13557
  • NorbyI
    itt találsz párat igaz ezek csak landmarkok Link.
    Ha igazán sok cuccot akarsz akkor neked a simtropolis.com -on a helyed. És lehet simán regelni nem kell a játék kódja. És kb 10000 plugin van fenn.
    Jó vszemezgetést. :)
  • hegyitomi
    oks. várom. Van régiókapcsolata a városodnak vagy teljesen egyedül van?
  • hegyitomi
    szia Ha elküldöd a képet emilben feldobom egy szerverre az enyém mellé. Irigyellek a öt millió emberért! Plug-inek nélkül érted el? A címem [email protected]
  • pzolika978
    Szia hegyitomi
    Szombaton elküldöm neked a városomat. Köszi
  • year
    Re!
    Megszeretném mutatni a régiómat ( 5,4 millió lakossú , a legnagyobb városom meg 1 003 000 körül van ) csak nem lehet linket adni a képfeltötés.hu oldalról :S hova töltsem fel a képet h ide dobhassak egy linket nektek ? :)
  • year
    Sziasztok! A simcity 4 honlapjáról lehet letölteni különböző épületeket de mivel ( sajnos :( ) nincs eredeti játékom igy accountom sincs. Gondolom vki ezeket letöltötte akinek van origi géme ... annak nagyon megköszönném ha elküldené :) előre THX !

• Kit--Kat
    Közbe meglett-.-
  • Kit--Kat
    Ezt a NAM-ot betudnád linkelni, nem találtam az oldalon.
  • hegyitomi
    nem baj. Az élet úgyis a fórumon van.
  • 1488
    Hi

szerettem volna regisztrálni a faq-ba de nem sikerült, az aktiváló link 404-es error...
    Nem régóta játszom egyébként, még sehol nem vagyok tulajdonképpen de nagyon tetszik
  • hegyitomi
    Lehet, hogy az utak nem bírják el a forgalmadat tehát hiába parcellázol nem tudnak eljutni oda
  • hegyitomi
    egyébként mire "marha nagyok" az igények?
  • hegyitomi
    Szerintem sehogy. Ha megnézed a régióképemet http://users.atw.hu/hegyitomi/San Francisco.png akkor láthatod, hogy a legnagyob város Nagyvázsony körül 7 zónában csak ipar és kereskedelem van (azóta épült még egy) ennyi tudja csak felvenni a munkaerő kinálatot.
  • NorbyI
    Én megtanultam együtt élni a kifagyással. Nem tudom hogy a játék hibája-e vagy a windowsé esetleg a sok plugin teszi, de nálam is elő szokott fordulni. Ez van. Egy ház elnéptelenedést úgy a legegyszerűbb megelőzni hogy több várost építesz egymás mellé és összekötöd őket megfelelő tömegközlekedéssel és utakkal. Amióta több városom van egy régióba nincs is ilyen gondom. És mindenképpen rakd fel a NAM plugint. Ezáltal messzebb hajlandóak utazni a Simek a munkába és jobb lesz a tömegközlekedés kihasználtsága is. Nem beszélve egy csomó más áldásáról.
  • hegyitomi
    ha gondolod küld át a város fájlt emilben és belenézek. cím: [email protected]
  • pzolika978
    Még egy kérdés: Hogy lehet nagy gyárakat építeni, mert nekem csak ilyen 10-40fős gyárak épülnek.
  • pzolika978
    Sziasztok Az Operaház és a múzeum benne van alapból. Nekem is volt amikor még nem volt fent semmi a gépen. A tömegközlekedés nálam sem szuperál, a metrónak alig van kihasználtsága, pedig elég jó a lefedetség. A városom 190ezer lakosú. A villamost leszedtem én is,de nem építettem. Ha valaki tudna segíteni abban a kérdésben, hogy az igények marha nagyok, de nem akar senki odaköltözni. Megépül egy felhökarcoló pl.3800lakossal, majd megjelenik a tetején egy aktatáska és elkezd romlani a ház állaga. 190000lakosra van 85000iroda 47000 ipar. Napokig nem fagyott ki a játék, de tegnap este ismét elkezdte a kilépést. Most minden beruházás után mentenem kell. Az EA hunt felhívtam, de érdemi segítséget nem kaptam.Ha valakinek van ötlete írjon. Köszi
  • NorbyI
    Történt egy újabb frissítés a magyarítás terén.
    Innen húzható.
    Köszönet hegyitominak az értékes segítségéért.
  • Miran
    Hy

Felraktam a sim City 4 rush hourt és amikor el akarom indítani kiírja, hogy Unable to find game data. Pedig a sima sc4 az ment....mi lehet a problem?????
  • markussch
    Sziasztok!

Pár hónapja felvetettem egy problémát a jobb és balkezes közlekedés megcserélésére. Ez azoknak szól, akiket hozzám hasonlósan idegesítették, hogy a közlekedés brit mintára zajlik.
    Nem is értem, hogy akkor miért nem találtam rá, talán azért, mert az angoltudásom abban a pillanatban cserbenhagyott. A link a következő:

http://www.simtropolis.com/modding/index.cfm?page=5&view=all

ott a left to right hand driving switch (milyen meglepő...)
    én ökör azt hittem, hogy a right hand az a jobbos kormányra utal...mindegy, lényeg hogy működik, hála a jóégnek!

Viszont lenne egy kérdésem azokhoz, akik használnak ground light rail-t, azaz villamost. Ennek az építésére ugyebár van egy opció, de abban nincs megálló. A kérdés, hogy miféle megállót kell letenni, esetleg plusszban le kell tölteni?! Valamint, ha valaki használja, akkor milyen tapasztalatai vannak vele?
    Köszi előre is!
  • hegyitomi
    Akkor elméletileg kellen, hogy használják a metrót. Egyébként ezek a kimutatások sokszor lehetnek csalókák. Nekem is sokszor volt, hogy a vasuti simre rámutattam és azt jelezte, hogy senki nem használja. Holott előtte nem sokkal láttam, hogy elmegy rajta a vonat.Egyébként közlekedést akkor is érdemes építeni ha per pillanat nem használják, mivel nem drága a havi fenntartása pl. a metrónak és ha látja a program, hogy építed akkor megjelennek a nagyíobb házak is. Másrészt később a felhőkarcolók közé utólag építeni nagyobb utat vagy metrót ill. magasvasutat nagyon macerás.
  • hegyitomi
    valamelyik plug in-től úgy fejlődik a kereskedelem mint a bolongomba. Ezenkivűl eltűnt a vízszennyezés vmint a korházak és iskolák kapacítása megnőtt. Túl könnyű lett a játék. Sebaj az első egymilliót plug-in nélkül szereztem.
  • Miran
    A Transit supermodnak utánanézek....
    A városom 245.000 fő, meg van egy 130.000 fős
  • NorbyI
    Transit supermod: ha fenn van a NAM akkor tilos használni.
    Radikálisan megváltoztatja a munkába találást, növeli a tömegközlekedés kihasználtságát, és gyorsítja az útkeresést(lassítja a gépet).
    3 csoportra van szedve de mindegyik csoportból csak egyet szabad feltenni. Összesen hármat. Szigorúan tilos mindegyiket installálni. Csúnyán hazavágja az egész gémet. Vigyázzatok vele maradandó károkat okozhat a városokban. Amik nehezen visszafordíthatóak.
  • hegyitomi
    Mekkora a városod? Nekem 80 000 lakos alatt nem kellett metro. Azsem mindegy, hogy a régiók között van-e összekötettés mert ha át tudnak menni másik városba akkor ott fognak dolgozni.
  • Miran
    Hy

Tud vki vmilyen plugint ami csökkenti a trafficot. Mert ha van bőven vonat, metroállomás akkor basznak azt használni, szal totál kihasználatlanok. egy másik városba viszont csak buszmegállókat építettem és ott meg nyígnak hogy kell metró, azt megépítettem ( a traffic grafikon alapján ) és ugyanúgy kihasználatlanok. Kezd nagyon idegesítő lenni....
  • hegyitomi
    Érdekes kaptam Operát meg képzőművészeti múzeumot is. Csak azt nem tudom, hogy ez alapból benne van vagy plug in?
  • hegyitomi
    http://www.simtropolis.com/modding/index.cfm?p=details&id=312

Erről a plug inről tudd vki infót adni?
  • hegyitomi
    Számomra a négyzethálós a legegyszerűbb és áttekinthetőbb. Persze mindezt jó sok négysávos súgárúttal. Sajnos a torlódás és a közlekedés minig probléma marad. :( A torlódást mutató grafikon már a vasútvonalakon és a metrón is túlterhelést mutat. :)
  • hegyitomi
    Pénzügyi gondjaim már most sincsenek. A városom közben 930 000 ezresre nőtt. A legnagyobb városomban víz eladásából van 17 000 $ havonta. A csak ipari városokban meg igazából nincs mire költeni (oktatás, egészségügy). Azért köszönöm. Nekem igazából fullos plusz épületek kellenének, mint mondjuk a magyar Parlament vagy ilyesmi. ;)
  • Toroco
    látom hasonló struktúrával építed a városod mint én. Én is ilyen formában építek utat, és mindig ugyan akkora területekben építkezem
  • Hecker007
    RadicalOrdinance ezt próbáld ki, a rendeleteknél pipáld ki a godfather részt, meg nyomd be az összes rendeletet mellé, tuti nem lesznek pénzügyi problémáid :):)
  • hegyitomi
    egyet sikerült már beraknom,ami hoz 500 pénzt havonta :)
  • Hecker007
    nemigaz hogy angolul nem tudsz, a pluginek nagy részét a dokumentumok/simcity4/plugin mappába kell rakni ha jól emléxem
  • hegyitomi
    És itt egy fotó a régióról.
    http://users.atw.hu/hegyitomi/San Francisco.png

Érdemes megfigyelni, hogy sem Debrecenben, sem Nagyszalontán, sem Nagyvázsonyban nincs erőmű. Ellenben Kenderesen van vagy 30 darab. Debrecen és Nagyvázsony Kenderes áramát használja, amit Nagyszalontán keresztül vásárol meg.
  • hegyitomi
    Itt az 550 000 ezres városomról egy fotó. Sajnos tovább nem építhetem mert nem bírja el a hardver :S http://users.atw.hu/hegyitomi/Nagyvazsony-26%20Nov.png
  • hegyitomi
    Jó jó de én a redmeből általában egy szót sem értek. :( Azért gondoltam, hogy ha valakinek van vmilyen konkrét tapasztalata az tudd is ajánlani. Meg azt is meg tudja mondani, hogy egyáltalán hova rakjam be. Mármint melyik könyvtárba
  • Hecker007
    vannak plug inek amik nem szeretik egymást, de állt a readmeben benne van hogy mi mellé nem szabad felrakni
  • hegyitomi
    ..hát itt olvastam lentebb, hogy több kárt okozott a plug-in mint hasznot.
  • Toroco
    mit értesz a meghülyülésen?