13557
  • hegyitomi
    Sziasztok. Ha valaki tud olyan plugint ajánlani amitől nem hülyül meg a játék szívesen fogadnám. (Meg azt is, hogy hova kell telelpíteni ill, hogy kell használni ezeket.
  • Tuvok #6636
    dokumentumok / simcity 4 / albums / városnév
    asszem .
    képt !
  • hegyitomi
    Ja nem tudja valaki, hogy a városokról készített képet melyik könytárba menti le a játék?
  • hegyitomi
    Sziasztok Nagy örömmel jelentem, hogy régióm elérte a 800 000 lakost és rohamosan nő felefelé. Ebből az egyik város csak 500 000 lakosu. (Egyetlen erőmű sincs benne az összes áramot a szomszédból veszi.) Mindehhez már 4 000 0000 pénzecske van ami heti 6 000-rel növekszik. Tehát, akinek kérése van az nyugodtan tegye fel (ha lehet élőszóban a hegyitomi78 skype címen)
  • NorbyI
    Nem vesznek el, csak ha elindíítod őket akkor elég nagy lesz keverés. Ugyanis a Rush Hourban nagysokmindent megváltoztattak, az útkereső automatától kezdve az igényken át mindent. Szal sok üzit fogsz kapni hogy mi nem jó.
  • Miran
    Kösz. Majd nézek plugineket
    Amúgy ha letöltöm a rush hourt és feltelepítem akkor az eddigi mentéseim ( városaim ) elvesznek?
  • NorbyI
    El kell hogy keserítselek, ezek nagyreésze nincs benne semelyikben sem, külön kell leszedni őket pluginként. Egyébként ahhoz hogy ilyen 8-9-es szintű épületek nőjjenek hatalmas igénynek kell lennie. Ez csak úgy kivitelezhető ha egy rakás 2-300 ezres városod kapcsolódik össze, és egymást erősítik. Vagy pedig csalt a srác.
    Nem az számít hány éve tolod hanem hogy van e igény ilyen épületekre.
  • zolo
    Rush Hourban már lehet építészeti stílust váltani, 4 ilyen van, és teljesen mások a házak.
  • Miran
    Hy

Nézegettem a fórumot. A 6222;26;27;32 az a sima sim city 4 vagy a rush hour esetleg vmi mod? Merthogy már majdnem 200 évet lenyomtam és ugyanazoka felhőkarcolók vannak mint 80-100 éve. ( sima SC4-em van )
  • baleys15
    Hali
    Nem tom mért de egyszercsak megszünt a szomcséd területtel a kereskedésem(Villany, szemét)És nem jön visza. Mit lehet ezzel tenni?
  • Toroco
    Norby: nemtom lehet e feltölteni a faq oldalra. Nem vagyok ott illetékes, de ha Tuvokot megkeresed, biztos felteszi amivel bővítenéd a tartalmat.

Brainstorm: Én sem tudom mire gondolsz. nem tudnád valahogy rögzíteni azt a hangot videóban, vagy csak hangban?
  • Brainstorm
    van egy ilyen kurva idegesítő hang a játékban.
  • NorbyI
    Nem tudom miről beszélsz.
  • Brainstorm
    valaki árulja már el nekem, hogy mit jelent ez a morgás, és mi az?:
  • NorbyI
    Ácsi. Most olvastam el újra amit írtál. Kicsit félreértelmezted a dolgot.
    Ez nem azt csinálja hogy diagonal út mellé diagonal tudj építeni. Ez arra jó amit a 6208-as hozzászólásban írtam. Ott egy kép is. Ez olyan hiba hogy a jobb oldali diagonal fal nem jól törik ezért ha rá raksz egy ferde textúrát értsd falat akkor az ronda lesz. Míg a jobb oldal felé nincs ilyen hiba. Nah erre jó ez a mod.
  • NorbyI
    :))

Természetesen tudok ahogy azt a képeken is láttad. Nem véletlenül ajánlottam ezt a modot. Neked miért nem jó?
  • rage5
    Na ezt jó elkúrtam -.- Valamiért nem mentette el ez a rohadt gép az állást, amikor kiléptem (tisztán emlékszem, hogy Save & quit-re nyomtam), úh megint 6000 lakosnál vagyok. Úgy látszik innen tényleg nem bírok szabadulni
  • Brainstorm
    Norby lécci próbáld már ki, hogy neked működik e a diagonal jagged edges mod. szoval tudsz e ferdén húzott út mellé építeni úgy hogy ne legyen cikcakk.
  • jaster
    hali
    Saját házakat akarok csinálni a játékba. A modellezéssel nincs gond, de pl mekkora legyen (alapterület), milyen kiterjesztéssel, hova másoljam és ehhez hasonló dolgokra vagyok kíváncsi. Aki már csinált a játékba házakat, jelezze. Megköszönném. Sokat segítene.
  • Brainstorm
    nem tudom mitől de teljesen +szünt a levegő-,vízszennyezés és a szemét. ez mitől van???
    azt hinné az ember, hogy húú de jó, csakhogy így sokkal unalmasabb a játék.
  • NorbyI
    Sajna ezekben nem tudok segíteni nem ismerősek, de ha fenn van a NAM akkor ne nagyon tegyél fel semmiféle forgalommanipuláló egyéb plugint mert nem biztos hogy rendesen működik majd. Egy ilyen tapasztalatom volt, nekem is fennvolt valammi forgalommanipuláló cucc a NAM-al együtt és baromira megnőtt az ingázási idő és ezzel együtt a légszennyezés is. Letöröltem a plugint de a nagy ingázás megmaradt, szóval eléggé beszívtam vele. Hazavágta az egész régiómat.
    Szerintem mindegy hogy melyik plugin könyvtárat használod, mindegyik jó. De ha valaminek van telepítője akkor az ugyis a documets and settings alá fog felmenni. Én úgy csinálom hogy ami nem telepítőfileos azt csak fogom és egy saját könyvtárba bemásolom a a játék plugin könyvtárába.

Buszközlekedést már az elején is el lehet kezdeni, persze csak párral és csak a forgalmas helyekre. Metrót kb 80 ezer fölött vagy ha van nagyon forgalmas útvonal akkor kicsit korábban. A vonatot meg érzés szerint, de ha választani kell akkor inkább metró.
  • Brainstorm
    azt olvastam ez is valami hasznos mod, de nem értem pontosan hogy mi ez és érdemes e felrakni Go Away Wren.
    Meg a Trafficfix_dm ez mit csinál a forgalommal?
  • Brainstorm
    sztem metrót építs. kicsit drágább, de később nagyon hasznos lesz.
  • Brainstorm
    elképzelhető, hogy plugin-t a dokuk/sc4/plugins-ba kell rakni nem a program files/maxis/sc4/plugins-ba?
  • rage5
    Tömegközlekedést mikor érdemes elkezdeni kiépíteni? Itt elsősorban a buszokra gondolok. Ja és vasutat érdemes lepakolni? Ha igen, milyen koncepcióban?
  • NorbyI
    Ha arra gondolsz amit közvetlenül a járdára lehet tenni és nem foglal egy négyzetet az építése akkor ismerem, telepítve is van de nem használom. Az a baj vele hogy nagyon nehéz megtalálni és ha olyan épület elé rakod ami csak egy négyzet széles akkor nem fogják tudni megközelíteni járművel. Meg ha mondjuk a metró térképet nézed akkor nem fog látszan út ahova teszed. Egyébként jó ötlet de nekem nem jön be.
    Jah és természetesen nem zavarsz.:)
  • Brainstorm
    Norby még 1 dolog miatt zaklatlak. biztos te is ismered azt a modot amitől lehet építeni autóútat,sugárútat stb metróállomással meg buszmegállóval egybe. namost. ennek a metro megállónak nincs feljárója,lejárója. ettől az utasok még tudják használni nem? különben mi értelme lenne?
  • NorbyI
    Igen csak azt kell telepíteni ami fenn van, bár én nem használom.
    Csak úttal és villanyvezetékkel meg vízvezetékkel lehet kereskedni. Értelemszerűen, szemét áram víz export-import. Jah és persze az ingázó népek.
  • Brainstorm
    valaki pls! van az a mod amitől a simek tudnak dolgozni a látványosságokban. azt hogyan telepítsem? mert ha az összes file-t kicsomagolom és bemásolom a plugins könyvtárba kifagy. nem kell mindegyiket? de akkor melyiket kell? amelyik épület megvan építve?
  • Brainstorm
    felraktam ezt a SC4ModSet1-et, és minden tökéletes. már szinte idegesítő, hogy semmi gond úgyhogy lehet hogy leszedem. mindennek a kapacitását kb. a háromszorosára növeli. a spéci szemét égető amit mutattál Norby 280E lakosnál 1 db. 4% kihasználtságú. a kis középsuli 30E növendéket bír el. és ez mindennel így van
  • Brainstorm
    mindkét oldalon van bőven(energia,víz,hulladékmegsemmisítés) minden ez lehet gond? a kapcsolat tökéletes, vasút metró, út, repülő. Csak azokkal lehet kereskedni amiket felsoroltam?
  • NorbyI
    Igen jól mondják a srácok, nagyon fontos a pontos összekapcsolás. Ha pl az utat kíhúzod a térkép széléig akkor megkérdezi hogy szeretnéd-e hogy átmenjen a szomszédba. Ha erre igent mondasz akkor a túloldalon megjelenik egy út vagy villany vagy amit áthúztál. Ilyenkor be kell lépni a másik városba és pontosan azt a részt hozzákötni megfelelő csatlakozással. Ekkor mennie kéne az üzletnek.
    Még egy dolog nagyon fontos. Az egyik oldalon meg kell lennie a feleslegnek, a másik oldalon pedig rendelkezésre kell állnia az egész éves díjnak, különben nincs üzlet.

Rage5: érdemes bekapcsolni a rendeletet, ezzel hatásosan meg lehet szabadúlni a nagyon szennyező ipartól, helyette jön a MT és a gyártó ami jóval kevesebbet szennyez.

Toroco: lehet még feltöltenni a faq oldalra, mert most akarok nekiállni egy tök új városnak és szívesen megosztanám a készítés folyamatát a többiekkel?

Mondjatok egy jó városnevet egy folyótorkolati városnak.
  • Pipa21
    Szia!
    Bár azt hozzá kell tennem, hogy nagyon régen nem játszottam a játékkal, de azért egy-két dolog azért eszembe juttot, remélem segítettem.
    1. Feltehetőleg nincs elég felesleges energia kapacitásod (pl:a kútak termelnek-e bőven vízet, erőmű termel-e annyi áramot amennyit el is tudsz adni és biztonsággal működik a városod).
    2. Lehet, hogy nincs elég készpénzed, ha jól tudom 10000 pénz alatt szóba sem nem állnak veled (ebbe nem vagyok annyira biztos, bocsi, ha tévednék)
    3. Ahogy Toroco is említette, plussz a légi- és vízi kapcsolat (értelemszerűen, ha lehetséges), útkapcsolat (pl: főút, autópálya, vasút, metró... stb.)
    Ha ezeknek a kritériumoknak megfelel mindkét városod elméletileg nem lehet gond.
  • Toroco
    lehet, hogy nem jól kötötted össze a városokat a kábelekkel, csövekkel
  • Brainstorm
    ezt nem értem. van kettő fejlett városom egymás mellett, az egyik 160E a másik 290E lakossal, és nem tudok üzletelni. így megtorpan mind a kettő és nem fejlődik továb.
  • rage5
    Kösz, Norbyl, úgy lesz. Bár még nem teljesen zöld az oktatás, de azért nem vészesen hülyék a népek :D. Egészségüggyel meg nem tudok mit tenni, a lefedettség maximális, kapacitást figyelem folyamatosan, szal elvileg nincs ellátatlan beteg. Amúgy érdemes belőnöm a "clean air act" rendeletet, vagy azzal még várjak? A lakóövezet kb 70%-a "sárga ködben" úszik. De ha belövöm, emlékeim szerint kiköltözik az ipar nagyrésze.
  • Brainstorm
    akkor sztem ez egy "hiba", hogy a simek korát a beköltözéstől számítja, és nincs születés, csak úgy fiatalodik a populáció, ha új simek költöznek be.
  • NorbyI
    Nem nagyon lehet védekezni ellene. Akkor követekzik be ha sokáig nem költözik be új sim és az átlagéletkor nagyon megnő. Nem vettem észre hogy ez bármiben is probléma lenne.
    Egy dolgot tehetsz. Rombolj le egy csomó épületet, és akik beköltöznek azok elvileg fiatalok. :) (csak poén)
  • Brainstorm
    valami ajzó mod kéne, hogy reszeljenek a simek :)
  • Brainstorm
    olyan problémám van, hogy elöregedett a lakosság 85% 55-60 éves. ez mitől van, és mit lehetne csinálni ellene?