13557
  • Toroco
    képből akarsz régiót csinálni? nem értem mire gondolsz
  • wyko4
    valaki segítsen pls a jpgből való régió készítésban mert nekem sehogy nem megy.
  • Sanyix
    "márka nem is annyira lényeg" LOL dehogynem, nemmindegy, hogy valójában mekkora teljesítményt ad le VALÓJÁBAN, mert a gagyi táok még a rájuk írt teljesítmény leadására sem képesek sokszor, a márkásak meg korlátozott ideig még nagyobb teljesítményre is képesek mint ami rájuk van írva. Ráadásul az sem mindegy, hogy táp halálakor az egész gép ég-e szét, vagy csak a táp, merthogy gagyiknál előfordul, hogy az egész gépre nyom egy szépnagy feszültséget, és szépen szétfüstöl minden egység benne. Na meg az sem mindegy, hogy a hálózati problémákat hogy bírják a tápok. Gagyi táp tönkremehet egy nagyobb feszültségingadozásnál, márkás nemnagyon, márkás megvédi a gépet az esetleges brutális túlfeszültség ellen, érkezzen akár a hálózatról, akár közvetetten villámcsapásból, gagyi szépen átengedi ezt a kis feszültséget. Gagyi tápnál ingadozhatnak a leadott tápfeszültségek, ami hosszútávon meghibásodást okozhat, főleg vinyónál, alaplapnál, márkásnál stabilak a feszültségek. Márkás táp mellé akár több éves garanciát is kaphatsz, (pl én chieftecre 9 év garit kaptam), gagyira 1 évet ami kötelező.
    Attól hogy egy chieftec táp beadja a kulcsot és nekd a gagyi nem, nem lesz a gagyi jobb. A legjobbak között is van hibás, csak hát ugye az a hiba nem jelent veszélyt a gépre, és kicserélik gariban. Nekem pl 2 mercury táp halt be, egyik 1 év 1 hónap után, másik 3 év után, szerencsére egyik sem vitte magával a gépet, pedig ez ahogy utánaolvastam elég gyakori ezeknél a tápoknál. Szal nagyon is számít a márka tápnál, táp az a dolog amire soha nem szabad sajnálni a pénzt, mert ha gagyi van, azzal irgalmatlanul durván meg lehet szívni.
  • bexinho
    MInd1... akkor nm jáccok vele... egyik sem megoldás,de azért köszi...
  • NorbyI
    Ha csak simán újraindul akkor ki van kapcsolva az a beállítás hogy lefagyás esetén megálljon a kék képernyőnél (nah ez értelmes volt).
    Ha ezt kikapcsolod akkor lehet hogy fogsz látni egy szép kék képernyőt, ahol kis szerencsével még hibát is fogsz találni amit lehet orvosolni.
    Ha ez nem működik és/vagy a hiba esetén újraindulás nem ad semmi infót akkor szerintem is táp vagy valami feszszabályzó hiba lehet.
  • Toroco
    patchet teéepítettél?
  • bexinho
    na semmi ?!?....
  • bexinho
    azis megvolt már...és sajna azsem segített rajta:S télleg semmi... olvastam a forumon visszább,és voltott egy srác akinek ugyanez votl a probja..de nekise tudtak válaszolni rá... szal nm egyéni probléma, és úgyvettem ki mondataiból, h neki is egyedül ez volt a baja.. a sim city 4nél csak
  • Toroco
    de az is lehet, hogy a winfosnak van valami beütése. lehet ha újra telepted a windowst akkor nem lesz ilyen gondod. nekem ezt a gothic2 csinálta win reinstallig.
  • Toroco
    ya, tápegység miatt lehetnek ujra indulási gondok. nekem ez rendszeres bekapcsoláskor 2-3 szor. játék közben szerencsére nem szokott. a márka nem is annyira lényeg mind ahogy sokan gondolják, inkább hogy mekkora és milyen idős. sokan azt mondják hogy szar a mercury, pedig nem az. én már több éve nyúzom a 400w mercurymat, de csak most kezdett el ilyen lenni, pedi jól levan terhelve. Fater chieftech tápja ami az egyik legjobb márka 2 hét után beadta a kulcsot, szal nem igazán márka függő.

De ha tudsz kérj kölcsön egy tápot, és probáld meg azzal.
  • bexinho
    Igazából a tápegység 400w-os márkát most ne kérdezd, de nm az a hiba! Tuti, mert CSAK EZ A JÁTÉK indul újra.... :S
  • PLackó
    Tápegységed mekkora/milyen márka?
    Álltalában ők művelnek ilyet.
  • bexinho
    Hali!!! Yólenne, ha vki tudna nekem segíteni, mert már napok óta szenvedek, megoldást meg nm találtam:S Itt is olvasgattam, böngésztem a hozzászólásokat, szinte órákat, de nm találtam seholse erre való valászt:S Mivan akkor, ha feltettem az alapot, crackelem, midnen yó, megya játék, aztán egy 5 perc múlva fogja magát és újraindul a gép...?! Nmtom :S Patchek nm yók ha felteszem, nm javít a helyzeten. Már aztgonodoltam ha felteszem a Rush Hour-t, akkor az felülírja az alap fájlokat,és majd heylteyön a hiba. De nm :S Ugyaneza hiba...:((( A gépem amúgy nmrossz, Ati 9600Pro, 512 DDR, 2,2 Amd...Asus alaplap...bár nm sok közelehet ezekhez mert semmivel sincs ilyen gondom,csak ezzel! Amúgya legújabb direktX.-is fent van.... LÉCCI SEGÍTSEN VALAKI :S:S:S!!!!!!!!
  • laslandes
    2008-ban érkezik a Sims3 és a SimCity 5
  • Boldeee
    Na most már megvan. Azér furcsa, mer ezelőtt is volt sokáig vasút de nem sikerült
  • Boldeee
    Itt áll meg az én tudományom:)A feltételeket(25.000 HT + advenced research center) teljesítettem.Van vagy 75.000 HT munkahely meg a másik is megvan.
    Küldetésnél meg megépítettem a vasutat állomásokkal eggyütt( jó hosszúra:D) és nem adja a küldetést.
  • Tuvok #6301
    Úgy lehet hozzájuk jutni, hogy vagy megszerzed küldetés által (U-drive It), vagy teljesíted a leírásában feltüntetett feltételeket .
  • Tuvok #6300
    Adóemeléssel persze, hogy hanyatlik, mégis mit vártál ? :)
    Szvsz a dirty-t csak a pénz miatt nem éri meg tartani, szennyez, csökkenti a Desirability-t, és csak töredékét hozza a HT iparénak . Gyaluld el, tegyél le 1-2 parkot, és tapsolj ha jön a HT . Duplán fizet, kevésbé szennyezi a levegőt, és nem foglalja feleslegesen a helyet (mindig van rá igény, mint munkahely) .
  • Boldeee
    Most jutott eszembe még vmi. Azt meg lehet valahogy oldani, hogy ha bizonyos épületeket nem ad ki, amikor már meg vannak a feltételek( most nem küldetésekre gondolok). Van ugyebár az ahonnan indítja az űrhajót(nemtom mi a neve). KEll aszthiszem 25000 HT munkahely, meg advenced research center. Valahogy le lehet érni , hogy odaadja? ( küldetéseken és kódokon kívül?
  • Boldeee
    Kössz a gyors válasz!
    De most jöttem rá, hogy rosszul fogalmasztam a kérdést. A Dirty-re elsősorban nem munkahelyként, hanem csak adóként van szükségem. Kevesen dolgoznak ott, szal ez tényleg nem számít.Engem az érdekelne, ha városomnak már nincs szüksége dirtyre munkahelyként, csak azért tartom meg, ( csak egy ideig) hogy pénzt hozzon, emiatt felemelem az adóját 20%-ra és ez a magas adó okozhat e gondot pl.: Kereskedelemben? Érdekes volt, ahhogy egy másik városomban magától kipusztult(meggazdagodott) a $(nemtom h kell ezt a jelet)lakosság nagy része, mindössze néhány maradt, kicsit felemeltem az adóját (lassanként 10%-ig) és az egész városom hanyatlani kezdett. Lakosság, kereskedelem , ipar mind visszaesett. Kereskedelmet még érteném is, mert elég alacsonyan volt, de a HT ipar mínuszba ment a plusz 5-6000 -ről...
  • Tuvok #6297
    Adóemeléssel csak azt akadályozod meg, hogy újabb dirty jöjjön, de elmenni ettől nem fog .
    Az pedig, hogy van a városodban dirty, azt jelenti, hogy igény van rá, kvázi valaki dolgozik ott . Mégpedig feltehetően a csórók . Tehát amíg a csóróknak munkahelyet ad a dirty, addig nem fog elmenni . Ahhoz pedig, hogy a csórók meggazdagodjanak kell a nekik való állás . Adóemeléssel pont az amúgy is csóró dirty likviditását csökkented, megszűnnek munkahelynek lenni, és beleesel a abba az ördögi körbe, hogy munkanélküliség próbálod megoldani, de az adók miatt képtelen vagy munkahelyet teremteni . Gyurcsány csomag 2 ...
    Leegyszerűsítve: legyen normális (~ 9) az adója a dirty-nek, így hamar meggazdagodik a csóró, manufacture és HT ipar kell neki -> dirty-re csökken az igény, és eltűnik, vagy le lehet dózerolni .
  • Boldeee
    Nemrég visszaolvasgattam és töbször is volt olyan próbléma, hogy a dirty a
    13-16 %os adónál sem akar elmenni. Az én kérdésem az lenne,hogy az ronthat vmi(dirty RCI-jén kívül) ha 20%os adót adok neki? Az igazából nem baj ha teljesen lent van az RCI-n, és legalább nagyobb bevételt.
  • Toroco
    van pénz kód, de nem mész vele semmire, mert ha veszteséges a városod, akkor úgyis elfogy a pénzed, és nem fogod ugysem folyamatosan beirogatni, ha már tudod hogy hogyan kapod a pénzt.
  • Hecker007
    www.cheatland.hu
  • Boldeee
    Google-ban kb 10 mp alatt találsz.
  • Boldeee
    De van.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Aki csalással játszik... Inkább ne is játszon.

Jelöld ki.

Ha nem működik, bocs.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Meg kell próbálni.

• Wasse 1
    Nincs pénz csalás a játékban?
  • PLackó
    Üdv!
    Van egy kis problémám.
    Adott egy városom,ahol csak a HT ipar van megengedve,hogy a többi ne szennyezzen. A koszos és a gyártó ipar egy szomszédos területen van.
    Megemeltem az adóját a városomban a koszos és gyártó iparnak,hogy ne jöjjenek be.Az a baj,hogy ez a szomszédos iparvárosomra is hatással van,pedig ott kicsi az adójuk. Így az iparvárosba sem akarnak jönni a gyárak.
    Remélem nagyjából érthető :)
    Nem lehet ezt valahogy kiküszöbölni?
  • Tuvok #6289
    1. dózerold el
    2. itt (mellszobor alatti simoleon jel)
  • Wasse 1
    nálam csk 579-en laknak,építettem egy rakéta kilövőt,és tüntetnek az emberek,mit csináljak hogy ne tüntessenek?
    2. hol tudnám az adókat,és hogy állítsam be?
  • Tuvok #6287
    Tegyél Tollbooth-ot-ot pár forgalmas helyre, néha szebb összegek is befolynak belőle .
  • NorbyI
    Valóban kicsit kevésnek tűnik az a 6000-es bevétel, de ne a tömegközlekedésből akard eltartani a várost. Ha van másik település is a régióban akkor kösd össze a tömegközlekedéssel is, ez is sokat hozhat a konyhára. Meg rövidíti is az ingázást. Köszi a link emlékeztetetőt, legalább nem nekem kellett beszúrni.
  • Boldeee
    Cd kulcs: Sim city : U5TQ-KRM9-2537-HEJ4
    SC Rush Hour : S8LU-5MPB-SH5F-NU8S-QLVR

Magyarosítás van. (#6188 as hozzászólás!)

Én is kérdeznék valamit: hogy lehet tömegközlekedéssel nagyobb bevételt elérni? Mostani városom 400 ezres, közlekedés fele metrón megy és sokan buszoznak, mégis csak 5-6000 bevételem van ebből. Sok megálló van egymástól kb. 10-12 kockányira. Ezek busz és metrómegállók isegyben(pluginnal), útra építve.
  • Wasse 1
    MÉg egy:Nincs magyarítás a játékhoz?
  • Wasse 1
    Sziasztok!Elöször is Boldog új évet kivánok mindenkinek.
    Nekem a játék megjelenése óta megvan.De azóta nem értem a játékot és elveszett a cd-key.Kérdéseim:
    1.Valaki eltudna küldeni egy cd-keyt?
    2.Aki profi ebbe a játékban,tudna segíteni?Msn címem:[email protected]
  • Toroco
    én nem szoktam vasutat építeni.

pénzt adóból, és a küldetésekből lehet pénzt szerezni
  • Heavy knight
    Köszönöm, de
    egyelőre csak 10k lakosom van ebben a térségben... Meg, már megvan így nem bontom le, csak felesleges költség lenne, + bontani kéne a későbbiekben a helyét.
    Ettől eltekintve ti hogy szoktátok a vonat útvonalát rendezni? (ha teiszetek)
    Egy próbavárosban építettem egyet, de szinte még el sem indult a vonat máris kisiklott...

Hmm... Ez nem egy jó hír.Akkor honnan lehet olyan sok pénzt összeszedni? csak adókból? :7

• Tuvok #6280
    Mennyi lakosod van ? Vonatot, monorail-t 40-50 ezer fő alatt felesleges építeni .

Szerintem mással üzletelni nem is lehet ...
  • Heavy knight
    Hello!
    Nemrég kaptam a játékot(SC4 deluxe) és ma feltettem. Lenyomtam a bemutató részt és most egy új városrendszert szeretnék kialakítani.
    De akadt néhány problémám.Ha tudnátok segíteni nagyon köszönöm!
    Vasútvonal építése előtt nem ártana kísimítani a földet,h. ne rázkódjon a vonat, meg nem is használja a gép magától áruszállításra... Ezt hogyan lehet megoldani?
    Monorailjeimet a lakosság nem használja, metrót és bust igen, de a város útjain és a metroalagutakban sem látom a járműveket. Valami beállítsái gond lehet?
    Nameg hogyan lehet többféle gazadasáig üzletet kialakítani a többi várossal, mert eddig csak áram, szemételszállításra és víztovábbítással tudtam kapcsolatot létesíteni, az meg nemsokminden.
  • fergabi
    Köszönöm a segítséget! :-)