13557
  • dani92
    senkinek sem kell a sim sity 4????
  • Carlos
    Értem a problémát.
    Én úgy csináltam, hogy letettem egy gyárat és egy csomó industrial-t.
    Molyoltam kicsit (10 perc) és beépült. (lakóövezet nem volt a mapon).
    Aztán hagytam és visszamentem a "fő"városomba.

De a közlekedést továbbra se tudom megoldani sehogy a két régió között, csak utakkal. Tömegközlekedéssel hogyan kellene?
  • Feck
    Most lezs egy roppant hülye kérdésem: Van 2 nagyobb városom, és ezekben a városokban működik ipari zóna, bár egyre kevesebb, mert bontom őket. Szóval ha egy környező parcellába letelepítek egy csomó gyárat, hogy oda járjanak dolgozni (sejtésem szerint high industrial-al érdemes lefedni), akkor gondolom ez nem elég, hanem meg kell várni, míg kiépülnek a gyárak!? Mert hiába teszem le nekik a helyet, ha nincs ott még érdemben semmi... hisz így iagzából nem lenne hol dolgoznia az embereknek! XD
    Bocs, de nem tudtam értelemsebben feltenni a kérdést.
  • Feck
    Nem! XD
  • Kit--Kat
    Nekem is volt ilyen, 1szerűen érthetetlen ez a játék.... Nekem ált az van, hogy fel megy 100e a lakosság és ott meg áll stagnál...
  • Carlos
    Eredeti?
  • LeWyTy
    sokat játszottam már de ien még nem volt:kb a 60-évnél járok van minde ami lehet de csak 5763-an laknak a városban.pedig már ojan is volt hogy az 50.évre már voltak 50000... nemértem erre tud valaki valamit hogy mé van?, én csinálom szarul?
  • Feck
    :)
    Nekem ugyebár nem megy a tutorial (NOT_IN_TEXT_DATABASE) --> erre hivatkozik! :) tehetek ellene valamit?
  • dani92
    hi! Van egy elado Simcity4-em, ha valakit erdekelne, szoljon privibe...
  • light01
    Megvan a hiba oka.Az egyik városomat nem én kezdtem,hanem már benne volt a játékban(Mayor Tutorial),és én ezen próbáltam a villanyt exportálni.De ott nem lehet.Most kezdtem egy szűz várossal,ott engedi.
  • pzolika978
    Nos azt sajna nem tudom,mert angol verzióm van,és a kanyarodósávokat úg tette fel hogy jobbos közlekedésre,de nekem a balos közlekedés futott,ezért ledaráltam az egész játékot,feltettem németül,arra a magyarítást, a NAM-ot és így már tökéletes a közlekedés.Majd utána feltettem egy csomó kiegészitőt. A legjobb a városi korházam,mert bődületes a befogadóképessége.
  • pzolika978
    Nos a kép.tár.hu-ra feltettem a képeimet,legalábbis egy párat,majd melóközben ha van időm még pakolok fel néhányat. Megnézni legkönnyebben a keresésbe beirod pzolika978, vagy a sim city 4-et. Kiprobáltam mind a kettö behozza. Várom a véleményeteket. Annyit tudni kell,hogy Luxuri az első város ami épült utána Nyek, Office, gyár város, és most kezdtem el Fantsic várost építeni,bár az igazsághoz hozzátartozik,hogy megpróbálom egyszerre építeni őket, persze csak ha van időm.
  • pzolika978
    A NAm tulajdonképpen a közlekedést javító patch,ami tartalmaz számos kiegészítést,pl kanyarodósávokat,felüljárókat,3águkereszteződést,stb.
  • Carlos
    A traffic plugin files-nál melyiket érdemes választani install előtt?
  • Carlos
    Ok. Tegnap este elértem a 30.000-et.
    Sok minden változás nem történt, bekerült egy közepes reptér, mert már ment a sirám.

Ki tudnád fejteni a NAM-ot? Mit csinál pontosan, mire jó, ilyesmik.
    (csak este tudom kipróbálni, amikor hazaérek melóból)
  • pzolika978
    Szia!
    Nos kell építened buszjáratokat a két város között,vagy magasvasutat,vagy metrót(bár az 20000-nél még eléggé drága).A vasút valamiért nekem sem akar igazán működni,én szinte csak teherszállításra használom.Az R$$,R$$$-as lakosok nem igazán szeretnek vonatozni.Sőt az R$$$-as lakosok már a tömegközlekedést sem kultiválják. Ők autóval járnak. A metrót érdemes építgetni,az elején kihagyni neki helyet,1x1a helyigénye mert az irodák kívánatosságát növelik.Ráadásul a magasvasúttal összeis lehet kötni. Ajánlom figyelmedbe a NAM letöltését simtropolisról ( Network Addon mod) A letöltéseknél a top 50ben az első azt hiszem. Ez a közlekedést támogatja.Egy 3hónap múlva már látható a közlekedésben a különbség,ráadásul rengeteg kiegészitőt támogat.
  • pzolika978
    Szia! Csak akkor kínál fel üzleti lehetőséget,ha megfelelő mennyiségű kapacitással rendelkezel.Tehát ha neked a koszos gyárban van egy erőműved ami 90%-os kihasználtsággal működik,akkor nem fog felajánlani neked üzletet. akkor kell még egy erőművet építened,hogy legyen elegendő készleted. Ugyan ez van a szeméttel.Ha nincs tároló6égető kapacitásod nem tudsz szemetet venni. Csak két szomszéd között lehet üzlet.(sajna ez nagy hibája a játéknak,bízzunk benne hogy az 5.részben már szabadabban tudunk üzletelni.
  • light01
    Nekem ilyet nem kínál föl sehol.Se a-nál,se b-nél.Nekem fönt van a rush hour.Az gond lehet?
  • roberto
    vmi megmondaná h amikor csinálok egy zónát és épülnek rá házak akkor a házak körül mért ilyen barna kves és nem zöldxD??
  • Carlos
    Akkor a tutorial:
    Váras 'a': ittvan az erőmü, sok-sok energiával:

Város 'b': ittvan a sok szegény zóna áram nélkül:

(figyeld meg, hogy ahol az 'a'-n kimegy az áram, ott 'b'-n bejön)
    Város 'b'-n beállítod, hogy szeretnél pénzért cserébe áramot kapni:

(ennél szájbarágósabban nem lehet elmagyarázni)
    p.s: Ahol a gyár van, ott ne vedd le a gyár támogatását, mert akkor nem lesz áram amit el tudnál adni. (olyan, mintha nem fizetnél a péknek fizut, aztán az nem csinál kiflit, amit te nem tudsz eladni a bótba' )
    p.s.2: Ahogy nő a 'b' város úgy mindig emelni kell a vásárolt energia mennyiségét az uccsó képernyőn, mert nem frissül magától.
  • light01
    Hali.Megcsináltam a villamos összesköttetést a két város között."a" városban van az erőmű és átvittem "b" városba a villanyt."a" határáig van áram,onnan nincs,pedig össze van kötve.És se "a" se "b" városnál nincs olyan,hogy export vagy import.Mit csináltam rosszul??
  • Carlos
    Valaki a #6963-ra?
  • Carlos
    np.
  • light01
    Akkor újrakezdem az egészet.Megcsinálom úgy,hogy 3 tiszta várost építek egy koszos köré.Majd megírom,mi lett.Addig is köszönet a segítségért.
  • Carlos
    Az gond lehet.
    És még mindig a neighbor deal-snél van. Ha van lehetőség!!!
  • light01
    És hogy lehet exportálni????
  • light01
    Az gond lehet,hogy nem a közvetlen szomszéd város,hanem kettővel arrébb?Ja és ott még nincs lakos,csak az erőmű.
  • Carlos
    Akkor.
    Csinálsz egy bazi nagy erőmüvet a koszosban.
    Kivezeted a felsővezetékkel az áramot, bekötöd a másikba, majd a koszos városban exportálod az áramot a szép városba.
  • light01
    Fasza.Én nem a szemetet akarom,hanem az áramot akarom áthozni.
  • Carlos
    Neighbor deal lesz az.
    Ez akkor jön elő, ha nincs lehetőséged megcsinálni a dealt.
    Van szemétlerakó a koszos városban? Áramja van?
    A szép városban kell beállitani a business deal-t!
  • light01
    Ez hol van pontosan?Mert nekem ilyen van,hogy szomszéd üzletek meg buisneiss deal.Az előbbire azt irja,hogy there are no neighbot deal currency,a másodikra meg valami más hülyeséget.
  • light01
    Ez hol van pontosan?Mert nekem ilyen van,hogy szomszéd üzletek meg buisneiss deal.Az előbbire azt irja,hogy there are no neighbot deal currency,a másodikra meg valami más hülyeséget.
  • Carlos
    No. A szép városban ugye sok a szemét.
    Csinálsz a szép város melett egy olyan várost, ahol van egy szemétlerakat és egy szemétégető (én igy csináltam (áram kell!)).
    Összekötöd úttal a két várost.
    Szép városban aztán van egy olyan pont a pénzeknél (kiadás/bevételre klikk) hogy megállapodás a szomszédokkal. Itt beállitod hogy mennyi szemetet akarsz exprotálni.
    Ennyi.
    A teherautók megindulnak az uccákon és átviszik a szemetet. A szép város fizet a másiknak, hogy nála égetik el.

A #6963-ra várom a válaszokat!
  • light01
    és azt hogy csináltad,hogy exportálod a szemetet?
  • Carlos
    Igen!
    Hmmm...
    Énis ezt akartam kérdezni. Tegnap első városom átlépte a 20.000-es lélekszámot.
    A szomszédos parcellán csináltam szemétégetőt, meg egy csomó ipart. Összekötöttem autópályával és vonattal (személy, nem teher). Mindkét városban volt 1-1 állomás. De a fő városomból nem akartak átmenni az iparba dolgozni. 3 hónap után kihasználatlan volt az állomás a nagy városomban.
    Miért nem mennek át a másik map-ra az iparba dolgozni? (a szemét deal megvan, exportálom a szemetet az iparos városba).
  • light01
    Helló.
    Én most tudtam meg,hogy össze lehet kötni városokat.És azt szeretném csinálni,hogy egy új városba rakok erőművet,és azt összekötöm a már létező két városommal.Meg is csinálom,de valamiért nem műkszik.Miért?Valaki?
  • Carlos
    Köszi!
    Mostmár egyértelmü minden! Télleg...
  • NorbyI
    Srácok, ti tudjátok értelmezni azt amit elolvastok. A #6951-es elolvastátok? Ott írtam hogy az erőmű mindig maxon égeti a szemetet és nem kell utánaállítani. Teljesen felesleges mellé lerakót építeni csak szennyezi a környezet és ronda is. Aki meg áramot akar termelni szemétégetővel az szimplán nemnormális. Egy szemétégető kb 60 ezres várost tart tisztán, egy felpiszkált simtropolisos égető pedig 200 ezreset.

A ploppable azt jelenti hogy bárhova bármikor le lehet rakni nem desirefüggő a növekedése és megjelenése.
    Simtropolis faszán működik.
  • pzolika978
    Tegyél le egy kicsi szemétlerakót, mellé egy újrahasznosítót,valamint egy erőművet. Figyeld hogy mennyi szemét lesz a lerakóban,majd úgy növeld a szemétégető kapacitását.
  • Carlos
    Én tudok letölteni róla minden gond nélkül.
    Egy kicsi mit tegyek le? Egy kicsi területü szemétlerakót, vagy azt szeméthasznosító épületet esetleg az erőmüvet támogatottság nélkül?