Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ya az azt jelenti hogy mennyi idõ kell ahoz hogy a munkába érjenek. nekem az 70-70, de én sem tudom csökkenteni.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

bigapó
csak, hogy lásd mennyire jó vagyok hozzád😊) remélem ezen az oldalon már jók a trainerek. Erre tessék--->>>

The Matrix has you...

danióra
Kinek mennyi volt a maximum populáció?

Fel a kezekkel! Mi? Fel a fülekkel?

Hello all !
Bocsi a közbeszúrásért,de új vok még itt is, meg a játékba is.Most a legnagyobb problémám a hosszú " Commute time " Ez azt jelenti, hogy messze vannak a melóhelytõl?? Vagy az utazási idõt jelöli? Erre mi az optimális megoldás? Pedig vannak buszmegállók, sõt már metróm is.Igaz ezeket alig használják ! Kihasználtságuk 10 % alatti...hmmm aztán mégis sírnak....
Köszike.
õrölük hogy másnál is bevált a módszerem.

azok a területek amik nem épültekbe rögtön majd pár év alatt beépülnek. a demand graf szerintem a számokkal azt mutathatja hogy kb hány emberre kéne olyan tipusú zónákat lerakni.

ha az áthúzott autós ikon nem tünik el egy idõ után akkor valószinüleg az a baj hogy azóna lerakásakor azok a kis nyilak amik az irányát jelzik nem érik el az utat. van nagyobb park is, 2*2 es, és van 3*3 as tér vagy pláza amit lerakhatsz

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

nah aki tud trainert a SC4RH-hoz, vagy aki nagyon jártas a játékban vegyen föl MSN-en
[email protected]
MSN-cím ez

bigapó
oksa, köszi. és a másik problemem? azt majd holap is elég, mert most megyek haza😊)

The Matrix has you...

Serpa
parkhoz nem kell út.

danióra
Pufff! Hirosima.Hehe...

bigapó
Danióra, ilyet még nem csináltam.

közbe eszembe jutott mit akartam.

tegnap elõfordult olyan, hogy leraktam toll booth-okat és az ott lévõ területekre kiírta, hogy nincs kapcsolata úttal (áthúzott autós-ikon). elég nagy hülyeség, de végülis biztos van értelme, a bódétól nem tud kihajtani vagy mittomén. nincs is ezzel gond, mert én beépítettem parkokkal. de ez egy 1*3 terület volt.a park meg ugye 1*1-es. a parknál számít, hogy érintve legyen úttal? mert szerintem ha elég okosak a simjeink, akkor átsétálhatnának a bentebb esõ parkokba is😊

The Matrix has you...

danióra
Hy. Ti csináltatok olyat hogy össze kötöttétek a vizet a vizzel ? Mármint híddal gondoltam.Hogy ez érdekében emeltetek ki egy új szigetet hogy átmenjen a híd? Mert az enyém már úgy néz ki mint egy drót kerítés. <#vigyor2>

bigapó
Hi!

Errõl a transportation-rõl nemtok semmit, de nem hiszem, hogy érdekelne, így is elég összetett játék már szerintem😊

Tegnap "összeraktam" egy új várost és folytattam a régit. Toroco, megfogadtam tanácsaid, elég hatékony ötleteket adtál, kösz. Az elsõ városomat már 27000 fõre duzzasztottam fel. van szép stadionunk és mozigyárunk is😊 meg egy légi-tûzoltóállomás. utóbbit lehet, hogy felesleges volt lerakni, de már mindegy. ja és persze mindez pozitív egyenleg mellett. sokszor meg is dícsérnek. néha meg mikor belekezdek nagyobb építkezésekbe és hirtelen megcsapan a számla, akkor meg morognak, hogy nagyon költekezek 😊)

megnéztem ezt a demand grafikont és 2-4 illetve 6000 van írva baloldalt, jelentése nemtom van-e, mert lakosszám nem lehet, az túl irreális lenne.
lenne pár kérdésem viszont😊

1. az miért van, hogy ha igény van egy zóna-fajtára, lerakom, egy részébe költöznek, egy részébe viszont egyáltalán nem? tegnap például a szegény-negyedekre egyfolytában hatalmas igény volt, alig gyõztem rakni, de 1/3-dába nem is épült semmi. akkor minek kívánják, ha aztán nem mennek oda?
mondanom sem kell, hogy a kívánatossággal nem volt gond, minden "szuperzöld" volt😊 tehát elvileg minden adott volt ahhoz, hogy építkezzenek.

most nem jut eszembe mit akartam még😊 majd késõbb😊)

The Matrix has you...

Tudja valaki mi ez? :SimCity 4 Transportation Addon-gimpsRus
Érdemes ezt beszerezni?
na ya

bigapó
végülis teljesen felesleges nézni, mert lerakok párat, aztán valamennyit csökken, ha nem elég, akkor rakok többet. kész😊))

The Matrix has you...

ya az!! alul a nevek vannak, oldalt viszont nem szoktam nézni. Én csak mindig ezt néztem melyik van magasan. én csak az elején tettem kis sûrüségü zónákat. utána csak közepeset és nagyot. nem igazán szoktam nézni mit igényelnek. kapnak amit kapnak 😄 de most már elkezdtem lecserélni a kissûrûségû területet nagyobbra.

valaki... egy trainert, ami rendesen müxik is.. pls
az elõzõ nem volt jó (a plus2-es trainer)

bigapó
képet azt nem😊) most legalábbis. amikor megnyitod az RCI grafikont. ott mutatja, hogy mibõl van "kereslet". az egy rendes koordináta rendszer, nem? amin számok vannak bal oldalt (vagy valami jelek), alul meg az egyes régiók neve (ipar-, üzlet-, lakos-, xy sûrûségû zónák). nem figyeltem még meg pontosan, de ha azok számok, akkor abból lehet következtetni, hogy mekkora területet igényelnek. vagy rosszul gondolom?

The Matrix has you...

most igy konkrétan nem tudom mire gondolsz. nem tudsz berakni egy képet róla?

bigapó
ami abban a demand grafikonban van, a bal oldali számok mit takarnak? mer gondolom van értelme, hogy oda számokat írogatnak😊)

The Matrix has you...

valakit nem érdekelne a memóriám? 4500-5000 Ft re gondoltam. a régió az Pécs

új gépet nem akarok. az elég jó. intel p4 2,6GHz northwood(hyperprading, 800fsb), abit ic7 alaplap(800 fsb, dual chanel), radeon 9600pro kártya, meg 256MB ddr. memóriát akarok venni, de ahoz elöbb el kell adnom az én 256MB kingston-omat.

Most hétvégén volt 1 giga ramom kölcsön, nem ment dualban, di igy is full grafikán ment minden játék amit próbáltam.

nem csak egyet kell én olyan kor legalább 4et rakok. az ettól is függ hogy a grafikon mit mutat.

huhh basszus azt a trainert nem tölti le rendesen. 95%-nál vagy mennyinél megáll az egész. 😞
na jól végzõdik ez a nap is.

bigapó
szerencsére ezzel nem lesz gond, dualban van 1 giga (2*512 gyengébbeknek😊) 😊) nem akarsz venni memóriát? inkább gyûjtöl egy új gépre?

The Matrix has you...

bigapó
amikor már elkezd fejlõdni a város és új zónákat "követelnek", akkor egyszerre csak 1 ilyen 6*8-as (vagy valamelyik) méretet érdemes lerakni vagy lehet egyszerre 2-3 esetleg több zónát? vagy az már sok?

The Matrix has you...

nincs mit. jó egy játék ez csak sajna nagyon memória igényes. nekem 256MB van és amikor egy ennél a mapnál 4szer nagyobbal próbálkoztam, akkor a map felét sem építettem mégbe de iszonyatosan akadni kezdett minimum grafikán.

bigapó
köcc-köcc😊 kár, hogy melóba nemtudom nyomni😞

The Matrix has you...

bigapó
na ez már döfi, pont erre gondoltam. óriási segítséget nyújtottál most nekem. valszeg rájöttem volna magamtól is, de az most a hosszabb útnak tûnt, mert már hónapok óta olvasom a topikot és most ilyen "kis" tökölésekre nem "érek rá" 😊)

az elõbbiért meg bocs mindenkitõl, de már nem az elsõ "rinyálása". a linket megadtam, tehát szava nem lehet😊)

The Matrix has you...

aloha a trainerért.

ya amit elfelejtettem hogy olyan 50000 lakosnál az ipart elkezdheted áttelepíteni egy szomszéd régióba. persze ha ez lesz a szándékod az uthálózatot elõre épitsd ki, mert késöbb problémás lehet. én sok helyre csináltam dupla utakat ami az egész városon egyenesen keresztül megy, de a forgalom az igy is katasztrófális. Az áttelepítést én ugy csináltam hogy a szomszéd zónában leraktam hatalmas területre ipari zónákat és megcsináltam az összekötõ utakat a régiók között. kb 6ot, aztán a városomban leromboltam az egészet aztán vissza a ipari régióba és jó pár évig futtattam. én az ipari régióból veszem az áramot, a városomban csak egy naperõmû van, de az sem mûködik 😄

<#vigyor3>

én 6*10 es zónákat csonálok ha van rá lehetõségem, de van 6*8, 6*6 meg kissebb is. végül is majdnem mindegy mekkora, de 10*6 a legnagyobb asszem amit lehet ugy hogy az ut fele nézzen a zóna bajárata ami a kis nyilak jelölnek. én mindog elõször lerakom az utat aztán részletekben töltöm ki a zónát, ha utakat akar tenni bele. a képen láthatod ahol piros vonalat rajzoltam, azt annyi részletbõl raktam le. igy biztosan nem lesz benne ut, és jó fele néz a zóna. persze néhol több részletbõl kell megcsinálni. ez függ attól hogy mekkora területet keritesz be úttal és hogy milyen a talaj. van olyan terep ahol pl a 10*6 os zónát amától leteszi utak nélkül, van ahol 3 részre darabolja.

városkezdésre javaslom hogy egy 10*6os területet kerits el és tegyél bele nagy korházat, nagy rendörséget, nagy tûzöltóságot, és általános iskolát, és a támogatást vedd vissza minimálisra és utána pakold körbe kissürüségû lakó, és üzleti zónákkal. az elején többségben legyen a lakó rész. érdemes még egy 10*6os területet szabadon hagyni mellette, mert majd kell a hely közép iskolának , meg plusz korháznak. az közép iskolát és az általánost idõvel le kell cserélni nagy ált. és közép iskolára, meg a rendörséget delux rendõr állomásra, ekkor jól jön az az üresrész. persze ha igy csinálod ne a térkép szélén kezd hanem annyival beljebb és lejjeb hogy az korház max hatósugara lefedje a térképszéléig. addig a pontig ahol az egér áll a térkép széleitõl 35 kockányira van. pirossal jelöltem a korházat és a hatósugarát a csücsökben, sárgák a nagy iskolák, kék a delux rendõrség.

bigapó
a fene azt a lusta fejedet. három gombnyomással több az már fárasztó???

Sim City 4

Sim City4: Rush Hour

az, hogy esetleg vírusos (kétlem), nem az én hibám. hogy hogy kell kezelni nemtom és nem is érdekel.

The Matrix has you...

trainer...?
valaki tud adni egy linket pls. vagy az e-mailemre el tudja küldeni a trainert???

dokumentums and settings/neved/dokumentumok/simcity 4

bigapó
nagyon megköszönném😊 elõre is😊)

The Matrix has you...

Serpa
hova ment a játék?

csinálok most neked egy képet amin lerakok pár zónát ahogy én szoktam, és csinálok közeli képet róla.

felhõkarcolók majd csak akkor lesznek ha a lekoság 40000 körül van, és már nem nagyon lehet máshova építkezni. és csak a nagy sûrûségû zónába lesznek.

bigapó
nézegettem én már azokat korábban, de így utólag látva sem mindig tiszta, hogy hogy is lett lerakva. tudom, hogy néha nehéz ugyanazokat leírogatni😊
olvasgatom a többi simcity-s oldalt is, azokat is felhasználom majd😊 csak én ilyen szõrözõs típus vagyok, amíg nem rágják a számba vagy nem látom magam elõtt, addig nem mindig értem a mechanizmusát az adott dolognak. ezért elõre és Én kérek elnézést😊)

The Matrix has you...

Hi!
Nézdd meg az elõzõ oldalon megtalálható képeket 1-2 városról
bigapó
én például úgy csináltam, hogy szépen "körberajzoltam" úttal egy 6*8-as zónát, és beleraktam kis sûrûségû lakóépületeket. nyomtam a ctrl-t, hogy ne rakjon bele utat. ekkor úgy nézett ki, hogy 1*3-as "téglalapokból" állt össze ez a rész. ez mit jelent? nem lehet növelni ezt a területet? vagy ez nem számít bele, hogy majd hol épülhet felhõkarcoló?(tudom, hogy az majd csak késõbb és nem kis sûrûségûnél😊) szóval amit ad "alapot", amolyan telekméretnek, az számít valamit? mert van olyan, hogy nem 1*3, hanem csak 1*2 vagy 1*1-es ez a méret.

The Matrix has you...

nem azér, de tesztelni akarom trainerrel is.
nem venné el a kedvem
na tud vki egy jó trainert? (egy linket.)

Serpa
érdemes vegyíteni a res-com zónákat.
egyrészt nem kell annyira messzire menni melóba, másrészt magas lesz a vásárlók száma.

bigapó
azt kérdezni is akartam, hogy ki mekkora területet, zónákat szokott lerakni? a zónán belül egyáltalán egyformát (csak lakos, csak üzlet, csak ipar) vagy ezek vegyes-válogatottját? kivéve mondjuk az ipart, mert ugye azt általában nem szeretik a közelben tudni.

The Matrix has you...

Hi!

Hát igen a kezdés nehéz, és párszor valószinüleg csödbe fogsz jutni. a legjobb takarékosság ha amikor leraksz egy iskolót, korházat, rendõrséget, erõmûvet, akkor a támogatást vissza veszed hogy éppen csak annyit pénzt kapjon amennyi kell. és a hatósugara lefedje a várost. ezt a kérdõjel ikonra kattintva, majd az adott épületre kattintva tudod beállítani. ha kevés lesz nekik a pénz majd reklamálni fognak.

Tuvok
Valamiért a leggyáribb területeken is simít valamit .
A nem-re kattints, bár asszem ki is lehet kapcsolni, hogy rákérdezzen-e, de egyszerûbb körbemenni a szomszédos régiókon, és megcsinálni a reconcile-t ott, hogy késõbb ebbõl ne legyen gond .

bigapó
de én nem csináltam semmit a földdel, hagytam úgy ahogy kaptam. szóval az elején a nem-re kattintsak?

The Matrix has you...

Tuvok
A szomszédsághoz igazította a földrajzi területed .
Ha az egyik régió vízzel végzõdik, a mellette levõ régió nem kezdõdhet hegyekkel, stb . Legalább is csúnya úgy .
Jobb a szomszédság területét igazítani hozzád 😉

bigapó
Hi!

no, felraktam, játszottam és mérgelõdtem😊)

gondoltam, hogy nem lesz egyszerû, de hát elsõre nem is vártam többet😊

egyenlõre majd azt kell megtanulnom, hogy hogyan tegyem pluszba a bankszámlát. a végére rájöttem, hogy a demand mit jelent, annak ellenére, hogy már itt olvastam róla😊

viszont történt egy érdekes dolog. elmentettem a várost, hogy majd folytatom. másnap mikor betöltöttem, kiírt egy üzenetet, amit nem olvastam végig, csak elfogadtam, erre hatalmas robbanások rázták meg a várost és a fele összedõlt illetve mínusz 40ezer lett a pénzem. azonkívül a vizes rész is több lett, ebbõl kifolyólag az ipar fele is eltûnt. a szemétlerakóm meg a víz közepére került így. ez mi a franctól van? amíg nem játszom vele is zajlik benne az élet vagy mi? volt egy nagy földrengés? nem lesz vicces, ha megint lesz hasonló.

The Matrix has you...