13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
jaster #6557 hogy én mit kerestem ezt az oldalt! simcity4.freeweb.hu vazzeee... -
#6556 de a Rush Hour nem patch...az csak egy kiegészitő :) -
#6555 igen eladom neki.....még a szemetet is átimportálom az ipar negyedbe mert ott is van szemétlerakó hely -
#6554 MÁs patch nekem nincs fenn, csak a Rush Hour.
Miran: Itt erre kattintva minden épületnek le van írva az előnye-hátránya: YIMBY&NIMBY
-
NorbyI #6553 A landmarkoknak van hatásuk a kereskedelemere és a lakossági demandra is.
Ez logikus is, ha van egy látnivaló a városban akkor szívesebben költöznek oda olyan cégek akik a túrizmusra alapoznak amit a landmark vonz, ez pedig bizonyos lakossági igényt is indukál. Szal itt is van pár összefüggés.
A patch fenn van a FAQ oldalán.
-
#6552 Lehet bagatel lesz, amit kérdezek, de hátha.
Az egy dolog, hogy connect a szomszéddal a vízvezeték és az áram, de el is adod neki? -
Miran #6551 Hy
A landmark építésének van vmi haszna, vagy csak jól néz ki és kész??
pl: California plaza -
#6550 az fent van...mivel én csak azt szeretem ezért alap hogy azzal játszok :D :D
De viszont egy patch linket benyomhatnál ha nem gond :) -
#6549 Enyém se eredeti...
A Rush Hourt tedd fel ha még nincs fenn. -
#6548 az baj ha nem eredeti?De megszeretném venni eredetiben.....mert nem drága.De nem hiszem hogy az a gond.Patch hiánya nem gond esetleg? :S -
#6547 Hát akkor nem tudom , hogy nálad mi a bibi, nálam minden tökéletesen megy. -
#6546 igen...pont azt csinálom....sak az a baj hogy a víz és az áram a átmegy a szomszédba meg a vasút de pont ott nem akar épülni gyár a szomszédos városba......Mindent megnéztem és minden jó de ha gyorsitok az időn és eltelik 3 év akkor se épül semmi :( -
#6545 A kívánatosság diagrammal meg tudod nézni , hogy a légszennyezett részre milyen zóna kölötzne be.
DE amit ajánlani tudok, hogy ha már nagy a városod, akkor építs mellé egy másik régióba egy gyárnegyedet,sok-sok koszos és gyártó/magas technológiájú iparral,kevés lakosság és kereskedelem is kell,összekötöd úttal+talán vonattal a két régiót.Lassú ütemben rombold le a városodban levő ipart, és szépen át fognak járni dolgozni, és nálad meg eltűnik a légszennyezés.A magas technológiájú ipart hagy meg egyedül a városodban, az nem szennyez.
Én is most ezt csinálom szép lassan, csak 45 ezres városnál nem olyan könnyű átszoktatni őket.
VAn nekem is egy kérdésem:Átvezettem most a városomon a vasutat, próbáltam minél kevesebbet feláldozni, sikerült is ,de mivel letöröltem utakat, és annak a helyére tettem, lettek házak amiket nem lehet megköz elíteni autóval, mert a zónájuk pont arra az utcára fordult, amit letöröltem.Nos az lenne a kérdés, hogy utólag lehet valahogy a zónán fordítani(amin már épület van), hogy egy másik utca legyen a bejárata?Így most nem mentettem el a vasutat , mert kb.500 embernyi kereskedelmi zóna ment tönkre, közepes,illetve magassűrűségűból. -
Toroco #6544 miért nem lehet használni azt a nyamvadt keresőt? nyilvánvaló, hogy egy több éves topicban volt már erről szó. -
#6543 Másik kérdésem: ha van egy olyan városom ahol szeretnék még épiteni de elfogyott a hely és már csak a légszennyezett helybe tudok beleépiteni akkor oda kicsi sűrűségű zónákat tegyek vagy ne is épitsek inkább bele? -
#6542 tudom,tudom,úttal kell összekötni...azért hülye nem vok szal nyugi,meg már nem egyszer játszottam úgy vele hogy nem kellett segítség :D
Egyébként azt nem is tudtam hogy a szénerőmű is áramot termel,de azért köszi hogy ezt megtudhattam(időgyorsitással meg nem egyszer próbálkoztam már) -
#6541 hogy lenne már? -
#6540 hmmmm értem,köszi kipróbálom majd -
Giri #6539 Valmi jobb falyta magzarositas van hozza?? -
Toroco #6538 ebben a játékban nincs olajfinomító, meg egy finomító nem termel áramot csak fogyaszt. Az ugyan olyan erőmű mint a szén, meg a gáz, csak olaj tüzelésű. -
Toroco #6537 ha jól emlékszem egy szénerőmű 15-20000 lakosig simán helytáll. ha nem épül a gyár tegyél le mezőgazdaságot, az elején még ezt igénylik inkább mint a gyárat. -
NorbyI #6536 Jah én is tök ezt mondtam, de úgy látszik nem mindenkinek egyértelmű a visszaolvasás dolog. -
#6535 Olajfinomító,szélerőmű,szénerőmű....Mindegyik ugyanazt termeli, az áramot!Mindhez oda van írva, hogy mennyire szennyező, és hogy mennyi áramot hoz.Ez alapján válaszd ki a neked legmegfelelőbbet.
Vizet is kell bevezetni mindenhova, legalább egy kis lakosság kell az elején és úttal össze kell kötni ezeket.És nem elég ha csak van egy erőmű, mert ha 5 km-rel arréb van, akkor építeni kell villanyvezetéket is.
HA ezt mindet letetted, akkor gyorsíts az időn addig, amíg valami életjel nem mutatkozik. -
hegyitomi #6534 valószinűleg elég egy is. Dózerold le mindegyiket egy kivételével. Ha nem jelennek meg a kis villámok a ház felett akkor nem kell a többi. A tanácsadó néha akkor is rinyál hogy épits amikor nem is kell tehát a fő információ a villámjel. -
#6533 tudom.Egy darab van imndeggyikből..vagy csak simán elég 1 db. szénerőmű?(az okozza a legnagyobb szennyződést).De az még mindig nem mentség arra hogy miért nem épülnek gyárak....mondjuk még azt is elmondom hogy a szemetet importálom a másik városba.... -
hegyitomi #6532 Előbb meg kell nézni hányan laknak a városban ill. fontos az is, hogy hány év telt el a városaalapítás óta. Az is lehet, hogy a dugó miatt nem jutnak el, vagy kevés pénzt kap az iskola iskolabuszra. Próbálkozhatsz azzal is, hogy több buszmegállót leraksz a városban ill. egyet a a suli mellé. :) -
jaster #6531 Hi,
nekem az a problémám, hogy nagy városokban mindíg dugó van. Hiába teszek le autópályát, csak nem akarnak rámenni. Észrevettem, hogy mindíg a legrövidebb és nem a leggyorsabb úton mennek. Hogy tudom rávenni őket, hogy használják az autópályát? -
jonny1985 #6530 Az iskolákat hogy érdemes lerakni? leraktam egy álltalános iskolát, és alig voltak benne tanulók. Mi lehet az oka?? hány fős várost tud ellátni egy iskola?? -
#6529 Fölösleges annyi erőmű egy új városnak......
Egy db szénerőmű és pont. -
#6528 igen...villanyerőmű(az amiben a villanyt termeleik vagy mi az :D )
Olajfinomító meg szén nemtom mi van hozzá.Összesen 400-an lakják még...de van egy nagyobb városom is....csak nem akar épülni a kisebbe az ipari negyed :( -
perko #6527 Köszi, megpróbálom. -
perko #6526 ok -
#6525 Ezt a hibát úgy tudod kikerülni, hogy nem angolul teszed fel (mert a kretén azt feltételezi, hogy ha angolul teszed fel, akkor angol közlekedési formát akarsz látni...) Szal felteszed pl németül és a Germany könyvtárba meg bemásolod vagy a magyarítást, angolítást, vagy amilyen nyelven tolni akarod. Bár ettől lehet hogy imitt-amott német felirat fog visszaköszönni, de már rég játszottam, nem emléxem pontosan. -
#6524 Ezt úgy tudjátok megcsinálni, hogy az adott fiók xy dokumentummappáján kívűl minden más mappa közös.Így annyi a dolgotok, hogy vana SimCity/Regions mappa a dokumentumokban, és amikor játszik valamelyikőtök, akkor utána az ő városát átmásolod a te dokumentumod SimCity/Regions mappába.
Ez azért jöhet létre, mert egy régión belül minden kockának külön mentőfájla van, így ha neked azon a kockán nincs semmid, akkor azt felülírva az ő városa látható lesz nálad.Próbálni még nem próbáltam , de így csinálnám. -
Samuel9 #6523 Én kerestem magyarosítást, találtam is egyett, de az nem ér semmit. Csak pár helyen lett magyar a szöveg.
-
NorbyI #6522 Az autópályának elég nagy a fenntartási költsége. Ahhoz hogy pozitívba menj több bevétel kell az adózóktól, sok módszer van. De talán a legegyszerűbb ha több ember költözik a városba és több adód fizet.
Van víztisztító létesítmény, havi 300-ba kerül és akkor nem ér semmit ha sok a koszos ipari létesítmény. Hogy csökkenjen a vízszennyezés ezektől az ipari létesítményektől kell megszabadúlni és lecserélni őket gyártó vagy magas technolóhiájú iparra. Ehhez magas iskolázottság kell és jó korházi ellátás. Szal minden mindennel összefügg.
Nem tudom melyik pluginra gondolsz de nekem még egyik sem ártott a küldetésnek.
Samuel9: Az megbocsátható hogy nem ismered a játékot, senki sem úgy kezdte hogy profi volt benne, de az nem hogy nem vagy hajlandó csak pár hozzászólást viasszaolvasni vagy rákeresni a magyarítás témára.
Egyébként 50% és mivel nem csinálja senki más csak én, tájékoztatni fogom a fórumot ha változás történik. -
#6521 help, most nagyon minuszba mentem, pedig csak autópályát csináltam mert nagy volt a forgalom.
meg mit tegyek ha nagy a vízszennyezés???:S
amúgy a pluginok kissé bekavarnak aküldetésekbe -
Samuel9 #6520 Én most kezdtem el játszani vele,de nem sok sikerrel. Lenne pár kérdésem:
1. valaki nemtudja, hogy honnan lehet letölteni 100%-os magyarosítást?
2. Hogy lehet nagyobb bevételekhez jutni?
És akinek van MSN-e az nem tudna nekem segíteni, hogy mit hogy kell? -
NorbyI #6519 Ebben a játékban nincs alapból olajfinomító se széngyár (ilyen a valóságban sincs). Meg mi az a villanyerőmű?
Remélem nem azt akarod mondani hogy ezek mind erőművek és egy pár ezres kisvároshoz csináltad őket?
Kezdetben amikor nekiállsz egy városnak akkor elég egyetlen közepes teljesítményű erőmű mondjuk egy szén vagy egy földgáz.
Aztán zónázz le egy rakás magas sűrűségü ipart. Ezeket kösd össze rendesen úttal és kapcsold hozzá egy alacsony vagy közepes sűrűségü lakoövezet zónához. Ha ilyen sűrűségü zónát használsz akkor lehet 3x 4x annyi mint ipar.
Ha ez megvan akkor egy kevés kereskedelmet is letehetsz. ezek is közöepes sűrűségüek legyenek. Hálózd be alattuk vízzel az egész terepet és vezesd el az áramot mindenhova. Légszenneyezés csökkentése érdekében az erőművet mindenig a térkép szélére érdemes tenni valamelyik sarokba és vezetékkel összekötni a zónákkal.
Ha ezekután sem fejlődik a város akkor nagy gáz van valahol.
Jah és tegyél a lakóövezet közepére egy általános isoklát és egy klinikát.
Arról ne feledkezz meg hogy a támogatásukat vedd le annyira ami épp elég. Kb ennyi az indulás.
Aztán ha elkezd fejlődni és minden kijelölt zóna foglalt és nagy az LKI igény akkor még zónázhatsz hozzá.
Johnny: Fordítok ahogy van rá időm. Nagyon sok a lefordítatlan dolog még ,azt vedd számításba hogy amit eddig csináltam azt augusztus óta nyomom kisebb megszakításokkal. Szal nem egyszerű. De az igazán fontos részek már magyarul vannak. Szal ettől nyugodtan nekifekhetsz a játéknak.
Perko: azt hiszem erre nincs megoldás. A telepítésnél esetleg nem kérdez rá hogy milyen régiót akarsz felrakni, angol vagy nem angol, mert ha jól emlékszem nekem kérdezett ilyet. Igaz valami ázsiai verzió volt. Sajnos marad neked is a másolt. -
jonny1985 #6518 Én addig nem is nagyon akarom elkezdeni a játékot, maíg nem lesz magyar, mert úgy lehetne csk élvezni, ha minden értenék benne. Úgyhogy nagyon várom már! Kell segíteni a magyarítás elkészítésében?