13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
light01 #7036 pozika:megcsináltam mindkét városban a buszmegállókat,de a városi bevételeknél a jegyeknél 0 van.Be kell jelőlni a városi rendeleteknél az agglomerációs ingajáratot?Vagy mit csináljak,hogy legyenek utasok? -
Feck #7035 Jah, bocsi, rájöttem! :) -
Feck #7034 Sziasztok!
A simtropolis-ról szedtem le egy üzleti épület típust, valami Asian Blocks, csak nem tudom a fájlokat hova kéne bemásolni, mert nem akarom elrontani! :)
Valaki tud segíteni? -
year #7033 Szia!
Megnéztem a képeidet, nagyon szuperek, csini városkákat hoztál létre :).
Sztem ad meg a linket a képekhez mert biztosan többen néznék meg. Nekem főleg az a városod tetszett amit a hegyoldalba építettél, én is szeretek a hegyre építeni, mondjuk elég maceráns de élvezetes :). -
szőkekapitány #7032 hy most raktam újra a játékot pár napja és 1 olyan problémába ütköztem amit még sosem tapasztaltam. a helyzet az hogy van 1 60ezres városkám minden szép ás jó! na de kb 3-5 havonta megjelenik néhány épület felett a munkanélküliséget jelző ikon, ezzel együtt a házak és kereskedelem rombolódik befeketedik 1 rakat épüet és megint 3-5 hónap elteltével az egész eltűnik. az egyetlen dolog amire én gondoltam az az hogy messze van a munkahely de hiába építettem a közvetlen közelbe újjakat megépülnek szépen és ugyan úgy rombolódnak ezek is (most már ott tartok hogy szépen beépítettem a munkanélküli házak környékét különféle munkalehetőségekkel már nem is igényel a város többet csak lakosságot de ahogy lerakok 1 zöld zónát megépül és mind munkanélkül marad itt is 3-5 havonta vmi oknál fogva lesz munka aztán megint a gondok...) -
Feck #7031 A Toxic-os épületet nagyon nem komálhatják az emberkék, mert ahogy leraktam, sokat esett vissza a Mayor rating :( -
light01 #7030 4500 fős városba metrót,meg autópályát?aztán meg csődbe megy a város. -
pzolika978 #7029 Hát nem tudom ti hogy vagytok vele,de nekem van olyan metró állomásom ami 215%-os kihasználtsággal működik. Az autópályákra olyan helyekre kell tenni lehajtót ahol sok az autó, és pl.a lakónegyedet és az ipari zónákat elég ha csak az autópálya köti össze, és akkor tuti hogy használni fogják. A lakózóna közepébe tegyetk egy tömegközlekedési csomópontot buszmegállóval,metróállomással,és egy parkolóházzal, ugyanis ha a simek nem tudnak hova parkolni, akkor nem tudják otthagyni a kocsijukat, és nem fogják kihasználni a tömegközlekedést.Az ipari és kereskedelmi részekre pedig sürűn tegyetek le megállókat.Na így működni fog a tömegközlekedésetek,és a város is jobban fog működni.Arról nem is beszélve,hogy egy jól kiépített tömegközlekedéssel a kereskedelmi kívánatosság emelkedik. -
#7028 Jaja.
Pedig énis kiépitettem mindenfélét, de úgy kongott az ürességtől, mint az atom. Aztán sírnak, hogy sokáig tart odaautózni. Persze banyek...pfff... -
Feck #7027 Igen, nagyon memória-zabáló a játék, bár azon is sok múlik, hogy milyen grafika mellett akarod vinni. -
light01 #7026 Azért nem csinálok tömegközlekedést,mert ahogy carlos is írta úgyse használnák.Iskolákat meg azért,mert kevés a lélekszám. -
#7025 1.5-ös procival és 256mb RAM-mal leég lassú a játék igaz?
Tapasztalat.. Elég ha a RAMot bővítem? -
Feck #7024 Na igen ám, de akkor minek hagyta benne a patch a játékban az alacsony autópályát, mikor arról nem lehet lesorolót csinálni? Csak annyiból zavar, hogy az iparvárosom autópálya rendszerébe beleöltem már nagyon sok pénzt, most zúzzam le akkor? :)
Azt hiszem úgy fogom megoldani, hogy amikor autópályát építek letörlöm a patchet, utána visszateszem, mert egyébként nagyon jó!! Csak ez az 1 dolog, ami zavaró... -
pzolika978 #7023 Ez nekem is így van,de engem nem zavar,általában városon belül csak magas autópályát csinálok. -
Feck #7022 Ahhoz kell patch, hogy körforgót tudj csinálni! (az a Network added... valami) Csak sajna nekem az autópálya csinálásnál 9 módot enged, és megemelet autópályához jók csak a lesorolók :( -
#7021 bocs hogy iet kérdezek de én nem talátam.
Nem tud valaki körforgalmat? -
#7020 kösszke
-
pzolika978 #7019 Sziasztok!
light01: Tömegközlekedés? A csoró lakosság( R$ ) gyalog jár (egy része)Na pont ők nem tudnak eljutni a munkahelyükre, vagy a másik verzió, hogy gazdag lakosság lakik ( R$$$ )na ők meg már basznak dolgozni mert válogatnak. Csinálj iskolákat főiskolát múzeumot,könyvtárat,ezekben is dolgoznak,és növeli a kívánatosságot,hogy nagyobb irodaházak épüljenek.
#7018 as üzenetre : www.simtropolis.com regisztrálsz és a modokban megkeresed ( bár én nem szeretem az ilyeneket).Pénzt lehet csinálni küldetésekkel, adókkal kereskedésekkel.Fejleszteni szépen apránként, és a siker garantált. -
#7018 a régiók felosztását lehet valahogy alakítani, szabájozni vagy valamit??
Ja!és nem tudja valaki honnan lehet letölteni azt a patch-ot hogy ne foggyon a pénzem?vagy amivel pézt lehet csinálni? -
light01 #7017 Pont a városnak abban a felében,ami a legközelebb van a munkahelyhez?! -
Rayvanur #7016 Valószinűleg azért jelzi ezut mert a közlekedés ugyan megoldott a munkahely és a lakások között de nem elég gyors ill nagyon messze van. Általában egykis forgalom átszervezéssel útépítéssel a probléma orvosolható. -
light01 #7015 Megoldódott.Először le kell venni a már eddigi árameladást,amit a-nak adtam,ezután kinálja föl,hogy mennyit akarok adni a-nak és mennyit b-nek.Kár,hogy 1000-renként lehet.
Amúgy nekem c látja el árammal a-t és b-t.c-ben csak az erőművek illettve gyárak vannak(3000 munkahely),b-ben vannak mezőgazdasági területek(800 munkahely),és a-ban laknak emberkéim(4600) és itt vannak a kereskedelmi munkahelyek(900).Tehát több a munkahely mint a lakos,mégis kirak 20-25 olyan jelet,hogy nincs munkálya.Miért???És ráadásul nem is szétszórva,hanem egy kupacban. -
pzolika978 #7014 Valószinü ez azért van mert: 1,vagy nincs akkora kapacitásod, 2, A szomszéd városnak nincs szüksége áramra. Nekem az egyik városom 3 várost lát el árammal, 2 városnak nyeli el a szemetet, és két várost ellát vízzel. Arról nem is beszélve hogy a lakosság bizonyos része oda jár dolgozni. -
light01 #7013 Valaki próbált már olyat,hogy egy város üzletel mindkét szomszédos városával?Mert nekem csak az egyiknek ad áramot valamiért. -
pzolika978 #7012 Azért áll meg a fejlődés mert csak egy városod van a régión belül. Tegyél a szomszédba mégegy várost, és elkezd megindulni a fejlődés,minden vonalon. Kösd össze öket autopályákkal, magasvasuttal tegyél mind a két városba buszmegállókat, és a fejlődés nem marad el. -
pzolika978 #7011 Sziasztok!
Hogy tetszettek a képeim?Írjatok véleményt. www.kep.tar.hu keresöbe pzolika978 vagy sim city 4 .
Nekem is csődbe ment az elején az összes városom, betüre végigolvastam 100x a kézikönyvet és rájöttem az elején nagyon óvatosan kell építeni,utána ha már kellő lakossággal rendelkezik a város akkor már lehet fejleszteni. Nekem most Office a legnagyobb városom mintegy 7600 $ a nyeresége havonta és kb.1500000 $ van a kasszában. Most Fanstic várost fejlesztem a domborzati viszonyok miatt eléggé nehezen. Elkezdtem egy sík részen a kanális építését, kiváncsi leszek mennyire fog bejönni. Talán ha lesz időm a jövő hét végére kész lesz. Akkor majd teszek fel képeket. -
#7010 Énis! -
Feck #7009 na mind1, mehet a reinstall! :)
Úgyis eltűnt az összes mentésem, sajnos nem tudom, hogy hova, lehet egyszer letöröltem őket :( -
ntex #7008 Én ezért csináltam telepítés után rögtön az összes régióról egy biztonsági mentést :) -
Feck #7007 Na most csináltam egy marhaságot... Úgy töröltem ki egy várost, hogy a területet is, vagyis sík füves lett az egész :( Vissza lehet állítani az eredeti domborzati viszonyokat? -
#7006 Medium. -
Feck #7005 Nekem egy idő után mindig sikerül nyereségesre kihozni a várost, haverom mindig ki volt akadva, hogy neki csődbe megy a városa, és mondta adjak neki tanácsokat, de hát én sem vagyok valami nagy spíler, mondtam neki rá kell érezni, én is szenvedtem az elején... De ez a RH kész aranybánya, annyi pénzt lehet szerezni, amennyit csak akarsz! :)
Egyébként a város kezdésénél melyik szintet választod? könnyű, normál, nehéz? -
#7004 Néha ha olyanom van. Amúgy nekem életemben először nem deficites a városom. Bár még kicsike, 30.000-es és egy olyan 3-3.5K a bevétel havonta. -
Feck #7003 Értem, tehát az új épületeket a RH tartalmazza úgyis...
(nekem csak az az 1 bajom van a RH-val, hogy belepakolták a küldetéseket, és nem bírom megállni, hogy ne teljesítsek 1-2-t, de ezáltal egy csomó plussz pénzre teszek szert, így az sem baj, hogy deficitet termel a városom, mert ha elfogy a pénz, jöhet egy küldetés, és akár 20ezret is lehet 1 ilyenen kaszálni... Ti szoktatok küldetéseket vinni?) -
#7002 javitásokat. hivatalos honlap... -
Feck #7001 És mi a neve annak a patch-nek? Bár főleg az érdekelne mit is tartalmaz...
Bocs a sok kérdésért! :) -
#7000 Megrendeled a cd galaxisból és kiszállitják neked. Igaz pénzért, de legalább nem kell menni sehova.
A legutolsó patch-et pedig le kell tölteni a hivatalos honlapról. -
Feck #6999 Értem... köszi!
És ha megveszem eredetiben, akkor elvileg nincsenek ilyen problémák, hogy nem megy a tutorial, mert (not in text... meg egyéb hülyeségek) kiír ezt-azt? És ezen a RH-n kívül van még valamilyen patch, amit érdemes lenne beszerezni? (javítások, stb) vagy ez tartalmaz mindent?
Már csak azt kéne kitalálnom, honnan veszem meg...
-
dani92 #6998 aha, csak elakarnam mar vkinek passzolni 1500-2000Ft-ert... -
#6997 Szerintem itt majdnem mindenkinek megvan. Kemény 4.000 Ft a Deluxe Edition (alap + kieg).