Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fülüke
Mi? Nem értem a kérdést. Bocsi.

De k*rvajó géped van istenem....

Tuvok
Hmm, fauna és flóra ? 😊

Fülüke
Mostitt tart.

Tuvok
Jaj, 2 fontos kérdés :
Megvan valakinek esetleg a Building Architect Tool (BAT) nevû progi ?

VAGY

Van itt valakinek eredeti SC4-e (neadj' isten még regisztrálva is van a simcity4.com-on) ?

Tuvok
Kb . 23ezren lakják a városom, hegyek közé épült, a teljes területet kihasználtam, így a város nem túl nagy, de most nem is ez a fontos, a minõségre hajtok . Amúgy is hosszú ideje az elsõ város, amelyikkel elégedett vagyok (többnyire) .

Tuvok
A st-exchange a lényeg, ott vannak a cuccok, és az megy .

Fülüke
Én ezt nem értem, hogy tudsz te elérni több mint 10000 ezres bevételt mikor már szinte mindent lepakoltál és mi történt a toroco felirattal a dombtetõn?
<#wow1>

bigapó
jaa, tényleg, az aktatáska😊)

érdekes amit mondasz, mert nekem meg a lakóövezetek után is elég nagy az igény (a szegények adóját annyira emeltem csak fel, hogy éppen még maradni akarnak). szóval van igény mindenre, de egyben ez hullámzó is, mert az északi részen van lerakva új középsûrûségû lakózóna, de egyenlõre nem akarja belakni senki. aztán rakok le pár üzletizónát és egybõl átesik a másik oldalra, azaz amikor mínuszba van a demand. szóval nem nagyon értem.

az elõfordulhat, hogy van igény ugyan lakóövezetre, de én nem rakok le többet. hely lenne ugyan, de nem akarok lerakni. ilyenkor lehet az, hogy elkezdik építeni a magasabb, több férõhelyes épületeket?? lényegében a demand az azt is jelenti, hogy akarnak beköltözni, nem?

The Matrix has you...

én 200K+ lakossal linkelek <#vigyor3>

miért neked milyen városod van mennyi emberkével? muti a képeket.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

onnan láttam hogy nincs munkanélküliség, hogy nincsen áthúzott aktatáska ikon a házak felett.

megnéztem jobban a radarod, és tényleg létni néhány kis foltot. nézd meg az enyémen mennyi kék van. talán kicsivel több is mint a zöld, és még igy is üzleti zóna építése miatt naggat a tanácsadó

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

[HUN]PAStheLoD
Régebben fél millióig meg se álltunk, nem ? 😄

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

bigapó
most nemtok, mert a játék otthon van én meg melóba😞 de majd hétfõn (ha lesz rá idõm)

The Matrix has you...

Fülüke
Lécci rakjálbe egy régióképet. Kíváncsivagyok rá. Köszi.

bigapó
muti meg, muti meg, mi van ott neeked
odaadom a sütim, ha majd megnéztem.... 😊)

The Matrix has you...

Tuvok
Hmm, látom mindenki városlinkelõs lázban ég, 100k+ lakossal <#fejvakaras>
Meg se merem mutatni az enyém ...

sziasztok
valaki segitsen mert nem tok transportokat épiteni (vagyis tudok csak nem használják). ha valaki tudja mit kell csinálni segitsen!!!!

elöre is köszi
bigapó
hát is-is. van üzleti zóna, ha jobban megfigyeled láthatsz pár kék foltot. én beépítettem õket a lakózónák közé, hogy kissebb legyen a commute time, de kezdek rájönni, hogy ezek nem ismerik a közeli munkahely fogalmát és csak azért is messzire mennek dolgozni😞( most azt figyelem, hogy hol nõ meg a közúti forgalom és aköré rakom az üzleteket. de elég nehéz fejleszteni, valahogy egyre többnek tûnik az elhagyott épület, amit általában le szoktam dózerolni. aztán mikor körbenézek a városkában, azt látom, hogy megint újabb épületeket húztak fel, ami kicsit melengeti a szívemet, mert azért jönnek az emberek😊 kábé 85000 vannak most.

azt honnan látod, hogy nincs munkanélküliség?

ja és két szomszéd város is van, de most csak az egyiket nyomtam be, mert a másik elég xar szerintem. bár ott még mindig többen laknak, mint a képen láthatóba. valahogy nemtom fentebbnyomni 5 ezernél. nemtudok rájönni az okára. felmegy, 6ezerre, aztán visszaesik. pedig van minden, oktatás, rendõrök, tûzoltók, bár a levegõ elég szennyezett, de ennek ellenére a high-tech ipar terjed.

The Matrix has you...

PLackó
akkor még van mit csinálnod😊

Fülüke
A célom 300000 lakos és semmi munkanélküliség. Eddig ennyi.

volt egy másik is de az eltünt amikor ujra instaláltam a játékot. ugyhogy most csak ez van. de hamarosan neki állok egy kicsi vizpartinak, és utána egy nagyot, de ahoz több memória kell a gépembe. már ezzel a várossal is sokat töltöget játék közben.

Fülüke
Az szarügy, hogyha önpusztulásba kezd a városod. Te eddig erre az egy városra koncentráltál?

amig nem ment tönkre az üzleti élet addig 52000 volt a bevétel, és a kiadás 38000.
most 48 a bevétel és kb 42 a kiadás mert kellett uj iskola, vizpumpa, meg erõmûre kellett adni pénzt, mert már többet nem tudtam inportálni.

Fülüke
már látom. kösz.

az is ott van. az az alsó kép. pörgesd lefele az oldalt

Fülüke
Ja hogy az az ipar városod, nem láttam, mert nem húztam le odáig a képernyõt.

Fülüke
Mennyi a bevételed és a kiadásod?

Fülüke
Ez nagyon király! Látom sokáig építetted. Engem rohadtul kiakaszt ha elöregszik egy ház, én azokat letúrom vagy megvárom amíg felújítják.
Ipar városodat beteszed?

kicsit lassu most a gépem mert valami virust meg spyware szopott be aztán kicsit lehalt és jó lassu minden.

itt a városom: 230000 lakosság

ez meg a hozzá tartozó ipari régió:

Fülüke
Teszel be képet?

megnéztem a képeidet, és a radaron vagy minek mondjam nem látok üzleti zónákat, csak kevés ipart. de nincs munkanélküliség. ennyi munkahely elég, vagy az üzleti zónákat másik régióban építetted?

el nem költöztek, mert 40 ezerrel több emberem lett, de nem mentettem el, mert mondom majd próbálok valamit csinálni, de akkor ha nincs lehetõség akkor tovább folytatom. most valszeg kevesebb az emberem, de még szép a város. nekem csak egy városom van. mingyárt beteszek egy képet róla. 2 van de az egyikben csak ipar van, de azt is megmutatom.

Fülüke
Az a baj amit te írtál ahogy meghaltak az emberek, elköltöztek, kevés lett a munkaerõ és így nincs ki dolgozzon az üzletekben. Betudnád tenni néhány városod képét ?

én még nem építettem szigetre, de majd kifogom próbálni

látom te inkább a kis méretü városokra álltál rá. az én városomban most 240000 ember van. nálam most felmerült egy olyan próbléma hogy a nagy üzleti házak sorban kihalnak és feketén viritanak. minden épület több mint 1500 embert foglakoztatott. mi lehet a baj? én esetleg arra gondoltam hogy meghaltak azok az emberek akik eddig ott dolgoztak. asszem 115 évben járok. erre abból is következtettem hogy az általános iskolákban hirtelen olyan túlnépesedés támadt hogy építenem kellett mégegyet, és az is majdnem tele lett.
az nem lehet baj hogy megszüntettem minden kis sûrûségû üzleti zónát?

Fülüke
És itt az eddig beépített régió.

Fülüke
Szeretem ezt a hídat.

Fülüke
Itt van egy kis Gettó és egy kevés nagyszennyezõ ipar.

Fülüke
És még egy az éjszakai életrõl.

Fülüke
Még egy sziget. Gondolom nektek is van szigetetek.

Fülüke
Nekem ez a legjobb városom. 50000-en lakják.

Fülüke
Ez a város úgy néz ki mintha sûrû lenne pedig csak 12000-en lakják. A szigeteket szeretem a legjobban benépesíteni.

PLackó
simtropolis letöltés részlege nem mûxik.

Fülüke
Csak próbálgatok képet feltölteni.

laslandes
Én egyiket se látom.😞
Inkább ide tedd fel õket:http://iaro.srv.hu/

bigapó
most meg az egyes nemjó. grrr. itt van még1szer: madártávlatból

The Matrix has you...

bigapó
rakok fel pár képet a városkámról. linket adok meg, ha a méret nemjó, akkor sorry, nem találtam normális képtároló oldalt. az elõbb valami nem volt jó, itt a többi.

asszem ebben laknak 6500-ankép1
ez egy "kõgazdag" ház😊
kép2
kép3
kép4
kép5
kép6

ez pedig az egyik szomszéd városka (fele high-tech ipar😊) kép7

The Matrix has you...

bigapó
az abandoned mod az mit csinál? nem költöznek el a simek?

The Matrix has you...

Tuvok
"Abandoned due to commute time"

Azaz a munkahely nagyon messze volt a házban lakóknak .
Simán rombold le azokat a házakat hogy új épülhessen a helyükre, vagy szedd le a simtropolisról az abandonment mod-t, és megszûnik a probléma .

Fülüke
Megbróbálom. Amúgy meg képet nem tudok berakni mert nem vagyok VIP sem és még az uw sem vagyok regisztrálva itt meg csak úgy magába 20kb-ot enged.