Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Van .

Rush hourhoz van patch? Vagy a rush hozr óta nem adott ki a játékhoz semmi javításr?
Köszi! Megtaláltam. Csak kár hogy csak félig meddig magyarosít<#falbav><#circling>
PLackó
nem tudja valaki hogy miért nem világítanak éjszaka a letöltött épületeim?
pedig kellene nekik mert ahonnan töltöttem a képeken van világítás.
Egy nagyon jó hely: simtropolis

PLackó
<#shakehead>
Üdv! Valaki meg tudja mondani hogy honnan lehet SimCity magyarosítást letölteni???? A RushHour magyarosítása is jó de azt se tudom hogy hol van. Segítség!
laslandes
ezek meg milyen épületek?<#wow2> nagy részük szerintem custom building lehet. vagy editorral megcsinálták a városokat...<#fejvakaras>

laslandes
hálózatban? sim cityvel?<#vigyor2> meséld el, hogyan képzeled!?😊 Lennének polgármester választások, vagy mi?<#vigyor>

Rettenthető
Az RH-nál nem rak le utat, akár a Shiftet, akár a Ctrl-t nyomod,. Igaz, más-más funkciója van a kettõnek.

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

valaki segítene??????

Szevasztok! Ezzel lehet hálózatban játszani? Törttel!!!

na, most elindult, meg egész jól megy(mint eddig)csak most nem tom eltüntetni a felhõket, meg így is rak be utat, pedig nyomtam shiftet meg ctrl-t is. akkor most mi a gond vele?? (nem mintha nem tudnám megoldani az uti problémákat)
meg amúgy mi mást tartalmaz még a patch??? mer rakott fel néhány új opciót a beállításokhoz de nem tom mire jók.

de ha felrakom a patch-et akkor meg nem indul el normálisan a játék. (gagyi a videokártyám hozzá)

akkor gondolom nincs fenn egyik patch sem

ha nincs fenn akkor azonkivul, hogy shift lenyomasa mellett nem tesz bele utat funcio nem mukodik

a level 8-s felhorkarocolok illetve toronyhazak sem fognak megjellenni a jatekban
a patch-ben jelentosen optimalizaltak az utido es a varhato elettartam problemait, amik erosen kihatnak a jatekra

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

Tuvok
hát pedig akkor is tesz be utat

zóna kijelölés közben SHIFT-t vagy CTRL-t nyomva tartani és akkor nem tesz bele utat

lehet újra fel kéne tenni a játékot 😊

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

az nem fura haz
hanem erdetileg $$$-s volt csak mivel romlanak a feltetelei ezert egyre kisebb $-ú lakók költöznek bele
viszont a $$ és $ lakókból az erdetileg $$$ értékû házban több fér el
érdemes lerombolni és hagyni újjat húzanak fel, mert hirtelen adott területre megemelkedõ lakos szám felboritja az iskola és kórház terheltségét, meg egyébként is kevés adott fizetnek és csak lázadoznának

épült egy fura ház a városomban. a$$$os területen de csak $ értékû viszont 6500 fõs és 6000 körül laknak benne. majd berakok egy képet róla.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

én ezt 50 ezres városnál csináltam meg. mondjuk el is mentettem ugyhogy mindenképpen ujra kell kezdenem. viszont a közlekedést sem sikerült megoldanom. amikor még volt ipar folyton égtek az utak a sok autótól amik mentek az ipar negyedhez. elõször megdupláztam az utaka. semmit sem éert majd megint megdupláztam az ddigi 5öt. nem sok eredménye volt. aztán metró vonat, de még igy is pirosak voltak az utak a vonat is. ametró az meg elvolt magában. ugyhogy most uj stuktúrát találok ki, amíg kifõ a teám.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

Igen, én is szembesültem ezzel a problémával, én azt csináltam hogy leraktam egy kicsike ipartelepet, és úgy 5 év után, mikor már olyan 20-25 ezres lett a városom, egybõl leszedtem az egészet. Egy kis ideig a fél város munkanélküli lett, de aztán mindenkinek lett munkája. Szal most minden faja😄
Én azt csináltam mindjárt kezdésnél, hogy az egész földdarabot befásítottam jó-jó sûrûn, és most a legszennyezõbb erõmûm van, a map szélén, és így csak nagyon kicsi légszennyezés van ami belefér.
PLackó
lekváros<#buck>

Rettenthető
Az nem világos, hogy annyi parkot szórtam már a városba, hogy majdnem minden ház mellett van 1, de egyes épületek - elég sok - akkor is lerohad és nem az alapértelmezett §§§, hanem elsatnyult §§§ értékben figyel. És ezt nem tom miért van.

Nálam a munkanélküliség azon emberek körében jelentkezik akik szellemileg tompák, szal fõleg az újonnan felhúzott lakónegyedekben; arra mondjuk kíváncsi leszek, ha 200-s EQ-van szaladgálnak majd, akkor is ennyi munkanélküli lesz-e.

A várost nekem sem sikerült teljesen iparmentesíteni, mert állandóan sírt a szájuk a hi-tech után (szomszédban az nem van).
Majd kipróbálom, amikor mindeki max tudással rendelkezik, hogy ha a szomszédban csak High destinxyz...-t telepítek, a koszos ipart + mg-t megadóztatom, mint állat + tisztalevegõ programot kivetem, parkokat telepítek vagonszám, hogy akkor vajon mit lépnek. Lehet ugyanúgy szart nem ér majd.
Ebbe csupán annyi problem van, hogy az áramot akkor is venni kell, a szemetet meg eladni a tiszta környezet végett... szal egy lepratelep mindenképp kell.

Nálam van pár méter avenue a tiétekhez képest :-)

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Nekem nem sikerül megcsinálni azt hogy ne legyen ipar a városomban. az emberek átmannek dolgozni a másikba, ott szépen fel is épült az ipar, de a fõ városon csõdbe ment amint eltünt onnan az ipar az több mint 10000 ember ment el a városból az lakó és az üzleti területek igénye a béka segge alá esett.

Hogy lehet ezt megoldani? hogy iparnélkül is igény legyen a terjeszkedésre?

Az hogy mekkora terütetet húz keresztül uttal az függ a zónasûrûségtõl is. kis lakózónákat én 6*10est csinálok. a többi meg változó, de általában nem hagyom hogy autómatikusan rendezkedjen.

általom=általam
Forton: az adókra gondoltam, nem a városom stagnálására :-)
4x4-est simán le lehet tenni "automatikus útberakás" nélkül akkor, ha a zónaépítés elõtt az utakat elõre beépíted a 4x4 zóna köré. A saját tapasztalatom szerint.
Forton: Stagnál... mint nálam is van jelenleg, lehet, hogy az adók magasak egy picit?

RETT: Ya, szénégetõ=szemétégetõ... Nálam, mint lejjebb látható, az egyik csücsökben van, és az elsõ kis sûrûségû lakóövezetek vannak annyira távol, hogy még nem túl szennyezõ. "ABBA" most kezdem beleásni magam, hogy a szomszédos városok szakosítottak legyenek (mg-i, ipar, felhõkaristoló-nagyvárosos, üzleties, stb.), s majd kiderül, hogy a régión belül egy-egy város (terület) mennyire bír megbírkózni az általom kiszabott életvitel-céllal. Nem 'tom, erre a komplexivitásra vaj'h gondoltak-é a tervezõk (sztem igen... - és akkor kûzdhetünk munkaidõnktõl függõen egy rahedli - SIM-es, meg valós - ideig).
Oskola, egyebek... a lejjeb látható állapotban az az üzi jött, miszerint a városban mindenki megfelelõen iskolázott. No persze ez nem jelent feltétlenül minden O.K.-t.
mekkora az a max távolság egy lakás és a munkahely között ahol még nem long a commute???

Rettenthető
Sztm azért nem tudsz eladni elég szemetet a szomszéd városnak, mert ott nem elég nagy a szemétlerakó telep. Nekem csak egy 25.000-s városom van és még csak (19)20-ban járok, mégis el tudok passzolni 211 (vagy ittentájt) szemetet.
Néha a lepratelep szomszédban is kell ügyködni, nemcsak a kedvenc városban.

4x4-s telket hogy jelölsz ki egyben? Mert nekem folyton utat húzna bele a nyomorult, igaz nekem 6x6-s a telekméret két utca között. Vagy, ha eljön a 4x4-s karcolók ideje, akkor az egymásmelletti ingatlanokat egyként kezeli - még ha nem is egyfele néznek?

Serpa
én probálom eladni a szemetet, de 9es ratenél nagyobbra nem tom állítani.

-3*3 - 4*4, sztem
-nekem két nagy kórházam van (hamarosan kell majd még 1), ~83000 es lakosságnál és 3 kicsi (amiket bezárok a nagy "jövetelével")
-áttekinthetõ, csak a buszmegállókat nem láttom néha, hogy ne rakjak egy másik közelébe
-teljes foglalkoztatottság sztem nem megvalósítható, mindig lesznek "áthúzott-aktatáskák" / minél több busz és metrómegálló, esetleg autópályák

Rettenthető
Magasvasút / monorail?
kapacitásra ugyanannyinak tûnik, mint a metró, de a fentartási költsége több - igaz az építése olcsóbb. Ugyanakkor a kanyarok ugyanolyan problémásak (túl sok helyet fognak), mint pl. az autópályának.
Mondjuk, ha ezen hajlandó a szomszéd kerületbe átvonatozni a lakosság munkavégzés végett, akkor lehet jó.

Ahogy észrevettem az autópályával nagyon elõre kell számolni, hogy hova akarom majd rakni, mert késõbb gyakorlatilag lehetetlen nagyobb rombolás nélkül behálózni vele a város forgalmasabb területeit.

Szemét eltüntetés - amit gondolom Hay is akart írni szénégetõ helyett - a szemétégetõ. Csak iszonyatosan szennyezi a levegõt, eladni jobb és sztm olcsóbb is. Amennyibe a szemétgetõ erõmû és az üzemeltetése kerül, annyiért bõven el lehet adni egy szomszédos ipar-/ szeméttelepnek.

Az érdekelne, hogy akik már 35.000-nél nagyobb várost alkottak, és vannak komolyabb felhõkarcolói:
- mekkora alapterületû ált. egy felhõkarcoló (3x3, 4x4...6x6)?
- High-tech iparban mennyire szalad el az egy épületen belül dolgozók száma? Lehet akár 500 is?
- ha 1 épülettömben több 1000 laknak, akkor a kórház, iskola stb. befogadási problémáját hogy oldják meg? Milyen sûrûn rakják?
- mennyire áttekinthetõ a város?
- Hogy oldják meg a munkanélküliség / commute time problémát?

Elõre is kösz a segítséget.

nekem 85 ezres városom van, és sajna stagnál, pedig próbálok azt építeni, amire szüksége van a népnek
laslandes
frankó város!<#eljen>

#4458: a kép bal felsõ sarkában van a szeméttelepem, a telep jobb oldalán van egy recycling center, a telep balszéle alatt meg egy szénégetõ erõmû. Amíg ezek nem voltak, tele volt ált. a szeméttelep. Most láthatóan nincs :-) Úgyhogy, Serpa, gondolom, elég pár kockányi szeméttelep, vagy esetleg a szomszéd városba vitetni...
ja, bocs

Serpa
pont azt akarom eltüntetni.

csinálj szeméttelepet😊

Serpa
a szemetet el lehet vhogy tüntetni?
eladáson kivül.

pedig már jó régóta nyomom. lehet az a baj hogy nem a RH-al játszok hanem a normállal.

váo, még naperõmû is van! jó neked én ennyire még nem fejlõdtem soha😞

nekem tetszik😊

Egy kicsit közelebbi kép a "központból".
<#taps>
Bocs mindenkitõl, de ez volt életem elsõ képfeltöltése...
Szóval, ez a városom, kb. 61.000 lakossal. A balra lévõ mg-i területek "melletti" másik városba fognak majd (már elkezdtem) átkerülni ezek a területek, elõször a jobb felsõ sarokból.
A lennt húzódó autópályakezdeményezés a késõbbiekben felkúszik majd É-ra meg K-re.
http://photobucket.com/albums/e14/HayTilla/?action=view¤t=AC1.jpg