13557
  • light01
    Valamelyik régi játékostól kérdezném,hogy mit kéne csináljak az oktatással,hogy jó legyen?van 4 városom,mind a 4 szépen fejlődik,kivéve az oktatást.Hiába raktam le a kezdetnek általános iskolát,meg középiskolát,hiába van az iskolabuszok támogatottsága fullon,akkor sem javul a helyzet.A 8-9 ezres városokban van 14!!! középiskolás.Mindenhol van könyvtár és mindenhol be van jelőlve az olvási kedv növelése.Mit csináljak még?Illetve mennyi idő múltán fog emelkedni az iskolázottság?
  • xmark2
    © NorbyI!
    először leugatsz h. miről beszélek...milyen mod...és végül kiderül h. mégis létezik olyan mod, amit a kérdésemből félreértelmeztél :) király! :)

a hozzászólások értelmezésével sztem nincs gond, mivel egy kis gondolkodást feltételeztem a leendő válaszadómtól, úgylátszik tévedtem. "melyik az a mod ami megengedi h. teleépítsem felhőkarcolóval a várost?" kérdésre azt kellett volna írnod h. vagy eredetileg is teleépítheted vagy ha modról van szó nézzem meg a super demand mod-ot :)

ui.:ha már a türelemről is szó esik, elárulom h. ez a játék is főleg arról szól :)

sok türelmet!, a választ meg kösz
  • pzolika978
    Szia! Köszönöm a segítséget,nekem még a januári NAM van fent. Én igyekszem nem hülyeségeket kérdezni, és kérdés elött keresni,vagy visszaolvasni, vagy elővenni a játék kézikönyvét, stb. Az ipari rakpart,valamint az alagutak felturbózása érdekelne.
  • hgabesz
    Üdv.
    Norbyltól szeretném kérdezni, mer még kezdő vagyok, és sehol sem találtam leírást róla, és csak a kíváncsiság hajt, hogy mi a különbség a Bat és a Lot fájlok között?
    Válaszodat köszi.
  • Carlos
  • NorbyI
    Ebből is látszik hogy nem értelmezitek amit olvastok. Értem ezt a fórum hozzászólásokra és a modok leírására is. Nem látványosságokról(Landmark) beszéltem, hanem plusz épületekről amik alapból nem szerepelnek a játékban. Ezeket lehet letölteni pluginként Simtropolisról.
    Nincs olyan hogy egy városban lenne limitje hogy az épületek hány százaléka lehet felhőkarcoló, és hány százaléka a többi. A zoningmod egyébként arra jó hogy nagyobb méretű zónákat lehessen építeni alapból és ne kelljen vesződni a kicsikkel. Egyébként ennek a modnak nemsok értelme van. Ha lezónázol egy terepet és közben nyomva tartod a SHIFT gombot akkor láthatod hogy a lehető legnagyobb zónát fogja elkészíteni ami az adott területre befér. És ha felteszed a modot akkor ennek a mérete nő nagyobbra. Ettől még nem biztos hogy ide felhőkarcoló épül. Ha megfigyeled a játék magától is megváltoztatja összevonja kissebb zónák méretét.

A videó jó kár hogy super demand moddal csinálták az egész várost.
    Azt javaslom olvass mindig utána mielőtt beszólsz.
    Tuvok igazad volt, kezd fogyni a türelmem.
  • xmark2
    © NorbyI !
    a kérdésem a felhőkarcolók limitjéről szólt(ami kb 20-25% lehet), a valóságban is úgy van h. New York nem = Manhattan-nel.
    FELHŐKARCOLÓKAT simán tudok építeni és olyat amilyet csak akarok, ha nem hiszed h. ilyet lehet itt egy linkhttp://www.youtube.com/watch?v=antQ_BSiUmE&mode=related&search=
    nézd meg!!!
    a látványosságoknál lehet előhozni h. minden épület fel lesz sorolva ami a játékban szerepel...
    ...de egy értelmetlen játszani, h. egyesével felépítem a házakat.

Amit kerestem mod-ot a neve ZoningMod ,ami csökkenti a 1es és 2es épületek limitjét és 3as szintűek könnyebben fognak épülni.
  • Tuvok #7389
    Csodálom, hogy még nem adtad fel :D
  • NorbyI
    Akkor válaszolok mindenkinek, bár hihetetlen milyen butaságokat tudtok kérdezni és válaszolni rá, mindez elkerülhető lenne ha egy kicsit utánajárnátok a dolgoknak ahelyett hogy rögtön komment a fórumba.

Szóval a kétsávos (sugárút;avenue) körforgalom csak a legújabb NAM része ami most júniusban jelent meg előtte nem lehetett duplasávosat csinálni.
    NAM-ba érdemes mindent bennhagyni de arra figyeljetek hogy jobb vagy baloldalas a közlekedés mert ha rossz irányút installáltok elég káosz lesz a városban. Olvassátok el a leírást hozzá, elég szépen leírja hogy mit kell csinálni és milyen előző modokkal nem szabad együtt futtatni. Valamint le kell szedni az előző telepített NAM-ot különben szintén gubanc lehet.

Nincs olyan mod ami kell ahhoz hogy felhőkarcolót építs (nem is értem ez hogyan jöhetett elő valakinek az agyában). Egyszerűen leszedsz egy épületet ami lehet éppen egy 200 emeletes felhőkarcoló, vagy éppen egy kis erdei fakunyhó, rendesen telepíted és örülsz neki amikor megjelenik a városban vagy elérhetővé válik a lerakása.

Az aluljáró nem alkalmas a forgalom átengedésére, sajnos a Simtropolisos srácok nem tudták megoldani, így csak eyecandy funkciót lát el. Figyelj rá hogy legyen alternatív útvonal is ne csak az aluljáró különben nem tudják majd megközelíteni a területet.

Ha igény van még hasonló tutoriálokra szóljatok, biztos lenne még pár trükk amiről nem is álmodtatok "hosszú idő óta folytatott SimCity-s pályafutásotok alatt." (Pl autópálya felüljáró minden úttipussal, alagút felturbózása, ipari rakpart)
    Addig is jó játékot.
    Ismét frissült a magyarítás.
  • Carlos
    Miért, van ilyen mod?
  • Carlos
    Amit ésszerünek tartasz.
    Én majdnem mindent beixeltem majd ezután megjelent az utak között a duplasávos körforgalom.
  • xmark2
    ki, milyen mod-ot tölött le?
    én eddig a vízet(DarkBlueishGreenish.zip) módosítottam, meg a forgalmat.(RoadTopMT20.zip)
    melyik az a mod ami megengedi h. teleépítsem felhőkarcolóval a várost?
  • pzolika978
    Mit érdemes beixelni?
  • pzolika978
    Igen a dupla sávos út,az a sugárút. Nem emlékszem a telepítésnél pipákra,de uninstallálom a NAM-ot és újratelepítem.Remélem a városaim nem károsodnak majd.
  • Carlos
    Lehet lámer leszek, de a sugárút az a duplasávos út?
    Mertha igen, akkor NAM installnál be kell pipálni, hogy tegyen fel azt is. És akkor lesz.
    Legalábbis nekem lett.
  • pzolika978
    Ne má komoly? Szerinted mivel nyomom 7hónapja? NAM-mal nem tudok sugárutas körforgalmat csinálni. Na mindegy,a másik problemem,hogy simtropolisról töltöttem le aluljárót,de az istennek nem akarják használni. Olyan mintha ott nem lenne út,épületnek tekinti.
  • Carlos
    NAM kieggel lehet ilyet csinálni és sok egyebet! Javaslom a telepitését.
    Simtropolisról letölthető.
  • pzolika978
    Szia! Az lenne a kérdésem,hogy ugyanezt a körforgalmat sugáruttal nem tudom megcsinálni,pedig simtropolison sok kép van,amin sugárút van körforgalomként.Vagy erre van másik kieg?
  • NorbyI
    Neked szólt, ugyanis ha visszaolvasol megtaláltad volna hogy ez csak egy kis kiegészítő (néhány mega) ami semmi mást nem tartalmaz csak pár egyedi járművet. És igen, megy Rush Hourral is mivel ez pluginként működik, nem patchként.
    A beugatás azért volt mert lusta vagy visszaolvasni és használni a keresőt.
  • Zigiboy
    mert ha igen akkor üzenem, hogy csak meg akartam kérdezni hogy Rush Hourral is megy -e? és nem kell már rögtön leórdítani, meg bunkózni.nem ma kezdtem én se a Sim City-zést,!!!!!!!!!!!!!!
  • Zigiboy
    he.ezt most ugye nem nekem szólt!
  • Carlos
    Hmmm.ez még nekem is jól jött! köszi!
  • NorbyI
    Írd be alulra a keresőbe. Meg fogsz lepődni.
    Kicsit kéne gondolkodni mielőtt egy több mit 7300 hozzászólásos fórumba beköhögsz egy ilyet. Ezt már csak azzal tudtad volna rontani ha megkérdezed van-e hozzá teljes magyarítás.
  • Zigiboy
    Sziasztok!
    Hallott valaki a Sim City Transportation Addon nevű kiegészítésről?
  • jack1910
    köszönöm a kis tutorialt, sokat segítettél:)

A másik problémámat lehet én nem tudom normálisan elmagyarázni. Angol közlekedés mintájú van a játékban( jobbkormányos autok:), én szeretném balkormányosra változtatni, kontinentális rendszerü közlekedést szeretnék! Valamit angyone lszöszmötöltem, de nem müködik:S
    Köszönöm még egyszer a bemtuatodat!
  • NorbyI
    Akkor álljon itt egy gyors tutorial, hogyan kell NAM-al körforgalmat csinálni.
    Kell egy tiszta terep
    Egy kis földmunka hogy tényleg minden sima legyen.
    Ennek végén lesz a körforgalom
    Először kanyarodjon el egy mezőt balraAztán egyet leMajd zárjuk a körforgalmatHúzzunk hozzá egy utat fentrőlMajd a másik két irányból is

Remélem így érthető és látható.

Viszont a másik problémádat valószínű félreértettem. Neked most baloldalas a közlekedés mint nálunk, és azt szeretnéd hogy jobboldalas legyen mint angliába?
  • Feck
    Köszönet, holnap ki is próbálom, jól fog mutatni! :)
  • Carlos
    Mára az uccsó:

10K, 125K, 53K, 7K.
  • Carlos
    No, ma este:

10K bevétel, 115.000 lakos, 44.000 commercial, 7.000 industrial.
  • light01
    Amúgy találtam a játékban egy hibát.Csináltam próbaként tök egyforma várost.Az egyikbe a játékban lévő nagy általános iskolát és nagy középiskolát raktam,a másikba a simtropolisról letöltötteket.Plussz még mindkét városba raktam főiskolát és könyvtárat(olvasási rendelet bekapcsolva).Mindketőben az iskolabuszok támogatottsága nagy az iskoláké pedig mindig kicsit több,mint az igény.
    És ekkor jött a hiba:a garfikonon mindkét város 38ról indult és 5 év elteltével (50ezer lakos) is ennyi volt.Ráadásul a segédek minden hónapban javasolták a nagyobb iskolákat,pedig alig volt 30%-os kihasználtság.Tehát teljesen fölösleges iskolákat tenni,az I.Q nem nő.(mondjuk a 38-as alap I.Q is elég marhaság).
  • Carlos
    Nekem elsőre sikerült, nem volt problémám.
  • light01
    Nem az a baj,hogy nehéz,hanem sokszor egyszerűen nem lehet regelni.Valami gond van az oldallal.Nekem is 3xra engedte.
  • Carlos
    No, k***a nehéz regelni ám. Legalább 90-es IQ kell hozzá.
    Aki erre nem képes, az meg ne töltse le.
  • jack1910
    Köszi Norbi a gyors választ. Még így is van egy kis gondom: letöltöttem a NAM-ot, installáltam is, de csak avenue roundaboutot találok a játékban. Továbbá ha ujratelepitem a left to right hand switch- modot akkor ugyanugy "bebuzul" a játék..
    Remélem sikerült megoldanom a helyzetet, de ehhez kérném a segitségedet. Köszi előre is!
  • LeWyTy
    Ba**hatod a linket ha csak ojanok tudják megnézi akik be vannak regelvee a
    www.simtropolis.com-on.
  • Carlos
    LG Electronics
  • Feck
    Szép példány! :) Sajna én nem találtam meg az oldalon...
  • Cyberköcsög
    Hello!
    Segítsetek lécci, nem rétem h miért nem akarnak fejlődni az éületeim felhőkarcolókká, mert csak a kis épületek vannak
    Please help!!!
  • Carlos
    Lehet, hogy nem ott akar dolgozni.
    Egy §§§-s lakos nem fog egy §-s dirty gyárban dolgozni, megha közelben is van.
  • Carlos
    Szerintem csak a mellette lévőre mennek át dolgozni a jópolgárok...
    De ez csak egy erős szerintem.