13557
  • pzolika978
    Egy kicsit tegyél le szerintem,legalább addig amig nem méred fel a szemét mennyiségét.
    Más: Valaki nem tudja mi van a simtropolis.com mal mert napok ota nem tudok semmit csinálni rajta. Marha lassú,és nem tudok róla letölteni.
    Ha valakinek van esetleg valamilyen nagy kapacitású iskolája azt szívesen átvenném.( közép és általános suli kéne.)
  • Carlos
    Egy egyszerü kérdés.
    A szemétégető erőmühöz kell az a nagy szemétlerakó zóna, vagy anélkül is müködik (szemetet éget, eltünteti az utcákról a szemétkupacot, etc.)?
  • year
    Reggelj ide: http://kep.tar.hu/
    Ide annyi képet raksz fel amennyit akarsz méghozzá ingyen.
    Miután felraktad a képeket, idedobsz nekünk egy linket , hogy hol találhatjuk meg a képeket. :)
  • Carlos
    Vip regisztráció szükséges a fórumhoz.
    SMS-ben kell küldeni, nem vészes összeget.
    Szerintem megéri:

Fizetés emeltdíjas SMS segítségével: 480 Ft / 4 hónap
    Fizetés bankkártyával: 960 Ft / 12 hónap
  • pzolika978
    Sziasztok! Hogy tudnék képeket feltenni ide a forumba? Csináltam a városaimról képeket,de nem tudom hogy hogy kell betenni öket.
  • Carlos
    Az mit jelent egy épület leírásánál, hogy plopable?
    Magától jelenik meg, ahogy fejlődik, vagy akármikor lerakható?
  • NorbyI
    A szemét eltüntetésének legjobb és leggyorsabb módja, kihasználni a játék sok hibája közül az egyiket. Ha ugyanis építesz egy szemétégetőt az ugye termeli az áramot a szemét égetésével, de iszonyú drágán. Viszont ha nullára húzod az áramtermelést a szemétégetőre kattíntva a szemetet továbbra is elégeti, viszont egy árva simleonba sem fog kerülni neked. Egyetlen hátránya az indokolatlan környezetszennyezés, amit szerencsére a simtropolisos srácok megoldottak és létrehoztak egy kezdeti költségben hatalmas de teljesen tiszta szemétégetőt, pont mint ahogy az a valós életben tervezték.
    Aki regelve van simtropolison az innen húzhatja:
    http://www.simtropolis.com/stex/index.cfm?page=1&keyword=Wastetoenergy&type=all
  • year
    A másik városodban a következők legyenek:
    - szeméttelep
    - szemétégető ( amennyi képes kordában tartani a szemetet )
    - sok-sok ipari zóna ( ezek szépen befognak épülni )
    - tűzoltóállomás
    - az első városodből vezessen ide egy autópálya meg vasút
    - és ezt a várost is lásd el vizzel
  • Carlos
    Köszönöm!
    Asszem ezt kipróbálom.
    (akkor kell épiteni egy második várost) Az milyen fejlett legyen? Vagy csak ezért legyen épitve?
    Azzal is úgy kell játszani, mint egy normális várossal?
  • year
    A legjobb megoldás a szemétkérdéssel kapcsolatban mégpedig az , hogy exportáljuk a cuccut a szomszéd városba. A szomszéd városban lehetőleg csak ipari zónák legyenek. Itt elégetik a szemetet és megy vissza az áram a feladóhoz. Igy a városod két tekintetben is nyer:
    1: Viszonylag olcsón megszabadulsz a szeméttől
    2: Nem lesz környezetszennyezés
  • LeWyTy
    sokat játszottam már de ien még nem volt:kb a 60-évnél járok van minde ami lehet de csak 5763-an laknak a városban.pedig már ojan is volt hogy az 50.évre már voltak 50000... nemértem
  • Carlos
    Lenne mégegy kérdésem a profiktól.
    18K a lakosság és megjelentek az utcán szeméttengerek.
    Eddig volt 2K hasznom havonta körülbelül, úgyhogy úgy gondoltam, csinálok szeméttelepet.
    Namost. Kijelöltem egy kábé 7x7-es területet szemétlerakónak és egy szemétégető erőmüvet tettem mellé. 3 hónap múlva megtelt az egész szemétlerakó és a 2K-s haszonból lett 1K-s veszteség.
    Van valami ötletetek, hogy mi lenne az észszerü megoldás? (kevesebb legyen a szemét, de a haszon is megmaradjon (nem mentettem, mert meg akartam nézni mi történik, úgyhogy szemétlerakás előtt van a mentésem))
  • laca71
    Köszönöm, hogy válaszoltál.
    Megnéztem az általad említett oldalt, de sajnos lövésaem sincs, hogy mi az a NAM.
    Töltöttem le egy patch-et hátha erre gondoltál.
    Ha elbénáztam írd meg légyszives mi az a Nam.
    Köszi
  • LeWyTy
    Kööööööööööööööszi
  • LeWyTy
    Vagy ha szépen megkérlek átküldöd az SimCityLocale.Dat-filet.Mondjuk msn-en légyszi.
  • Tuvok #6942
    klik
  • LeWyTy
    tudom bocsánatot is kérek:bocsi!De ezt a magyarosítást honnan tölthetem le?
    Amúgy meg a régiód cool .
  • year
    az az én városom képe :P , csak mondom xD
  • LeWyTy
    Köszy!
  • Tuvok #6938
    Elméletben nem, de pár év alatt össze lehet hozni . Kell víz, meg sok iskola rögtön az elején .
  • Carlos
    Köszi srácok, kipróbálom!
  • LeWyTy
    Valaki felrakná a linkjét ennek a magyrosításnak:[IMG][/IMG]!!!!Légyszi!!!!
  • LeWyTy
    mit,hogy tegyek hogy már a játék elején high-tech iparom lehessen?ha lehet eggyáltalán?
  • Tuvok #6934
    pakolj le ipart, az mindig megoldja . rövidtávon . aztán majd gazdagodnak és tanulnak a munkanélküliek, és átpártolnak a kereskedelemre .
    ipar ugrodeszkának mindig jó, aztán majd eldúrod .
  • pzolika978
    Mi az a no job ikon?
    A kék negyed a commercial azaz kereskedelmi negyed. Ott akkor lesz fejlődés ha az iskolázottság magas, rendelkezik kellő vizzel, alacsony a légszennyezettség, valamint kellő igény van rá. Tegyél le a lakónegyedekbe parkokat, a kereskedelmi negyedeknél szintén, az ipari negyedet tedd minél messzebb a várostól és kösd össze uttal és tömegközlekedéssel,mint például magasvasút, vagy egysinűvasút. A lakónegyedközepére tedd le a magasvasút megállóját mellé tegyél le parkolóházat,valamint a kereskedelmi negyedbe is tegyél le megállót, és az ipari zónába is tegyél le párat. Ha jól csináltad elkezd fejlődni a város és megnőnek a bevételek. Folyamatosan nézd az iskolák és korházak mutatóit és csak annyival támogasd őket amennyi az igényük.
    Igen 293fő lakhat benne de csak 273 fő lakik benne. Ez nem fontos egy házban sem laknak maxon kivéve ha nem fejleszted a lakónegyedet.
  • Carlos
    Kérdésem lenne a profikhoz.
    Első városom most olyan 9.000-es populációnál áll. Van higt tech ipar (kicsike) vannak szép nagy téglaházak (250-es férőhellyel) kommersz dirty ipar is van meg kék negyed (C).
    Van metró, busz, klinika, iskolák.
    Mostanában vettem észre, hogy sok no job ikon jelenik meg és vannak abandoned épületek (abandoned commute time miatt). Ez utóbbi mitől van? Ottvan mellette a subway és a buszmegálló.
    Mitől lehet no job ikonok?
    Valamint az mitől van, hogy egy residental épület ilyet ir: 276/293.
    293 max ember lakhat ott. De miért csak 276 van benne? Miért mentek el?
  • Tuvok #6931
    nem
  • Haszuboy
    Tuvok! Te az a Tuvok vagy, akinek a weboldala http://www.tar.hu/tuvok1/ ? :)
  • jaster
    Ati Radeon 9600 XT 256 MB felejtsd el nem szereti a játékokat. Nekem is ilyen van és mindig kidod a gameből. Ati 9600 SE 128 MB ez a legjobb. Vígan elfut még a legdurvább grafikájú játék is. Csak nem nagyon lehet kapni.
  • Carlos
    Újabb kérdés!
    Tegnap este 9-10 felé regisztráltam szériaszámmal a simcity.com-on. A jóváhagyós mail azóta sem érkezett meg a valid mail címemre.
    Meddig kell várin, hogy megérkezzen?
  • pzolika978
    Szia!
    Nos hasonló cipőben jártam én is. Bár nekem a gép nem indult újra csak kilépett a játékból. Nekem az volt a gondom ,hogy mindíg akkor lépett ki amikor az autópálya négyes kereszteződése mellé építkezni akartam. Én ezt úgy oldottam meg hogy egyszerüen kihagytam azt a helyet ahová a kereszteződést terveztem körbeépítettem,majd utána csináltam meg az autópálya kereszteződést. A patch amit az ea ajánlott (mert én odáig jutottam hogy felhívtam a forgalmazót)az egyszerüen lebutította a grafikát,de anno erröl volt is itt szó róla.Nekem amióta a NAM-ot feltettem nem csinálja,hogy kidob.(bár lekopogom).Remélem tudtam segíteni.A NAM-ot megtalálod a www.simtropolis.com oldalon regisztrálsz és több 10000 kiegészitőt tudsz felrakni. Remélem tudtam segíteni.
  • laca71
    Megoldódott a proplémád? Mert én is ebben a cipőben járok
  • laca71
    Sziasztok!
    Megkaptam az eredei deluxoe-t, nagyon élveztem a játékot mindaddig amíg ki nem lépett. Már mindent megpróbáltam a videó frissítéstől az újratelpítésig de semmi nem változott.
    Ha valaki tudna nekem segíteni megköszönném.
    Paraméterek: 2800 proci, 1gb ram, abit Nf8-as alaplap. Ati radeon 9600 Xt 256-os.
  • Carlos
    Kérdeznék egy lámert.
    Tervezem a játék megvásárlását (deluxe edition).
    A FAQ végigolvasása után kellene pár olyan link, ahol hasznos tippek vannak az elinduláshoz, hogy ne csődöljön be az első városom, meg ilyesmik.

Köszönöm!
  • year
    Előző kommentem nagyobb része neked szólt. :))
  • year
    Nagyon szépen köszönöm a pozitív kritikádat!!! Rettentően jól esik.
    Még az elején folyamatosan raktam fel képeket, ahogy épülgetet a régióm és akkor kaptam elég sok gratulációt ,
    de te vagy az első aki ilyen részletes és bő formában fejti ki véleményét. Még az egyik itteni fórumos (Kexi) msn-en nevezett úgy, hogy "simcity Isten". :))
    Mondjuk ettől még elég messze állok.
    A régió kapcsán megjegyezném, hogy számomra azért nem volt olyan kicsi ez a terület :) , sőt...
    Szenvedtem bőven , hogy beépitsem az egészet. :)

Én bőven megelégednék azzal , ha felraknál néhány képet a városaidról, mivel szeretem nézni mások munkáit.(csak ez kevésszer adatott meg)
    Azzal kapcsolatban , hogy dolgozok-e más területen sajnos azt kell mondanom : nem nagyon.
    Ezzel a régióval is elment elég sok idő és igyekeztem minél hamarabb befejezni , hogy megoszhassam másokkal. De továbbra is érdeklödők a téma iránt. :)
    Megj.: a 60-70 milliós régiót alig várom :P .

"Válasz 'pzolika978' üzenetére" : Majd megfogod figyelni a régiómban , hogy van olyan több km-es autópálya szakasz ami 500%-os terhelésnek van kitéve:
    12 ezer autó, 10ezer busz. Lehetetlen elkerülni egy több milliós régióban az útak nagy terhelését. Minél kevesebb kétsávos útat épits ,
    mert utána ezeket lecserélni egy városon belül elég maceráns. Városban sugárútak, Városok között csak autópálya.A gazdag lakosok inkább kocsival mennek,
    ezzel nem sok mindent lehet tenni. :S

Én meg megköszönném a magyarítás készítőének, Norbyl-nak a fáradozásait
  • Feck
    Sziasztok!
    Nekem fönn van a RH, csak kiírkálja néha, hogy "not text in database" , bár attól ugye gondolom minden benne van a játékban (épületek, stb..), mert működik minden, csak kérdem: van e hasonló problémátok?
    Asszem újra elkezdek játszani vele, csak kár, hogy anno faterom befoglalta a 4x akkora területet, mint amelyiken az én városom van XD
    Így én már nem tudom tovább tuningolni az "elitvárosomat" :) A küldetések szerintem tönkreteszik a játékot, millió pénz jön be belőle, így lehetetlen csődbe jutni, mert ha megszorulsz, legfejjebb mész pár kört, és jön be a cash :( Ez így nem jó, ti mit gondoltok?
    (bocs a sok kérdésért)
  • pzolika978
    Szia!
    Lementettem, és majd otthon megis nézem, és alkotok róla majd véleményt. Én sajna nem tudom feltenni a városaimat egyrészt mert idő hiányában nem tom építeni, másrészt meg még sehol nem tartok. Az úthálozat terhelésével folyamatosan küszködök pedig tettem le mindenféle tömegközlekedést, de az R$$$-as lakosság nem igazán akarja használni. Igérem majd teszek fel néhány képet a régiómról.
  • Tsippsy2
    Látom senki nem írt neked. :(
    Én most fogok, és kritikát adok a munkádról!

Kiváló, tökéletes, gyönyörű!
    Imádom, ahogy meghagytad a hegyeket, sé az úthálózat, ba***us, egyszerűen ááá. Pedig az értnekem is van 5-6 milliós városaim, de ez, és ilyen pindurnyi helyen lol. Remek, csoda, hogy még senki meg se dicsért.
    Óriási munka lehet benne. Öröm nézni, na!
    És pluginok nélül ilyet összehozni :) Szép
    Nekem az én városhomhoz már egy 500Mb-os plugin pakkot is kéne adom, hogy meg lehessen nyitni :)
    De az így nagyon korekt és pötyke.
    Csak így tovább.
    Bárcsak lennének még olyan emberek akik megmutatnák az ilyen brilliáns munkáikat! Egyszerűen, áá nagyon jó!
    Remélem most egy óriási területen dolgozol :D az az igazi élvezeté én leszedtem egy NY mapot hatalmas. Nagyon tetszik, van rajta meló az biztos, deakkora város lesz, hogy 60-70 millónál is tbben símán elfognak rajta férni :)

Még egyszer köszönjük year a munkád :)
  • hgabesz
    Hali mindenkinek!
    Egy kis segítséget kérnék. Nemtom mi a különbség a BAT és LOT fájlok között.
    Előre is köszi.