Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Nekem viszont azt sikerült bebizonyítanom, hogy ha van egy adag dirty, akkor a pórnép legfeljebb pár évtized alatt meggazdagodik (ehhez persze közel kell lennie, hogy ott tudjanak dolgozni) .
Dirty és csóró összetartozik, az a munkahelye - alaptörvény
Ha van munkahelye, meggazdagodik, és csökken az igény a dirty-re, alaptörvény
Minden városom így csinálom, 20-30 év alatt eltûnnek a szegények, akkor adó 20-ra, és csók .

Toroco isten vagy. Erre vártam már mióta, egy jól mûködö város eloszlásából elég jól ki lehet majd következtetni a az igényeket.
Ahogy látom a kereskedelem viszi a pálmát több van mint lakásokból. Érdekes én valahogy mindig a fordítottjával találkozom. Jó kis tapasztalat lesz ezt kitanulmányozni. Köszi szépen.

Más. Szerintetek lefordítsam a Terraforming tutorialt teljesen vagy elég lesz annyi hogy terraformálás oktató?

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Itt a zónás kép, sajna nem látszik az egész mert túl nagy a város, és a menü is kitakarja. ha eltünteten a menüt akkor a zónák is eltünnek.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

Szerintem kell neki a Rush Hour is. Ha az fenn van akkor passz.
Ha hazaérek kipróbálom. A lot az elvileg ment nekem a másikat még nem próbáltam.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Ufff.
Gond van Az editor ezt írja ki: "Unable to read registry."
A másik meg ezt: "SimCity 4 Deluxe doe not appear to be installed. You will need to install SimCity 4 Deluxe in order to use the Buildings Architect Tools."

ÁÁÁÁ, mi a gond 😞 😞 :
Az az igazság hogy nem esküszöm meg hogy ettõl jó lesz mert ez ugye a szerkesztõ progi de mást nem találtam az oldalon. De azóta is nézelõdök. Ha lesz valami akkor még felrakom.
Egyébként megy nem eredeti SC4-el is.

Nagyon, nagyon köszi Norbyl!
És ha ezeket telepítem, aztán világítanak este az épületek?
De ugye ezt lehet nem eredeti SimCity-re is felrakni?

És amúgy szorgosan elkezdtem olvasni a fórum elejét 😄
Szóval már eljutottam 68-55-ig
Már csak pár óra és képben leszek.
Mégegyszer nagyon, nagyon köszi 😄
Bassza meg már megint a kis meg nagybetûk.Szal a helyes linkek:
BAT és LOT

Lásd milyen rendes vagyok veled lehúztam a
BAT meg a LOT editort is. Bár elõzõleg már belinkeltem de hát nem egyszerû ennyi hozzászólás között keresni.

Egyébként a dat fileokat elvileg bármelyik plugin mappába be lehet másolni mûködni fog.

Szánjatok meg légyszi????
E-mail címem: [email protected]
De ha linket is tudtok, akkor az is jó lenne... 😞
Légyszi Légyszi Légyszi LégysziLégysziLégyszi Légyszi Légyszi
😞😞😞😞
<#rinya><#rinya><#rinya><#rinya><#rinya><#rinya><#rinya><#rinya>
Valakinek nincs meg?
Aki már esetleg leszedte?
Légyszi????
De amúgy elég a Dokumentumok/SimCity/Plugins/ mappába tenni a letöltött épületek fájlait? (mappáit)
takraj
Ahoz, hogy a custom épületek világítsanak a sötétben le kell szedni a BAT-t a hivatalos oldalról -> eredeti játék kell hozzá!

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

vagy valami más neve volt na... 😞
Amiket a simtropolisról szedek le épületeket, hova kell másolni (*.bat)
Mert amikor bemásoltam az egyik helyre akkor az épületnek fekete volt az alja, és pl este nem világított pedig a képszerint kellett volna...
Mit kell ilyenkor csinálni!
De várost hol találok, mint pl: a Simtropolis, egyszer megvolt és tök jó volt😄 1.230.000 körül volt a népesség😄
Modokat eddig csak angolul találtam. A legtöbb a simtropolis oldalon van de találsz még az eredeti EA oldalon is de oda regelni kell.

laslandes
pl. innen

szótár pedig itt van hozzá...

Hol lehet teljes vagy csak félig kidolgozott városokat leszedni?
Olyan mód nincs ahol én pakolgatom le a texturákat? pl. házak gyárak stb.
Mert régen a SimCity 3-ban egyszer-kétszer mikor túlhajtottam az eredeti CD-t akkor bekattant, és egy alsó ablak jelent meg az összes épülettel, és azok típusaival😄😄:😄
És ezeket csak beraktam az utak mellé😄
Persze ez sem tönkre sem fejlõdni, sem meggyulladni nem gyulladtak meg!
Így végülis egy tök szép felhõkarcoló birodalmat is építettem egyszer 😄😄:😄😄
SZép volt 😄
OK megcsináltam 😄
Megint egy kérdés MOD-okat honnan tudok szedni (magyar leírással, vagy mondjatok ti hozzá!)
Aki nagyon segítõkész, az légyszi foglalkozzon velem 😄
MSN: [email protected]
És amúgy is egyébként, a letöltött fájlokat a Simcity 4 által létrehozott dokumentumok: Simcity4/ mappába kell dobálgatni?
Vagy a C:/program files/SimCity4/ bellüli mappába?
Hi

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha leszedek egy mapot, akkor azt hogy tudom berakni, a játékba, hogy amikor választom ki a régiókat ott legyen...
Mert ugye ez két fájl: egy *.jpg, meg egy config.bmp ...
Most ezt hagyjam mindig egy mappában és úgy tegyem be valahova? mert hát azt se tudom pontosan hova kéne bemásolni...
HELP
ÉS remélem majd sokat nézegetitek ezt a fórumot, mert most sok kérdésem lesz még.. 😄
Toroco megtennéd hogy a nagyvárosodról bedobsz egy zónatérképet. Kiváncsi lennék hogy milyen az arány és hogy hogyan helyezkednek el egymáshoz képest.
Köszi, és tényleg remek a városod.

Az a baj hogy egymáshoz tartozik a koszos ipar meg a szegény lakosság, ha az egyik megszünik akkor elvileg a másik is megy. Persze ezt az elméletemet nem sikerül mindig bizonyítanom. Van olyan városom ahonnan egyszerûen nem akarnak kimenni. Asszem drasztikus adóemeléssel kell próbálkozzak, bár ez nem tesz jót a közhangulatnak.

Tuvok
Adót emelve sosem gazdagodnak meg .
Tapasztalatom szerint nem elûzni, hanem meggazdagítani kell õket, relatíve alacsony adóval ~ 9§, és kell hozzá a Dirty ipar, õk oda tartoznak . Ha eltûntek, el lehet bontani .

vannak kis sûrûségó zónáid? ha igen cseréld le õket nagyra. emeld fel a szegények adóját.

Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.

PLackó
ma elkezdtem építeni egy várost,lassan nem tudok hova terjeszkedni.
Viszont hiába kitünõ az oktatás,egészségügy, a szegények nem akarnak elmenni/meggazdagodni. itt a kép róla
Hogy lehetne ez ellen egyszerûen tenni?
Az egészet behálózza a metró,szerencsére eddig egyszer sem volt ingázási idõvel problémám.

NorbyI:
igy fejlõdött

Rettenthetõ:
itt vannak azok a zöld területek amiket mondtam, ez még egy régebben készült kép.

Rettenthető
Pont ezt kérdeztem korábban, nem probléma hogy a másik városban szeméthegyek vannak? Tudom ez a szép része a régiónak, de az árnyoldaláról is láthatunk (a szemétteleprõl) képet :-)?
Egyébként ez tényleg nagyon faja.

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

ya köszi mindenkinek

volt áthúzott táska, de levettem a HT ipar és a kereskedelem adóját 9%ról 8%ra és megszünt a munkanélküliség.
busz és metró van tömegközlekedésnek, és használják is, de gyalog is sokan járnak. találtam olyan utkeresztezõdést, ahol 4346 gyalogos volt

nem 60 év hanem 98, ezt elnézted. közel a pénzem felét költöm el az elején. itt több pénz elment mert elõször megterveztem az autópálya vonalát, de rakokbe egy képet a kezdésrõl. csak magas és egy kevés közepes sûrûségû zónákat tettem le. és mingyárt nagy iskolákat és korházat.

van még két városom, de nincsenek összekötve ezzel. szal magától lett ilyen. az ipar a szomszéd régióban van, onnan jön az áram, és oda exportálom a szemetet. ebben a városban 1 hidrogén, és két naperõmû van. a hidrogén kb 70%on üzemel, a 2 naperõmû levan állítva. azok csak tartalékos erõmûvek. a harmadik város az egy nagyon kicsi, tengerparti, az van összekötve ezzel, mert abban nincs semmilyen ipar, ide járnak át dolgozni, és a szemetet is ide exportálom.

hát igen ez a legnagyobb méretü pálya. én minimum grafikán játszom, csak a képek idejére teszem fel maxra, mert iszonyatosan akad már min grafon is. nagy város kevés memória(256M😎.

igen jól látod két út között van a buszmegálló. egyik végén buszmegálló, a másikon metróállomás. elkezdtem az autópálya mentén végigrakni busz és metró megállóval, de azzal még nem végeztem, egyenlõre az autópálya alsó vizszintes szakaszánál van. elég sok helyen vannak olyan 10*6os zónák amiben csak parkok vannak, vagy korház, suli rendörség, meg parkok és fák. ott is vannak buszmegállók, és metrók

minden zónám egyforma alapterületû, ezért egyenes minden út. mindig elõször az utat rakom le 120*80 dolláros területre, azaz 10*6 zónáim vannak. egy 10*8as zónában asszem már lesz olyan rész ami nem kap üt csatlakozást.

PLackó
szép!
Fél millió lakos és sehol áthúzott táska!
nah nekem ezt nem sikerüt megoldani már 300 000 lakosnál sem.
Milyen tömegközlekedésed van?használják is?

Toroco, hogy szépen helyesen foalmazzak az basszottul ott van szeren.
És nahogy látom 60 éva alatt lett ilyen.
Gondolom úgy csinálod hogy az elején szinte minden pénzedet elköltöd az építésekre, és mindenbõl a legmagasabb sûrûségût rakod le igaz?
Minden elismerésem.
Van még melett más város is vagy ez magától lett ilyen?

Rettenthető
Hmm. Ekkora pályának én még neki sem mertem állni, én csak a közepesen próbálok megélni.
Két út közé van bezárva a buszmegálló jól látom? És csak oda teszel, vagy egyéb innen nem látható helyekre is?

Mekkora alapterületû a játékban a legnagyobb kereskedelmi- és lakóépület, 4x4 esetleg nagyobb?

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

na itt vannak a mostani képek. a két kép elkészítése között elég sok házat felújítottak 😄

én rakokbe képet a városomról még ma. ezt a commute times dolgot énsem értem. építettem egy új részt, és a város legszélérõl a város közepére mennek dolgozni, amikor ott a munkahely mellettük. elég hülyén van megcsinálva.

Nagyon sokban nem értek egyet én sem lubikével, de ha megdob pár képpel lehet hogy modosítom az álláspontom. Szerintem eddigi tapasztalatiam szerint egy város életképtelen az elején ipar nélkül, jah és minél hamarabb kezded el az oktatást annál hamarabb jön az üzleti és a high tech ami a kulcs a továbblépéshez. Kórház iskola rendõrség és szemétszállítás nélkül már a 10000 -es város is egy nagy lepratelephez hasonlít nem beszélve arról hogy a tanácsadók meg az emberek is szétrinyálják az agyukat miatta. Egyébként számomra is a szemétkérdés a legmegoldhatatlanabb probléma. Nagyon magas a szennyezése és ha teljesen lehúzom (mert így is takarítja a szemetet valami bug miatt) akkor is nagyon magas a környezeti hatása.
Szal lubike pls egy kép képet hadd ámuljon a jónép. Be is rakhatnád a a FAQ oldalra.

Rettenthető
Eszembe ötlött már, hogy mi a fõ problémám.
Nem az a gond, hogy nem települnek be a népek, mert jönnének nagyon is, hanem az, hogy folyton ott virít a ház felett (persze csak a burzsujoknál) az aktatáska áthúzva. Hiába van elég munkahely, meg hiába van a szájában a busz/metromegálló a magas commute time miatt ki sem teszi a lábát a házból, és ez krva idegesítõ ám.

A másik, ami így hirtelen érdekel, hogy azt a "fullos" várost, vagy amit ti annak neveztek, azt úgy azért mikorra éritek el? Mert ha ..50-re akkor kushadok, de ha ..500-ra, ja hát úgy könnyû.

na igen ezt én sem értettem

laslandes
én már kicsit régen játszottam a játékkal, de mi az összefüggés a vízszennyezés és a vasúti pályaudvar között? <#fejvakaras>

én azzal nem értek egyet hogy 100k városban 1 korház van, meg csak akkor jön az általános. 100k s városba a 4 korház is éppen csak elég. én ha teszek le általános iskolát akkor teszek mellé középiskolát is, de csak nagyokat. most 500k a városom, éss legalább 15 korház van benne, és sok helyen 3 van egymás mellett és még igy is reklamálnak néha.

Tuvok
Minden forgalmas helyre szoktam rakni tollboth-ot, igen szépet lehet velük kaszálni 1-1 nagyobb városban😊

Ja, és dobálóztok itt 100-200k lakossal, akkor dobálózzatok képekkel is plz 😄 (ha lehet látszódjon hanyadik évben vagy)

Na hello, thelesnek igaza van 1-2 dologban de nem mindenben.
a lényeg, hogy az elején nem kell ipar, ha azt fel akarod nyomatni, eccerûen hagyd ki a helyet neki majd megy. ált hardon nyomom és a kutyának nem hiányzik az ipar, amugy 100.000 emberig 1 kórházat, és iskolát nem rakok le, a kórházzal kezdem utána iskolás, középiskola csak 500k fölötti városban van, de egyetemet építek mindenhová, nem kell a kockázással nagyon hülyülni, 2*2 tól kb 7*8 ig minden legyen cask az elején hagynio kell üreseket a rendõrségeknek iskoláknak stb..
erõmû: elején 1 szén ha megtelt még egy, utána köré nap, 170-190 ezer emberenként kell 1 szemétégetõ, ezek köré-ezeket sarokba rakod- építesz kis zöld parkokat és befásítod õket, pukk, légszennyezés megoldva, egy 1 millás városban ahool van 6 szemétégetõ mindeössze 87 a légszennyezésem, persze ez nem csak ezért van, hanem azért is mert ügyes vagyok 😊

erõmû: amint lehet szenet lebontani, helyére nap-> ebbõl hidrogén ha kell.

vízszennyezés ha 20 felett van az gáz mert nagyon rontja az adózási hajlamot, de ha végképp nem tucc mit csinálni vele,akkor ad1 valamit elb**tál, ad2építs a környékre 2 nagy vasúti pályaudvart és akkor azon a részen ez nem lesz gáz.

lóvé: a kulcs a tömegközlekedés abból kell és lehet is akasztani, vasút metró busz, ez a fontossági sorrend de nem az építése elõször vaqsutat rakod le, utána a buszt a metrót pedig közben megépítgeted, mert a bevételi oldalt egy buszról metróra való átállás nagyon megbillentheti, ezért aprónként hogy nem fájjon, mert a metró nem hoz annyit, mint a busz

légszennyezés megakadályozására amugy sok park, rendeletek, jó tömegközlekedés, meg toolbothok a gáz helykre, ezeket ne a lóvé miatt rakd le soha, mert ha áttérnek buszról metróra nagyon pofára eshetsz.

kompbol lehet ot kell is mindkettõ, autóshoz kell parkolóház is. egy út legyen a komphoz és arra egy toolbothot rakj le. dõl a lé
autópályát építs ha nincs közlekedéset összeomlik. nem óccsó de jó 😊

na ennyi ha valakinek fáj vmi kérdezzen bátran.

nekem eddig csak a legnagyobb városomban van hidrogén erõmû, de nem kellett hozzá 10 naperõmû, 2után kaptam. az 5565 ös hozzászólásban van a kép San Angelesrõl, abban van a hidrogén, és ott a két naperõmû is. ha jó gondolom akkor pont kitakarja egy részét a napos gomb, és az úgy kaptam hogy felajánlották, mint az egyetemet. szerintem ezt inkább az energia fogyasztás mértéke váltja ki.

eddig még nem omlott össze a városom, de majd megpróbálom úgy is amit te irtál.
én is mindig pluszban vagyok, a profit mindig 10000 felett van.

én sajna küldiket nem nagyon csinálok mert azt nem birja a gépem ha már ekkora városom van. sajna csak 256MB memória van benne. amikor kaptam kölcsön 1GB memóriát akkor nem volt gond.

Rettenthetõ:

1.: az erõmû nem nagyon zavarja a levegõszennyezést, ha okosan csinálod. általában egy sarokban kezdek el építkezni, és az erõmûvet mindig a túlsó sarokba rakom. mire egy közepes várost félig beépítek, addigra úgyis megkapom a naperõmûvet. nagy városnál a 10. naperõmûnél meg meglesz a hidrogén erõmû, és akkor már azt rakom le. egy fullos nagy méretû városba kell kb 2 hidrogén, és 2-3 naperõmû. és persze nincs légszennyezés. ami még gondot okozhat, az a szemétégetõ. de annyit kell csinálni, hogy 4-5kockányit be kell fásítani 10-20 évente, és kész. azzal se lesz baj. el is lehet adni más városba, de az emberek nem fognak szeretni miatta, ugyanis a szemét esetében úgy vannak vele, hogy amit szemetelnek, azt takarítsd is el

2.: az arány kb 1:1, de inkább több a kereskedelem.

3.: "papíron tervezgetem a városom" totálisan felesleges, mivel a játékban úgyis minden másként alakul. ha tudnád mennyi épületet rombolok le néha. pl ha nagy a forgalom az utakon, egyszerûen ledózerolok 6 kockányi sávot, és csinálok egy autópályát...

toroco:

1.igazad van, jól jön a pénz az elején. de ha "az egész ipart ledózerolom" sémával dolgozol, akkor megeshet, hogy összeomlik az ipar, ami hatással lesz a kereskedelemre és a lakosságra is. nagy a valószínûsége, hogy kedzheted elõrõl a városépítést...

2. "egy elég vaskos tõkével rendelkezem": nekem sosincs gondom pénzzel, mert mindig plusszba vagyok. ha pedig sok kell egyszerre, akkor ott van a tankos küldetés...

3. ne állj megy 200 ezer lakosnál. én még 1 milliónál se állok meg, mindig csinosítgatom a városaimat
tessék

Serial: SGKJ-XXJ4-5ELE-3W5S

ja amúgy a sim city 4-hez kéne a kód egyébként!😊
jó estét mindenkinek!
Valaki nem tudna nekem mondani a játékhoz egy cd-key-t mert a sajátomat sajanos sikerült elkeverni.Nagyon kéne!!!
Köszi!
kezdetben jól jön az ipar a városban, mert sok pénzt hoz és 12% adóval is megmarad. miután eléri a városom az 50000 lakost az egész apirt ledózerolom és kezdek neki egy új régió, ami csak ipar és erõmû. az alapvárosban a szennyezés meg hamar megszûnik, és egy elég vaskos tõkével rendelkezem a folytatáshoz, és onnantól csak HT ipart építek a városban. és ez a kezdõ jól fizetõ koszos ipar teszi lehetõvé, hogy minden iskolám korházam, rendörség, stb támogatások maxon legyenek az elején ami gyors fejlõdést segíti elõ. és miután kiüztem a koszos ipart, pillanatok alatt lehet csinálni 200000 fõs várost az 50000 bõl anyagi nehézségek nélkül.