Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Dirty és csóró összetartozik, az a munkahelye - alaptörvény
Ha van munkahelye, meggazdagodik, és csökken az igény a dirty-re, alaptörvény
Minden városom így csinálom, 20-30 év alatt eltûnnek a szegények, akkor adó 20-ra, és csók .
Ahogy látom a kereskedelem viszi a pálmát több van mint lakásokból. Érdekes én valahogy mindig a fordítottjával találkozom. Jó kis tapasztalat lesz ezt kitanulmányozni. Köszi szépen.
Más. Szerintetek lefordítsam a Terraforming tutorialt teljesen vagy elég lesz annyi hogy terraformálás oktató?
Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
Ha hazaérek kipróbálom. A lot az elvileg ment nekem a másikat még nem próbáltam.
Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis
Gond van Az editor ezt írja ki: "Unable to read registry."
A másik meg ezt: "SimCity 4 Deluxe doe not appear to be installed. You will need to install SimCity 4 Deluxe in order to use the Buildings Architect Tools."
ÁÁÁÁ, mi a gond 😞 😞 :
Egyébként megy nem eredeti SC4-el is.
És ha ezeket telepítem, aztán világítanak este az épületek?
De ugye ezt lehet nem eredeti SimCity-re is felrakni?
És amúgy szorgosan elkezdtem olvasni a fórum elejét 😄
Szóval már eljutottam 68-55-ig
Már csak pár óra és képben leszek.
Mégegyszer nagyon, nagyon köszi 😄
BAT meg a LOT editort is. Bár elõzõleg már belinkeltem de hát nem egyszerû ennyi hozzászólás között keresni.
Egyébként a dat fileokat elvileg bármelyik plugin mappába be lehet másolni mûködni fog.
E-mail címem: [email protected]
De ha linket is tudtok, akkor az is jó lenne... 😞
Légyszi Légyszi Légyszi LégysziLégysziLégyszi Légyszi Légyszi
😞😞😞😞
<#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya>
Aki már esetleg leszedte?
Légyszi????
De amúgy elég a Dokumentumok/SimCity/Plugins/ mappába tenni a letöltött épületek fájlait? (mappáit)
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W
Mert amikor bemásoltam az egyik helyre akkor az épületnek fekete volt az alja, és pl este nem világított pedig a képszerint kellett volna...
Mit kell ilyenkor csinálni!
De várost hol találok, mint pl: a Simtropolis, egyszer megvolt és tök jó volt😄 1.230.000 körül volt a népesség😄
Olyan mód nincs ahol én pakolgatom le a texturákat? pl. házak gyárak stb.
Mert régen a SimCity 3-ban egyszer-kétszer mikor túlhajtottam az eredeti CD-t akkor bekattant, és egy alsó ablak jelent meg az összes épülettel, és azok típusaival😄😄:😄
És ezeket csak beraktam az utak mellé😄
Persze ez sem tönkre sem fejlõdni, sem meggyulladni nem gyulladtak meg!
Így végülis egy tök szép felhõkarcoló birodalmat is építettem egyszer 😄😄:😄😄
SZép volt 😄
Megint egy kérdés MOD-okat honnan tudok szedni (magyar leírással, vagy mondjatok ti hozzá!)
Aki nagyon segítõkész, az légyszi foglalkozzon velem 😄
MSN: [email protected]
Vagy a C:/program files/SimCity4/ bellüli mappába?
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha leszedek egy mapot, akkor azt hogy tudom berakni, a játékba, hogy amikor választom ki a régiókat ott legyen...
Mert ugye ez két fájl: egy *.jpg, meg egy config.bmp ...
Most ezt hagyjam mindig egy mappában és úgy tegyem be valahova? mert hát azt se tudom pontosan hova kéne bemásolni...
HELP
ÉS remélem majd sokat nézegetitek ezt a fórumot, mert most sok kérdésem lesz még.. 😄
Köszi, és tényleg remek a városod.
Tapasztalatom szerint nem elûzni, hanem meggazdagítani kell õket, relatíve alacsony adóval ~ 9§, és kell hozzá a Dirty ipar, õk oda tartoznak . Ha eltûntek, el lehet bontani .
Mindig légy önmagad, kivéve ha lehetsz Batman. Akkor inkább legyél mindig Batman.
Viszont hiába kitünõ az oktatás,egészségügy, a szegények nem akarnak elmenni/meggazdagodni. itt a kép róla
Hogy lehetne ez ellen egyszerûen tenni?
Az egészet behálózza a metró,szerencsére eddig egyszer sem volt ingázási idõvel problémám.
igy fejlõdött
Rettenthetõ:
itt vannak azok a zöld területek amiket mondtam, ez még egy régebben készült kép.
Egyébként ez tényleg nagyon faja.
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
busz és metró van tömegközlekedésnek, és használják is, de gyalog is sokan járnak. találtam olyan utkeresztezõdést, ahol 4346 gyalogos volt
van még két városom, de nincsenek összekötve ezzel. szal magától lett ilyen. az ipar a szomszéd régióban van, onnan jön az áram, és oda exportálom a szemetet. ebben a városban 1 hidrogén, és két naperõmû van. a hidrogén kb 70%on üzemel, a 2 naperõmû levan állítva. azok csak tartalékos erõmûvek. a harmadik város az egy nagyon kicsi, tengerparti, az van összekötve ezzel, mert abban nincs semmilyen ipar, ide járnak át dolgozni, és a szemetet is ide exportálom.
igen jól látod két út között van a buszmegálló. egyik végén buszmegálló, a másikon metróállomás. elkezdtem az autópálya mentén végigrakni busz és metró megállóval, de azzal még nem végeztem, egyenlõre az autópálya alsó vizszintes szakaszánál van. elég sok helyen vannak olyan 10*6os zónák amiben csak parkok vannak, vagy korház, suli rendörség, meg parkok és fák. ott is vannak buszmegállók, és metrók
minden zónám egyforma alapterületû, ezért egyenes minden út. mindig elõször az utat rakom le 120*80 dolláros területre, azaz 10*6 zónáim vannak. egy 10*8as zónában asszem már lesz olyan rész ami nem kap üt csatlakozást.
Fél millió lakos és sehol áthúzott táska!
nah nekem ezt nem sikerüt megoldani már 300 000 lakosnál sem.
Milyen tömegközlekedésed van?használják is?
És nahogy látom 60 éva alatt lett ilyen.
Gondolom úgy csinálod hogy az elején szinte minden pénzedet elköltöd az építésekre, és mindenbõl a legmagasabb sûrûségût rakod le igaz?
Minden elismerésem.
Van még melett más város is vagy ez magától lett ilyen?
Két út közé van bezárva a buszmegálló jól látom? És csak oda teszel, vagy egyéb innen nem látható helyekre is?
Mekkora alapterületû a játékban a legnagyobb kereskedelmi- és lakóépület, 4x4 esetleg nagyobb?
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
Szal lubike pls egy kép képet hadd ámuljon a jónép. Be is rakhatnád a a FAQ oldalra.
Nem az a gond, hogy nem települnek be a népek, mert jönnének nagyon is, hanem az, hogy folyton ott virít a ház felett (persze csak a burzsujoknál) az aktatáska áthúzva. Hiába van elég munkahely, meg hiába van a szájában a busz/metromegálló a magas commute time miatt ki sem teszi a lábát a házból, és ez krva idegesítõ ám.
A másik, ami így hirtelen érdekel, hogy azt a "fullos" várost, vagy amit ti annak neveztek, azt úgy azért mikorra éritek el? Mert ha ..50-re akkor kushadok, de ha ..500-ra, ja hát úgy könnyû.
Ja, és dobálóztok itt 100-200k lakossal, akkor dobálózzatok képekkel is plz 😄
(ha lehet látszódjon hanyadik évben vagy)
a lényeg, hogy az elején nem kell ipar, ha azt fel akarod nyomatni, eccerûen hagyd ki a helyet neki majd megy. ált hardon nyomom és a kutyának nem hiányzik az ipar, amugy 100.000 emberig 1 kórházat, és iskolát nem rakok le, a kórházzal kezdem utána iskolás, középiskola csak 500k fölötti városban van, de egyetemet építek mindenhová, nem kell a kockázással nagyon hülyülni, 2*2 tól kb 7*8 ig minden legyen cask az elején hagynio kell üreseket a rendõrségeknek iskoláknak stb..
erõmû: elején 1 szén ha megtelt még egy, utána köré nap, 170-190 ezer emberenként kell 1 szemétégetõ, ezek köré-ezeket sarokba rakod- építesz kis zöld parkokat és befásítod õket, pukk, légszennyezés megoldva, egy 1 millás városban ahool van 6 szemétégetõ mindeössze 87 a légszennyezésem, persze ez nem csak ezért van, hanem azért is mert ügyes vagyok 😊
erõmû: amint lehet szenet lebontani, helyére nap-> ebbõl hidrogén ha kell.
vízszennyezés ha 20 felett van az gáz mert nagyon rontja az adózási hajlamot, de ha végképp nem tucc mit csinálni vele,akkor ad1 valamit elb**tál, ad2építs a környékre 2 nagy vasúti pályaudvart és akkor azon a részen ez nem lesz gáz.
lóvé: a kulcs a tömegközlekedés abból kell és lehet is akasztani, vasút metró busz, ez a fontossági sorrend de nem az építése elõször vaqsutat rakod le, utána a buszt a metrót pedig közben megépítgeted, mert a bevételi oldalt egy buszról metróra való átállás nagyon megbillentheti, ezért aprónként hogy nem fájjon, mert a metró nem hoz annyit, mint a busz
légszennyezés megakadályozására amugy sok park, rendeletek, jó tömegközlekedés, meg toolbothok a gáz helykre, ezeket ne a lóvé miatt rakd le soha, mert ha áttérnek buszról metróra nagyon pofára eshetsz.
kompbol lehet ot kell is mindkettõ, autóshoz kell parkolóház is. egy út legyen a komphoz és arra egy toolbothot rakj le. dõl a lé
autópályát építs ha nincs közlekedéset összeomlik. nem óccsó de jó 😊
na ennyi ha valakinek fáj vmi kérdezzen bátran.
én is mindig pluszban vagyok, a profit mindig 10000 felett van.
én sajna küldiket nem nagyon csinálok mert azt nem birja a gépem ha már ekkora városom van. sajna csak 256MB memória van benne. amikor kaptam kölcsön 1GB memóriát akkor nem volt gond.
1.: az erõmû nem nagyon zavarja a levegõszennyezést, ha okosan csinálod. általában egy sarokban kezdek el építkezni, és az erõmûvet mindig a túlsó sarokba rakom. mire egy közepes várost félig beépítek, addigra úgyis megkapom a naperõmûvet. nagy városnál a 10. naperõmûnél meg meglesz a hidrogén erõmû, és akkor már azt rakom le. egy fullos nagy méretû városba kell kb 2 hidrogén, és 2-3 naperõmû. és persze nincs légszennyezés. ami még gondot okozhat, az a szemétégetõ. de annyit kell csinálni, hogy 4-5kockányit be kell fásítani 10-20 évente, és kész. azzal se lesz baj. el is lehet adni más városba, de az emberek nem fognak szeretni miatta, ugyanis a szemét esetében úgy vannak vele, hogy amit szemetelnek, azt takarítsd is el
2.: az arány kb 1:1, de inkább több a kereskedelem.
3.: "papíron tervezgetem a városom" totálisan felesleges, mivel a játékban úgyis minden másként alakul. ha tudnád mennyi épületet rombolok le néha. pl ha nagy a forgalom az utakon, egyszerûen ledózerolok 6 kockányi sávot, és csinálok egy autópályát...
toroco:
1.igazad van, jól jön a pénz az elején. de ha "az egész ipart ledózerolom" sémával dolgozol, akkor megeshet, hogy összeomlik az ipar, ami hatással lesz a kereskedelemre és a lakosságra is. nagy a valószínûsége, hogy kedzheted elõrõl a városépítést...
2. "egy elég vaskos tõkével rendelkezem": nekem sosincs gondom pénzzel, mert mindig plusszba vagyok. ha pedig sok kell egyszerre, akkor ott van a tankos küldetés...
3. ne állj megy 200 ezer lakosnál. én még 1 milliónál se állok meg, mindig csinosítgatom a városaimat
Serial: SGKJ-XXJ4-5ELE-3W5S
Valaki nem tudna nekem mondani a játékhoz egy cd-key-t mert a sajátomat sajanos sikerült elkeverni.Nagyon kéne!!!
Köszi!