Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

talán a bûnözés az oka vagy hogy nem elég tanultak az emberek. lehet hogy kéna még rendörség.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

Hali!

Nekem az a problémám, hogy pár ház, meg több ipari építményem leég! Lassan 20 ezer fõs lesz a városom, és agyon van pakolva tûzoltósággal, és mégis folyton leég. Mi lehet az oka?
laslandes
kép egy külföldi fórumról:

laslandes
Nem, a szemét/villany/víz szállítás ténylegesen megtörténik.😊 De csak akkor ha van felesleg az egyik városban.

bigapó
akkor az csak "virtuális", hogy például a szemetet odaszállítják? meg a villanyt? a másik városban ez nem látszik? akár oda-vissza lehet játszani ezzel? ez elég valósághû lenne, mert a szemét sokszor szokott gazdátlan lenni és inkább mindenki szabadulna tõle😊)

The Matrix has you...

laslandes
Akkor próbálj alacsony sûrûségû kertvárosi részt kialakítani. Ha a plebsz költözik oda akkor nem kell egybõl eldózerolni õket.😊 Kell nekik egy kis idõ amíg meggazdagodnak(legalábbis én így vettem észre). De szerintem a leghatásosabb a szomszéd városok kialakítása. Ha a közelben lennének más városok is, akkor fellendülne az ipar, a kereskedelem és a turizmus is.

Igen, ezt jelenti.😊 Akár azt is megcsinálhatod, hogy az egyik városban szinte csak ipar van, a másikban meg a residential és commercial zónák.

Igen, a szomszéd várost is neked kell irányítani. De nem egyszerre történik a kettõ, szóval nem kell attól tartani, hogy amíg az egyik várost szépítgeted addig a másik várost elpusztítják az UFO-k.😊

bigapó
a szomszéd várost is nekünk kell irányítani? vagy ez hogy mûködik? mer egyszerre kettõ vagy több irányítása eléggé nehéznek tûnik. nincs meg a gém, csak szeretném megszerezni majd😊

The Matrix has you...

Bocs, hogy belekérdezek, de ez azt jelenti, hogy kezdjek el ott is egy várost, és kössem össze úttal-vasúttal-villanydróttal?
ÉS akkor lehet kereskedni velük?
Tuvok
Jaj
Szeretném én növelni a lakosságot, de erre kéne valami hatásos módszer .
Az állami csõdör szerepét meg nem vehetem át 😊

laslandes
A lakosságot szerintem növelned kellene. 7-8 ezres városban még nem fognak felhõkarcolókat építeni.😊 Már én is rég játszottam vele, de úgy emlékszem, hogy 10 ezres népesség körül már építettek 20 emeletes lakóházakat. És ha megfelelõen nagy a lakosság száma, akkor jön az igényesebb commercial is.😊 A szomszéd városok építése viszont ajánlott, asszem ezt ki is írja alul a híreknél. Átmeneti népességingadozás lehetséges, de mindenképpen jól jár vele a város.

én ugy olvastam egy leirásban hogy addig nem kezdenek magasba épitkezni amig van szabadon beépithetõ terület és min 30000 lakos kell.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

Tuvok
Látom érted a csíziót ! 😉

Tuvok
A szeméttel egy idõben gondban voltam . Szeméttelepet soha nem használok, mert csak hízik, szennyez, és az életben nem lehet megszabadulni tõle .
Amikor már az utcákon térdig járt a nép a szemétben, a szomszédba raktam egy szemétégetõt és "eladtam" neki a szemetet, hogy vigye el . Így kipucolódtam a szeméttõl, leraktam egy Recycle Center-t, és ez most szépen ellátja a teendõit, minimális szeméttermelés van a városban . Szerintem ezek változtatása a lakosságra nincs drasztikus hatással .
Mostanában egyedül a víztisztitó hiányát nehezményezik a tanácsadóim, de az egyrészt olyan költséggel van, hogy minimalizálná a profitom, másrészt a vízszennyezettség egyáltalán nem magas .
Talán valamit a szomszédsággal kellene variálni, de ahogy tapasztaltam a kapuk megnyitása révén a lakosságom fogy, ha bezárkózok, akkor meg a R$ pórnép áraszt el, 20%-os adózás mellett is ... <#zavart2>

Serpa
gondolom ehhez hasonlót szeretnél elérni 😊

Serpa
még egy ötlet.
szemétlerakó?

hogy többet tudjak segíteni, játszanom kéne vele. ^^
ami lehet megtörténik.
kedvet kaptam hozzá.

Tuvok
Kórház mellett 😊
Természetesen teljes a lefedettség .

Serpa
rég játszottam már ezzel. 😊
úgy hogy nem tok hozzászólni.

vízellátás megoldva?
nem látok waterpump -okat.

Tuvok
hali

Szeretnék kérni pár tippet

Nos, van egy városkám, a játék 47 . évében járok, a lakosságom ~7500 .
A városban lényegében minden szükséges és szükségtelen jó megvan, általános-, közép-, fõiskola, múzeum, könyvtár, megnyitott cuccok (templom, temetõ, szobor), a városban mindenki okos és szép, agyontanult . A város teljes egészében $$ és $$$ lakosokból áll (nem akarok R$ gettót ...), az üzletek is C$$ és C$$$-bõl állnak, az ipar 75% High Tech, 25% Manufacture, mindenhol csakis High Density zónák . Ennek ellenére, ha sajnos lassan is, a város profitot termel (~2800 / ~3600) . Szóval a helyzet már-már utopisztikus .
A probléma az, hogy a ~7500 lakos már 12-13 éve stagnál . Az ingadozás minimális, egyszer elértem a 8000-es álomhatárt, és estem már le 7200-ra is, de fõleg 7400 és 7600 közt mozog a nép . A költségek ennek ellenére nõnek (pl . vízellátás, áramfogyasztás) számomra ismeretlen okból ...
Vízszintesen nem akarok már terjeszkedni, csakis függõlegesen, és ennek a módjai, valamint a lakosság hatékony növelése érdekelne . Esetleg az iparterület bõvítése jöhetne szóba, de ezzel már megpróbálkoztam, hiába adok neki területet, nem épül be ... Visszaolvasva tippek alapján próbáltam az adót csökkenteni, de még 0%-on (!!) sem volt változás sem rövid, sem hosszú távon . Sõt, a városom az ipari területtõl távol esõ végében egyre csak gyarapodnak a Commute Time növekedése miatt elhagyott házak . Ezen a tömegközlekedés fejlesztése sem segített ... SÕT ..!
A kérdés még, hogy a szomszédok fejlesztése milyen hatással van a városomra ? Amit tapasztaltam, csináltam egy tetemes méretû iparvárost az enyém mellé, az én lakosságom valamelyest nõtt, de mindenki átvonult dolgozni oda, így az iparból befolyó pénz meg is csappant ...
Szivesen fogadnék használható tanácsot hogyan lehet függõlegesen terjeszkedni .

Kép

azt tudom, az már egybúl sikerült. Szemétnek kellett a szomszéd városban építenem egy olyan recycling centert vagy mit, és utána egybõl felajánlotta!!!

Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...

grat, ugyan ezt lehet vizzel és árammal is.

Sikerült!!!

azt építettem is!!! Csak nem viszik oda a szemetet! 😞

a szemét exportáláshoz a másik városban kell épiteni szemétlerakó helyet, vagy szemét égetõ erõmûvet.

Hogyan lehet a szemetet exportálni egy másik városba? Nekem csak a villanyimportot írja ki ott a listában.

Yó kérdés, én is kiváncsi vagyok :-)
Azt nem tudja valaki hogy az élület igényas grafikonon melyik oszolop milyen tipusu épület igényt jelent? Az elsõ 3 zöld az oké, de miért van 5 vagy 6 üzleti és 4 ipari oszlop, és melyik mit jelent? a legutolsó ipari oszlop maximálisan magas, te le vagyok Hihg density iparzónákkal és nem megy lejjebb, és a budgetben sincs az adózásnál pénz ennél a tipusnál.

Thx

Bocs, a Regions-ról van szó épp...
Másold át újra a telepítõ CD-rõl a tutoriálokat...
Hellosztok!
Nem tudja valaki hogy a trainerrel miért nem indul???
Ha valaki tudja az írjon [email protected] vagy ide!

ricsik
van bármilyen magyarítás?

o.k., kiprósza, kösz
En arra gondoltam, hogy az industrialbol a legkisebbet nagy, mittomen 8x8as kockara felhuzod, utat vezetsz hozza, es abbol aztan buzatabla lesz vagy mi a tokom 😊 Asszem az alacsony legszennyezettseg az elonyere valik, szal dirty industrial melle nem celszeru 😊 A fold szennyezett lesz tole, vizugyileg.
Hi!
Szakadjak meg, de hogyan kell búzatáblát felhúzni? Lakóövezet, legkisebb sûrûség, hány kockányi, vagy hogy?
Ezt sosem tudom...
Csodálkoznék, ha nem lenne meg az emberek nagy részének a rush hour. 😊
hát nem tudom hogy tud e valaki segiteni neked itt. eddig mi csak a sima sim city 4 rõl beszéltünk. a rush hourrol nem sok szó esett

Hi!

Nem fogom átolvasni a fórumot, és van pár kérdésem 😊

A jármûveknél van olyan, hogy jetfighter és ufo ... required area51. Volt már valakinek ilyenje? Csõd kell hozzá mint a katonatelephez, vagy fejleszteni kell hozzá? Ne lõjétek le a poént, csak ennyit, pls 😊
Amikor a beteg buszsofõr helyett vezetem a buszt ad egy nagy félhenger tetejû épületet, az micsoda? Azon kívül hogy a bizniszhez kell.
Érdemes minden kerületbe repteret nyomni, vagy átmennek a szomszédból a metróval, és akkor elég egybe egy nagyobb?
Érdemes külön kerületbe búzatáblákat felhúzni? Kell az egyáltalán úgy nagy általánosságban? 😊
Nektek is döngölni kell a talajt a seaport körül, hogy be tudjon konnektálni a vasút, vagy én vagyok béna? 😊

Hirtelen ennyi, kössz! 😊
ez is egy megoldás...énis csináltam így várost, mondjuk már sikerült az is h egyáltalán nem estem 500 000 alá max amíg az elsõ épületzónát leraktam....csak profitot nyertem

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Én a magam részérõl kezdésnél szinte mindig gigantikus építkezésbe fogok. A pénz 80 %-át elköltöm, lerakom a szükséges zónákat, épületeket szóval mindent ami kell. Aztán jöhet az idõgyorsítás. Így elég hamar igen nagy és persze jövedelmezõ várost lehet csinálni, amit aztán a késõbbiekben könnyen lehet „átszabni” ha az infrastruktúra nem megfelelõ. Talán érdemes a kezdésnél az ipari zónákat a szomszédos régióba telepíteni, így a „fõvárosban” nem kell küzdeni a környezetszennyezéssel. Késõbb aztán ha az alapvárosban megfelelõ az iskolázottság akkor el lehet kezdeni az ipari zónák lerakását ekkor már szinte biztos hogy high-tech ipar fog betelepülni, ami kevésbé szennyezi a levegõt, vizet (persze rásegítésként érdemes a high-tech iparra vonatkozó adókulcsot alacsonyra venni a többit pedig felhúzni). Ezzel a módszerrel viszonylag egyszerûen lehet metropolisokat felhúzni.

Ölni tudnék egy Béke Nobel-díjért!

Amit csak tényleg sokszoros újrakezdés alapján lehet megtanulni az az infrastruktúra kiépítése, hogy tudja késõbb az ember még kell ez a hely, mert ezt meg ezt rakok ide stb...

Meg oldódott a munka nélküliség a sok iskola telepytésével. Hát igen, elég sokba került. Szal tényleg nem érdemes rögtön nagy alapokkal kezdeni. Elég szivatós lesz a helyzet.

Ház én picibe kezdem, és szépen lassan de fokozatosan....persze ez folyamatosan gyorsulni fog. Énis az elején rengeted agrár cuccot pakolok le, de ne sajnáljunk törölni (dezone), mert a végefelé amikor leesik az agrár iránti érdeklõdés a szomszédos részre CSAK agrár cuccot pakoljunk ami belefér és az eredetihelyrõl szedjük ki fokozatosan az összeset!

Toroco: ha hirtelen lesz az elején sok embered akkor van munkanélküliség, én azt tanácsolom NE, NE hagyuk hogy a mérleg nagyon felboruljon mert szinte biztos hogy soha nem fog egyensúlyba visszaállni, persze sikerülhet iszonyatos pénzek árán.

ez buzi egyszer csak elküldte. na folytatom

a lakosok és annyi ipart meg mezögazdaságot kellett épiteni hogy a fél térkép tele lett és még akkor is munkanélküliséget lehetett látni a térképen. Szal ujra kezdtem és rágyurtam a sulira rögtön az elején nehéz volt mert két általánost tettem és nem sokkal késöbb középsulit, ami annyit tett hogy elég hamar lett igyény az üzleti területekre, és az ipar a háttérbe szorult.

Én azt figyeltem meg hogy az elején iszonyatosan rá kell gyurni az iskolákra. Mert ha nem akkor annyi gyárat meg szántóföldet kell épiteni ami kiszoritja lassan a lakó házakat. Egyszer csináltam az hogy kapásbol leraktam annyi lakórész amit ha beköltöztek majdnem 6-8000 en lettek

na kira vagy.. örülök hogy rájöttél a játék lényegére<#papakacsint>
jah sikerült a 2500as sõt 3000-es profitot is...Mindenesetre mindig tartsuk plusszban bármi áron a profitot mert ha egyszer lesüllyed akkor nagyon nehéz visszatornázni...

Nah végre megvan a kulcs a "Big cityhez" 😊 500000 újrakezdés megtette a hatását, elöször csak a legszükségesebb dolgokat rakjuk le elöször csak munkahely a közelben és lakáshely! És a lakáshelyek csak kis sûrûségüek legyenek!!! és csak így növeljük a lakosságot kb 5-8000 ig. Ha elérte a városunk a kívánt méretet akkor kezdjünk közepes majd magas sûrûségû zónákat lerakni. A cuccokat meg fokozatosan pakoljuk szépen lassan. Vízrendszer, iskola, ezzel a kettõvel elég sokáig elvannak. Ne feledjük az elején nagyon kevés bolt kell max2-4 db.
Nah és az utak is sima utcácskák legyenek!!! az elején ez visz sok lóvét a füstbe..csak ott fejlesszünk ahol kell!

nm

köszi mind2töknek

http://www.powerplaymanager.com/r57633

ha letöltöd a sim city rush huor magyarositását az részben magyarrá teszi ezt is. a lényeges dolgok magyarok lesznek.