat. Persze altalaban bekapcsolva tartom oket, jobb az ugy, talan segit jobb kornyezetet teremteni a simeknek.

Kodlovag
Most olvastam csak, mit irtal a szimulacios korrol. Igen, osszegezve ilyesmirol van szo.

Kodlovag
Szimulacios kor. Ha megfigyeled a Data Mapokat, akkor azok valtozasa nem folytonos az idoben, hanem a teljes terkepen ugrasszeruen megy vegbe egy adott idopillanatban. Ket ilyen pont kozotti idotartamot nevezem szimulacios kornek. A dolog szerintem azon alapul, ahogy a jatek mukodik. Elsodleges a folytonos grafikai megjelenites, a maradek idoben szimulal a program. Meghoza egyszerre sok dolgot: kikoltozes, bekoltozes, crime, traffic + ct, air pollution, education, health, mayor rating...
Kiszamitasuk sok idobe is telhet. Nyilvan pl a land value szamitasa gyors, hiszen csak jol meghatarozott helyi viszonyoktol fugg, de pl a traffic es a ct szamitasa perceket is igenybe vehet egy nagyobb varosban. Mikor az egesz varosra kesz, akkor frissul egy adott data map. (A ct frissitese lehet, hogy epuletenkent tortenik) Majd kezdi ujbol. Ez egy szimulacios kor. Es ez minden bizonnyal fuggetlen a jateksebessegtol, igy nem mondhato az sem, hogy ez 1 jatekhonap. Persze igaz, hogy a grafikonokat viszont havonta frissiti, de azok csak osszegzo adatokat tartalmaznak, amik minden pillanatban rendelkezesre allnak. A reszletes adadok szamitasa viszont idoigenyes, es szerintem korjelleggel tortenik.
Ha mast gondoltok a jatek belso mukodesi elverol, a szimulacio folyamatarol, akkor cafoljatok meg.

Sipocz
Szólj a 3360.-ról!