Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2. aki csak kóddal tud játszani, jobb ha marad az amõbánál
BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever
De k*rvajó géped van istenem....
Vagy tök mindgy?
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
kikéne dolgozni egy jobb korház építési stratégiát. most vannak olyan pontok ahol 3-4 korház van kozvetlen egymás mellett és még is is sztájkolnak, mert nem birják a betegeket. valami olyan eloszlás kéne hogy a korházak között jobban megoszlodjanak az emberek.
4200 bevételem van és 1900 kiadásom, ez egy olyan arány, amit ha 1 db R§ is van a városban már nem lehetne elérni, mivel így nincs dirty -> szennyezés, bûnözés (rendõrségem van, de csak a küldik miatt, 5500 lakos mellett átlagban 1 vki ül hûvösön), az ált . isi minimumon fut, talán 10-en járnak oda így van péz középsulira, fõsulira . Nagy kórház természetesen kötelezõ mindig, mindenhol .
Akkor azt mondjátok, hogy nem kell szöszölni az elején, hanem egybõl belevágni, és nagy területen, korházzal, iskolával.
És akkor a lakóházak és irodákat pepita szerint lerakni?
Mert én eddig úgy csináltam, hogy egy nagy területen csak lakóházak, abból egy-két fõút vezetett egy másik (mellette) nagyobb területen lévõ irdhoz. Akkor ez rossz.
A város kezdésénél lerakok vmennyi zónát (residental és commercial), ezek megtelnek a pórnéppel és olcsó irodákkal, viszont a dirty-t soha semmiképp nem engedem be, azt csak a szomszéd régióba telepítek, persze csakis a szélére, hogy minél kevesebb legyen a commute time .
9-re szoktam állítani az adót, ez annyira nem magas, így meg tudnak gazdagodni, viszont tapasztalataim szerint alacsonyabb adó mellett sem gazdagodnak meg hamarabb, gondolom a játékidõ kitöltése miatt van egy minimum idõ .
Amit nem szabad : mivel a 9-es adó mellett jönne a plebsz, így amíg el nem tûnik az utolsó (hogy 20-ra lehessen tenni az adót) nem szabad új res . zónákat lerakni, és medium density-t lerakni sem, különben újabbak jönnek .
Azt nem lehet elérni hogy meggazdagodjanak?
Most megpróbálom megszüntetni a munka nélküliséget, és fejleszteni az észak nyugati város rész, aztán dobok egy képet róla.
Na meg újabban kezdettõl fogva nem engedem be a dirty ipart és a csóró plebszet .
elõször megcsinálok egy részt az úthálózatból.az utak 12*8as területen fekszenek. kettõ ilyet vagy egybe építek, vagy egymás mellé, középen. ebbe lerakok egy rendörséget, nagy korházat, egy könyvtárat, esetleg tûzoltóságot. Köré tele rakom lakó és üzleti zónákkal. a korház rendorség, tûzoltóság hatósugatát lecsökkentem annyira hogy éppen lefedje a várost, hagyok egy másik üres területe ahova a vizellátás kerül. az ipart a várostól távol kezdem építeni, mellé egy erõmû, és vezetékkel összekötöm a kettõ városrészt. kiépítek egy vizhálózatot. és lehet indítani az idõt. az adó marad alap 9%
elkezdem idõt pörgetni, 4000 lakosnál leraktam egy nagy általános iskolát, és beállítottam a támogatást. 6000 lakosnál tettem nagy közép iskolát, ezt is beállítottam. aztán pörgött az idõ állitottam az erõmû, és a korház igény szerinti támogatását. 7 év alatt lett 16000 lakos, több mint 1000 bevétel, és még egy egyetemet is hozzám vágtak. városházát, nem tettem le még.
akkora balfasz vagyok. Kiderült hogy a városon átvezetõ autópályáról elfelejtettem levezetõ utat csinálni, így nem érték el a munkahelyüket az emberek <#idiota>#idiota>
Sorban mennek tönkre a városaim ha nem csinálok vmit. help
Eddig a San Francisko-i régiót építettem tele, és szerintem viszonylag jó lett az infrastruktúra, általában a HT industry és a High-Wealth commercial valamint residental zónák a jellemzõk a térségre.
Mostpedig elkezdtem a Fairview nevezetû régiót, a szokásos módszerrel indítva:
Középre egy jó nagy kizárólag Industry zóna, köré pedig mehetnek a Commercial, és Residental zónákat tartalmazó települések. Azonban egy idõ utûn megjelenik a 'kis táska áthúzva' ikon a lakónegyedek felett, pedig munkahely van, szóval gondolom ez a commute time miatt van. Utánajárva kiderült hogy valóban a commute time gond, amit azért nem értek hiszen a településeket kereszt alakzatban autópályák kötik össze, a belvárosokbanpedig Avenue-k biztosítják a jármûforgalom lebonyolítását.
Mondjatok már tippeket plz, mert teljesen lepukkant az egész vadonat-új térségem.. <#nemtudom>#nemtudom>
pedig az elején olyan szépen fejlõdött.
Tehát a kérdés hogy miként lehet csökkenteni drasztkusan a commute time-ot?
Ebbõl a dokumentumokban levõ van használva, a játék mappájában levõ mindig eredeti marad .
tegnap voltam olyan f*sz hogy véletlenül töröltem <#shakehead>#shakehead>
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W