Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Saddalim
ah. van egy városom, aminek a fele (kb. 22.000fõ) C§, és kb. 30-40 a gazdag. egy tûzoltó, egy nemzetközi reptér, két sor large park és kb. 2 uccányi low d. comm-al elválasztva van egy irdatlan nagy dirty, de annyira dirty, hogy valami hihetetlen a légszennyezés, a tenger fekete. kiraktam rájuk 21% adót, de nem mennek. de legalább jön a pénz 😄

kinek a lányuk. Én most építettem HT övezeteket. a koszos ipart ugy ahogy van áttelepítettem egy másik régióba. én nem raktam parkokat fákat térelválasztónak, csak simán oda raktam a többi zóna mellé és simán beépült az egész. Bár egy sor fa nagyon sokat javit a kivánatosságán. Most jelenleg a város szemétmentesítésével szenvedek. a szomszéd városban egy nagy szemétlerakó, és 3 szemétégetõ próbálja megszüntetni a szemét hegyeket. a szemét eladás 1500 fölött van, viszont 13000MW energiát tudok venni.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

Tuvok
Amikor több ezer pleb lakik egy helyen, ott kõ kövön nem marad, deluxe rendõrség nem gyõzi õket, ontják a szemetet, az oktatás nagy vörös foltot mutat náluk, valamint a desirability-t és a land value-t is szépen lerontják, vonzák a C§-t, igénylik a Dirty ipart, és folyton sír a szájuk 13-as adóráta mellett, de nem méltóztatják kitenni a valagukat a városomból .

Fülüke
A beton épületek szerintem még türhetõk(szegények) De az ilyen randa fekete kocka házat nem..!!!!

De k*rvajó géped van istenem....

Tuvok
Én soha . Amint lerakom az elsõ medium dens zónákat, építik az undorító betonpaneljeiket, a dirty ipar meg soha nem fog eltûnni magától, nem alakul át, mint a manufaktúra HT-vé, és csak rontja az environment-et .

bigapó
ez is egy vélemény😊 ha valakinek rossz a gazdasági helyzete, akkor spórol😊 egyébként a sok kicsibõl lesz a nagy😊) mindegy, általában nem szoktam én sem spórolni, a házak között jobban mutat a park, csak mivel itt "térelválasztó", talán egy fokkal szerencsésebb a fa. de kinek a pap, kinek a papné...

The Matrix has you...

Fülüke
Már nem azé, de te ennyire spórolsz? A legnagyobb parknak is csak 35$ a fenntartása. Én parkot szoktam nem fát, mondjuk az több helyet foglal. 😊

bigapó
a két sor parknak ugyanannyi a "légszennyezés-csökkentõ" hatása, mint ugyanekkora területen lerakott fáknak? mert, ha igen, akkor a fa az olcsóbb megoldás, hiszen a parknak van fenntartási költsége! vélemények?

The Matrix has you...

Fülüke
Én beszoktam engedni a szegényeket persze csak mértékkel.

Tuvok
Hehe, hát én olyan várost eleve nem csinálok, ahol van Dirty és R§ ...

PLackó
Nálam a szegények csinálják ezt pedig rendgeteg koszos+gyártó ipar van hozzájuk közel. nem igazán tudom az okát,de próbálkozok.

Tuvok
Nálam ilyen nincs, akkor van munkanélküliség, ha jön az R§§§ nép, de nincs elég HT ipar, viszont ez rendszeresen ...
Utóbbi 2 városomat emiatt gyalultam le, egyszerûen nem tudok egy olyan várost összehozni, ami tetszik is, és gond sincs vele <#wilting>

PLackó
még mindíg nincs valami mód az ingázási idõ megszüntetésére?
Azoknak van áthúzott táska akik legközelebb laknak a gyárakhoz..ahh..

Mostani városomban nem építettem olyan messzire az industry-t, agrárra és dirty industryre nyomtam 20% adót, így csak HT meg manufaktúra industry épül, ami nem szennyez annyira, 2 sornyi large parkkal elválasztottam a lakott területtõl és minden tökjó 😊
Egyébként elég zavaró hogy a busz- és metrómegálló nem a járdára épül.
Saddalim
nincs ehhez valami olyan peccs, amivel lehet valami sandbox játékot jáccani? mint az rct3-ban hogy végtelen pénz, és az építkezésre megy?
a másik meg hogy miért tûnik el minden autó kb. 2-3mp-el azután hogy megjelenik?

Fülüke
De ezt hisz csak csövesek lakják.

PLackó
kezd növekedni a városom és egyenlõre szerencsére az ingázási idõvel sincs gond.
kép

Ez a patch semmit sem csinál a commute time-mal, ugyanúgy elköltöznek az emberek.
Papirzacsi
Vmi olyasmik. bár ha javul a közlekedési helyzet, akkor már nem ló densziti földek lesznek, hanem high.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

bigapó
mik azok a nagy zöld foltok, szürke csíkokkal (gondolom utcácskák). gazdag negyed? mer ha mezõgazdaság, akkor nagyot néznék, vagy ha kis utcákat raksz bele, akkor így néz ki?

The Matrix has you...

Papirzacsi
Na akkor itt az én városom is. Éppen a recesszió idejét éli, így elég tréül néz ki. Hogy a közelekedésrõl ne is beszéljek, de azt majd az összelopott 8 misibõl vhogy helyrehozom autópályákkal stb-vel.
per pill 403000 lakos.

az már hamar meg lesz. jól néz ki a városod

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

Fülüke
Már majdnem elértem Toroco 270000 lakosú városának a létszámát, mert ezt most 263000-en lakják.

Rettenthető
Mekkora teruletet céleszrû egyben kijelölni HTech iparnak (úgy hogy hörbe út vezet) 4x4, 5x5...? Valamint mekkora alaperületû a legnagyobb foglalkoztatottságot biztosító HT épület és az hány embert foglal magába?

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

értem. köszi a segítséget. megpróbálkozom vele

Papirzacsi
A HT-t nem szereti a városon kívüli rész, úgy mint ahogy most nálad az ipar van. Fontos, hogy jó legyne ott a közlekedés, ezért pl nálam többnyire a sugáruatk melletti területekre települt.De korábban írtam ,hogy a desirability térképen nézd meg, hogy a hightech ipar esetén hol élénk zöld a terep (többniyre a városban lesz az, és ilyen zöld területre építsd. Na akkor tuti települni fog. Sok szép zöld területed van, de semmire se mész vele a Ht iparnál, hogyha az messze van atól a helytõl ,ahova a ht-t szánod.

Na ilyen a városom most:

Ezen bejelöltem azokat a területeket amik parkosítva, fásítva vannak. a nyilak azok az utak közötti részeket jelölik, ahol fásítva van csak néhol ujra kell nõniük a fáknak:

köszi a tippeket. Az oktatással nincs baj, minden korosztály tanultsága 120 felett van. 160 a lakosság van 4 nagy általános iskola, 4 nagy közép iskola, 1 fõsuli, 1 egyetem, meg 3 könyvtár kb. A tiszta levegõ nem volt adott, meg ez a terület az iparnegyed közepén volt.

amit nem értek. a város tulajdonságaiban a környezet teljesen pirosban van. Pedig tele vagyok parkokkal és a városon belül is nagyon sok fás terület van. a viz is tiszta a városi részem.

Rakok be képeket a város mostani állapotáról. asszem most azt fogom megpróbálni, hogy az összes ipart áttelepítem egy másik régióba, csak a kommute time lesz kurva nagy, az erõmûveket is átrakom. teszek még több parkot megvárom még tiszta lesz a levegõ, és megpróbálom ujra HT épitést.

Papirzacsi
Növeld a terület desirability értékét. Ezt pl oktatással, parkokkal stbvel tudod növelni. Majd a Desirability térképen megnézheted, hogy hol van igény hightech iparra, és oda építs. Akkor nagy vallószínûséggel az fog épülni.

bigapó
javítani kell az oktatáson is. meg még valamit kell építeni asszem, de most nem jut eszembe. a tutorialba nézd meg, hogy mi kell neki. ha leromboltad, akkor a tiszta-levegõ az már elvileg adott. érdekes, nálam nem volt olyan, hogy egyáltalán nem akart épülni. olyan viszont igen, hogy rendszeresen berakta a HT közé a szennyezõ ipart. azt meg mindig dózeroltam és egy idõ után nem jött vissza.

The Matrix has you...

HEEEELP!!!!!

Segitsetek rajtam. Hogyan kell elérni azt hogy csak hightech ipar épüljön?
van egy rakat ipari területem. a harmadát elpusztítottam, és felemeltem az ipari adókat 20%ra, a HT iparét meg 5% levittem. aztán pörgettem rajta 5 évet. 10K val megnõtt a bevételem, HT nem épült és a meglévõ termelõ iparsem ment tönkre. ez is fura mert 20%os adónál általában már csõdõlnek a dolgok, de most nem.

Mit tegyek hogy épûljön HT?

én nem vettem észre eddig semmi változást. a listát viszont nem olvastam el.

Papirzacsi
Ezesetbe nez kizárva. A koszos ipart már kipateroltam a városból, és a kérdéses helyen semmi ipar sincs. A water polution térkép ott nagyon tiszta vizet jelez.

Rettenthető
A szennyezett víz nem lehet probléma?

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Papirzacsi
Az a helyzet, hogy most nálam nagyon el van látva a város vízzel. Sõt a szomszédos iparvárost is én látom el, mert a 3 large szivattyú így is csak 50%-os terheléssel megy. Ergo víz az van dögivel, és a teljes város le van "fedve" vízcsövekkel. Ezért se mértem mi a túró bajuk van az irodai kukacoknak.

bigapó
nekem is a másodikról kezdte tölteni, az elsõ csak megmutatta, hogy van ott valami. szóval elvileg mûködik? akkor valszeg az amcsi van meg nekünk😊 elég sok mindent írtak, hogy mi lett kijavítva. elsõ látásra mi az ami változott? (még nem olvastam el a listát)

The Matrix has you...

A vízre érzékenyek. Nekem volt hogy egy kis idõre megfeledkeztem a megnõtt vízigényrõl, rengeteg házból elköltöztek és még évek múltán se ment oda vissza senki.
Papirzacsi
Ha olyan szürke az üzleti házikó ,és a kérdõjellel rámegyek, akkor látom a dolgozók száma nulla, ami egy 900 fõs cégnél elég kínos, és legfölülre az elöbb beidézett szöveget írja.

a másodikkal letölthetõ.

Itt van a Patch

itt van mégegyszer máshogyan linkelve. nem tudom hogyan kell belinkelni fájlokat hogy letölthetõek legyenek. Ha nem mûködnek akkor segítsen valaki és mondja meg hogyan kell linkelni eheket.

ilyennel még nem találkoztam

Papirzacsi
Ma kitalálta a simcitym, hogy elnéptelenednek az irodaházak ezzel az indokkal:
"abandoned dou to lack of water" na most én anyni vizet adtam nekik, meg az egész városnak ,hogy már már bele lehet fulladni. Mi lehet mégis a gond? Vagy csak hülyék?

Kicsit tovább fog tartani, mert nagyon lassan megy fel uw ra 5k val megy max, de nagyon ingadozik.

én feltelepítettem. minden gond nélkül felment. nemtom hogy jó e. Megnézem van e az az aku 1 és felteszem ftpre, majd belinkelem mind a kettõt. én regelve vagyok ott.

bigapó
nekem nem sikerült leszedni, mert nem vagyok regisztrálva. lehet, hogy megvan ez a patch, de jó lenne, ha benyomná valaki egy másik linkrõl is, ami azért is lenne jó, mert szerintem nekünk ez nem jó. megmutatom miért:

For the following territories download the sku 2 update. The territories
include South America, Africa (except South Africa), Europe, Russia, Mexico and
Central America.

tehát nekünk - mivel Európában vagyunk állítólag - a sku 2-õt kellene letölteni, a linkben pedig sku 1 van megadva. javítsatok ki, ha tévednék, mert lehet, hogy nekünk (értsd: akik nem boltban vették😊 ) éppen a sku 1 kell.

The Matrix has you...

Tuvok
Van, akinél nincs fönn ??<#ravasz1>

Fülüke
én a dc++-ról töltöttem le.

Fülüke
hát akkor ez van. sry

Most megnéztem azt a magyaritást amit fülüke terjeszt. arra röttem rá hogy ez egyáltalán nem uj. én mindig is ezt használtam. a fájl dátuma rendszer idõ szerint amikor letöltöttem, az 2004.08.01

Ez a patch állítólag kijavítja a commute time bugot:

http://www.gamespot.com/pc/strategy/simcity4rushhour/download.html?sid=6084737