13557
  • LeWyTy
    Na erre mondjatok valamit!!
    Nagyba játszok egysze észreveszem (-)-ba ugrott az értékelésem, És a kiadás se semmi!!LoL...999x
  • Twetr0x
    Nekem van egy alap kis városom, majd linkelek képet, nézzétek meg segítség kéne. Van egy sima alap meg egy középiskolám, de az iskolázottság mindenhol pirosban van. Csak R$-t követelnek, azt építem is, de gazdagok nem nagyon akarnak jönni. Egy klinikám egy rendőrségem(kicsi) és egy tűzoltóságom van. Azért nem építek többet, mert így is $1200 fogy havonta. Nehézségi szint könnyű. Egy kérdés: Kezdőpénzen kívül van valami különbség a könnyű, közepes és nehéz szint között?
  • LeWyTy
    Van egy kics csalásom:200.000 bevétel/hó
  • NorbyI
    CTRL+ALT+SHIFT + rányomsz a god (isten) módra akkor átvált a sokkal részletesebb terrain editorra.

Nem tudom hány fős a városod de felesleges az elején nagy általános és középiskolával kezdeni. Nagyon sok pénzt visz el.
  • LeWyTy
    Akkó ez nyiván nem elégMeg még azt szeretném kérdezni ha már építem a várost akkor hogy is lehet behozni a terrain editor módot? hogy gyorsabban és ingye lehessen földet símítani.
  • Carlos
    Nagyon magasnak kell lennie az iskolázottságnak.
  • LeWyTy
    nekem most 97/3 arányban van a koszos ipar/ hight-tech iparés nem nagyon sikerül ezen változtatni.
  • Carlos
    Igen. A fővárosom ilyen. A legszélén van még egy kis dirty, de azt is felszámolom lassan.
  • LeWyTy
    Neked már volt ojan mikor ez mind majdnem a maxon volt?
    Én sehogy se tom összehozni hogy rendesen elinduljon a Hight-tech gyárak épülése.Mindíg csak 1-2 épül néha néha.Pedig van iskola korház meg még az az iskolázottsági adatok is szépek,átlag életko,telekérték...stb...
  • Carlos
    Hight tech gyárat csak akkor tudsz épiteni, ha nagyon magas az életszinvonal. Nincs bünözés, tüzveszély, magas a terület kivánatossága és az iskolázottság is magas.
    Nehéz összehozni, de nem lehetetlen.
  • LeWyTy
    lol...
    Nálam még nem volt ien
  • light01
    Én nem így gondoltam,de mindegy.Amúgy a tököm kivan ebből az autópályából.Ahová akarom rakni a lehajtót,oda nem engedi,mert vagy "foglalt terület" ami ráadásul pont olyan út,ami jó lenne,ha meg elbontom,akkor "építésre alkalmatlan emelkedő".(a terület teljesen sík).
  • LeWyTy
    Ebből érthetöbbNem én állítottam át 800x600 ra magátol ált át jó mi?
  • LeWyTy
    persze! meg ha megvan _Rush Hour_ akkor a négysávos uttal is.
    csak össze kell őket húzni.
  • light01
    Köszi,akkor azért nem sikerült.Így mostmár megy.Szerinted a megemelt autópályát össze lehet kötni a simával???
  • Twetr0x
    Jahoppá megvan megcsináltam hülye voltam.
  • Twetr0x
    Sziasztok!
    Hogy kell átállítani a forgalmat jobbkezesre?
    FAQ-t néztem, simtroolis-on is néztem, ott valami registry-t mondanak, de olyat én meg nem találtam :( Valaki segítsen, mert zavar, hogy a bal oldalon kóricálnak a simjeim...
  • GTKrisz
    Köszi.Akkor lehet,hogy eddig azért nem vettem észre,mert mindig keveset
    nyomtam,és most,hogy szabin voltam,belecsaptam jobban.

blur55:
    Építs magas jóléti zónákat.Én azt vettem észre,mintha a közlekedésnek is lenne szerepe.És iskolát,szinte minden félét(az általánosban nem osztanak diplomát:D).A high-tech nem fog beépülni a gyártelepre.Én például tettem néhányat a város szélébe,távolabb a koszos ipartól.És a közlekedés itt is fontos.
  • blur55
    mi kell ahhoz, hogy a gazdagok bejöjjenek a városba? mert most felemeltem az adókat az R1-R2-nél 8 százalékra, az R3-nál meg levittem 6,5-re de semmi. kell kórház vagy valami vagy mi?
    ja és még egy dolog, mindenki írja, hogy szabaduljunk meg a bűzös gyáraktól és telepítsünk high-tech gyárakat, de hogyan? gondolom azok is akkor fognak betelepülni, ha van gazdag lakosság - nem tudom, egy college-től várhatnék valami javulást? én úgy sejtem igen, de a bevételeim nem fedezik a kiadásokat, így nem merem megépíteni
  • Carlos
    Nálam is elő szokott fordulni, még nem jöttem rá az okára... :(
    Ments sűrűn, ne úgy mint lentebb a koléga aki 13 órán keresztül nem mentett...
  • LeWyTy
    Az autópáját nem lehet rögtön 90°-ban elfordítani csak 45°-ban, csak így lehet megoldani(vagy a kereszteződésekkel).De ez így van a vasútnál is és így van a magasvasútnál és az egysinű vasútnál is.Nem mond má hogy nem csinálták még autópályát.hm...
  • GTKrisz
    Sziasztok.
    Valaki meg tudná mondani,mi okzhatja,hogy mostanában(Az utóbbi 3-4 napban)
    mikor játszom a SC4-gyel,fogja magát,megáll a képernyő,és kilép a játékból.Néha 5 perc után,néha 1 óra után.
    Teljesen eredeti a játék(SC4 Deluxe edition).

• light01
    Valaki elmondaná,hogy lehet megcsinálni.hogy az autópálya kanyarodjon?
  • pzolika978
    Szia! Tényleg nem akarok bunko lenni, de mi lenne ha pár oldalt visszaolvasnál? Már annyiszor le lett írva. Az árameladást 2oldallal lejebb képekkel ilusztrálva lett bemutatva. Van A és B városod. Az A városban csinálsz erőművet ami bőségesen fedezi az áramot Kb50%-on már tudsz árulni.Majd A városból húzol vezetéket B város felé. B városban folytatod a vezetéket a házakhoz. Az eladásnál A városnak többlettel míg B városnak hiánnyal kell rendelkeznie. Hát ennyi Ha megvan a kapcsolat a két város között akkor A költségvetésben a szomszéd üzleteknél kijelölöd hogy hány mwatt áramot akarsz eladni. 10000Mwattig 1000 ével tudod állítani. Nézd meg a kívánatosságot,abból megtudod hova költöznek R$$ emberek.
  • blur55
    most igazán nekiálltam, hogy csináljak rendes, nagy jól működő városokat, de nem megy könnyen. lenne pár kérdésem: 1. hogy lehet áramot eladni? 2. van egy városom, ahol vannak iskola, gimi, könyvtár, klinika, de a világért nem akarnak beköltözni R2-es emberek, ezt hogy lehetne megoldani? 3. hogy lehet több bevételre szert tenni? mert kb jó a város ha 10 dollár pluszban vagyok...
  • Tuvok #7171
    Az adatlapján ottvan .
  • Carlos
    Adnék egy tippet. Szerintem legyél vip tag az sg-n és az aláirásodba tedd ki a magyaritás linkjét, mert én sajna marhára elfelejtettem már, hogy honnan töltsem... :P
  • Carlos
    Aki nem ment, az igy jár. MAgadat okolhatod!
  • light01
    Na én még ilyet nem találtam.eddig mind fullom volt.Amúgy gyáriparhoz nincs elég iskolázottság???
  • xmark2
    Van egy nagy "hiba" a játékban, ami csalásnak is jól használható!!!
    A landmark-oknál el lehet érni a játékban szereplő összes épületet és végtelen számra lerakni.Itt egy video milyen várost lehet építeni: http://www.youtube.com/watch?v=antQ_BSiUmE&mode=related&search=

Módszer a következő:lényege: menuben kell behozni ablakokat majd bezárni a megfelelő sorrendben:
    1. menj az erőművekre(Powerplants) majd bezár az X-re
    2. menj az ajándékokra(Rewards) majd bezár
    3. menj a szemetesre (Garbage/Incenerators)majd bezár
    4. végül a landmark-oknál minden épület ott lesz:)

tudom csalásnak nincs sok értelme...de ha nem fejlődik a város egy húzó negyed jól jön h. tovább menjen... meg amúgy is unalmas egy várost egyesével felépíteni...de azért jó szórakozást ha vki akar egy igazán szép várost(részt) építeni!
  • NorbyI
    Hát ha 13 órán keresztül nem mentettél egyszer sem akkor tényleg full hülye vagy. Én általában 20 percenként mentek. Találtam egy olyan modot ami figyelmeztet a mentésre olyan gyakran amilyen gyakran csak akarom.

Hirtelen nagyon nagy lett itt a forgalom, nem értem miért most kezdett el mindenki játszani amikor ilyen fasza idő van kinn?

Egyébként szeretném ha segítenétek a fordítás ellenőrzésében aki használja. Annyit kéne tenni hogy amelyik fordításban hibát találtok arról dobjatok egy screenshotot akár ide vagy a mialcímemre és én javítom. Jöhetnek olyan üzenetek is amik nincsenek lefordítva de nem értitek és hasznos lenne a játék szempontából. Most van némi időm így újra belevetettem magam a magyarítás projectbe. Csak elkészül valamikor :) (van megint frissítés)
  • Tuvok #7165
    Magaddal basztál ki :D
  • LeWyTy
    Tudjátok mi az apszolút ki**szás???
    ...................
    Hát az hogy reggel 7óra óta 1 városon dolgozgattam nagyon frankó volt rengeteg bonyolult izével csalás nélkül Kb 800.000péz,Kb 160.000lakos...és most kb 20:00órakor csak úgy kilépett.De viszont elfelejtettem menteni!!Hát Nem nagy ki**szás??
  • Twetr0x
    Köszi, akkor holnap már építem a gigavárosom.
  • Carlos
    Nem feltétlen.
    Az én városomban van egy office amit letöltöttem.
    5000-es luxus office. de csak 4600-an dolgoznak benne stabilan.
    Szóval jó van az ott.
    Töltsd le nyugodtan. Ha nincs rá szükség, annak oka van. Álltalában az, hogy nem elég magas az iskolázottság.
  • light01
    Végkövetkeztetés:fökösleges letölteni.Mert vagy tele van,vagy nincs rá szükség.
  • Carlos
    Jaja...
    Az majd csökkenni fog egy idő után.
    Eleinte maxon van, majd beáll a reális értékre. Ha nincs rá kereslet, akkor leesik 0-ra. Akkor meg lehet lebontani. Tehát ne épits olyat, amire nincs kereslet.
  • light01
    Látom nem érted.Leraktam olyan helyre,ahol még nincs is lakossság.És ahogy lerakom,egyből 300/300.
  • Carlos
    A simjeid töltik fel.
    Tehát ha 300/300 akkor 300 simed abban a gyárban dolgozik.
  • light01
    Letöltöttem kb 20at,mind gyáripar.Próbaként beraktam a játékba,de mind 300/300,meg ilyenek volt.Tehát ezek szerint fullon ment.Egyik se volt üres.Nekem oyan kéne,amiben van munkahely a simjeimnek.