13557
  • Zigiboy
    Sza!
    Szerintem ha van jó úthálózat a másik városba és elég nagy a szemétfeldolgozó részeleged akkor a legegyszerűbb, ha a másik városba nem építesz semmiféle szemétfeldolgozást, és akkor előb utóbb lesz biznisz a két város között asszem....Próbáld ki...én így szoktam
  • Laacaa
    Sziasztok!
    Ma tepítettem a delux verziót, felhelyeztem a patchet is, és mikor be akartam állítani a grafikát, és szólt indítsam újra a programot, visszalépve megláttam, hogy minden beállítás maradt a régi. Nem lehet bekapcsolni a hardware renderelést, bármit is állítok, restart után viszaáll az alapértelmezettre minden.
    Ati9600pro kártyám van, 7.5-ös driver, 512 RAM, winxp.
    Tudja valaki mi a gond?
  • light01
    Ha van valaki,aki csínált már olyat,hogy a szomszéd várostól vett szemetet,légyszí írja meg,hogy csinálta.
  • light01
    akkor ugyanott vagyok.
  • Carlos
    Nemtom.
  • light01
    És akkor figyelembe fogja venni az összes égetőt?
  • Benevolens
    Még egy rendőrség szerintem megoldja a helyzetet( a bűnözés vörösségétől függő méretű), az alsó csúszka a mentő kiszállási körzete.
  • GTKrisz
    van ebben valami,mert az említett yard egy reptér mellett van.És mi a megoldás?Még egy rendőrség?
    A két kórháznál,közben kipróbáltam,hogy mi van,ha minimumra leveszem nem a támogatást,hanem a másikat(nem jut eszembe.az alsó csúszkát),és akkor már nem is tüntettek.Gondolom így már nem hordják oda messzebről a betegeket.
  • Benevolens
    Gondolom a központban sokkal nagyobb a népsűrüség és a bűnözés meg a kórház is ennek függvényében van kihasználva (Egyébként a különböző épülettípusok potenciális népsűrűsége sem azonos) A rendőrség túlterheltségét okozhatja pl. fokozottan bűnözésvonzó épület, mint kaszinó vagy repülőtér. A kórházak finanszírozását érdemes az igényekhez igazítani,(amit megtudhatsz, ha ?-rel ráklikkelsz-bár gondolom erre már te is rég rájöttél, és tudod:van vonzáskörzete is amit a nagytérképen meg tudsz nézni a megfelelő szűrővel
    szólj ha nem vettem le pontosan a problémát.
  • GTKrisz
    És arra valaki tud magyarázatot,hogy van négy kórházam,és egy kutatóközpont a városomban(170.000).Ennek ellenére,a két "központban"lévő kórház túlterhelt,a többiben meg pangás van.
    Van még nagy rendőrségem,és az egyik mellett azt írja,hogy magas a bűnözés.
    A #7420-ra megvan a válasz.Be akartam tenni ilyen terasz házat,de úgy tűnik,hiányos volt.:S
  • Benevolens
    én még nem vettem észre, hogy a SC4-ben bármiféle matematikai meggondolás következetesen érvényesülne
  • Carlos
    Autópályábal vagy ilyesmi.
  • light01
    Jaja,épp most akartam írni,hogy kipróbáltam és akkor is égett.A másik probléma sajna még megvan:hiába rakok le több égetőt,csak az egynek megfelelő szemetet tudok a szomszédoktól átvenni.És ott lenne nagyon szükséges a szemét gond megoldása.De oda nem akarok rakni se égetőt,se telepet.Mit csináljak,hogy jó legyen?Kössem össze közvtelenül is uttal,vagy vasúttal?
  • Carlos
    Expoit:
    Ha leveszed nullára az áramtermelést, akkor is eltakaritja a szemetet!
  • light01
    Gondolkodok:

-a mostani lakossághoz kell 10 db égető=10*10.000=100.000 ezt kéne majd vissza hozza
    -a 10 db égető termel 10*838=8380 áramot ezt 10*1.190=11900-ért havonta,ezért kapok 1115öt
    -a 10 égető eléget 10*690=6900 hulladékot,ezért kapok 10*4=40et.
    Tehát bevétel 1115+40=1155
    kiadás 11900
    = -10745
    Elméletileg.

Na de!kipróbáltam,hogy leraktam 10 égetőt.És itt a poén.Csak 1et kezel a játék.Hiába húztam föl a csúszkát mind a 10nál,áramot ugyan mind a 10 ttermel,de csak az 1nek megfelelő hulladékot tudom importálni a szomszédból.Na de miért?
  • pzolika978
    Nem megy csődbe mert áramot termel,amit el tudsz adni,vagy feltudod használni. Gondolkodj,nekem a 250000 lakosú városomat + egy 32000 lakosú városomat + saját magát ellátja árammal. A szemétért pénzt kapsz,az áramért szintén pénzt kapsz. Office városnak mintegy 18000Mwatt áramot adok el.
  • light01
    Letöltöttem simtropolisról a nob wasteto energy-t.Megnéztem,ez égeti el a legtöbbet,690-et havonta.De a 2 városom 7000-et termel már most.Tehát 10 égetőt kéne letennem?Akkor csödbe megy a város.
  • pzolika978
    Ezt nem tom,próbáld ki,csak elötte mentsd el a városod. Egy próbát megér,bár véleményem szerint akkor nem éget szemetet sem. Így logikus.
  • light01
    Ezek szerint a le is vehetem a csúszkát 0-ra a szemétégetőnél,így is úgy is elégeti a szemetet?És akkor ingyen van.
  • pzolika978
    Az 5.rész nem egyenlő a Societies nevű játékkal.De ezt lentebb már taglaltuk.
  • Carlos
    Ha az 5-ik résznél a Societies-re (vagymire) gondolsz, akkor nem lesz benne. Az egy nagy rakás fos lesz.
    12 éves vérpistikéknek, gazdaság nélkül...
  • pzolika978
    Más: Nem tudom emlékeztek-e rá,de sim city 3000-ben úgy volt a víz,hogy volt külön édesvizi,és sós vizi pumpa. Érdekes hogy a 4.részben ezt nem így csinálták. A 3000-nél úgy volt ha ?jellel rámentél a vízre kiírta,hogy édes vagy sós. Ez pl. tök életszerű volt,de most ilyen lehetőség nincs.Csak reménykedem,hogy az 5.részben az eddigi jó dolgokat beleteszik,a hibákat meg kijavítják. (Bocsi a nosztalgiázásért,lehet,hogy ez nem ide tartozott volna)
  • pzolika978
    Ha nem működik, akkor minek tették bele a NAM-ba. Na mindegy eddig is megvoltam villamos nélkül. Tegnap éjjel kicsit fejlesztgettem Fantsic városkámat. Volt egy kis anyagi mélypont,de gyárak telepítésével,valamint a tömegközlekedés fejlesztésével,és Office várossal mégegy autópályával való összekötéssel sikerült nyereségessé tenni,bár 30évbe került,de megérte. Most kb havi 6500$ nyereséget produkál. Veszi a szemetet Office-tól,és Nyek-től és ugyanezen városoknak áramot ad el.Bár most csökkenteni akarom a légszennyezést,ezért lehetséges,hogy elbontom a szemétégetőket (light01:16db szemétégetőm van a város peremén és mind fullon megy.)és alternatív megoldást keresek (pl:létrehozok egy külön kis várost a szemétnek)
  • Benevolens
    Nyistaszomoru2]
  • Benevolens
    Bocs!Megvan a villamosmegálló
  • Benevolens
    A simtropolison eddig még nem találtam olyan megállót, ami a villamosos sugárúthoz való lett volna. Különben korábban már összehoztam, hogy működjön a villamos (Megjegyezném, tök gagyi, hogy mivel magasvasúnak kezeli, ezért, ha felteszel villamost - az én esetemben Tatra villams set+Calgari transport-metró helyett is az kezd járni, arról nem is beszélve, hogy egy csomó megállóhoz tartozik saját villamos)
    Különben köszi pzolika978
  • pzolika978
    A szemétégető,csak annyi szemetet éget el amennyi a kapacitása. 1 égető kb 500T/hó szemetet éget el.Ehhez termel x mennyiségű áramot. Ha többet akarsz égetni akkor több égetőt kell leraknod. A pénzügyi részen bemész a szomszéd üzletekbe és ott a max szemét tömeget felvásárolod,majd a megtermelt áramot eladod,ha igénylik. Nem nagy tőle a nyereség,ráadásul saját tapasztalat,hogy a szemétégetőnek eléggé rövid az élettartama, és annyi idő alatt nem termel ki annyit,hogy megérje vele sokáig foglalkozni. Bár én nem szeretem az ilyen dolgokat,de simtropolison van olyan égető ami nem szennyez,és sokkal nagyobb a kapacitása. A szemét telepnél nem tudom mekkora a teljesítménye 1 kockának,de szerintem ez nem is annyira lényeges,a lényeg hogy minnél kisebb részen tudjad tartani a szemetet,mert magas a fentartási költsége a szeméttelepnek. Az iparnál igen a 6000 az a munkaerő igény,de csalóka mert lehet,hogy épül két gyár,és utána megszűnik az igény. Ez a játék egyik hibája. Ha nem épülnek gyárak az valószínüleg a busz közlekedés hibája.Az út mindkét felére tegyél buszmegállót.
    7445: A villamos megállót simtropolisról lehet elvileg letölteni,de miután kifagy a villamosnál ezért nem érdemes vele foglalkozni. (szerintem!)
  • LeWyTy
    nekem a szméttelep/szemétégető mindíg működött, ien gond sose volt.
  • Benevolens
    Szóval szerintem erre senki nem jött még rá.
  • Benevolens
    Válasz 744-re: Szerintem erre eddig senki nem jött rá(ez kb olyan mint a tomegközlekedésnél a százalékok- Ajáték magánügye
  • Benevolens
    Bocs a szóismétlésért!
  • Benevolens
    Más is észrevette, hogy a 2007-és NAM-ban nem működnek ugyanazok a kereszteződésmegoldások, mint a korábbiban.
    (Különbaóen van valakinek régebbi változat?)Különben a villamossínes sugárúthoz milyen megállót lehetne használni? (Ha mondjuk nem lépne ki folyton)?
  • light01
    Valaki,akinek már régi a városa:a koszos városba építettem egy szemét égetőt.Ott nincs is szemét.Ez után a játék fölajánlotta,hogy a két szomszédos városnak is kezeljem a szemetét.Meg is csináltam.Ennek ellenére a két szomszédban nem csökken a szemét.És a szemétégetőn csak a termelt áram mennyiségét lehet állítani.Amúgy ha szeméttelepet építek,azt mekkorára.van valami mérték,hogy egy kocka hány ember szemetét bírja el.A másik:a koszos városban a koszos ipar igénye majd 6000.Csináltam neki új zónákat,ahol a legkívánatosabb,víz,villany van,közlekedés jó.Mégse épülnek az üzemek.Míért?Amúgy mi az a 6000?ennyi munkahely,vagy mi?
  • Zigiboy
    Azzal tisztába vagyok, de nagyba befojáslólja a külső hőmérséklet is. Assszem újra kell majd telepítenem a SC4-t.Hát ez van mert csak annál fagy ki a gép...
  • Zigiboy
    na mindeegy
  • Carlos
    Attól még a proci lehet 70 fokos!
  • Zigiboy
    hát nem tom
    én beraktam a gépházhoz egy digi hőmérőt
    és most csak 24,2 -t muatat
  • LeWyTy
    Érd el hogy lefaggyon...! :P
  • Carlos
    Kint 36 fok van, az én szobámban most 29 (tetőtér).
    Izzad a gép... :P
  • Zigiboy
    Már csak a gép resetr kell megoldást lalálni
    Idáig jó volt
    csak miután a NAM -ot felraktam,elindúl a játék és pár perc múlva resetel