13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
NorbyI #6597 Eljött az idő hogy átzónázd a terepet highra és max közepesre. Ha tettél le mezőgazdaságot, azt gyorsan tarold le és a helyére magas sűrűségű ipart. A lkóövezeteket is közepesre vagy magasra. A kereskedelem meg egyértelműen csak magas legyen. Ha jó az oktatás meg az egészségügy akkor jönni fog a nép. -
rage5 #6596 Valahogy sikerült kijutnom a holtpontról, már van 14,000 lakos. A hézag az volt, hogy eddig nem tudtam, hogy a kiszolgáló épületek kapacitását - ezzel együtt költségeit - ilyen mértékben lehet állítani. Ezért mentem tönkre állandóan. Most kb 700,000 becsalt dollárnál tartok, de a havi veszteséget 4,000-ről letornásztam 1,400-ra. És csökken ;)
De hogy ne legyen olyan szép az élet, szembetaláltam magam a következő problémával: nincs több beépíthető terület, viszont a low- és mid density lakóövezetekre való igényt jelző diagramm kiüti a plafont. Hogyan tovább? -
Toroco #6595 ott még nem vagyok, csak nemrég fejeztem be a letöltést. még nincs bent a játékban. -
NorbyI #6594 Mint azt említettem olvassátok el a leírást, ami jelen esetben nem txt file formájában van jelen hanem ahonnan leszedted ott az infó. Nem kell mindegyik filet feltenni csak a MaxisDiagonal Fix-et. A többi file annak kell aki használ valami speckó hófedte hegy modot.
Rage5: jöhet az e-mail címemre. Ott van az infóban. De tömörítsd be lécci. -
rage5 #6593 Norbyl, hova küldjem? -
Brainstorm #6592 ettől a kiegyenesítő modtól nekem kilép. pedig jó lenne a a ferdén épített sugárútnál mondjuk nem lenne cikkcakk.namind1 -
NorbyI #6591 Persze. minden plugint és modot oda kell rakni különben nem fog működni. -
Brainstorm #6590 ezt a diagonal jagged cuccost is a plugin konyvtárba kell rakni? mert nincs hozzá readme -
NorbyI #6589 Toroc: Jól haladsz. De ugye ki is tömörítetted őket?
Rage 5: valami alapvető dologról feledkeztél meg. Ha átdobod a városod meg is mondom hogy miről. De így nehéz lesz. -
Toroco #6588 én ezeket szedtem le, de ebben vannak épületek is és már nemtom melyik melyik
-
Toroco #6587 találtam egy fasza éplületet
http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?id=17841 -
rage5 #6586 Igazából most nem az a lényeg, hogy mi viszi a pénzt vagy mi nem. Cheattel pótolom (ha belejövök később cheat nélkül tolom majd). Magyarul mindenre van lé, 6500 környékén mégis stagnál a lakosság növekedése és kicsivel később elkezd esni. Na ez miért van? -
Toroco #6585 10ezer mod és plugin? hol? én csak 10 oldalnyit láttam -
Toroco #6584 van rush hourod? mert ha abban csinálod igy ahogy leirtad, akkor nem mehetsz tönkre ilyen hamar.
A rendőrségek meg a korházak, iskolák támogatását vissza vetted olyan szintre ami minimálisan kielégíti az igényeket? mert ha nem az viszi a pénzt mint az álat -
rage5 #6583 Üdv mindnenki!
Kis segítségre lenne szükségem. Újból előszedtem a SC4-et, de nem igazán jutok vele előrébb. Egyfolytában figyelem a grafikonokat, próbálom kielégíteni az igényeket (mondanom se kell, hogy hamar kifutok a pénzből, szóval a cheat-et is bevetem), de 6500 lakos körül egyszercsak megáll a növekedés és elkezd fogyni a nép. Emlékszem, régebben ugyanez volt a problémám, ezért is nem próbálkoztam vele tovább. Army base és hasonlókat direkt nem is teszek le, nézem, hogy melyik zónának melyik terület felel meg leginkább (desirebility), power van, víz van, utak vannak, adókat csökkentem, van több rendőrség, rendelő, iskolák.... Szóval noob fejjel gőzöm sincs, hogy mi lehet a gond. Tanács? -
Brainstorm #6582 minden iparágnál műxik!IndustryQuadrupler -
Brainstorm #6581 ezt a diagonal jagged cuccost is a plugin konyvtárba kell rakni? mert nincs hozzá readme -
Brainstorm #6580 Találtam 1 nagyon jó cuccot gyerekek. Mindennek a kapacitását megnöveli a sokszorosára. 4 vagy 5 patch-et kell fel tenni. Mod Patch Set 1. iskolák, forgalom, erőművek stb... -
NorbyI #6579 Graphmodd pár extra grafikont ad hozzá a játékhoz, sosem használtam, a leírás szerint hasznos infókat ad. Biztos.
StageLimitMod: Pontosan én sem vágom, valami olyasmi lehet hogy a kereskedelmi felhőkarcolók hamarabb jelennek meg a városban. Szintén nem használtam.
Épület berakása: Letöltöd, kitömöríted és valamelyik plugin mappába bemásolod. Célszerű minden épületnek külön mappát csinálni hogy később ne legyen keveredés.
Kit-Kat: HT=MT, a többit a 6571-ből kitalálhatod.
Jah találtam még egy érdekes modot a 6208-as hozzászólásban felvetett hiba orvoslására.
http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?page=1&keyword=jagged&type=all
-
#6578 Ez az 1. mod HT-iparnál is működik? -
Brainstorm #6577 jah. meg hogy lehet új épuleteket berakni? -
Brainstorm #6576 találtam még kettő modot ami nem tudom, hogy mire jó. ebben kérnék segítséget:Graphmodd V.2, azthittem javít a grafikán, de semmit nem veszek észre, a másik meg a stangelimitsmod -
NorbyI #6575 Mindig megkérdezi az explorer hogy hova mentsen.
Minden plugin be van tömörítve. Vagy a játék plugin könyvtárába vagy a felhasználóneved alá a MyDocuments/sim city 4/plugin könyvtárba kell telepíteni ill. bemásolni a plugint. -
Brainstorm #6574 nem tudom miért nem kérdezi neked hogy hova tölcse. milyen böngészőt használsz? ha explorert keresd a dokuk között. mindegyikhez van read me abban van leírva hova telepítsd. -
pzolika978 #6573 Reggeltem a simtropolisra. Szeretnék letölteni,de nem nagyon sikerül. Letölt de nem tudom hogy hova. Nem kérdei meg hogy hova töltse. Tudna valaki segíteni? Alapvetően hülye vagyok az ilyen letöltögetésekhez, úgyhogy ha lehet szálybarágósan írja le nekem valaki lépésről lépésre. A letöltést utána kiírnám cdre,mert nem ezen a gépen játszom, és a játkba hová kell tenni? Előre is köszi. Egyébként mikor lesz 2csilagos a város? Nekem a régiomban 3 város van a legnagyobban 96e lakos van. -
pzolika978 #6572 Sziasztok
Nekem fagyott le mindíg a játék. felhívtam az ea-t. tanácstalanok voltak, azt mondták töltsek le egy patchet és jó lesz A patchel butult a grafika, úgyhogy leszedtem. Viszont ha utólag építek autópályát nem fagy le. Eddig ugyanis mindíg akkor fagyott le amkor autópályát építettem és utána építeni akartam mellé. Most elösször építek kihagyom a helyet a pályának és utólag építem meg. Úgy tűnik hogy ez bevált -
NorbyI #6571 Az első megnyégyszerezi az ipari kapacitást: értsd ha eddig huszan dolgoztak egy gyárban akkor ezután 80-an fognak. Iszonyat lökést ad a városnak. Viszont a víz és elektromos áramból is több kell az egyes ipari létesítményeknek, és légszennyezésük is nő(amelyiknek van) MT iparnál csodát művel a várossal.
Második: kékeszöld lesz a víz. Elég jól néz ki, tuti hogy jobban mint az eredeti szín.
Harmadik: a rendelkezéseknek ad sokkal nagyobb súlyt. Pl: ha bekapcsolod a tiszta levegő intézkedést akkor ezzel sokkal hatásosabb lesz a légszennyezés csökkenés mértéke. Hatásos de az ilyen modokat csak óvatosan szabad használni. Mielőtt elmentesz egy ilyen moddal, csinálj biztonsági mentést róla.
Negyedik: híd magasság mod. Gyakorlatilag bármilyen magas hídat lehet építeni. Inkább akkor van haszna ha nagyon lapos a terep és ajáték a többpilléres hídak építéséhez idióta partmagasítást csinál.
Több mint 10ezer mod és plugin van fenn, elég nehéz szemezgetni belőle. Azt tudom tanácsolni hogy csak olyat tegyél fel amit használni is fogsz, de ezt már mondtam korábban. Esetleg megpróbálhatod ezt:
http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?page=1&keyword=Wastetoenergy%20Mod&type=all
Elég szépen átalakított szemétégető. Nincs környezetszennyezése, ahogy a valós életben sincs és jóval nagyobb a feldolgozóképessége. Viszont iszonyat drága a kezdeti költsége és a havi is, de megéri mert nincs szemét és tiszta a levegő.
Érdemes méf parkmodokat és pár eyecandyt is felrakni, esetleg pár falplugin, slope mod, rock mod és annyi épület amennyi csak tetszik.
Ha kell még help csak szólj.
-
Brainstorm #6570 Meg ha tudod hogy mire jók ezek a mod-ok akkor légyszives írd le:IndustryQuadrupler
DarkblueishGreenish
RadicalOrdinance
BridgeH1 -
Brainstorm #6569 Norbyl! ajálanál pár mod-ot plugint miket érdemes telepíteni. a NAM már fent van. -
NorbyI #6568 A szélkiegyenlítés csak azért van hogy régió nézetben ne legyen nnagyon buta a kinézete a terepnak. Ne legyenek nagy szakadékok meg hírtelen terepemelkedések. Nincs semmilyen hatással a városok közötti üzletre.
Ha nem tetszik nyugodtan ki lehet kapcsolni a főmenüben.
Mint azt már számtalanszor elmondtuk, a delux edition az tartalmazza az alapjátékot és a Rush Hourt, és az utolső patchet. Szóval a gyk-ért ha felrakod az alapverziót és hozzárakod a Rush Hourt akkor ugyan azt kapod mintha a deluxot telepítetted volna fel.
Remélem elég érthető volt. -
Brainstorm #6567 és így működik a kereskedelem meg minden, hogy a szélek nincsenek kiegyenlítve?
nekem már volt olyan, hogy kiegyenlítettem, szétb***ott egy csomó dolgot, újra építettem, majd legközelebb ismét megkérdezte, hogy kiakarom e egyenlíteni. -
#6566 Nálam úgy van, hogy amikor belépek egy városba, mindig rákédez hogy kiigazítsa-e a széleket, én mindig nemet mondok, mert különben csomó dolgot lerombol. -
Brainstorm #6565 a d.e. verzióhoz kell patch?
-
Brainstorm #6564 a d.e. verzióhoz kell patch? -
Brainstorm #6563 továbbá hol van benne a rush hour -
Brainstorm #6562 én is kezdő játékos vagyok. most készítem a 2. városomat, eddig 70 E-en lakják. segíthetnétek pl. abban amit lent kérdezek, meg nem tudom kiépíteni a teher vasút hálózatot rendesen. csak szakaszokban kék. kereskedelem nélkül meg alig fejlődik a city... meg arra is kiváncsi volnék. hogy mit tartalmaz a deluxe edition. az összes kiegészítőt. miben más mint a sima? a simában nincsenek régiók? -
Brainstorm #6561 miért állítódnak el a szélek állandóan? -
NorbyI #6560 Ha ez a 16 mega körüli verzió akkor ez csak pár plusz közlekedési eszközt tartalmaz.
A szemétégetővel vigyázzatok mert iszonyat környezetszennyező. Tegyétek távol a várostól és fásítsatok körülötte. -
Toroco #6559 létesíts szemétégető erőművet az ipar negyedben. nem lesz tele a lerekó. -
#6558 Skacok.Most tölötk valami Sim City 4 Transportation Addon Gimps-et.Mi ez? :D :D :D :D
Valami hír róla vagy valami?Én csak rátalálta...semmi se volt oda írva. :)