Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fülüke
igaz igaz.....

De k*rvajó géped van istenem....

Tuvok
1. googleben 20 másodpercig tart találni egy nagy valaggal
2. aki csak kóddal tud játszani, jobb ha marad az amõbánál

Attila56
jah én tudok......de nem monodk mert hülyeség 😛 😛 😛 😛(Bocs de MSN-hez vagyok szokva 😄)

BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever

Fülüke
Itt egy kód: akódelvesziajátékélvezetétúgyhogyneírjbekódotszerinteméntudokdenemmondommeg....

tud valaki kodót a simcity 4-hez ha tud írja le nekem
Fülüke
De tedd le a private schoolt ha kapsz, mert az tök ingyér van.

Fülüke
Sima sulit.

A private schoolt vagy a sima sulit szeretik jobban?
Vagy tök mindgy?
hát tölstd le az rh-t és tedd fel

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

Sima Sim city 4-ben sokkal nehezebb várost építeni. Ezt a várost felépítetted 7 év alatt a RH.-ban. Ugyanezt meg akartam csinálni a simában, hát 7. évben még egy nagy porfészek az egész. Itt a házak sokkal lassabban fejlõdnek. (El is adósodtam). Ez a taktika itt nem követhetõ. Azért elég keményre megirták a SC4-et.
az van de csak 11000 beteget lát el, pedig 20000re van állitva

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

Tuvok
desease research center ?

szerintem, nálam csak akkor fog eltünni a pleb ha a szomszég régióban kiirtom a dirty ipart. de ez esetben nem lesz hova vinni a szemetet, és nem lesz honnan venni az olcsó olaj és szemét tüzelésû áramot, mert ugye az 5 erõmûvet is fent kel tartani valahogy. és akkor be kell üzemelni a naperõmûveimet, meg a hidrot fel kell nyomni maxra, ami voszont majdnem elviszi a 20000 havi bevételemet. ami most megcsappant az új korházak miatt.

kikéne dolgozni egy jobb korház építési stratégiát. most vannak olyan pontok ahol 3-4 korház van kozvetlen egymás mellett és még is is sztájkolnak, mert nem birják a betegeket. valami olyan eloszlás kéne hogy a korházak között jobban megoszlodjanak az emberek.

az SC és az RH között annyi a különbcés az adózásban, hogy az rhban több lehetõség van az adó állítására. pl.: az üzletnél nem csak kis, közepes, nagy szürüséget állíthatsz mint az SCben, hanem ezek mind szétvannak osztva kétfele. Annyi különbözö adót állithatsz amennyi oszlop van az RCI diagrammon.

Tuvok
RH nélküli gémhez nem nagyon értek, mert talán 3x indítottam el alap SC-t mielõtt RH-m lett, de úgy rémlik abban kicsit más az adózási rendszer . Arra viszont konkrétan emlékszem, hogy minden alap SC4-es városom gyorsan becsõdölt ...

Tuvok
Ja, természetesen miután meggazdagodnak és tanultak lesznek, nõ az igény a HT iparra, amit - ki gondolnál - lehetõ legnagyobb méretben a saját régiómban telepítek (mivel ekkor már van víz jó ideje, és jócskán akad R§§§ is) .
4200 bevételem van és 1900 kiadásom, ez egy olyan arány, amit ha 1 db R§ is van a városban már nem lehetne elérni, mivel így nincs dirty -> szennyezés, bûnözés (rendõrségem van, de csak a küldik miatt, 5500 lakos mellett átlagban 1 vki ül hûvösön), az ált . isi minimumon fut, talán 10-en járnak oda így van péz középsulira, fõsulira . Nagy kórház természetesen kötelezõ mindig, mindenhol .

Nekem nem Rush Hourom van. Nálam viszont az alapadó 7%. Ebben az adózásban vagy házak fejlõdésének gyorsaságában van valami különbség?
Akkor azt mondjátok, hogy nem kell szöszölni az elején, hanem egybõl belevágni, és nagy területen, korházzal, iskolával.
És akkor a lakóházak és irodákat pepita szerint lerakni?
Mert én eddig úgy csináltam, hogy egy nagy területen csak lakóházak, abból egy-két fõút vezetett egy másik (mellette) nagyobb területen lévõ irdhoz. Akkor ez rossz.
Tuvok
Meggazdagodnak .
A város kezdésénél lerakok vmennyi zónát (residental és commercial), ezek megtelnek a pórnéppel és olcsó irodákkal, viszont a dirty-t soha semmiképp nem engedem be, azt csak a szomszéd régióba telepítek, persze csakis a szélére, hogy minél kevesebb legyen a commute time .
9-re szoktam állítani az adót, ez annyira nem magas, így meg tudnak gazdagodni, viszont tapasztalataim szerint alacsonyabb adó mellett sem gazdagodnak meg hamarabb, gondolom a játékidõ kitöltése miatt van egy minimum idõ .

Amit nem szabad : mivel a 9-es adó mellett jönne a plebsz, így amíg el nem tûnik az utolsó (hogy 20-ra lehessen tenni az adót) nem szabad új res . zónákat lerakni, és medium density-t lerakni sem, különben újabbak jönnek .

én sem fogom a következõ városomban. mostaniból elkezdem kiüzni, de még elöbb teremtek munkahelyet mert most hirtelen hatalmas munkanálküliség indult meg a délkeleti városrészben. Egyszer próbálkoztam egy olyannal hogy felnyomtam az adót 20%ra, erre akkor sam akartak elmenni. aztán pár év után elkezdett feketedni a város nagyon sok helyen, de ez a folyamat is megállt. Arra gyanakszom, hogy a szomszédban lévõ egész régiónyi dirty iparnak köszöhetõen maradtak meg.

Azt nem lehet elérni hogy meggazdagodjanak?

Most megpróbálom megszüntetni a munka nélküliséget, és fejleszteni az észak nyugati város rész, aztán dobok egy képet róla.

Tuvok
Én is hasonlóan csinálom, csak nem rakok rendõrséget, mert több ezres városban is minimális a bûnözés, és a tûzoltóság is pocsékolás sztem, mivel csak akkor van rá, ha az ember küldetést csinál, vagy épp tûz üt ki, akkor elég lerakni, utána bontom is .
Na meg újabban kezdettõl fogva nem engedem be a dirty ipart és a csóró plebszet .

egy ekkora területet érdemes dupla úttal körül keríteni, és középen hagyni helyet még 1-2 korháznak, mert kelleni fog.

az elsõ képen a zóna bejáratai nem néznek az utak felé ezért töröltem õket, és nagy sûrüségû zónálat tettem helyette. abból lett az a kis város

mikor kezdõ voltam, akkor jártam igy mindig. de már kiismertem. mindig egy meghatározott struktúra alapján kezdem el a várost.

elõször megcsinálok egy részt az úthálózatból.az utak 12*8as területen fekszenek. kettõ ilyet vagy egybe építek, vagy egymás mellé, középen. ebbe lerakok egy rendörséget, nagy korházat, egy könyvtárat, esetleg tûzoltóságot. Köré tele rakom lakó és üzleti zónákkal. a korház rendorség, tûzoltóság hatósugatát lecsökkentem annyira hogy éppen lefedje a várost, hagyok egy másik üres területe ahova a vizellátás kerül. az ipart a várostól távol kezdem építeni, mellé egy erõmû, és vezetékkel összekötöm a kettõ városrészt. kiépítek egy vizhálózatot. és lehet indítani az idõt. az adó marad alap 9%

elkezdem idõt pörgetni, 4000 lakosnál leraktam egy nagy általános iskolát, és beállítottam a támogatást. 6000 lakosnál tettem nagy közép iskolát, ezt is beállítottam. aztán pörgött az idõ állitottam az erõmû, és a korház igény szerinti támogatását. 7 év alatt lett 16000 lakos, több mint 1000 bevétel, és még egy egyetemet is hozzám vágtak. városházát, nem tettem le még.

Régebb óta Sim Cityzek, de valahogy még soha nem sikerült elérnek azt az idõszakot mikor felhõkarcolók, alkotják a városomat. Nekem a kiadás mindig csak 100-200-zal van a bevétel alatt. Így viszont nem lehet fejlõdni. (Viszont az emberek követeleik azokat az épületeket, amiknek a fenntartásuk nem ingyenes). kb. 100. év környékén becsõdül az egész. (Ekkor már a kölcsön se tud megmenteni). Valaki nem tudna segíteni?
<#violent>

Tuvok

kiderült mi volt a baj...<#duma>

akkora balfasz vagyok. Kiderült hogy a városon átvezetõ autópályáról elfelejtettem levezetõ utat csinálni, így nem érték el a munkahelyüket az emberek <#idiota>

Tuvok
Rakj a lakónegyedeidhez közelebb ipari meg kereskedelmi zónákat, a régieket meg ezzel egyensúlyban kezdd elbontani, hogy biztos közelebb járjanak dolgozni .

Tuvok
<#guluszem1>

de nálam vmiért ebben az új régióban elképesztõ méreteket öltött.

Sorban mennek tönkre a városaim ha nem csinálok vmit. help

Fülüke
A 720. ban.

PLackó
sokunk problémája😊

egyébként még viszonylag kezdõ vagyok a sim city 4-ben.
Eddig a San Francisko-i régiót építettem tele, és szerintem viszonylag jó lett az infrastruktúra, általában a HT industry és a High-Wealth commercial valamint residental zónák a jellemzõk a térségre.
Mostpedig elkezdtem a Fairview nevezetû régiót, a szokásos módszerrel indítva:
Középre egy jó nagy kizárólag Industry zóna, köré pedig mehetnek a Commercial, és Residental zónákat tartalmazó települések. Azonban egy idõ utûn megjelenik a 'kis táska áthúzva' ikon a lakónegyedek felett, pedig munkahely van, szóval gondolom ez a commute time miatt van. Utánajárva kiderült hogy valóban a commute time gond, amit azért nem értek hiszen a településeket kereszt alakzatban autópályák kötik össze, a belvárosokbanpedig Avenue-k biztosítják a jármûforgalom lebonyolítását.

Mondjatok már tippeket plz, mert teljesen lepukkant az egész vadonat-új térségem.. <#nemtudom>

pedig az elején olyan szépen fejlõdött.

Tehát a kérdés hogy miként lehet csökkenteni drasztkusan a commute time-ot?

Tuvok
Hát a dokumentumokban, meg a játék mappájában .
Ebbõl a dokumentumokban levõ van használva, a játék mappájában levõ mindig eredeti marad .

több helyen is bentvan?

Tuvok
Ez most miért 2x ?

Tuvok
Mindkét helyrõl ?

Tuvok
Mindkét helyrõl ?

szû=szûz

akinek esetleg van szû London régiója, feltölthetné nekem.
tegnap voltam olyan f*sz hogy véletlenül töröltem <#shakehead>

Tuvok
Hányadik évében jársz a városnak ?

Fülüke
már nálam is. Csak történt egy kis átmeneti üzemzavar.......

PLackó
nálam mind a kettõ látszik.

Fülüke
E ez nem igaz!

Fülüke
Hopp. Szóval így.

Fülüke
A régióm meg így néz ki! Ha város mellé építem a következõ várost akkor szegények jönnek, ha nem város melé akkor meg senki nem költözik, a városomba! VALAKI SEGÍTSÉG!

Fülüke
AMÚGY 300000 LAKJÁK.

Fülüke
Ettõl nagyobb várost egyszerûen nem tudok építeni! Mi lehet a baj? Nem tudok több embert a városba hozni! Ráadásul, hogyha egy új mellette lévõ várost akarok építeni abba szinte csak a szegények költöznek! SEGÍTSÉG!

takraj

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

Tuvok
majd ha lesz idõm csinálok belõle egy szép színes táblázatot, azt rakom fel