13557
  • Carlos
    High Tech-et találtam, szerintem sima is van.
    Amúgy ha letöltöd és beteszed, akkor az nem jelenti azt, hogy dolgozni is fognak benne. Különösen a High tech industriban és a felhőkarcolókban.
    Ezek igényét iskolákkal, könyvtárakkal tudod kivánatossá tenni.
  • light01
    Köszi.Akkor semmi értelme letölteni ezeket a simtropolisról.Nekem olyan gyár kéne,amiben van munkahely.Létezik ilyen??????
  • Carlos
    240/240.
    Aktuális/Maximális.
    Tehát fullon megy.
    Ha üres, akkor ezt látod:
    0/240 és egy feliratot: Abandoned
  • light01
    Valaki tudna segíteni abban,hogy amit letöltök gyárakat a simtropolisról,azoknál az adatlapon ez áll:munkahely:240/240.Ez azt jelenti,hogy mind be van töltve,vagy azt,hogy mind üres??????
  • Carlos
  • barnati
    Helló Mindenkinek! Az lenne a problémám, hogy letöltöttem a simtropolisról cuccokat csak nem tudom hová kell tenni őket hogy meg is jelenjenek a játékban. Megköszönném ha valaki elmondaná! Előre is köszi!
  • Carlos
    Nehogy lerombolj!
    Simán húzz rá egy mediumot.
    Az elején nem kell nagyon iskola meg rendelő, csak olyan 5.000 lakos környékén. Én mindig saját árammal gazdálkodom, persze mindig csak annyit amennyire szükség van. Ezt a csúszkával tudod állitani, az iskoláknál és a kúrháznál is ezt kell tenned.
    A lényeg, hogy ha van 57 páciensed, akkor nem kell rá 250 ágy megy 20 orvos. Iskoláknál ugyanez.
    Fontos, hoyg először mindenből kicsit!!!
    Aztán amikor már nagy városod, akkor a 2-3 rendelőt le lehet cserélni egy nagy kúrzházra, a 2-3 kis álltalánost egy nagy sulira.
    Collage és University eleinte nem kell.
  • Twetr0x
    Köszi.
    Még annyi, hogy upgradelni hogy? Csak ráhúzom a már felépített Low density cuccokra a medumot? Vagy leromboljam a házakat, dezone-oljam és rakjam újra? Ha meg lerakok iskolákat és rendelőt, akkor minuszba megy a pénzem.
    Ilyenkor mit tegyek?
    Vegül pedig: Az jó, ha csinálok egy várost és onnan importálom az áramot?
  • jaster
    pzolika978,light01: kösz
  • BYpsilon
    Nyugodtan lehet égetni a szemetet ugyanis van egy kis bug a játékban.
    A szemétégető építése utan le kell venni a költségét nullára. A szemetet továbbra is fogja égetni, csak áramot nem fog termelni.
  • PLackó
    jól néz ki
  • Tuvok #7145
    77 új üzi
  • báttyó02
    thx!
  • Carlos
    No, akkor mint újonc, mesélek az újoncoknak.

Eleinte low residentalt épitsetek, sokat. Viz még nem kell. Legyen áram. Dolgozni dirty industrial-ba fognak menni, legyen jó messze a lakónegyedektől. Én szoktam rakni pár zöldet, hogy csalogassa a jónépet.
    Aztán amikor már vannak kis vityillók, akkor jöhet sima iskola és egy rendelő (MINDIG ÁLLITSÁTOK A TÁMOGATOTTSÁGOT (SOSE LEGYEN FULLON, HANEM ANNYIN AMENNYIRE SZÜKSÉG VAN!)).
    Én ebben a szakaszban szoktam lerakni a vizet. Szigorúan csak viztartályból, ne pumpából. Be lehet lassan rakni pár low commercial-t is.
    Alapszabály, hogy a rendőrséget, tüzoltóságot csak akkor kell lerakni, ha már tüz van ill. magas a bűnözés, addig nem.

Ezután szépen lassan, de leginkább lassan jönnek az emberkék. Ne legyen szemét az uccákon (szomszédba kell exportálni a szemetet. Olcsóbb mint égetni, vagy tárolni). Ilyenkor lassan jöhet a tömegközlekedés. Én a buszokat és a metrót szeretem, nekem beváltak.
    Aztán ilyenkor upgradelitek a lakónegyedeket mediumra és vissza kell szorítani a dirty industrit. Jöhet a hight tech. lehet upgrade-elni medium commercial-re is.

Nagyjából ennyi lenne a kezdeti pár lépés.
  • báttyó02
    hali srácok!

még újszülött vagyok a témában,pár nektek nagyon amatőr kérdés:))

1.Elkezdek egy várost épiteni(legkisebb terület,vizet is csinálok stb) de állandoan minuszba megyek :(
    ha meg visszahúzom a kiadásokat,mint pölö áram,akkor rögtön tüntet nép:D szal a kérdés hogy hogyan lehet,és miket kell csinálni ahhoz hogy ne legyen több a kiadásom mint a bevétel?

2. vmiért nemtudom sokszor beköltöztetni a népet felépitek pár kis family házat,de hiába tekerem az időt fullal,nem épül fel O_O csak a zöld füves rész van ott állandoan....mit cisnálok rosszul? esetleg valamit nem vezettem be vagy iylesmi lehet?

előre is köszöntem a helpet!44
  • Twetr0x
    Majdnem elfelejtettem: Az Euro Road Textures úgy alakítja át az utak kinézetét, hogy nem amerikai csíkozás lesz rajta (dupla sárga) hanem európai (sima fehér, szaggatott).
  • Twetr0x
    Network Addon Mod.
    Átalakítja az utak kinézetét és ad pluszba egy rakás útalkatrészt is, amiket lehet használni átjárók készítéséhez, süllyesztett autópálya fölött átívelő út építéséhez stb stb. Nekem megvan pluszba hozzá az SFBT Euro road textures. Simtropolison beírod keresőbe, és kész. Süllyesztett Autópályához+ilyenekhez A Hole Digging Lots-ra kell rákeresni. Le lehet még szedni olyan buszmegállókat is, amiket az útr lehet rakni és nem kell lerombolni hozzá épületeket. Persze ezek drágábbak is.
    Örülök ha segíthettem
  • Twetr0x
    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan csináljátok azt, hogy van egy hatalmas városotok, és nem veszteséses?
    Eddig mindig amikor várost csináltam, kellett nekik tűzoltóság, kórház, rendőrség, stb stb, és ettől veszteséges lett a város. Ha meg felemeltem az adót, akkor nem akartak jönni a városomba. Pls segítstek!
    Előre is kösz.
  • szőkekapitány
    ok kösz csak azért nem tudtam mert eddíg egyetlen 1 ben volt readme és az éppen dokumentumokhoz írta :D
  • passatgt
    na megjött a kedvem nekem is a gamehoz:)
    Kicsit olvasgatok előtte:)
  • light01
    Simtropolison menj a St-Exchange menüre.ott írd be,hogy canal.Pzolika78 mondta,hogy így kell,és nekem sikerült.
  • Carlos
    Játék pluginsébe.
    De a legtöbb readme-be bele van irva!
  • szőkekapitány
    kösz majd rákeresgélek amit leszedtem épületeket hova rakjam pluginsba a játék mappájában vagy pluginsba dokumentumoknál vagy tök máshova ?
  • LeWyTy
    A www.simtropolis.com-ró töltöttem
  • szőkekapitány
    a megemelt utakat mivel csinálod?
  • LeWyTy
    Miért van az hogy a parkolókban nincsenek autók?de sehol!
    Miért lehet ez?
  • LeWyTy
    Mersaille. Ma kedtem.Ne röhögjetek!-nagyot.
  • LeWyTy
    Na az nekem is kéne me azt se találom.
  • jaster
    2007. november SimCity Societies
  • jaster
    pzolika978: milyen modot használtál a csatornákhoz?
  • light01
    Én is kérdeznék:valaki látott olyat,hogy földalatti villanyvezeték?Mert én azt nagyon hiányolom a játékból és nem is láttam a simtropolison sem.A másik:leszedtem pár gyárat,be is rakta a játékba.Mikor rámegyek kérdőjellel,akkor azt írja ki,hogy Pl.munkahely 554/554.Ezt azt jelenti,hogy nincs szabad munkahely?Ha igen,hol találok olyat,amiben van szabad?
  • light01
    Simtropolison nézd meg.Írd be a keresőbe,hogy way vagy road.Valamelyiknél láttam.
  • LeWyTy
    ezt hol lehet letölteni? én nem találom sehol.
  • MrPamacs
    Megvan a hibám megoldása. Catalyst+driver csere.
  • MrPamacs
    A patch fent van.
  • MrPamacs
    Ilyen kiegészítéseket honnan lehet leszedni? Nagyon jók a képeid. Nekem még most sikerült elérni az első 111 ezres várost ami havi 10ezer dollárt hoz a konyhára és mindenki "boldog". :) Most jön egy 4 szer akkora régió mint ez volt, remélem elérem az 500-600 ezer főt.
  • MrPamacs
    Semmi. CTRL+ALT+Delete telepítő kilő és mehet a game. :) Akkorra már felmsolta a fájlokat és a regiszti bejegyzést is megcsinálta.
  • pzolika978
    Hát Forton akkor jó játékot!
  • Forton
    Na, sikerült elindítani a játékot. Azt csináltam, hogy a simcity.exe-t bemásoltam abba a mappába, ahová készültem telepíteni a játékot. Telepítettem, és így most okés. Viszont a start menüből nemtudom elindítani, mert akkor ugyancsak kifagy ha ráklikkelek a simcity indítófájljára, szóval csak a mappából, közvetlen a simcity.exe-vel megy minden jól.
  • pzolika978
    Nekem is csinálta,hogy kifagyott a telepítés végén. Én úgy oldottam meg,hogy amikor uninstaltam a játékot, mindíg bent maradt a mappában egy fájl. Na én ezt külön töröltem,csináltam egy töredezettség mentesítést, és frissítettem a drivert. A hivatalos patchokat én egytöl egyig leszedtem,bár nekem gyári Sim city Deluxe verzióm van. Ha visszaolvasol, akkor egy időben írtam róla,hogy folyamatosan kilép a játék( úgy 2006decembere körül kezdtem vele játszani onnantól nézd az írásokat) Az ea.-t amikor hívtam ott közölték,hogy szedjem le a hivatalos1,mittudomén milyen patchot, leszedtem,de iszonyúan elbutította a grafikát.(eltüntek a házakelől a gépkocsibeállók, és a parkolók.)Majd haverom frissítette a gépem és (lekopogom)megoldódtak a problémák. Ha tört lemezed van, lehet hogy sérültek a fájlok.( Remélem tudtam segíteni)