13557
  • Sanyix
    Jó lenne ha használnál képtömörítést, és nem bmp-ben raknád fel.
  • Boldeee
    Jó lenne, ha még tennél fel képeket. Még jobb lenne, ha megmondanád honnan töltöd ezeket!
  • Boldeee
    Szevasztok!

Lenne két kérdésem:
    1. Kb. mekkorák a legnagyobb felhőkarcolók(lakosság és kereskedelem is)?
    2. Mi kell ahhoz, hogy felhőkarcolók épüljenek? Mert vannak parkok, van oktatás ,kórházak, munka, jönne a lakosság, de kezd elfogyni a hely.
    Kép1

Kép2
  • Tuvok #6234
    Rengeteg kép van különboző témakörökben, pl . ipari negyed, gettónegyed, kikötő, belváros, stb, ha valakit érdekel, mutathatok .

Én a szomszédba szoktam átköltöztetni idővel a dirty-t, igaz bevételt nem hoz, de nem is szennyesz és fogyasz áramot, vizet, aki már átjár oda dolgozni, meg is érdemli .
  • NorbyI
    Nagy on korrekt városka, Kösz Tuvok még ha nem is a te munkád.

Mostanában nem nagyon értem rá fordítani de amint lesz rá energiám folytatom a fordítást. Most kb a felénél járhatok fél év alatt :(.
    Rögtön tudatom ha feltöltök újjat.

Eddigi tapasztalataim szerint nem szabad minden koszos ipartól megszabadulni sok problémát okozhat.
  • Tuvok #6232
    Még 2 kép

• Tuvok #6231
    Pedig a Dirty-től viszonylag könnyedén meg lehet szabadulni, már ha a feltételeket biztosítod hozzá .
  • arpadusz
    hát igen ezek a képek magukért beszélnek!!!
    én már lenyomtam 150 évet de még sehol semmi még az a k.... koszos ipar se akar elhúzni!!!
    Norby lessz mostanába magyarítás frissítés??
  • Gweiger
    Igen, erre gondoltam, de nem működik, majd próbáld ki! Ha sikerül akkor szólj!! :) Ha gondolod eszmecserélhetünk msn-en is :) Köszi mégegyszer
  • Tuvok #6228
    Röpke 300 év alatt össze lehet hozni :)
  • Tuvok #6227

• Tuvok #6226

• Tuvok #6225
    Félreértés ne essék, nem az enyémek :)
  • NorbyI
    Ezt is nézted: http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?id=17425

Szerintem ez pont az amire te gondoltál.
    Persze lehet hogy ismét tévedek.
  • NorbyI
    Nagyon korrekt, az én álmom is egy ilyen szép felhőkarcoló dzsungel.
    Minden elismerésem.
    Pér képet még ha kérhetem.
  • Tuvok #6222

• Gweiger
    Köcce! Én is onnan szoktam tölteni, igen vannak ilyen dolgok, de az a gondom, vele, hogy csak a villamos megállókat teszi bele a játékba, síneket pedig nem! :S többet próbáltam már és mindig így jártam :S Nah hátha lesz valakinek más ötlete! :)
  • NorbyI
    simtropolis.com -on kellene keresgélni, onnan tudsz szerezni olyan pluginokat amivel ez kivitelezhető. Elég jó megoldásokat láttam a témában de még nem használtam.
    Sok sikert hozzá.
    Dobj fel egy képet ide ha összejött a dolog.
  • Gweiger
    Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy valaki nem e tud olyanban segíteni, hogy hogyan tudok villamost telepíteni a deluxe-ba? Milyen petch-et töltsek le vagy valakinek van e ilyen? Előre is köszi!
  • Tuvok #6218
    A hiba az ön készülékében van .
  • NorbyI
    Engem NAM nélkül is ki szokott dobn szóval semmi változás. Hiába nah nem tökéltes a játék.
  • Tuvok #6216
    A NAM sztem is jó dolog, csak valamiért hajlamos kidobálni windowsba a játékból . :/
  • Rettenthető
    Köszi a tippeket, futok és kipróbálom amit lehet.

Az addonokon már magam is elgondolkodtam, de ha másnak sikerül anélkül, akkor addig amíg lehet - és nem okoz agyvérzést - kerülöm, pont a kicsit csalás hangulata miatt.

Mellesleg lehet nálam a hiba, de most épp nem tudom elérni a simtropolist...
  • NorbyI
    Egy kicsit csalni kell mert a programban van pár hiba amit nem tudtak kiszedni gyárilag viszont pár lelkes modder megoldotta a problémát. Ha azt akarod hogy akár a térkép túloldalára is elmenjenek dolgozni még a leggazdagabb lakosok is akkor használd a Network addon Modot (NAM). Ráadásul ez még pár úttipust is beletesz ami néha nagyon jól tud jönni.
    Jah és van egy olyan mod is ami a házak leszegényedését akadályozza meg. Így nincs elfeketedett ház. Tudom ez egy kicsit csalás szagú de ha egy szer szar a program nincs mit tenni.
  • Tuvok #6213
    Sajnos ez nálam is állandó probléma .
    Általában az a megoldás (sajnos nem mindig), hogy meghagyom a Dirty-t, vagy valamelyik szomszédba rakok egy valaggal . Elég érdekesen hat, mikor a R§§§ Dirty iparba jár dolgozni, de ha neki az kell ...
    Sok városom töröltem már emiatt, egyszerűen kiidegel, hogy 1-1 R§§§ ház munkanélküli . Még a sok-sok Commercial telepítése is megoldás, vagy egyszerűen el kell dózerolni a házat, hadd jöjjön az R§ vagy R§§, ők nem panaszkodnak . Ó igen, az R§§§ adója 10% ! Jönnek, de csak módjával, és fizetik is a luxusadót rendesen (fő bevételi forrás) .
  • Rettenthető
    Egyre inkább az az érzésem, hogy ehhez a játékhoz nekem nem sok közöm van.

Egyszerűen nem értem. Bejön az összes tetves **** a városomba, mind a High-tech, mind a burzsuj üzleti negyed, meg sok gazdag tahó lakni, de egyszerűen az a gazdag súrmó paraszt, inkább munkanélküli, minthogy egy egyszerű utcán átmenjen 1 egységnyit a szomszéd 1000 alkalmazottat befogadó (felsőkategóriás) munkahelyre. Ennek következtében, a munkahely lerohad, a munkanélküliségtől pedig az a ház is lerohad. És ha az út egyik és másik oldalára is építek buszt, metrót, kikötőt, repülőteret, akkor is baszik átmenni. Az oktatási szint 160-200 között ingadozik.
    Hogy a halálba lehet rávenni azokat a virtuális kreténeket, hogy dolgozni menjenek?
  • arpadusz
    nekem egyszerűen nem akar továbbfejlődni a város. a lakosok száma stagnál van amikor hirtelen lesek 8-9 ezret de az utána vissza is jön és hiába teszek magas sűrűségű lakónegyedeket a népesség nem megy feljebb 80.000 lakosnál és az ipar se akar fejlődni pedig jó az oktatásom a biztonság minden.egy részét már leromboltam a koszos iparnak de megint az költözik vissza pedig annak az adóját fölemeltem max-ra.és már naperőművem is van ami nem szennyez és mégis.de a környezet felirat alatt folyamatosan pirosan van!!!miért???pedig egy csomó parkom és zöld övezet van az ipar mellett és között is.vagy valamit tenni kell az ipar mellé még,metróm is van.
    Tud valaki segíteni???
    Előre is köszike
  • Toroco
    ahoz nincs, de a kiegészitö magyaritása is jó hozzá, az is sokat magyarrá tesz
  • Mambo6
    Sziasztok!

Tud valaki nekem magyarosítást az alap játékhoz?

Köszi előre is !
  • NorbyI
    Egy kicsit kifejtenéf mikor jön elő ez az üzi? Még nem találkoztam ilyennel vagyis érdemben nem tudok sok tanácsot adni.
    Annyit kérdeznék hogy esetleg nem lehet hogy más verziójú az alapjáték és más az RH. Másra nem tudok gondolni.

Viszont most én is belefutottam egy hibába amit nem tudok mire vélni.

Mindkét képen ua a dolgot látjátok csak más szögből. A piros rész ami lényeg. Láthatjátok hogy a saarokívek máshogy törnek ha jobb ill. ha baloldali a sarok. Eddig nem vettem észre mert nem használtam fal modokat, de most nem tudok rájönni hogy ez egyedi hiba vagy csak én vagyok béna.
    Ötlet?
  • Feck
    Na most vagyok marha ideges!! Feltettem a simcity-t rush hour-ral együtt, de ez a gyökér még mindig kiírja: NOT_IN_TEXT_DATABASE
    Amikor tutorial-ra megyek, és némely épület neve továbbra is összevisszaság :S
    Mit csinálok rosszul? Amikor letöröltem a SC4-et a mentéseket is le kellett volna szedni a gépről? az rh után felraktam azt a patch-et, de így is sz@r.
    A játék megy természetesen, de akkor is idegesít ez a database-s bizbasz...
  • Feck
    Renben, köszi! Holnap le is kapom a simcity-t a gépről, újrateszem egy az egyben, és remélhetőleg kifogástalanul fog működni, és nem jön majd a sok NOT_IN_TEXT_DATABASE kiírással, és menni fog a RH tutorial is. :)(mert eddig az nem indult el)
  • NorbyI
    Ez elég sok hibát kijavít amit az RH-ban vétettek. Erősen ajánlott a feltétele. A legtöbb mod is csak ezzel együtt működik. Mindneképpen az RH felrakása urán installáld, máshogy egyébként nem is engedi.
  • Feck
    Hali! No megvan egy másik -remélem normális- verzióbn a RH, van itt valami patch (ez a neve: Simcity 4 Rush Hour - Patch v. 1.1.638.0). Nos, ezt a RH felrakása előtt, vagy után tegyem fel? Egyáltalán mire jó? (mármint ez a patch)
  • NorbyI
    Persze folyamatosan csinálom ahogy időm engedi, de még elég sok hátra van, még a felénél sem járok. :(
  • arpadusz
    Norby lessz majd mostanában további magyarítás???Az eddigi nagyon jó sokat segített.Köszi a tippet este ki is próbálom az iparral de annak már az adóját 21% ra feltoltam és nem is panaszkodnak.
  • NorbyI
    Ha az oktatási szint elég magas és van igény a fejletteb iparra akkor azért nem települhet be mert túl magas a szennyezés, ezt nem szereti a fejlett ipar. Vagy dózerolj le egy ipari területet vagy próbálj meg emelni a koszos ipar adóján. Esetleg még a tiszta levegő kibocsátási rendeletet is benyomhatod.
    Ha nem mennek el akkor dózer nekik, persze csak szép apránként.
  • arpadusz
    Üdv.nekem most olyan gondom van hogy állandóan visszaszól az üzi hogy fejlesszem föl vagy építsek új ipart, de ez már nem megy mert teleépítettem a teret és hiába jelölöm ki hogy magasabb technológiára hogy fejlődjön át ,de nem teszi!!!!minden ipar a legalacsonyabb szinten marad. ez miért van??miért nem fejlődik közepes sűrűségűre föl??
    köszike a válaszokat!!
  • Feck
    Igen, de ha nem akarom erőteljesen szennyezni a levegőt, akkor inkább a szomszédba teszem az ipart, melyre véleményem szerint nagyobb a kereslet, mint a szolgáltatás-ra, bár ez lehet változó is. Nálam a gyáraknak szánt terület sokkal hamarabb kiépül, mint az üzleteké (nagy többségben).
    Az "alvó települések" a legjobbak, melyek közvetlen az agglomerációban vannak, hisz tiszta a környezet, nincs nagy zaj és forgalom, nincs lepusztult paneldzsungel, a munkába pedig átjárnak a szomszéd iparövezetbe, városokba. /Ez csak elképzelés, azt hiszem kipróbálom majd, remélem így fog működni :)/
    A héten előreláthatólag meglesz a normális RH, és azzal már nem lesznek problémák, s így ismét belevetem magam a világ egyik legjobb játékába! :)
  • NorbyI
    Automatikus a hatás gyakorlása meg az átvándorlás is.
    Így növekszik brutálisan az ingázási idő. Pláne ha metró megy a szomszéd városokba.