13557
  • hegyitomi
    Több új épület, profibb közelekedés, nagyobb kapacitású közintézmények. Ilyenek.
  • Mike 007
    ja a Sim City 4 és a Sim City 4 Deluxe Edition között mi a különbség?mert azt tudom hogy kocsit is lehet vezetni
  • Mike 007
    kivéve az ajándékos épületeket
  • Mike 007
    az a kék amikor építesz
    akarom mondani ilyen épületeket:
  • hegyitomi
    de mi az a "kék izé"?
  • Mike 007
    nekem asszem 70.ezernél több
  • hegyitomi
    lakosok száma?
  • hegyitomi
    szerintem semmi. Régebbi verziókba még helyrebilenthette a büdzsét mert ugyan keveset hozott de azt legalább fixen. Ráadásul semmiféle infrastrukturát nem igényel. Ez ma is ugyanigy van viszont a területigénye nagy. Lehet vele szorakozni de nincs sok értelme.
  • Mike 007
    szisztoK!
    azt szeretném kérdezni hogy miért nem tudok olyan nagy épületeket építeni!van az a kék izé de nem akar építeni?miért lehet?
  • Toroco
    a közlekedésben nem tudok segíteni. Amikor kezdet a várost akkor van értelme a mezőgazdaságnak, ahogy fejlődik nem lesz rá igény
  • pzolika978
    Sziasztok
    A6658 as cuccot kipróbáltam, de nekem nem működik a baloldali közlekedés. Ha tudna nekem segíteni valaki anélkül hogy a városom sérülne azt megköszönném. Elkezdtem a 3. városom építését. Egy modern ,de nem hivalkodó város építése a célom. Egy kérdés, a régióban van valami haszna mezőgazdasági területet létrehozni? Elöre is köszi sziasztok.
  • hegyitomi
    Általánoságként mindenkinek azt mondom: Amíg nincs legalább 5,6 10 városa és 1 mill. lakosa/régió addig hagyja a plug-ineket mert azok kikapcsolhatják azokat a visszajelzéseket, ami szükséges ahoz , hogy megtanulja az ember a játékot kezelni. Vagy kap egy rakás pénzt és akkor nem lesz értelme játszani.
  • hegyitomi
    Nyugodtan pusztisd el. Meglévő városokba elég nehéz belenyúlni. Vagy ha mégis az átrendezéstől annyi ember fog elköltözni, hogy teljessen fel fog borulni büdzsé mivel a meglévő infrastruktúra ugyanannyit fog kivánni amit kevesebb ember nem termel meg.
  • Toroco
    Most, hogy van egy rakás modom, és újra felteszem a gamet, nemtudom hogy mit csináljak. Pusztitsam el az összes (3)városom, és kezdjem elölről, vagy folytassam?
  • Samuel9
    Hogy kell ezt a modot hayználni:
    Simoleon Modd?
  • pzolika978
    Sziasztok
    Feltettem a NAMot bár nem vagyok töle elájulva. Tett be kanyarodó sávokat ami tök jó bár azok a baloldali közlekedésre vannak nekem meg csak jobbos közlekedés van. Nem tudom mit kéne csinálni a baloldali közlekedésre. A simtropolisról töltöttem le vasúti aluljárót de a kocsik nem mennek át alatta.Ugyan ez a helyzet az autóutas aluljárokkal.
    Az irodákkal és gyárakkal sose érem el a lakosság számát, és most eléggé sok házon kint van az aktatáska. Valamiért nem akarnak dolgozni ezek a simek. ( A közlekedés azon a szakaszon kiválónak mondható, tömegközlekedést valamint sugárutakat tettem le. )
  • hegyitomi
    Az a baj, hogy a kérdéseid túl általánosak. ÁltLÁNOSSÁGKÉNT el lehet mondani, hogy az Sc4-ben mindent fel kell használni, hogy szépen fejlődjön a város. Tehát ha megáll 100 000 lakosnál a város akor valami hiányzik. (Kevés a korházi fekhely, az iskolapad,rossz a közlekedés nagy a szmog stb. Érdemes nézni a grafikonokat.
  • roberto
    Kösz am időközbe rájöttem!nemtod hogy mivel lehetne pénzt csinálni mer akárhogy erölködök mindig minusz 10000 körül van?:-(:-(
  • year
    elég egyszerű . létrehozol egy kis lakóövezetet és ellátod minden széppel és jóval... :))
  • roberto
    kösz a választ népességet h kell csinálni?:-d:-d
  • year
    a rush hour-ban ( kiegészitő ) 500000 dolcsival lehet kezdeni , azzal már el lehet kezdeni a várost. javaslom szerezd be vhogy vagy töltsd le ;)
  • roberto
    Helo vki nemtudná leirni please hogy uj városnál 100000$-mit vegyek h ne pusztuljon ki a város?mert minden növekszik csak az élet nem
  • Myster X
    ja és metró használat 3% nem tul sok és van egy pár...
  • Myster X
    köszike :) megprobálom de vannak körülötte gyárak és a (majmok) :D mindig kiköltöznek és fekete lessz a ház -.-
  • year
    adnék néhány hasznos tippet: mindenki észrevette h az első város épitésénél 80-100 ezres lakosság körül meg áll a fejlődés, van ahol ez már 50 ezres lakosnál is előfordul és hiába látjuk el modern infrastrukturával csak nem akar fejlődni a város. Ilyenkor az a megoldás h elkezdjük épiteni a szomszédos városokat. Létrehozunk egy kereskedlmi negyedet az egyik városba és összekötjük egy autópályával és lepakolunk ott néhány busz megállót. ide nem kell ipar és lakó negyed. ebbe a városba nem kell se tűzoltoság se rendőrség. csak áram és viz. hagyjuk h szépen kiépüljenek a kereskedelmi épületek. utána egy másik városban létrehozunk egy nagy szennyező ipari negyedet ide is vezetünk egy autópályát és néhány busz megállót is épitünk. fontos h az ipari negyedhez vezessen egy vasút az első városodból mivel azt szereti az ipar. hagyjuk h itt is h kiépüljenek az épületek. ezután visszalépünk az első városunkba... és azt láthatjuk h szépen áramlik be a a lakosság. később a polgármester azon rimánkodik h alvóvárossá alakul a mi kis városunk. ezen nem kell problémázni mert párhuzamosna fejlesztjük a kereskedelmi nyegyedet. van egy tanácsom az iparral kapcsolatban: a gyár ill. a koszos ipart dozeroljuk le várjuk h a helyén kitisztuljo az égbolt ( tünjön el a szmog). vigyük fel az adóját a gyár és koszos iparnak ugy kb. 12% körülire ( igy biztos nem akarnak visszatelepedni) ezután tartsuk a high tech ipar adóját 8-9 % - on. és igy csak magas technologiáju ipar fog beköltözni. a környezetünk meg nem lesz szennyezett. ( a viz és levegő ).ezután mentsük lépjünk ki , és az egyik szomszédos városban hozunk létre egy kifejezetten alvóvárost (csak lakó negyedek ). itt érjünk 25-30 es lakosságot. itt ne legyen egyáltalán ipar és kereskedelem. csak az alap dolgok: rendőrség , tűzoltoság, kórház stb... ismét aútópálya , vasút , buszmegállók. és innen mennek szépen az első várodba munkát keresni, és igy ott fejlödni fog a kereskedelmi és ipar negyedek. és ha ugy érzed kész az első városod ugyanezt megteheted később a többi várossal...
    ez a simcity4 nagy újitása A RÉGIÓ! használjuk ezt ki igy hozhatunk létre egy virágzó világvárost.:) sok sikert! Üdv.
  • year
    ha a régióban nincs más város akkor azok nem fognak beépülni mivel nincs képzett munkaerő. én már nagyon régen csináltam az első várost és rengeteget szenvedtem h megoldjam a problémáit, már nem is nagyon emlékszek rá:S , de az alap trendet követtem: lakó negyedek melléjük keresekedlmi zókákat épitettem és jó távolra pedig ipar negyedet és jó sokáig nem is láttam el semmilyen fajta modern cuccossal. de mondom nagyon rég csináltam és már nem is nagyon emlékszek rá :S :) csak annyit tudok h melyik volt a régióm első városa ami jelenleg is a legnagyobb: itt egy link róla: LINK
  • year
    én is küldenék szivesen bárkinek várost de nekem erősen függenek egymástól a régió összes városa: a szemetet az áramot a munkaerőt cserélgetik, csak ugy lenne értelme ha az egész régiót átküldeném de az meg elég nagy :)
  • Samuel9
    ha elkezdek először egy új várost akkor csak kereskedelmi zónákat tegyek?
  • year
    Elég egyszerű sok pénzt szerezni ... ha van már kiépült városod és ebben minden infrastruktura ki van épitve ( úthálózat , korházak , oktatás) és a szomszédságba épitkezel és akkor ebbe az uj városba csak kereskedelmi zonákat épits, ezeknek elég csak áramot és vizet biztositani és a másik városbol beármlik a munkaerő, és igy nagyon hamar 1 millió föl emelheted a pénzedet és utána elkzedheted kiépiteni az egész várost. ( de az első város kiiépitése már nehézügy, ott mindent modernizálni stb... azt most leirni h h kezdd az első városod két oldal lenne kb. :S )
  • Samuel9
    Nekem lenne egy kérdésem.
    Hogy szerezzek sok pénzt?
    Hegyitomi átküldte nekem 2 várost és mind a kettőben több millió pénz volt.
  • hegyitomi
    mire gondolsz?
  • year
    légió=régió :D
  • year
    Szívesen válaszolok a kérdéseidre, de tedd fel itt őket , mivel lehet h mások is profitálhatnának belőle. Amugy a lényeg egy ekkora légió megteremtésére :) h csinálj egy nagy várost ( ami elég nehéz az elején :S ) és utána ez a megacity lesz a régió gazdasági motorja.folyamatosan épited a szomszédos városokat és fontos h összekötetetésben legyen a bigcity-vel , autópályákkal + metróval + vasúttal.
    és ne utakkal meg sugárutakkal kösd összea városokat mert azok nem birják majd azt a hatalmas forgalmat és ha épitesz egy sugárutat és egy autopályát is a két város között ugy is az utat használják ( a majmok:) ). szval csak autópálya legyen a két város között vmint amit már említettem: metró , vasút.
  • vandervaart
    Hali Tomi esetleg elkérhetem a mentéseidet??? :P
  • Myster X
    esetleg egy msn lenne pár kérdésem :D ?
  • Myster X
    te nem vagy normális azt hogy csináltad ?:D:D
  • hegyitomi
    szia az általad megadott oldal főkönytárába feltettem egy rec.waw fájlt amin tollba mondtam első észrevételeimet.
  • year
    A galériámba raktam be képeket, de most csak a régióm látszik később megmutizom a városokat is! türelem. :)
    Galéria
  • Myster X
    sziasztok

Én is Sim City 4 rajongo vagyok de akadtak egy kis gondjaim :(
    pls segítsetek! msnem: [email protected] előőre is köszi :)
  • year
    A simcity 5-ről vki tud vmit ??? esetleg kép már jelent meg ???