Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bigapó
és látványban mikor lesz változás, mert én direkt figyeltem némelyiket, de hónapok múlva sem volt nyoma változásnak. nem tetszett nekik a környék? vagymi? grafikon szerint nem volt gond, minden szuperzöld volt😊

The Matrix has you...

bigapó
érdekes. nálam sokkal inkább hasonlít egy picasso festményre a város😊 olyan értelemben, hogy én sokszor keverem a lakossági és kereskedelmi zónákat. azt olvastam, hogy ez azért jó, mert így közelebb vannak a munkahelyhez.
most hányan laknak benne?

The Matrix has you...

laslandes
Most csak ilyen félbehagyott városom van, mert nem tetszett a helyzet.😊 Újra kellene telepítenem a játékot, mert a kedvenc régiómat elcseszte mentésnél.:/
kép 1.
kép 2.

laslandes
Nem kell ledózerolni, ha ugyanolyan típusú, de nagyobb sûrûségû zónát teszel rá. Ha meg a lakóövezet helyett mondjuk kereskedelmi övezetet akarsz, akkor a rajta lévõ épületeket törli automatice.

Serpa
én probáltam, de a robbantás maradt.

bigapó
ja, igen még valami. ha van egy kis sûrûségû lakóövezetem. erre "ráhúzom" mondjuk a közepest, akkor az ott lévõ épületek felfejlõdnek? vagy le kell dózerolni és az újonnan épülõbe már a jómódúak költöznek be?

The Matrix has you...

Serpa
így van megírva.

bigapó
szerintem azt is küldetéssel lehet megszerezni, nem? mintha nekem egyszer akkor adta volna be. azóta persze ott van a kapott cuccok között.

most jutott eszembe: az miért van, hogy ha megcsinálok egy küldetést, akkor azokból némelyik "újrajátszható"? például a mentõs vagy rendõrös küldik? de van más is. nekem jó, mert pénz van belõle, de néha zavar a sok kis autós, meg helis ikon, aztán csinálok párat, de sokszor ugyanazokat és ugyanazokat is kapom értük általában.

The Matrix has you...

Serpa
vidd rá a kurzort a "gift" menüben, és kiírja mi kell hozzá, avagy csináld meg a megfelelõ küldetést (ami nem tom már mi) és megkapod.

bigapó
Most neked hogy néz ki a városod? nyomnál be képet? jó lenne, ha úgy is megcsinálnád, hogy a szép környékek zóna-térképét is benyomod. már ha van kedved és idõd hozzá😊) majd pénteken én is megcsinálom és behozom (ha el nem felejtem😊)

The Matrix has you...

mondjuk lehet ne high tech ipar zóna külön, amit csak bizonyos feltételek elérése után tudsz lerakni.

Én nem tudok egyetemet építeni. 170000 a lakosság, és az oktatottság minden korosztályban 160 felett van. miért van ez?

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

laslandes
Igen, ez elég hatásos szokott lenni. Én simán le szoktam bontani õket, aztán egy idõ után úgyis high-tech épül a helyére. Remélem a Sim City 5-ben kitalálnak erre valamit.😊

bigapó
ez elképzelhetõ. azokkal mit lehet csinálni, hogy ne pofátlankodjanak oda? az egekbe emelni az adót? a high-tech-nek meg le?

The Matrix has you...

laslandes
A high-technek alacsony a szennyezése! Nem lehet, hogy van ott 1-2 manufacturing, vagy dirty gyárépület? Mert azok szennyeznek továbbra is.😊 De a nagy közlekedés is okozhatja. Ebben a városomban csak high-tech ipar van, és alig van szennyezés, az Environment grafikon majdnem max.-on van. A sárga területre bepofátlankodott egy két szennyezõ gyár, azokat le is bontottam, mert kapásból csináltak medium pollution-t.

bigapó
azzal még ráérsz, asszem majd olyan 25-30 ezres városnál kell foglalkozni vele. de ez függ attól is, hogy milyen az utak kihasználtsága, mert ahol nagyon nagy (értsd: piros a grafikai ábrán), akkor azon a környéken érdemes elkezdeni. én is beleugrottam elég hamar, azóta nem is raktam le új megállót, sõt még bontottam is le párat. nemtom, nekem elég bonyolultnak tûnik, meg azt írják, hogy 6-8 négyzetnyit sétálnak csak a sim-ek, tehát elég sûrûn kell rakosgatni. a metró jobb választásnak tûnik.

The Matrix has you...

9768 <#vigyor3> és már lábadozok kifelé az adósságból. Amúgy a buszoknak mikortól van értelme? Én hiába rakosgatom akárhogyan, a kihasználtság mindíg 0% aztán javasolja, hogy távolítsam el...

bigapó
már túlléptem a 60 ezres lélekszámot😊 majdnem teljesen beépítettem már a területet, kezdem leépíteni a nagyipart, jön helyette a high-tech😊
felemeltem a szegény-nép adóját, egybõl nincs akkora igényük, sõt inkább menekülnek😊 nembaj jön helyette a gazdag-nép😊)

The Matrix has you...

bigapó
eddig csak fõiskolát építettem, egyetem az túl drága volt. gondolom ez is ugyanolyan jó, mert megjelent a High-tech ipar. viszont az lenne a kérdésem, hogy ez is ugyanolyan szennyezõ lenne, mint a nagyipar? mert mikor rámegyek a kérdõjellel, akkor szennyezésnek nagyot (high) ír, és a környezõ épületek is medium-ot kapnak. utóbbi azért lehet, mert azt gondolván, hogy nem szennyez, közelraktam a lakókhoz, hogy keveset kelljen ingázniuk. úgy tûnik nem volt jó ötlet...

The Matrix has you...

bigapó
valami ilyesmire gondoltam. tudom, hogy van ez a data view, használom is sûrûn, mivel muszály, ha átépítek. sokkal egyszerûbb a zónákat áttekinteni rajta.

The Matrix has you...

bigapó
ezt az építést úgy érti, hogy a régiek megmaradnak, de ha újak épülnek, akkor azok már máshogy néznek ki? vagy amolyan renoválás címén minden átépül?
egyébként nekem is 5 évente változik és mind a 4 stílust bejelöltem. eléggé cifrán néz is ki a város, de hogy ezek most stílusban is különböznek azt nemtom. nem vagyok egy szakértõ😊)

The Matrix has you...

van egy olyan ikon a panelem amin vonalzó van, háromszöges. biztos megtalálod. ott lehet beállitani hogy milyen stilusu épületeket építsenek. van európai, chicagoi, bostoni, meg még egy.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

danióra
Mi az hogy Stílusváltás a Sim Citybe nem értem! Segítség.<#conf>

Fel a kezekkel! Mi? Fel a fülekkel?

én is mind a 4, de 2 évente váltom

Tuvok
Mind a 4 stílus, 5 évente

laslandes
én csak európai stílusban😊 azt már megszoktam😊

mi milyen stilusban épittetitek a házaitokat, és hány évente van váltás a stilusok között?

danióra
Jó ez a Sim city.

Fel a kezekkel! Mi? Fel a fülekkel?

laslandes
Mármint milyen felülnézetre gondolsz?😊 Merõlegesen? Mert olyan szerintem nincs. Ha nem látod át a városod, akkor használd a Data view-t, ott csak azt a részt mutatja a városodból, amire kíváncsi vagy.😊

bigapó
van olyan gomb amivel felülnézetet lehet elõcsalogatni? ez csak úgy eszembejutott😊

The Matrix has you...

laslandes
A parkoknak, fáknak csak örülni fognak.😊 Ha van elég lakosság, akkor építs egyetemet, mert anélkül nem jön a high-tech. Hacsak a szomszédban nincs. Nekem az egyik városomban csak egy ált. suli van és mégis egybõl betelepül a high-tech ipar, mert a szomszédban van egyetem.😊 Ha meg véletlenül dirty, vagy manufacture jön, akkor azt ledózerolom.😊

bigapó
hát, akkor ez majd csak ott fog kiderülni. megnézzük mit szól hozzá a nép, ha elszórok pár fácskát😊

The Matrix has you...

laslandes
A high-tech iparhoz jó iskolázottság kell.😊 Amúgy a high-tech -es zónákon maguktól ültetnek fákat az üzemek mellé, lehet erre gondoltak azon a fansite-on.

bigapó
azért építettem a szigetet. ez van a legmesszebb mindentõl és még víz is van körülötte (már ha ez számít). egyébként azt olvastam az egyik fansite-on, hogy ahhoz, hogy megjelenjen a hi-tech ipar fákat kell ültetni (vagy parkokat). ezt most úgy kell érteni, hogy az ipari területek közepébe kell beültetni a fákat? te hogy csináltad?

The Matrix has you...

laslandes
Nincs mit😊 Azt vedd majd figyelembe, hogy a szemétégetõ szennyezi a legjobban a környezetet. Szal érdemes a szomszédba tenni, vagy nagyon messze a lakó/üzleti övezettõl.

bigapó
akkor nekem újrahasznosítóm van, de kell majd égetõ is, mert áramhiány is lesz lassan. kösz a tippeket.

The Matrix has you...

laslandes
Amelyik 20%-al csökkenti az az Újrahasznosító (Recycling). Igen, akkor valszeg csak akkor fogja engedni, ha a teljes területrõl elégették a szemetet.😊

bigapó
egy részén van szemét. az új telep mellé raktam le szemétégetõt. ez most melyik amúgy? ami áramot is termel? vagy amelyik 20%-al csökkenti?

próbáltam de-zone-nal törölni azt a részt ahol már nincs rajta szemét, de nem engedte. majd ha minden eltûnt róla, akkor lehet vajon?

az viszont tetszene, ha csak az új telepre szállítanák a cuccot, elég okos megoldás lenne😊

The Matrix has you...

laslandes
A zónán van szemét is, vagy üres? Mert ha van, akkor építs szemétégetõt, vagy exportáld a szemetet a szomszédba, így egy idõ után elfogy róla a szemét és asszem de-zone -al törölni lehet (ha jól emlékszem).

bigapó
ja, a szeméttelepet akkor sehogysem lehet eltüntetni? mert nekem egyszer egy részét sikerült valahogy leradírozni, de az egészet még nem. volt egy kis vizes terület, ott "építettem" egy szigetet, hogy ott legyen a szeméttelep, a régit, meg el akartam tüntetni és kis domborzati átalakítással estem neki. egy része eltûnt, de a többi ottmaradt. valaki ötlet?

The Matrix has you...

amúgy én naon régóta Sim City 4-ezek, és nagyon sokat játszottam vele. kiváncsi voltam, trainerrel milyen a SC4.

be is írtam a google-ba csak hát lusta vok végigböngészni a találatokat
egyébként mi lenne, ha összehoznánk egy sim city 4 rajongói weblapot?

én is találtam egy linket. elvileg ezek a trénerek jók, mert mindhez oda van irva hogy rush hour trainer

nem baj ha itt vagy, de tényleg már zavaró volt az hogy állandóan trénert kérsz, pedig te is beirhattad volna a google-be mit bigapó

mit vagy úgy odáig? baj ha itt vagyok?

bigapó
ez szinte biztos, úgyhogy szerintem te ebben az életben már nem fogsz Simcityvel jáccani...

egyébként nem tudom, hogy mit vagy úgy betojva? ha easy-n kezded kapsz 400000(!) pézt, azt meg nem olyan könnyû elverni. elolvasod Toroco tanácsait és megnézed a képeket, amiket nekem szúrt be, hogy hogy kell lerakni a zónákat; ellátogatsz a simcity 4 magyar oldalára és azt is elolvasod Á-tól Z-ig és elkezdel játszani!!!
és most már légyszíves többet ne írj be trainer-es linket kérve! talán ha kipróbálnád és gyakorolnál már kábé ott járnál, mint Én...
mer ha jól látom egyidõben szereztük be (vagy nem, de mindegy, mert nem sokat játszhattál eddig vele)

The Matrix has you...

letöltöttem és nem müxik
(apróság, de nekem a Rush Hourhoz kéne trainer, lehet, hogy az alaphoz készült trainerek nem mûködnek a RH-ban?)

köszönöm a traineres linket.

valamelyik grafikon mutatja. kbra leolvasható a grafikon számozásából

bigapó
azt hol írja ki számszerûleg hogy mennyi a commute time? nekem csak short-long meg ilyen van. patch-elni kell?

The Matrix has you...

nekem most 170000, de már egy ideje nem nyomultam. most más játékokkal is játszom párhozamosan.