13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
montii #6797 Hogyan lehet a gazdak lakosoknak munkát teremteni? Mivel általában, ha nem emelem magasra az adójukat és hagyom bejönni őket, akkor sok épület felett megjelenik a táska.
Másik, hogy hogyan lehet előmozdítani a kereskedelmi ágazat fejlődését? Milyen tippek, trükkök vannak? -
year #6796 Köszi a gratulációt!
később felpakolok még néhány képet h csemegézetek :)) -
Rayvanur #6795 Kössz a tippet.
Letúrtam az Alcoholt és mostmár működik. -
NorbyI #6794 Ha egy barna rusnya doboz jelenik meg az azt jelenti hogy az adott pluginnak szüksége van pl egy textúrára vagy másik pluginra hogy látszódjon és működjön. Erröl infót az adott plugin leírásában találsz.
Pluginok:
jacht klub és egyéb érdekességek
autópálya falak
A többi falat most valamiért nem találtam meg, de ha rákeresel simtropolison a wall concrate seawall szavakra biztos találsz. A vízesést meg meg egyszerűen lerakod egy éles perem szélére ,de ez benne van a leírásában is.
Autópálya felett hidat a NAM segítségével lehet készíteni.
Elég nehézkes és babra munka.
Ha nagyon elvesznél akkor biztos találsz jó tutorialt a simtropolis fórumai között.
-
NorbyI #6793 Itt megtalálod a választ a kérdésedre.
Sajna a srác aki csinálja mostanában nem nagyon aktivizálja magát.
Biztos barátnő :) -
ntex #6792 nem lehet hogy valamelyik cd emuláló progi kavar be (daemon, alcohol, stb), próbáld úgy elindítani hogy ezeket leszeded. -
Rayvanur #6791 Ja és gyönyörűek a képek. Gratulálok. -
Rayvanur #6790 Hello mindenkinek.
Van egy érdekes problémám.Melyet eddig nem tudtam megoldani és nagyon remélem valaki tud segíteni. Sztori: Ez a játék régóta a kedvencem és rengeteget játszottam vele. Aztán úgy gondoltam nem szép dolog hogy a játék lopott ezért megvettem eredetiben. De ez meg nem műkszik. Sajnos. A következőt műveli: Elindul a telepítés ahogy kell. Aztán lehet regisztrálni. WEzt eleinte kihagytam de aztán hátha ez segít alapon megcsináltam. (mondjuk jól felhúzott mert kénytelen voltam berini címen regisztrálni mivel Magyarországunk hiányzott a listáról de mindegy is sikerült...) Ekkor szépen felrakta magát. 1cd aztán 2cd és kész. Azt sem írta ki hogy kész van vagy hogy rakjambe az egyes cd-t hanem egyből indult. Ekkor jönnek a bajok. Mivel kéri az indító cd-t én berakom és ekkor jön a hiba üzenet hogy kéri megint. Olyan mintha crakelni kéne Node eredetui játékot? Szóval próbáltam mindenféle kombinációt a telepítés során de kifogott rajtam. Ha valaki tudja a megoldást vagy van tippe akkor kérem szóljon!!!! Mert különben meg halok az elvonási tünetekben. (Ja igen a cdk a Media Markt ból származnak és a Delux Editon hangzatos nevet viseli.) Előre is köszi. -
ntex #6789 Bakker ez nagyon durva, ekkora épületeket még nem is láttam
Grat a régiódhoz!!! -
montii #6788 Köszi, és a magyarosításban tudsz segíteni? -
year #6787 Igen a grafikon azt mutatja h eltünt a szemét de mégis marad egy kis kupac szemét. Még egy kicsit (kb 1évig) égesd a szemetet és elfog tünni teljesen.utána pedig eltüntheted as zeméttelep zónát. -
year #6786 szakaszosan csináltam.. volt egy hosszu időszak mikor meguntam és jósokáig nem játszottam vele, de ugy kb összeszámolva fél év alatt hoztam össze. -
montii #6785 Lenne pár kérdésem:
Honnan lehet letölteni a magyarosítást és hogyan kell telepíteni?
Hogyan lehet eltüntetni a szeméttelepet? Ha megnézem a grafikont, akkor elméletileg nuku szemét van, de mégis ott maradt egyik helyet a szemétdomb. Mivel áthelyeztem azt a körzetet egy másik helyre, hogy repteret építsek oda, de igy nem tudok, mert nem engedi. -
#6784 Zsír
Kb. mennyi ideje csinálod ezt a régiót ? -
year #6783 Sziasztok!
Elég rég kommenteltem már ide , de anno megigértem h majd teszek fel képeket a régiómról és annak városairól.Ime eljött ez a pillanat is :)).
Alábbi linken vannak a képek: KÉPEK Régióm lakossága : 6,74 millió fő.
Mindenképpen megjegyezném h semmilyenfajta javitást , plug-in-t nem használok csak a simcity4 és a rush hour + a magyaritás. -
pzolika978 #6782 Lenne nekem is pár kérdésem, ha valaki tudna válaszolni megköszönném.
Simtropolisról töltöttem le gyalogos hidat ami az út felett ível át. De nem akar megjelenni a híd. Az út átvált zöldre mintha fű lenne az út mellett meg megjelenik egy sim citys doboz olyan mint a 6009-es hozzászólásban apunak. Valamint az lenne a kérdésem hogy milyen név alatt keressem a 6481-6474-es képeken található kikötőt, yacht kikötőt és a falakat, valamint az autópálya felett átívelő felüljárót. A vizet hogy lehet olyan színüre nyomni, és a vízesést hogy kell építeni. A válaszokat előre is köszi. -
pzolika978 #6781 Szia
Nos én is így oldottam meg a közlekedést, hogy újratelepítettem németül, és annak helyébe tettem a magyarítást. Így már működik. Feltettem a NAM-ot így mostmár tökéletesek a kanyarodósávok.De én balga letöröltem a városaimat is. Így majd most újat kezdek. Tervem egy kifinomult régio kialakítása.Nekem a városomban volt 260e sim, de én sem tudtam építeni nagy vasútállomást. Szerintem ahhoz teljesíteni kell néhány vasutas küldetést. A zenéhez nem tok hozzászólni mert én azokat nem használom.
-
ntex #6780 Ha leszedem azt a plugint ami megakadályozza az épületek leamortizálódását akkor új játékot kell kezdenem vagy mennek a régebbi mentésekkel is ? -
Haszuboy #6779 Hello!
Én is régóta nyomom már a Simcity4-et, én megvettem januárban a Corában 3990Ft-ért. Sztem jó játék, én nagyon szeretem, jelenleg egy 575.209fős várost, és a hozzá tartozó környéki városokat irányítom kisebb-nagyobb sikerekkel :) Lenne két kérdésem, hátha Valaki tud rá válaszolni: egyik: Miért nem tudok Grand Railroad Stationt építeni, mikor Residental és Commercial már jóval 172000felett van (residentel:575209, commercial 279875, industy 461419, és van olyan állomásom, ami 200%-os kihasználtság felett van. Másik: néha csinál olyat a game, hogy a music-okat nem játtsza le játék közben, csak a soundokat. Ezt csak a game ujratelepítésével tudom kiküszöbölni. Ja és még egy kérdés: az télleg igaz, hogy ha telepítésnél nem agolt adok meg, hanem pl németet, akkor jobb oldalom fognak közlekedni az autók? Ha Vk tud válaszolni, mergköszönném! Hello -
Toroco #6778 nem fognak rögtön nagy épületek épülni, ahoz idő kell. ki kell hogy fejlődjön az üzleti élet. -
#6777 jaja -
Bende93 #6776 hello!
Azt szeretném kérdezni hogy ha játszani akarok a rush hourral akkor fel kell telepitenem a sim city 4et is? -
#6775 Hmm, hát pár tipp, fogalmam sincs már hogy lehet csődölni :o)
Pl:
- mindig figyeld, hogy a közintézmények csak a szükséges költésvetéssel működjenek
- kis faluba nem kell: tűzoltóság (ha tűz van leteszed aztán elbontod), rendőrség, középsuli, víz, szemétégető, atomerőmű, reptér, farm, landmark, ésatöbbi ...
- pakolj sok residentalt és industrialt (lehetőleg ki a városból), garantáltan beépül . (commercial szükség szerint, eleinte nem sok kell, később hajaj)
- tegyél szénerőművet, ált. sulit, nagy kórházat, könyvtárat, múzeumot, állítsd be a költségvetést, azt' pakoljad köré a resi-t . pár park ide-oda, aztán csak finomhangolj, úgyse lesz pár évig magas oktatottság meg egészség, szal nem kell fölös dolgokra költeni, mindent a maga idejében, garantáltan rinyálnak majd érte .
- nem kell tömegközlekedni míg a traffic nem lesz piros itt-ott (3-4k lakosságig értelmetlen), vagy míg a tanácsadód nem hiányolja .
- city ordinances opció, oktatással és egészséggel kapcsolatosakat kapcsold be, többi nem kell
- adózást finomhangold
- csináld a küldiket, kaszinó +300
Hivatalos patchek kötelezőek, mod-okból izlés szerint, van 1-2 hasznos, pl . NAM . -
ntex #6774 Sziasztok.
Gondjaim vannak a játékkal, mégedig az hogy nem nagyon tudok jövedelmező várost felépíteni, pedig többször nekiálltam már. Létrehozok egy kisebb falut (Residential, Commercial, Industry) és kb. mikor eléri az 1000 főt a város létszáma leteszem a szükséges épületeket a továbbfejlődéshez, (Iskola, kórház, tűzoltóság, rendőrséget nem szoktam addig amíg nem lesz túl nagy a bűnözés) de ahogy fejlődik a városom egyre több lesz a kiadásom is a különböző középületekre mert nem tudják kielégíteni a lélekszámokat, és így szép lassan elkopik a hasznom, és elkezdek mindig a csőd felé sodródni. Mit javasoltok ?
Amúgy PATCH-eket, MOD-okat miket érdemes felrakni ? (Rush Hour-al játszok)
Előre is köszi a válaszokat. -
markussch #6773 Mielőtt feltennéd az add on-t, szedd le a NAM-ot, feltéve ha van a gépeden. Ezután installálod az általam linkelt cuccot, végül pedig ismét felteszed a NAM-ot úgy, hogy a right handed version-t választod ki.
Én így csináltam és ment faszásan! Ha nem, akkor "a hiba az Ön készülékében van"! -
Mike 007 #6772 ja...bocsi csak én ezt a Deluxe Edition-ra hittem...:) -
hegyitomi #6771 mégegyszer: Több új épület, profibb közelekedés, nagyobb kapacitású közintézmények. Ilyenek. -
freeandris #6770 újratelepítettem, és megtaláltam a hibát (ha nem tévedek). a frissítés a grafikai beállításnál levette a "város részletesség" szintjét minimumra, az újratelepítés után viszont maximumon van... a durva anyját! -
Mike 007 #6769 jó,megtaláltam már az Krisztus születésekor...na és akko elkezdem huzigálni azt a kék micsodát...csupa kék lesz minden,és akko nem akar építeni olyan jó magas szupi épületeket...miéRT??? -
NorbyI #6768 pedig az újratelepítéssel gyorsabban végeznél.
ha hivatalos patch volt akkor az a fő dat filokat módosította, vagyis nem hozott látre újat a plugin könyvtárban. Ha csak nincs kimentve a régi akkor telepíteni fogsz, ha parkolókat akarsz. -
freeandris #6767 na és hol volt a patch? hogyan tudtad letörölni, mi a neve? azért kérdezekennyit, mert nem szeretném emiatt újratelepíten ia progit... -
pzolika978 #6766 Hát kb hasonló problémám volt mint neked. Eltüntek a parkolók -
hegyitomi #6765 Hát ha a "kék izé" a zonára vonatkozik akkor azt az eszköztárban találod. -
hegyitomi #6764 elméletileg ha a C:\Program Files\Maxis\SimCity 4 Deluxe/plugin mappából törlöd az oda feltelepítetteket akkor megszűnik a hatásuk is. Vigyázz, hogy a játék által berakott képeket ne töröld. -
freeandris #6763 pzolika978: te írtad a patch -ről hogy butult a graf. ez nálad miben nyilvánult meg? -
Mike 007 #6762 leszedted... -
Mike 007 #6761 most omolyan nemtom én is leszedtem patch-et de nekem nincs semmi bajom -
Mike 007 #6760 hát ahogy leszedtem úgy is rakd vissza--->letöltötted,visszatöltöd :) -
freeandris #6759 sziasztok! napok óta olvasgatom korábbi párpeszédeiteket és rengeteg hasznos információt szereztem. néhány oldallal (és hónappal) korábban valaki arról panaszkodott, hogy letöltött egy frissítést a hiv.oldalról és az lebutította a grafikát. nos nálamis ez a hiba, eltünt az épületek udvaráról a parkoló, a plázák, parkok teljesen üresek... a t.köm kivan vele. de nem tudom, hogy hogyan lehet leszedni, mert nem találom (az illető azt írta, hogy leszedte). segítsetek kérlek! előre is köszönöm -
Mike 007 #6758 aham de a kék izét hogyan tom?