13557
  • terwet
    Mért nem tudok írni a fórumra? Azt írja, h deplikált üzenet nem küldhető el :S
  • sanyicks
    Évek óta max adó van rajtuk, nem mennek.
  • Benevolens
    bezárni csak idővel fog, nagyon magas adónál, és ha ellehetetleníted. De le is rombolhatod. Viszont ha megszünteted, akkor bedőlhet az egész, mert a játék úgy van kitalálva, hogy minden zóna és vagyontípusra szükség van.
  • sanyicks
    Hogyan lehet a mocskos ipart rombolás nélkül lágyan rávenni arra hogy takarodjanak? Mert a max adó csak azt eredményezi hogy újonnan csak HT és manufacturing ipar épül, de a meglévő dirty nem zár be.
  • Danton
    Köszönöm szépen:)
  • Benevolens
    A hidat a NAM valamelyik könyvtárába, de szerintem annak van telepítője
  • Benevolens
    mindegyiknél le van írva, de különben Dokumentumok/Sim City 4/Plugins
    Aminek van saját telepítője, azt meg csak futtatni. (előfordulhat hogy nem a Plugins-ba telepíti, de az úgy jó)
  • terwet
    A letöltéseket (ház, híd) hova kell bemásolni? Hogyan kell telepíteni?
  • Barnahadnagy
    Van elég sok:
    http://sc4devotion.com/csxlex/lex_filedesc.php?lotGET=1700
    http://www.simtropolis.com/forum/files/file/15410-js-seawalls
    http://www.simtropolis.com/forum/files/file/24794-js-seawalls-v3/
    http://www.simtropolis.com/forum/files/file/24039-js-seawalls-v2/
  • Danton
    Sziasztok!

A térképen ahol építkezek van egy folyó. Tudnátok segíteni abban, hogy hol találok rakpart-modot? A folyó partjára gondolom. Előre is köszi!
  • terwet
    Mit tudok csinálni akkor, ha a magas szintű irodák kiürülnek, és azt írja, hogy alacsony a kereslet? Mivel tudom visszacsalogatni őket?
  • terwet
    Köszi szépen a z infót, már játszok a játékkal, és nagyon tetszik! Le is töltöm a NAM-ot akkor :) És köszi még egyszer!
  • Kodlovag
    Azért, mert 10000+ db mod van, amiből kb 1-2000-et lehetne is ajánlani. A NAM-ot (Network Addon Mod) mindenképpen tedd fel, egy csomó új közlekedési/útépítési lehetőséget ad.
    Egyébként pedig kezdj el játszani, és ha hiányzik valami a játékból, vagy jobbat/többet akarsz, akkor keress rá a simtropolison. Vagy egyszerűen csak böngéssz. De ennyi tartalom átnézéséhez hetek kellenek, úgyhogy csak szép lassan, amire éppen igényed van.
  • terwet
    Mért nem segít senki???!!!
  • Benevolens
  • Kodlovag
    Igen, de mintha most több modell lenne, mint amikor utoljára ott jártam.
  • Benevolens
    ezt ismeritek?
  • Benevolens
    megszűnt a NOB-nak az oldala, pedig onnan még egy csomó mindent le akartam tölteni
  • Benevolens
    szerintem ezek rondák :S
  • terwet
    Kérlek segítsetek! Ajánlanátok egy-két modot amit ti is használtok és élvezetesebb lesz tőle a game? PLS!
  • wetsom
    Köszi szépen, csak lenne már ihletem, mert az mostanában hiányzik...
  • Kodlovag
    wetsom, még a következőket tudnám a figyelmedbe ajánlani. Véletlenül akadtam rájuk, amikor tree controller és kSC4FloraParameters infó után keresgéltem.

Ploppable CP Seasonal Oak
    Gizmo Ploppable Seasonal Lillypads
    ALN Seasonal Catteils
    Gizmo Water Flora

... és a többi. Nézegesd ezt a topicot a 480-ik oldaltól kezdve, van még bőven. Three Rivers Region
  • terwet
    Ok, köszi az infót. Még egy kérdés:

Olvasgattam a fórumot, és nem tudom, hogy mi ez a NAM pl, meg még kitudja mit nemtudok :)

A jobb modokat, kiegeket, amikkel élvezetesebbé lehet tenni a játékot írnátok? Ti melyik kiegeket használjátok?
  • Kodlovag
    OK, megtaláltam, a CP seasonal fákat is lehet ploppolni, csak persze nem fognak automatikusan változni: Hooha47 Mayor mode plopables

De szerintem már nincs messze egy tényleg évszakosan változó seasonal tree controller.
  • Kodlovag
    Egészen konkrétan bal-jobb kezes problémád van, mindent az okoz.
    Ha a játékod balkezes, akkor balkezes NAM kell. Ha a registryt átírtad jobbkezesre, akkor a játékod onnantól jobbkezes, és a NAM-ot is úgy kell telepíteni.
  • NorbyI
    90% fölötti a készültségi foka, vagyis nem teljes, de szerintem seemi olyan nem hiányzik a fordításból ami életbevágó lenne. (Teljes menürendszer, tutorialok, beállítások és nagyon sok párbeszédpanel van lefordítva).
  • Benevolens
    de egy ideig fent volt a simtropolison, én le is töltöttem. Az lehet mondjuk, hogy nem működik, de nem próbáltam
  • terwet
    Hali!
    Ami itt van az SG-n magyarítás, az teljes?
  • sanyicks
    cs. Újra felraktam az sc4-et, és beraktam egy 2009-es régiómat. Az első furcsaság az, hogy a 2009-es régióban van egy város amit ha régióstul rakok be, akkor megy, viszont annak va városnak van egy külön későbbi mentése, amit ha berakok egy síkság lesz a helyén, város nélkül.

A másik, meg hogy ugyan abban a régióban egy másik városom a 2009-es valamikor NAM modot használta. Felraktam a legújabbat és az van, hogy a kiépített vasúti síneket nem használják holott a megállókra ír kihasználtságot. Ezen kívül kitört egy tűz és a tűzoltók elakadnak az oda vezető úton mondván hogy nincs út oda, holott semmi baj nincs, és több út is vezet oda.

Ezen kívül meg balkezes forgalom van benne, viszont a nam-ba váltasztani kell hogy melyikhez telepítsen. Most akkor a játékhoz kell telepíteni vagy a beállításhoz? (ha én registryben átírom jobbkezesre, akkor a jobb kézre kell-e állítani a nam-ot)
  • Barnahadnagy
    Nekem van olyanom amivel a 2009a-s fákat lehet ploppolni, de ST-n nem tudom megtalálni... Ha gondolod elküldhetem.
  • Kodlovag
    Amennyire én tudom a CP PropPack 2009a fái propok és nem flora. Tehát nem ploppolható. De már dolgoznak rajta. Jelen pillanatban egyedül a Girafe féle Seasonal Maple fák ploppolhatók az évszakos kategóriából.

Meg még ezt találtam: Jeronij Props Vol 03 Ploppable Trees and Seasonal Woods
  • wetsom
    Ez meg van, csak az nincs meg amivel ezeket lehet ploppolni.
  • Kodlovag
    Ezeket keresed?
    CP PropPack 2009a

Vagy ezeket? De ezek nem évszakosak...
    CPT No8 Tree Models Part 1
    CPT No9 Tree Models Part 2
  • Benevolens

jó kis "Landschaft"
  • Benevolens
    tehát akkor tegyem fel valahova?
  • Kodlovag
    Ez most a régióm

• wetsom
    Kelleni kellene :)
  • Danton
    Köszönöm a tanácsokat!

Az építkezések folyamán folyamatosan ügyeltem a buszmegállókra, majdnem minde sarkon van egy. Más tömegközlekedési eszközt csak a vonatot vetettem be, hogy könnyebb legyen eljutniuk a másik kis elővárosból, de a nagyvárosi térképen nem is mutatta, h hányan járnak vele, 0-át írt...
    A kis városban meg még két rövid megálló között is használták:D

Kíváncsi vagyok, remélem megold sok problémát a nam!

Még egyszer köszönöm szépen, üdv
  • Kodlovag
    Munkanélkülivé kétféle módon lehet válni:
    - nincs munkahely (ez a ritkább)
    - munkahely volna, de nem tudnak odajutni. Ez a gyakori eset. Ha a munkahely túl sok kockára esik a lakóhelytől, a játék eleve nem futtatja le az útkereső algoritmust. Nagy térképen könnyen előfordulhat. De az is lehet, hogy túlságosan zsúfoltak az útjaid, és egyszerűen túl sokáig tart munkába menni a simeknek. Akkor nem mennek. Ha nincs közelebbi munkahely, munkanélküliek lesznek. Lehet ügyeskedni a munkahelyek és lakóövezetek egymáshoz képesti elhelyezésével, illetve masszívabb úthálózatot csinálni, de a játéknak vannak korlátai. Az igazi megoldás mind a térbeli, mind az időbeli problémára egy mod, a Network Addon Mod (NAM) telepítése. Tulajdonképpen enélkül a játék félkarú óriás.
    Második kérdésedből ítélve azt gondolom, még soha nem telepítettél modot. A NAM-nak van beépített telepítője, telepítsd oda, ahova ajánlja. Egy dologra figyelj oda: a játékodnak megfelelően bal- vagy jobbkezes üzemmódban telepítsd a NAM-ot. Fog még telepíteni neked egy csomó új út- és vasútelemet, úthálózatokhoz kapcsolódó hibajavításokat, optimalizált útkereső algoritmust, stb... Ez a mod kötelező.

Mod telepítése
    - ha van telepítője (.exe), akkor azt futtasd.
    - ha csak .dat, .sc4lot és .sc4model fájlokból áll, akkor be kell másolni a játék plugin könyvtárába: My Documents/SimCity 4/Plugins. Ezen belül tetszőleges könyvtárszerkezetet létrehozhatsz, hogy ne keveredjenek össze-vissza a pluginok.

A városodról. Ha jól gondolom, nagy kockán építkezel. Az office és HT igényből következtetve az oktatás magas szintű. Ellenőrizd egyenként az oktatási intézményeidet, hogy csak annyi simet szolgálnak-e ki, amennyi a hatókörükön belül van. Lehet, hogy túl sok pénzt ölsz beléjük. Egyébként mindennek (kórház, erőművek...) költségvetése egyedileg beállítható.
    A simek a gazdagságuk és oktatottságuk függvényében generálnak igényt kereskedelmi és ipari munkahelyekre. Magas oktatás az office és HT felé tolja az igényt. Ha a simek munkanélküliség miatt elköltöznek, azonnal csökkenni fog a munkahelyigény. És hiába is költöznek be helyettük mások, azok alacsony oktatottsági szinttel jönnek. Amíg meg nem okosodnak, addig mindenképpen alacsony office és HT igénnyel kell számolni.
    Nos, amíg az igény pozitív, addig nincs baj. De a munkanélküliség sok probléma forrása. Telepítsd a NAM-ot!

Lassan épülő HT ipar. Szükségük van magas földértékre, alacsony szennyezésre, közeli kapcsolatra egy szomszéd városba.
  • Danton
    Sziasztok!

Lenne két darab kérdésem:

Először is, adott egy város, 200.000. lakossal, sok irodával, és nagy az igény a high tech iparra. A high tech gyárak már mégis lassan épülnek, és az irodákra teljesen visszaesett a kereslet, csak low commercial office-ra van igény, az emberek pedig tömegesen válnak munkanélkülivé. A problémát úgy próbáltam megoldani, hogy létrehoztam egy high wealth lakosságú elővárost, hogy majd azok fellendítik a commercial keresletet, de nem, a pénz tovább fogy az alacsony adókra tekintettel, amit az irodákra vetettem ki, és az emberek tovább szegényednek, kérem segítsetek!

A második kérdésem az lenne, hogy mi a menete, ha egy modot fel akarok rakni? PL nagyon megtetszett az a kis rakpart amit egy régebbi bejegyzésben olvastam.

Előre is köszönöm a válaszokat és a türelmet!