Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
Nekem az a problémám, hogy pár ház, meg több ipari építményem leég! Lassan 20 ezer fõs lesz a városom, és agyon van pakolva tûzoltósággal, és mégis folyton leég. Mi lehet az oka?
The Matrix has you...
Igen, ezt jelenti.😊 Akár azt is megcsinálhatod, hogy az egyik városban szinte csak ipar van, a másikban meg a residential és commercial zónák.
Igen, a szomszéd várost is neked kell irányítani. De nem egyszerre történik a kettõ, szóval nem kell attól tartani, hogy amíg az egyik várost szépítgeted addig a másik várost elpusztítják az UFO-k.😊
The Matrix has you...
ÉS akkor lehet kereskedni velük?
Szeretném én növelni a lakosságot, de erre kéne valami hatásos módszer .
Az állami csõdör szerepét meg nem vehetem át 😊
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
Amikor már az utcákon térdig járt a nép a szemétben, a szomszédba raktam egy szemétégetõt és "eladtam" neki a szemetet, hogy vigye el . Így kipucolódtam a szeméttõl, leraktam egy Recycle Center-t, és ez most szépen ellátja a teendõit, minimális szeméttermelés van a városban . Szerintem ezek változtatása a lakosságra nincs drasztikus hatással .
Mostanában egyedül a víztisztitó hiányát nehezményezik a tanácsadóim, de az egyrészt olyan költséggel van, hogy minimalizálná a profitom, másrészt a vízszennyezettség egyáltalán nem magas .
Talán valamit a szomszédsággal kellene variálni, de ahogy tapasztaltam a kapuk megnyitása révén a lakosságom fogy, ha bezárkózok, akkor meg a R$ pórnép áraszt el, 20%-os adózás mellett is ... <#zavart2>#zavart2>
szemétlerakó?
hogy többet tudjak segíteni, játszanom kéne vele. ^^
ami lehet megtörténik.
kedvet kaptam hozzá.
úgy hogy nem tok hozzászólni.
vízellátás megoldva?
nem látok waterpump -okat.
Szeretnék kérni pár tippet
Nos, van egy városkám, a játék 47 . évében járok, a lakosságom ~7500 .
A városban lényegében minden szükséges és szükségtelen jó megvan, általános-, közép-, fõiskola, múzeum, könyvtár, megnyitott cuccok (templom, temetõ, szobor), a városban mindenki okos és szép, agyontanult . A város teljes egészében $$ és $$$ lakosokból áll (nem akarok R$ gettót ...), az üzletek is C$$ és C$$$-bõl állnak, az ipar 75% High Tech, 25% Manufacture, mindenhol csakis High Density zónák . Ennek ellenére, ha sajnos lassan is, a város profitot termel (~2800 / ~3600) . Szóval a helyzet már-már utopisztikus .
A probléma az, hogy a ~7500 lakos már 12-13 éve stagnál . Az ingadozás minimális, egyszer elértem a 8000-es álomhatárt, és estem már le 7200-ra is, de fõleg 7400 és 7600 közt mozog a nép . A költségek ennek ellenére nõnek (pl . vízellátás, áramfogyasztás) számomra ismeretlen okból ...
Vízszintesen nem akarok már terjeszkedni, csakis függõlegesen, és ennek a módjai, valamint a lakosság hatékony növelése érdekelne . Esetleg az iparterület bõvítése jöhetne szóba, de ezzel már megpróbálkoztam, hiába adok neki területet, nem épül be ... Visszaolvasva tippek alapján próbáltam az adót csökkenteni, de még 0%-on (!!) sem volt változás sem rövid, sem hosszú távon . Sõt, a városom az ipari területtõl távol esõ végében egyre csak gyarapodnak a Commute Time növekedése miatt elhagyott házak . Ezen a tömegközlekedés fejlesztése sem segített ... SÕT ..!
A kérdés még, hogy a szomszédok fejlesztése milyen hatással van a városomra ? Amit tapasztaltam, csináltam egy tetemes méretû iparvárost az enyém mellé, az én lakosságom valamelyest nõtt, de mindenki átvonult dolgozni oda, így az iparból befolyó pénz meg is csappant ...
Szivesen fogadnék használható tanácsot hogyan lehet függõlegesen terjeszkedni .
Kép
Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...
Thx
Nem tudja valaki hogy a trainerrel miért nem indul???
Ha valaki tudja az írjon [email protected] vagy ide!
Szakadjak meg, de hogyan kell búzatáblát felhúzni? Lakóövezet, legkisebb sûrûség, hány kockányi, vagy hogy?
Ezt sosem tudom...
Nem fogom átolvasni a fórumot, és van pár kérdésem 😊
A jármûveknél van olyan, hogy jetfighter és ufo ... required area51. Volt már valakinek ilyenje? Csõd kell hozzá mint a katonatelephez, vagy fejleszteni kell hozzá? Ne lõjétek le a poént, csak ennyit, pls 😊
Amikor a beteg buszsofõr helyett vezetem a buszt ad egy nagy félhenger tetejû épületet, az micsoda? Azon kívül hogy a bizniszhez kell.
Érdemes minden kerületbe repteret nyomni, vagy átmennek a szomszédból a metróval, és akkor elég egybe egy nagyobb?
Érdemes külön kerületbe búzatáblákat felhúzni? Kell az egyáltalán úgy nagy általánosságban? 😊
Nektek is döngölni kell a talajt a seaport körül, hogy be tudjon konnektálni a vasút, vagy én vagyok béna? 😊
Hirtelen ennyi, kössz! 😊
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Ölni tudnék egy Béke Nobel-díjért!
Toroco: ha hirtelen lesz az elején sok embered akkor van munkanélküliség, én azt tanácsolom NE, NE hagyuk hogy a mérleg nagyon felboruljon mert szinte biztos hogy soha nem fog egyensúlyba visszaállni, persze sikerülhet iszonyatos pénzek árán.
a lakosok és annyi ipart meg mezögazdaságot kellett épiteni hogy a fél térkép tele lett és még akkor is munkanélküliséget lehetett látni a térképen. Szal ujra kezdtem és rágyurtam a sulira rögtön az elején nehéz volt mert két általánost tettem és nem sokkal késöbb középsulit, ami annyit tett hogy elég hamar lett igyény az üzleti területekre, és az ipar a háttérbe szorult.
Nah és az utak is sima utcácskák legyenek!!! az elején ez visz sok lóvét a füstbe..csak ott fejlesszünk ahol kell!
http://www.powerplaymanager.com/r57633