13557
  • Attila56
    ööööö értem a kérdőjeles dolgot...csak nincs gyáram...eggy se épült még...van olajfinomitó,meg széngyár,meg 3 db. villanyerőmű....van egy kis sziget ahol emberek laknak,meg kereskedelmi zóna...meg személyvonat szállitó...van szomszéd város is,de nem értem miért nem akar épülni gyár!!!!Hiszen minden megvan(olvastam hogy fejlett iskola rendszer kell hozzá,ez igaz?)
  • Miran
    Hy
    Megoldódtak a porblémáim, most 71.000 fős a városom,és havi 20.000 jön be, és tán 18 v 19 a kiadás ( de alig adóztatok, meg ált mindennek megadom a max pénzt. pluginjeim meg nincsenek, mert lusta vok letölteni, amdj küldök 1-2 kéept ha sikerül:D
  • perko
    Hello NorbyI

Kellene egy kis segítség. Nekem is a "rossz" verzió van meg (Deluxe Edition). Nem tudom átállítani a baloldali közlekedést jobboldalira. Felraktam a NAM-ot a
    C:\Documents and Settings\Péter\Dokumentumok\SimCity 4\Plugins\NetworkAddonMod\ könyvtárba.
    Telepítés előtt kivettem a pipát a "Left Hand Version" kockából, illetve nem kellett kivenni mert benne sem volt.
    Simán felment, láthatóak is a plusz lehetőségek az építési menüben de a közlekedés továbbra ia baloldali.
    Kell még valamit csinálni, hogy megváltozzon?
  • Attila56
    nah látod azt nemtudom..... :D
    De nem sok van már hátra....ahogy így nézegettem....Bár lehet hogy valójában sok a szöveg benne :S
  • jonny1985
    És milyen tempóban halad? Kb mennyivel van túl az 50%on?
  • akyyy
    azt nem lehet vhogy megcsinálni, hogy rajta van agépen a játék, két felhasználói fiókkal az enyém meg tesómé, és ő is játszik, de a aát fiókjába, de valahogy a kettő elmentése egybe legyen? tehát az ő városa az én térképemen is rajta legyen?

sima simsbe is ez volt a gond, hogy tök üres volt a város, hiába játszottuk többen.
  • Attila56
    50%-on túl van...gen jó(RUSH HOUR-hoz)
  • Attila56
    ööööö értem a kérdőjeles dolgot...csak nincs gyáram...eggy se épült még...van olajfinomitó,meg széngyár,meg 3 db. villanyerőmű....van egy kis sziget ahol emberek laknak,meg kereskedelmi zóna...meg személyvonat szállitó...van szomszéd város is,de nem értem miért nem akar épülni gyár!!!!Hiszen minden megvan(olvastam hogy fejlett iskola rendszer kell hozzá,ez igaz?)
  • jonny1985
    Régen akartam játszani már ezzel a játékkal, de angol tudás nélkül elég nehéz. Hogy áll a magyarítás? A delux edition-hoz is jó lesz??
  • NorbyI
    Hát talán nézd meg hogy el van-e látva vizzel villanyal. Nyomj rá egy kérdőjelet és ott írja hogy van e gondja.

De egy kicsit részletezhetnéd a problémát. Sajna nem vagyok gondolatolvasó.

Ehhez a játékhoz nagyon, nagyon, nagyon sok türelem kell. Én már 3 éve játszom vele kisebb megszakításokkal. Szal nem egyszerű.
  • Attila56
    de mégis hogyan?
  • NorbyI
    Valami biztos hiányzik nekik. Ellenőrizd le mire lehet szükségük. Víz villany, útösszeköttetés
  • Attila56
    Épitettem egy másik várost......de ott nem akar épülni a gyárnegyed.....összeköttötem a másik várossal a vasútvonalat meg az utat......de semmi.Mi a baj?Van 380 lakos,és egy pár kereskedelmi üzlet
  • NorbyI
    Erre azt tudom mondani vagy inkább tanácsolni hogy csak olyat tegyél fel amire szükséged van. Ha nem tudod mi az akkor nincs is szükséged rá. Minden modhoz vagy pluginhoz ott a magyarázat és a helyes használati útmutató. ezeket nagyon szigorúan be kell tartani mert ha mondjuk két egyforma dolgot raksz fel az simán okozhat fagyást vagy esetleg meg sem jelenik a játékban. MINDIG EL KELL OLVASNI A README-T.
    Először én is csak összevissza telepítgettem és a végén nagy káosz lett a vége. Újra is kellett tennem az egészet.
    Szal csak óvatosan a telepítgetéssel.
  • Tuvok #6503
    readme.txt :)
  • Toroco
    leszedtem egy rakás cuccot. a modoknál nagyon sok olyan van ami nemtom micsoda, csak leszedtem a kép alapján
  • NorbyI
    Nos azokat inkább pluginnek nevezném, nem cseréli a kinézetét hanem másik épületeket rak be. Iszonyat sokféle épületet és és egyéb cuccot lehet leszednni onnan. Ezek nélkül én már réges régen meguntam volna a játékot.
    Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek.

Ha összekötöd a városodat a szomszédban levővel akkor kaphatsz érte bónuszt, ami mondjuk a nagyobb munkaerőben van a kívánatosságban nyilvánul meg.
  • Toroco
    Az ST-Exchange az ami cseréli az épületek kinézatét ugye?
  • Toroco
    van olyan mod ami új épületeket tesz be az zónákba?
  • Attila56
    akkor azért kér még szomszédot is ......... értem én :)
  • NorbyI
    Természetesen ha letarolsz egy lakóházat akkor a benne élők elmennek. Viszont a kereslet ilyen típusú zóna iránt meg nöni fog. Tehát ha leraksz máshova hasonló zónát akkor valószínűleg felépül egy hasonló.
    Ha egy másik szomszédos városba is építesz ipart és az egyikben több a kereslet mint a kínálat akkor átmennek a másik városba. Ezt hívják ingázásank. mindekettőben kell egy kicsit játszani és akkor ki tud egyenlítődni a kereslet kínálat.
  • Attila56
    de hight tech ipart akar lerakatni velem..és abból meg már elég sok van...akkor nem értem mit panaszkodik.....
  • zolo
    HA nem a térkép végétől húzod, hanem a vége felé , akkor engedi átvinni a szomszéd városba.
    A leágazást meg valszeg az iparnegyeded miatt nem engedi letenni, nyilván belelóg vmibe.

Nekem is ajánlotta a városrendező , hogy építsek autópályát, de annyira drága, meg át kéne teljesen rendeznem az iparnegyedet, hogy inkább letettem mégegy sugárutat a meglévő mellé.

Norbyl: Ha mondjuk teljesen át akarom rendezni a várost, és ledúrok lakóépületeket, de utánna visszateszem őket másik helyre, akkor csökkenni fog a lakosság?Meg láttam néhány képen, meg a játékban is , hogy van egy város , és a szomszédságába fel van építve egy csak iparnegyed.Ezt hogy tudom megcsinálni?A lakosok honnan tudják, hogy nekik oda kell majd járni dolgozni?
  • NorbyI
    Azért mert az útca és autópálya nem találkozhat.
    Mint az életben, ott sem lehet két rendben eltérő útkereszteződés. Tegyél le utat.
  • NorbyI
    Ez alatt azt érti hogy többet zónázz vagy magasabb sűrűségűt. Értsd a legsárgábbat. Ezen több embert foglalkoztató gyárak létesülhetnek.

Toroco: Azokat a falakat én csináltam, lent beszúrtam a linket. Hasonlókat keressetek simtropolison. Nekem is annyi minden van már feltelepítve hogy fejből nem is tudom melyik melyik.
    A kanyarodó sávos plugint azt már mondtam, az a NAM (network addon mod) lejjeb van a link. Fel kell installálni. Megválaszolni pár kérdést. És a játékban tépíteni a sugárutakat. Ekkor fog megjelenni ha két sugárút találkozik, és kell egy kanyaródósáv.
    Ha az autópályalehajtóra gondoltatok, az szintén a NAM része. Egyébként a NAM elemeknél ha nyomogatjátok a TAB gombot akkor mindig más elemet fog mutatni.
    Nah remélem így érthetőbb egy kicsit.
  • akyyy
    miért nem tehetem le azt a feljárót? sik egyenes az egész pálya.

jah meg miért nem meg át a szomszédba? csak körkörösen lehet autópáylát építeni?

jah, meg az útfestés nem is volt benne a namba pedig feltettem:S
  • Attila56
    nem értem amit mondd....jobb felkészültségre.....ezt nem értem.....PLEASE!!!!Teher vonat állomásom nincs...csak személyvonat állomásom...lehet ez a baj? :D
  • Attila56
    mi a neve? :D
    hova kell tenni?a többit tudom hova kelett
    HELP!!!!!!!!!!!!!:
  • akyyy
    az ott van a toplistába
  • Attila56
    és az a lekanyarodó sávos plugin? :)
  • Toroco
    azokat a földtartő betonfalakat te rakod le, vagy autómatikusan csinálja a gép?
  • NorbyI
    ez az autópálya fal:
    http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?page=1&keyword=rural%20sunken&type=all

tengerparti gáton nem tudom mit értesz.
    az utolsó képen a strand mellett van egy hullámtörő, egy fal, és egy sótlanító üzem.
    http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?page=1&keyword=rtk3&type=all
    De nagyon figyelj a hozzá mellékelt leírásra, és tarts be mindent különben nem fog működni. A dependencie nagyon fontos.
  • Attila56
    és a sziklás autópáyla és hozzá a hidak?Lekanyarodó sáv?Tenger part szélén lévő gátféleség?Ezeknek mi a neve? :D
    HELP PLEASE!
  • NorbyI
    www.simtropolis.com

regisztráltok, majd a st-exchange ből letölthetitek amit akartok.
    Az útfestést a Network Addon Mod tartalmazza.
  • Attila56
    én se a többit :(
    És szeretnék pár jó plugint én is....
  • akyyy
    nem találtam meg azt az útfestést:(
  • NorbyI
    De eléggé lassú a betöltés, 600 mega pluginnal majdnem egy perc mire elindul a game. De ha már minden benn van memóriában akkor nincs gond többet. Ennyit meg tudok várni.

Köszi a pozitív kritikákat. Pár képecske a jelenleg épülő városomból. Itt még sok a hiányosság.

Egyébként az a speckó útfestés a NAM része, ami szerintem mindenkinek kötelező hogy fennlegyen.
  • Attila56
    azért köszi :)
  • Attila56
    tehát abból kéne több....hmmmm megpróbálom
  • zolo
    Az a kereskedelmi zóna, a kék színű.