13557
  • pzolika978
    passz! Az éveket nem nagyon nézem. A lényeg,hogy mindíg a legkisebb sebességen fut a játék,és durván 6 órát ültem a gép elött.De közben építgettem mást is. Nekem is tetszik Simtropolison két fajta kanális rendszer van fent,és nekem ez volt a szimpatikus(a másikhoz nincs ennyi minden, és sötétebb a vize.), de majd egy másik városnál kipróbálom azt is.Itt megtaláljátok az összes képet amit eddig a városaimról csináltam. Majd megpróbálok még jobb képeket.
  • light01
    Nekem nagyon tetszik.Gratula.Hány év alatt sikerült ilyenre csinálni?
  • NorbyI
    Ügyes, jól használod a kiegészítőket.
    A következő városomnak én is ilyen velencei feelinget akarok kölcsönözni. Csak nincs időm nekiállni. Majd ha jön a rosszidő talán...
  • Forton
    Akkor mi a teendő?
  • pzolika978
    Sziasztok!
    Itt vannak a tegnap éjszakába nyuló fejlesztéseknek a képei:
    Innen indul a kanális,majd ez lesz belőlekanális,majd csináltam kicsit szélesebbenkanális2,majdparkosítottam,valamint csináltam pár szigetet , majd csináltam pár gondola kikötőt ,és gyalogos átjárót hát egyenlőre ennyi képet tettem fel, remélem tetszenek,és várom a véleményeket.
  • NorbyI
    Igen tudtommal semmilyen vonalsimítást nem kezel ati kártyával. Szóval azt érdemes kikapcsolni a videókártya driverében. Valamint ha még nincs fenn akkor telepítsd az 1.1.638-as patchet. Ha jól emlékszem orvosol valamilyen grafikai hibát. (Egész komoly gépet raktál össze. Memóriára nem lesz majd panasza a játéknak)
  • MrPamacs
    Gondolom nekem írtad a mentés helyét, már megtaláltam de azért köszi!
  • MrPamacs
    Nekem is fagy a telepítés a végén amikor kidobja a hidas képet. Ezen a gépemen és a régin is.
  • MrPamacs
    Hi

Vettem egy Asus Ati x1950pro karit és olyan gondom lenne vele hogy a térkép ha megmozdítom az egeret akkor ugrál, valamint a városokban a járműveket nem lehet irányítani mert azok is ugrálnak.Gondolom a videókártyának van valamilyen vonalsimitási beállítása amit nem igazán jól kezel a kártya/játék. Tudjátok hogy mi lehet?
    Ebben a gépben van:
    Asus M2n32 Sli Deluxe Wifi
    Amd Athlon x2 4800
    1 Gb 800 Mhz Kingmax Mars (majd jön még 1 Gb ram a jövő héten)
    Asus Ati x1950pro
    2* 160 Gb Samsung Sata/Sata2
  • NorbyI
    Épület tervező: Building Architect Tool (BAT)
    A mentések: %\Documents and Settings\Felhasználói neved\Dokumentumok\SimCity 4\Regions
    A gép ujraindulásra nincs ötletem. Lőj ki minden háttérben futó alkalmazást és úgy próbáld telepíteni. Esetleg ha nem eredeti akkor töltsd le újra, hátha sérült a CD.
  • Forton
    Sziasztok

Az a problémám, hogy amikor telepítem a játékot, és pont amikor beugrana a telepítés befejeződött ablak, akkor hirtelen újraindul a gép... Nem tudom mi lehet az oka, mert korábban már játszottam a játékkal.

Tudtok segíteni? Előre is köszi
  • Twetr0x
    Simtropolison fenn van minden program, csak meg kell keresni. Nevét viszont nem tudom.

btw, miért kellett 2x ugyanazt leírni? (csak érdekel, nem beszólok)
  • richelieu
    Tehát "2" Helló !

Kellene egy kis segítség, ugyanis hallottam egy programról aminek a segítségével épületeket tervezhetek SimCity 4hez. Ha valaki megmondaná nekem a program nevét vagy, hogy honnan lehet letölteni akkor nagyon hálás lennék! Előre is köszi : ------
  • richelieu
    Helló !

Kellene egy kis segítség, ugyanis hallottam egy programról aminek a segítségével épületeket tervezhetek SimCity 4hez. Ha valaki megmondaná nekem a program nevét vagy, hogy honnan lehet letölteni akkor nagyon hálás lennék! Előre is köszi
  • Zigiboy
    mindenkinek aki szereti ezt a játékot!
  • Zigiboy
    msn: [email protected]
  • LeWyTy
    kinek mondod?
  • Zigiboy
    Örülök hogy vannak igazi rajongók
  • Zigiboy
    Örülök hogy vannak igazi rajongók
  • Zigiboy
    Hy
  • light01
    fölvettelek
  • LeWyTy
    de légyszi vegyél fel
  • light01
    De nem sokra mentem vele.Egy rohadt régió sincs rajta.A Landscape designerrel pedig dettó ennyire mentem:szép,meg jó,de még véletlenül se olyan régiót csinál,amit kéne.
  • LeWyTy
    felvennél msn-re?
    [email protected]
  • light01
    Nekem sikerült!!!
  • LeWyTy
    Valaki írjon már légyszi egy tutorialt hogy hogy kell regisztrálni a www.simtropolis.com-on mee má vagy 15-sző próbáltam de semmi sem történt e-mail se jött.
  • MrPamacs
    Hi nem tudjátok véletlenül hogy hova menti a SM 4 a városokat? Ugyanis ujrapakoltam a wint (régi másolata még megvan) és nem akarom ujrakezdeni.
  • richelieu
    Helló !

Kellene egy kis segítség, ugyanis hallottam egy programról aminek a segítségével épületeket tervezhetek SimCity 4hez. Ha valaki megmondaná nekem a program nevét vagy, hogy honnan lehet letölteni akkor nagyon hálás lennék! Előre is köszi
  • light01
    Na 3*ra megcsinálta.1025*1025öst csináltam,azt,aminek a jobb oldalán tengerpart van.Úgy csináltam,hogy csak nagy város raktam,és a 5 kis kimaradt résztbe raktam kis várost.erre még véletlenül se úgy csinálta.telerakta kis szar városokkal
  • NorbyI
    Ha a renderelést megszakítod akkor onnantól kezdve mindent elcsesz. Szal nem szabad taszkot váltani meg cseszegetni a progit. Ha neked úgy pusztul le a progi hogy hozzá sem nyúlsz és nem piszkálod akkor ott valami teljesen más baj lehet. Igazából ilyet nem tapasztaltam szal nincs sok ötletem. Próbáld rendereltetni másik gépen. Hátha összejön. Sajna tényleg nincs más ötletem.
  • light01
    eddig én is eljuttottam.Aztán elkezdi csinálni,majd úgy 5 perc után lerakja a játékot a tálcára és ennyi.
  • dani92
    simcity 4 senkinek sem kell???????????
  • Carlos
    Fúúú...ez még nekem is jól jött!
    Köszi!
  • NorbyI
    Bár nem tudom mit értesz az alatt hogy köztes tér meg átfedés, de akkor csak neked csak most egy kis tutorial hogy hogyan kell a landscape designerrel (LD) meg a SimCity-vel egy teljesen egyedi régiót lerendereltetni.
    Elindítod a LD-t és rányomsz a generate terrain gombra.
    Files menüben nyomsz egy New terraint neki. A párbeszéd panelen beállítod hogy legyen mondjuk 1025*1025 a szélessége és a hosszúsága a térképnek. Ez a szám lehet más is csak jegyezd meg mert később pontosan ekkora config filet kell csinálnod.
    Ha rányomsz az ok-ra akkor kapsz egy domborzati térképet amit az oldalt levő gombokkal (surface enhancement) tovább alakíthatsz. Finomithatod a terepet durvíthatod kiemelheted a magaslatokat vagy csökkentheted azokat. Forgathatod tükrözheted és invertálhatod az egész térképet. Vízszintet emelheted vagy csökkentheted. Egy dolog nagyon fontos, jelenleg domborzati térképet használsz amit nem tud értelmezni a SC4 renerelője ezért az egészet át kell alakítani grayscale-é. Szerencsére automatikusan megteszi a program helyettünk szal ne csodálkozz ha elmented és az egész egy fekete fehér massza lesz.
    Most hogy van egy tereprajzunk el kell dönteni hogy hogyan legyenek felosztva a városok. 3 fajta térképméret létezik. Kicsi közepes és nagy.
    A kicsi egy egység a közepes 4 a nagy 16.
    Ez teljesen tőled függ hogyan rendezed és osztod fel a térképet.
    Szóval indítsuk el a ConfigBitmapCreatort. File menü New. Itt állítsd be újra azokat az értékeket amiket az elején megadtál (1025*1025). Most látsz egy rácsot oldalt. Ez a térképed kis városokra felosztva. A piros szín fogja jelölni a legkisebb területet. a Zöld a közepest a kék a nagyot. Mindig a legélénkebb színt használd. Nyomj rá mondjuk a zöldre és fedd le vala a térképet úgy hogy mindenhova egész 2*2 es terület essen és ne lógjon le sehol. Mert ezt később üres területként fogja generálni. Célszerű valamelyik sarokban kezdeni és sorban haladni. Ne hagyj üresen egy mezőt sem. Ha valahol már csak egy hely van akkor azt is töltsd fel egyes területettel különben üresen marad generáláskor. Ha megvagy akkor mentsd el. Fontos hogy config.bmp legyen a neve mert csak így fog működni. Egy nagyon kicsi mértetű bmp képfile lesz a végeredmény.
    Na ha eddig eljutottál akkor most jön a lényeg. Indítsd el a SC4-et és készíts egy új régiót. Legyen tök sík de ez teljesen mindegy a későbbiek szempontjából. Most válts taszkot és a Document and Settings\Saját név\Dokumentumok\SimCity 4\Region\ mappában megtalálod amit most készítettél új régiót. Töröld ki a config.bmp filet és másold bele amit te csináltál. Most térjünk vissza a SC4-hez és nyomd be a CTRL+ALT+Shift +R kombót. Itt kapsz egy párbeszéd panelt keresd ki a jpg filet a domborzati térképedről amit legeneráltattál elsőnek. Majd ha leokézod akkor elkezdődik a renderelés. Ez eltart fél óráig legalább, attól függően mekkora és mennyi térképpel dolgozol. Ha nem jön fel panel akkor a config.bmp és a térkép mérete nem egyezik meg vagy rosz filet olvastattál be.
    Sok sikert hozzá, remélem elég érthető volt.
    Ha nem jönne össze csak szólj.
  • light01
    Ok,akkor azt mond el légyszi,hogy hogy lehet csinálni egy régiót,városokra felosztva,úgy hogy sehol ne legyen köztes tér,illetve átfedés.
  • Twetr0x
    faq
  • LeWyTy
    de a végén létrejönnek a képek azokból hogy kell régiót csinálni?
  • NorbyI
    Mit tud a Landscape Designer (kb 2 perces nézés után +1 perc az install):
    Regionév generátor, Terület generátor véletlenszerűen amit később nagymértékben lehet módosítnai, config.bmp készítő.
    Tényleg nem kell hozzá túl sok ész. Csak nyomkodod a gombokat aztán majd csak kijön belőle valami. :)
  • light01
    A Landscape designerhez kell minimum középfokú angol nyelvvizsga,meg programozói ismeret.
  • LeWyTy
    vlaki nagy sim city 4-es felvenne msn-re sokmindenben szeretnék segítséget kérni.lényszi valaki.előre is köszi