Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Különböznek a lámpaoszlopok: ez tényleg probléma. Úgy látszik a prop familyket nem kezeli jól. Mintha random választana, és nem wealth szerint. Ezt át kell néznem."
Ó hogy aludna ki minden utcai lámpa a feje felett, ahányszor csak egy Maxis programozó az utcára lép, és esne hasra mindenben amit nem láthat a sötétben. Hát hogy lehet ilyen munkát végezni? Maxiséknál ugyanis a wealth szerinti prop választás nem azt jelenti, hogy a wealth szerint megfelelõ csoportból választanak egy propot, hanem hogy random választanak az összesbõl, aztán ha nem sikerült, akkor inkább beiktatnak egy plusz kapcsolót, hogy ne jelenítse meg a propot. Ez persze az utcai lámpáknál nem jön valami jól, mert ha átlagban minden második lámpát kihagy, akkor igencsak foghíjas lesz az a homogén megvilágítás. Ha meg kikapcsolom, akkor homogén lesz, de össze-vissza lámpaoszlopokat tesz le.
Most kezdhetek neki átnézni az összes T21-et, hol használtam prop familyket. És mindegyikbõl külön csinálni $/$$/$$$ változatot. A másik (gyorsabb) megoldás az lenne, hogy a lámpáktól független fényeket raknék le, és hagynám, hogy csak átlag minden második oszlop jelenjen meg. Csak egy kicsit hülyén nézne ki, hogy ott is van fény, ahol a környéken sincs oszlop.
Ó hogy aludna ki minden utcai lámpa a feje felett, ahányszor csak egy Maxis programozó az utcára lép, és esne hasra mindenben amit nem láthat a sötétben. Hát hogy lehet ilyen munkát végezni? Maxiséknál ugyanis a wealth szerinti prop választás nem azt jelenti, hogy a wealth szerint megfelelõ csoportból választanak egy propot, hanem hogy random választanak az összesbõl, aztán ha nem sikerült, akkor inkább beiktatnak egy plusz kapcsolót, hogy ne jelenítse meg a propot. Ez persze az utcai lámpáknál nem jön valami jól, mert ha átlagban minden második lámpát kihagy, akkor igencsak foghíjas lesz az a homogén megvilágítás. Ha meg kikapcsolom, akkor homogén lesz, de össze-vissza lámpaoszlopokat tesz le.
Most kezdhetek neki átnézni az összes T21-et, hol használtam prop familyket. És mindegyikbõl külön csinálni $/$$/$$$ változatot. A másik (gyorsabb) megoldás az lenne, hogy a lámpáktól független fényeket raknék le, és hagynám, hogy csak átlag minden második oszlop jelenjen meg. Csak egy kicsit hülyén nézne ki, hogy ott is van fény, ahol a környéken sincs oszlop.
hallod gyönyörû
Igen, a fénycsóvák tényleg el vannak csúszva. §§-nál is volt ugyanilyen hiba, az §-t észre sem vettem. Ezt könnyû javítani.
Nem mindegyik lámpa világít: csak az világít, amelyiknek van áramellátása. Ez a játékban minden objektumra így van, nem is tudom átállítani. De ez bekerül majd a readmebe.
Különböznek a lámpaoszlopok: ez tényleg probléma. Úgy látszik a prop familyket nem kezeli jól. Mintha random választana, és nem wealth szerint. Ezt át kell néznem.
Amióta ezt a modot csinálom, nekem egyszer sem fagyott le a játék. Biztos vagyok benne, hogy terheli a gépet, de az én gépem már igencsk ósdi, és ha ez bírja teljesítménnyel, akkor nem kellene gondnak lennie...
Nem mindegyik lámpa világít: csak az világít, amelyiknek van áramellátása. Ez a játékban minden objektumra így van, nem is tudom átállítani. De ez bekerül majd a readmebe.
Különböznek a lámpaoszlopok: ez tényleg probléma. Úgy látszik a prop familyket nem kezeli jól. Mintha random választana, és nem wealth szerint. Ezt át kell néznem.
Amióta ezt a modot csinálom, nekem egyszer sem fagyott le a játék. Biztos vagyok benne, hogy terheli a gépet, de az én gépem már igencsk ósdi, és ha ez bírja teljesítménnyel, akkor nem kellene gondnak lennie...
Ma a templomtér másik oldalának álltam neki,felhúztam egy egyetemet:

Teszt második fázisa:
Itt azt vettem észre hogy a fénycsóvák és az oszlopok nincsenek egymás felett:
http://img824.imageshack.us/img824/7261/testcityofnightlightmay.jpg
Így nézett ki ha beléptem egy létezõ városba és nem építettem újra az utat:
http://img11.imageshack.us/img11/9185/libertycitysep504129709.jpg
Ez pedig már átépítés után:
http://img225.imageshack.us/img225/9185/libertycitysep504129709.jpg
Nekem elég furának tûnik hogy mennyire különböznek a lámpaoszlopok. És nem is mindegyik világít. Ez mitõl lehet.
Sajnos további rossz tapasztalat hogy a tesztidõszak alatt 3 fagyásom is volt. Nem a megszokott TE fölé húzok egy NAM elemet, hanem teljesen spontán. Még utána járok lehet egy épület volt hibás, de ilyen eddig nem volt.
Itt azt vettem észre hogy a fénycsóvák és az oszlopok nincsenek egymás felett:
http://img824.imageshack.us/img824/7261/testcityofnightlightmay.jpg
Így nézett ki ha beléptem egy létezõ városba és nem építettem újra az utat:
http://img11.imageshack.us/img11/9185/libertycitysep504129709.jpg
Ez pedig már átépítés után:
http://img225.imageshack.us/img225/9185/libertycitysep504129709.jpg
Nekem elég furának tûnik hogy mennyire különböznek a lámpaoszlopok. És nem is mindegyik világít. Ez mitõl lehet.
Sajnos további rossz tapasztalat hogy a tesztidõszak alatt 3 fagyásom is volt. Nem a megszokott TE fölé húzok egy NAM elemet, hanem teljesen spontán. Még utána járok lehet egy épület volt hibás, de ilyen eddig nem volt.
Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis
még képet😊 kíváncsi vagyok😄
Na de pont ezt mondtam, "RCI, wealth és density alapján különbözõ kinézet állítható be". A kis kertes házak simán kaphatnak más lámpákat, a sûrûbb területek meg kandelábereket. A Maxis lámpáknál ez sehol nincs kihasználva, de lehet. Persze a ploppolt épületeknél nincs zóna, így density sem. Azt hiszem, ilyenkor low densitynek számít. Szóval lehet, hogy a te esetedben mégsem olyan egyszerû megoldani...
Azért nem volt link, mert péntek este, amikor a readme-t írtam, éppen nem mûködött a simtrolopis, és nem volt honnan kinézni a linket. Már hozzáadtam.
Mostanában gyakran nem megy a stex.
Mostanában gyakran nem megy a stex.
de jó, én egyáltalán nem találtam francia oldalt sim cityhez. Csak spanyolt. Amúgy de rossz ez az oldal 😛
Igen az RCI szerint cserélném a lápákat T21-es móddal, akkor az R$$$ kis kertes házaknál is nagy kandeláberek lennének, és az nem feltétlen lenne valószerû😊
Egyébként ma telepítettem fel egy franci módot ami cseréli a maxis alap textúrákat sötét textúrára:LINK
Egyébként, hogy tudom megoldani, hogy csak a bécsi épületek épüljenek Houston-on belül, és mások nem?
Egyébként ma telepítettem fel egy franci módot ami cseréli a maxis alap textúrákat sötét textúrára:LINK
Egyébként, hogy tudom megoldani, hogy csak a bécsi épületek épüljenek Houston-on belül, és mások nem?
USL elsõ tesztje:
http://img17.imageshack.us/img17/4642/testcityofnightlightfeb.jpg
Azért nem linkeltem mert az SG fórum szar. Így meg kivág bevág és néz.
Látható hogy mint a legtöbb user nem olvastam végig a dep listát. 😄
Bazi nehéz volt megtalálnom a Lights_LightCones.dat-ot. A readmebe esetleg linkelhetnéd.
De egyébként már itt is látható hogy kodlovag nagyszerû munkát végzett.
Nem véletlen a Fõ Mester cím. 😊
Tesztelés folyik tovább gõzerõvel.
Jah egyébként mûködik akkor is ha nem eredeti a játék.
@nyirog Azt a LOT-ot én is leszedtem de valami kegyetlen hosszú a dep listája. Azokkal együtt kb 30 MB az állomás. Brutális, de szerintem megéri leszedni.
http://img17.imageshack.us/img17/4642/testcityofnightlightfeb.jpg
Azért nem linkeltem mert az SG fórum szar. Így meg kivág bevág és néz.
Látható hogy mint a legtöbb user nem olvastam végig a dep listát. 😄
Bazi nehéz volt megtalálnom a Lights_LightCones.dat-ot. A readmebe esetleg linkelhetnéd.
De egyébként már itt is látható hogy kodlovag nagyszerû munkát végzett.
Nem véletlen a Fõ Mester cím. 😊
Tesztelés folyik tovább gõzerõvel.
Jah egyébként mûködik akkor is ha nem eredeti a játék.
@nyirog Azt a LOT-ot én is leszedtem de valami kegyetlen hosszú a dep listája. Azokkal együtt kb 30 MB az állomás. Brutális, de szerintem megéri leszedni.
Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis
Ez igen jól néz ki wetsom. Azt hiszem, nekem sosem lenne türelmem egyesével megcsinálni minden épületet, hogy tökéletesen nézzen ki.
Viszont rengeteg idõt szántam már olyan modokra, amivel automatikusan, a játék beépített rutinjaival lehet jobb városképeket elérni. Mint pl a Bécs épület csomag, vagy a USL mod. Van olyan modom, ami automatikusan cseréli a lotokon a gyakori Maxis textúrákat egyformákra. Mondjuk te úgyis új lotokat csinálsz, tehát a lot editorban könnyen beállítod amit szeretnél. Egy ilyen akkor lehet nagyon hasznos, ha az összes lotnak hirtelen egyszerre meg akarod változtatni az alap textúráját. És hozzá se kell nyúlni a lot editorhoz. Én meg a lot editor nem vagyunk nagy barátok.
Nem szeretnél csinálni egy olyan T21 modot, ami automatikusan cseréli az avenuek képét ilyenre? RCI, wealth és density alapján különbözõ kinézet állítható be. Nem kellene transit enabled lotokat gyártani. Na persze a te módszerednek is megvan az elõnye, akár mindenhová különbözõ lotot tehetsz le, és minden utca vagy szakasz máshogy nézhet ki...
Viszont rengeteg idõt szántam már olyan modokra, amivel automatikusan, a játék beépített rutinjaival lehet jobb városképeket elérni. Mint pl a Bécs épület csomag, vagy a USL mod. Van olyan modom, ami automatikusan cseréli a lotokon a gyakori Maxis textúrákat egyformákra. Mondjuk te úgyis új lotokat csinálsz, tehát a lot editorban könnyen beállítod amit szeretnél. Egy ilyen akkor lehet nagyon hasznos, ha az összes lotnak hirtelen egyszerre meg akarod változtatni az alap textúráját. És hozzá se kell nyúlni a lot editorhoz. Én meg a lot editor nem vagyunk nagy barátok.
Nem szeretnél csinálni egy olyan T21 modot, ami automatikusan cseréli az avenuek képét ilyenre? RCI, wealth és density alapján különbözõ kinézet állítható be. Nem kellene transit enabled lotokat gyártani. Na persze a te módszerednek is megvan az elõnye, akár mindenhová különbözõ lotot tehetsz le, és minden utca vagy szakasz máshogy nézhet ki...
számomra csak a dependecy-jei érdekesek
tényleg olyan.amúgy nem épít valaki valami magyar városkát? szívesen elfogadnám😊
Várni kell vele egy kicsit...sokat tölt.
Ez kicsit olyan lett a lámpák miatt, mint az Andrássy út. 😊

Ez kicsit olyan lett a lámpák miatt, mint az Andrássy út. 😊

na közben megtaláltam, de nem indul, lefagy..
na letöltöttem ezt a lot editoros cuccot, próbálom telepíteni valami errort ír, aztán kiírja, hogy sikeresen felrakta, de hol lehet használni?😄 Mert nem találom hová rakta.
Wetsom már vagy 20 perce nézem a képet és mindig fedezek fel új dolgokat rajta. Nem tudom fel tûnt-e valakinek a kép alján a zsákutca tábla vagy a sétáló övezet tábla az utca végén ahol már a sétálóutca rész kezdõdik. Nem semmi részletesség amit itt produkálsz. Egyszerûen gyönyörû amit csinálsz.
Láttam az alatta levõ képen hogy a loteditor nagyon jó barátod. 😄
Enélkül nem is lehet igazán részletgazdag városokat csinálni.
Egyébként mi a textúra amiket a házak alá betolsz?
Láttam az alatta levõ képen hogy a loteditor nagyon jó barátod. 😄
Enélkül nem is lehet igazán részletgazdag városokat csinálni.
Egyébként mi a textúra amiket a házak alá betolsz?
Eleinte lassú folyamat, de ha az ember megjegyzi mi hogy van, akkor egy lot 5 perc alatt kész van.
húú basszus nagyon szép. <#worship>#worship>de most mindennél ugyanúgy egyessével be kell állítgatni loteditroban?<#confused>#confused>
Valamiért nem jelenik meg, na még egyszer:

Kis utca közelrõl:

http://www.simtropolis.com/stex/details.cfm?id=21681 amúgy szerintem ebbõl használja az elsõt. csak, hogy nem tudom nekem valamiért csak az út mellett lesz ilyen textúrájú, a fák alatt meg házaknál nem.
http://sc4devotion.com/csxlex/lex_filedesc.php?lotGET=36
Eddig nagyon jól néz ki 😊
Milyen plugineket használsz a járdához, meg azokhoz a cuccokhoz amik a járdán vannak (napernyõ, reklám, padok,stb)?
Milyen plugineket használsz a járdához, meg azokhoz a cuccokhoz amik a járdán vannak (napernyõ, reklám, padok,stb)?
de amúgy nagyon szép, és most nagyon irigykedek, hogy ilyeneket nem tudok<#rinya>#rinya>
wetsom hogy csinálod, hogy a házak, és a fák alatt is ez a fajta járda van?? Mert nekem csak az út mellé tesz ilyet, máshová nem.
Talán majd ha az USL kész lesz, megint foglalkozok vele. De már olyan régen nem is játszottam az USL miatt. Ha szerzel FTP tárhelyet, feltöltöm neked. Legalább lesz egy biztonsági mentésem. 😊 Ha megvan mindenféle gyakran használt mega prop packod, jó eséllyel fog mûködni. Ha valami mégsem, legfeljebb keresgélni kell egy kicsit, mi a dependency-je.
Amit én használtam a saját Bécs tesztvárosomhoz? Sehonnan. Egyenként simtropolisról, innen-onnan. Az a pack saját munka. 183MB datpackolva + dependencies, aminek még a listáját sem írtam össze. A másik három csomaghoz már van, de a Bécs a legnagyobb.
Hát az lesz, de ha meg lesz a bécsi csomag, akkor a lakóházakat nem kell ploppolni😊
Nagyon tetszetõs, és hangulatos.
Gondolom itt minden ploppolva lesz. 😊
Gondolom itt minden ploppolva lesz. 😊
Simtropolis lehalt, így leragadtam itt,nem baj, holnap folytatom:

Köszi!
Egyébként, a bécsi épület csomagot, honnan lehet letölteni?
Most pont kapóra jönne...
Egyébként, a bécsi épület csomagot, honnan lehet letölteni?
Most pont kapóra jönne...
Egy nagyon új dolognak álltam neki, és egyelõre, csak ennyi van meg:

megoldottam, város importálással addig keresgéltem még meglett az eredeti, így most mûködik. köszi😊
Kitröltem mindent buldózerrel is, a probléma ugyanúgy fent áll. Megpróbáltam simán terraformálni, és akkor is kidobott a játék.
Tipp: Ha már volt itt város, akkor maradhatott az adott területen pl fa. Nekem volt olyan problémám, hogy használtam egy tree controllert, amit aztán kitöröltem a pluginok közül. A fák továbbra is megmaradtak, de abban a pillanatban, amikor a játék valami miatt megváltoztatta a terepszintet és automatikusan próbálta törölni onnan a tree controller által lerakott fákat, akkor kilépett. Buldózerrel viszint törölhetõek voltak a fák, és utána már tudta változtatni a terepszintet.
Szóval ha vannak a piros területen fák, buldózert nekik.
Szóval ha vannak a piros területen fák, buldózert nekik.
A project neve egyébként úgy jött, hogy xannepan velem kb egyidõben, tõlem teljesen függetlenül elkezdett csinálni egy ugyanilyen modot, de elakadt. Viszont megtalálta az én topicomat az sc4 deven, és belinkelte a sajátját amit itt érhettek el Uniform street lighting add on. Én meg áttelepültem a saját projectemmel abba a topicba. Jobb helyen volt, és már ismertebb is volt, mint az enyém. A nevet is innen nyúltam. Jó név, és jól is kereshetõ. A simtropolis csak kb 10 találatot dob ki a "uniform"-ra.
Valaki, ki akarom egyenlíteni az egyik várost a másikkal, bejeöli a piros területet, ahol kiegyelítést csinálna, de utána abban a pillanatban kilép a játék, ez csak ezen az egy területen nem mûködik, egy város volt régebben itt. mi lehet az oka?
Szerintem itt az idõ keresni az imageshack helyett valami épkézláb képmegosztót. Vagy bármilyen helyet, mert ezek alkalmatlanok. Google Readerbõl bármikor betölti a képet, mert fizikailag ott van, és a szerverük mûködik. Csak a képek MEGOSZTÁSA az, amin alulmaradtak a nagy szivatásra töerekedés közepette, hogy hogyan korlátozzák a linkelést.
androidus.freeblog.hu
Én tesztelem szívesen, csak kérek hozzá némi leírást.
Mibõl jött a név? Ami egyébként jó.
Mibõl jött a név? Ami egyébként jó.
A project neve Uniform StreetLighting Mod (USL). Már a readme-t írom, hamarosan kint lesz.
Jut eszembe: akar valaki béta tesztelni? Több szem több hibát talál. Már van olyan állapotban, hogy kiadhassam a kezembõl. Egyenlõre csak ez az egy színverzió van meg, a többit csak a bétatesztelés hibajavításai után csinálom meg. De az már gyors lesz.
Valamikor simán betölti az imageshacks képeket is, de általában csak szenved vele.
Jut eszembe: akar valaki béta tesztelni? Több szem több hibát talál. Már van olyan állapotban, hogy kiadhassam a kezembõl. Egyenlõre csak ez az egy színverzió van meg, a többit csak a bétatesztelés hibajavításai után csinálom meg. De az már gyors lesz.
Valamikor simán betölti az imageshacks képeket is, de általában csak szenved vele.
nálam sem látszik a forumban akép. Örülnék még képeknek, mert most semmi ötletem nincs.
Nagyon jó képek, egyre jobban tetszik ez az éjszakai megvilágítás project (Nightlight Projet) 😊.
Nem tudom mi lehet a fórummal de az imageshacks továbbra is használhatatlan itt. Vagy csak nálam nem látszanak a képek?
Nem tudom mi lehet a fórummal de az imageshacks továbbra is használhatatlan itt. Vagy csak nálam nem látszanak a képek?