13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
Feck #6197 Legszivesebben nem csinálnák küldetést, de amikor szorul a hurok, nem birok ellenállni a kisértésnek! ;)
A Régióról: Ha mondjuk beépítek 2-3 "parcellát", akkor elkezdek játszani az egyik várossal... A körülvevő városok automatikusan jó hatást gyakorolnak rám, vagy külön be kell állítani a játékban az együttműködést? (Mert energia, víz, stb. be lehet állítani, ezt tudom) -
NorbyI #6196 Én szeritem nem mondható cheatnek a küldetésből származó pénz mert valamennyire viszi előre a játékot, arról nem is beszélve hogy néha nagyon jól jön egy kis extra lóvé.
Volt már olyan városom amit ilyen küldetésekből tartottam el annyira veszteséges volt.
Szerintem a Maxis ezzel akarta kivédeni hogy az emberek ne a pénzkódot használják hanem kűzdjenek kicsit a lóvéért.
-
Feck #6195 Értem, köszi :)
Én már a Simcity 5-öt várom, de egyelőre semmi hír róla :( -
#6194 A Rush Hour az SC4 első és utolsó hivatalos kiegészítője .
A Deluxe csomga tartalmazza az SC4-et és az RH-t is . -
Feck #6193 A Deluxe edition-t az RH előtt kell fel tenni? Mit tartalmaz? (mert nekem az még nincs meg) Bocs a sok kérdésért... -
Feck #6192 Hali mindenkinek! Már egy jó ideje nem simcity-ztem. Szóval a Rush hour-t ahogy feltettem ment a game, de a tutorialt pl. nem tudtam elindítani, mert valami ilyet írt ki: 'Not text in database' És a játék közben is van, hogy néhány épületnek fura neve van :S Lehet, hogy be kéne szerezni egy másik verzió, hátha azzal működne. Nektek volt/van hasonló problémátok??
(Vannak ugyebár ezek a küldetések a RH-ban, csak kicsit nagyon könnyű így szert tenni komoly pénzösszegre, ez nem kéne a játékba sztem :S Mert pl. megcsinálok egy küldetést, és van, hogy egyből kapok 20000 $-t vagy mit!) -
NorbyI #6191 Igen ebbe már én is belefutottam, főleg akkor jön elő amikor a városod egyedül van a régióban és nincs többi város ami felhúzza már kezdéskor.
Igazából, eddigi tapasztalataim szerint, először elvileg be kellene építeni az egész térképet és csak utána kezdenének el fejlődni a magasba, akkor jönnének a felhőkarcolók, de azért ez sem mindig igaz.
Pl ha az elején leraksz magas sűrűségű zónákat és leviszed az adót akkor rögtön jön jópár magas épület, így kb két három év alatt el lehet érni az 50000 lakost, de ennek az az ára hogy kiegyensúlyozatlan lesz a város. És a későbbiekben nehéz lesz ezt helyrehozni.
Az is lehet hogy túl magas valamelyik szennyezés és ez gátolja.
A vízszennyezés jó ha 10 alatt van a légszennyezés pedig 40-50 körül még elmegy. Viszont ha a bűnözés 10 fölé megy az eddigi tapasztalataim szerint a kereskedelemre van rossz hatással.
Az ipar sosem lesz nagyobb sűrűségű ott az 50-100 fős gyárak a leggyakoribbak. Viszont a kevéssé szennyező HT (magas technológia) ipar csak kiváló oktatás és alacsony szennyezés mellett jelenik meg.
Én általában csak erőszakkal tudok megszabadulni a szennyező ipartól amikor már elég magas az IQ a városban. Vagy egyszerűen nem is rakok le addig ipari zónát amíg nincs igény a HT-re. -
arpadusz #6190 üdv. Norby ez elég jól sikerült azt szeretném kérdezni hogy miért nem fejlődnek föl a lakóépületeim pedig van mellettük park,út,víz és elektromos ellátás,iskola,és elég forgalmas az út és a legkissebb sűrűségű épületek is alig épülnek föl pedig már kb 50 ezres a lakosság. és ugyanez van az iparnál is.
Válaszokat köszönöm!! -
NorbyI #6189 Nem túl nagy az aktivitás.
Egy kicsit elszórakoztam pár pluginnal és szeretném megkérdezni nektek mi a véleményetek róla(én elfogult vagyok):
Jah mellesleg megint van változás a fordításban(egyel lejjebb a link).
Aki leszedi nézze már meg hogy megy e neki a nagyváros oktató. (nekem sajna kifagy tőle a SC4. :( -
NorbyI #6188 Frissítettem a feliratot néhány dologgal, sajna nem volt túl sok időm foglalkozni vele.
Innen szehetitek. Aki talál benne hibát nyugodtan mondja és javítom.
Ha esetleg valaki érez magában annyi elszántságot hogy fordítson akkor csak szóljon nekem és egyeztetünk.
-
lubike #6187 na ezt aztán magyarul írtam, de azért remélem érthető -
lubike #6186 küldök, küldök, csak meg nem mostanabna nem érek rá sc4ezni, nem naon foglalkozok vele :(, mikor lesz idő, csinálok 1 halom shotot és felrakom, addig epekedjetek :) -
#6185 cd kód
-
#6184 muti pls képeket róla :) -
NorbyI #6183 Ezt most én sem pontosan értettem mi áll meg és mit nem mozgatok? Bocs kicsit lassú a felfogásom.
Simtropolisról eddig még mindent le tudtam szedni a mi megtetszett. És igen mindegyik működik is faszán.
1,5 millás város, b+ örülök ha 100k fölé megyek. -
Toroco #6182 azt ugy tudod előhozni, hogy megnyitod az adózási ablakot, és ahol állithatod az adót az alatt keresd a "városi rendeletek" feliratot.
szerintem ha maxon van a grafika nem fog eltünni. nálam is eltünik ha mozgatom a kamerát, de ugy is vissza tölti, szal meglehet szokni. nekem már felsem tünik ez a dolog annyira megszoktam. -
#6181 hi all!
Pár gyors kérdést ha felteetnék...Szóval: hogyan lehet előhívni azt a panelt, ahol dönteni tudok pl. a szerencsejáték engedélyezéséről stb. A másik, hogy ha mozgatom a kamerát, eltűnnek a fák, a kocsik, meg egy csomó minden. Nem lehet vhogy megoldani, hogy folyamatos legyen kamera mozgatása közben is? -
Toroco #6180 mindig is minimum grafikán játszottam vele. kevés a memória a gépben. mitől áll meg az idő? ezt nem vágom -
lubike #6179 toroco: vedd le a grafikát minimumra, és ha van mellette city a belépéstől számítva 3-6 hónapra megáll ugy 3 percre az idő, ha nem piszkálod a pénzügyi részt, nem építesz új cuccot, ami pénzt hoz, akkor nem rángat, ha igen, akkor megáll -
Toroco #6178 gratula hozzá. az én gépem sajna 500k lakosnál már nagyon szaggat -
lubike #6177 sehogyse sikerül 1,5 milla fölé vinni a várost, miért? :))))
3 óra alatt 1 milláról felnyomtam másfélre, de több nem megy bele, de kááár :)
bocs, nem tudtam kihagyni ekkorát még nem csináltam, pedig már pár extrém cityt felhúztam, de ez kész -
#6176 Ki nem engedi ? :) -
#6175 cff csak van olyan amit nem enged hozzá letölteni -
#6174 Ha tudod, minek kérded ? ;) -
Toroco #6173 ha vissza keresel a hozzászólásokban,találsz egy linket a nevem alatt ahonnan leszedheted a patchet, ha még nincs meg. -
#6172 és ha valamihez oda van írva h Dependencies akkor az ott felsoroltakat is telepíteni kell hozzá h müködjön rendesen? -
#6171 igen . -
#6170 hi
simtropolis.com-ról szedett már le valaki cuccokat? és tette be a játékba mert én nézegetem őket egész nap meg próbálgatom de nem nagyon akar menni a dolog -
#6169 kapcsold be az automatikus átirányítást a böngésződben úgy jó lesz, mert a news.php-t veszi kezdőoldalnak, extra hibája, sajna nincs mit tenni -
Suxen #6168 Nem, csak a CD-t, de nem emlékszem, hogy ezelőtt felraktam volna. Megpróbálkozom, köszi a tippet. -
NorbyI #6167 Jó az csak be kell írni a címsorba hogy www.simcity.extra.hu , ha simán rányomsza akkor nem megy.
Suxen: a patchet is felraktad hozzá? -
#6166 a FAQ meghalt:/ -
Suxen #6165 Nekem olyan kérdésem lenne, hogy eddig az alap és a RH kombinációjával játszottam, tökéletesen működött, aztán újra kellett rakni a gépet. Most a Deluxe van fenn, de van néhány kételyem. Vannak még más easter eggek is a Deluxe-ban, az alap és a RH kombinációjához nézve, mint az új tanácsadók?
Mert olyanokat észrevettem, hogy mintha gyengébb lenne a gépem, és úgy futna rajta, pedig teljesen ugyanaz, mégis néha 'eltűnnek' dolgok, pl a szélerőműnek csak az alapja látszik, csak később jelenik meg a teteje. Meg ha odébbgördítem a képet, és vissza, akkor az épülő utak is így eltűnnek. Metró építése közben pedig most csak hol látom, hol nem az utak vonalait, és így nehéz pontosan vezetni a vonalat. Ezeket lehet valahogy javítani? Esetleg a game érzékelte gyengébbnek a gépet és lejjebb vett valamilyen beállítást? -
#6164 Eléggé hülye tud lenni a játék az a baj. Nekem pl most néhány helyen eléggé megnőtt a commute time, amikor a ház lábánál ott van az egész várost behálózó metrórendszerhez csatlakoztatott 7%-os kihasználságú megálló, és mellette a buszmegálló, nemmessze meg monorail, és vasút, és persze az összes közlekedési hálózat több helyen össze van kötve+autóutak, autópályák, sugárutak. -
NorbyI #6163 Mint mondtam minden a maxon van, iskola, rendőrség, orvosi ellátás, és a mayor rating is. Az igény valahogy mégis nagyon alacsony. Jah és szerintem a szennyezések s még elég jó szinten vannak.
Jah egyébként nálatok előfordul olyan hogy a bűnözés hirtelen megugrik amikor betöltötök egy régi pályát? -
#6162 Nem tudok érdemben nyilatkozni, 2 éve nem tudtam 50 ezer fölé vinni várost, ami még tetszik is :)
Tények: kereskedelmi felhőkarcolókhoz 45 ezer Commercial összmunkahely, lakó felhőkarcolókhoz 30 ezer Residental lakos kell . -
#6161 Én pont tegnap csináltam 50e-ből 120e lakost.
Szerintem már ott rontod el, hogy beépited az egész területet :) (inkább a minőségre menj, mint a mennyiségre)
Nagy felhőkarcolók:
-legyen iskola (általános, közép)
-kórház
-rendőr
-munkahely (vagy jó közlekedés hozzá)
a közelben. A tűzoltóságot nem tudom, mert nálam anélkül is megjelentek. Nem árt 1-2 park sem :)
A szegények adóját felemeled? Akkor sosem fognak meggazdagodni, hogy felhőkarcolókat épitsenek ;)
A koszos ipart én is tegnap irtottam ki :) Csodás volt látni, ahogy eltünik a lég- és vizszennyezés.. szóval annak nyugodtan emelheted, ha már tanult a lakosság és találnak helyette más munkát...(üzlet, high tech) viszont, amig szegények, addig ott "szeretnek" dolgozni. -
NorbyI #6160 Helló mindenki.
Volna pár észrevételem és ezzel kapcsolatban pár kérdés is felmerült bennem, most hogy újra elkezdtem játszani.
Odáig már nagyon megy a game hogy beépítem az egész térképet, de itt álltalában megtorpan a játék. Egy-két ezres épületek ugyan elszórva már vannak de a az igáz nagy felhőkarcolók nem akarnak előjönni.
A kérdés az hogy ti mit attok még a népnek, nekem szinte minden érték a maxon van, de a város 80 ezer fő környékén megtorpan. Lehet hogy az a baj hogy nem szabad a szegények és a koszos ipar adóját túlzóan felemelni de ezt még nem tudom bizonyítani.
Aztán, lehetséges az hogy azért nem fejlődik egy város mert mondjuk csak egy temető van? Ez is olyan tapasztalat hogy elég furán néztem amikor egy temetőt leraktam és hírtelen elkezdett pár épület előbújni.
És egy érdekesség még, nektek előfordult már hogy egy koszos szemétégetőt eldózeroltatok és a helyén a szennyezés megmaradt? Nagyon csodálkozom rajta de két vérosomban is ez a helyzet.
Aki tapasztalt hasonlókat az létszi ossza meg velem.
Köszike
-
lubike #6159 egy régió, 2/3 készen -New York- tömörítve 190 mega, csak hogy tudd, és ingyér senkinek se adnám oda, ilyet normális embertől ne kérj.
Főleg ha belevesszük azt az időt ameddig azt megcsinálja az ember. -
NorbyI #6158 Jester: ha dobsz egy mailcímet akkor elküldöm neked azt a doc filet amire te gondolhatsz. De ne fűzz hozzá túl sok reményt, annyira nem jó.