13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
light01 #7516 Külön gyár városom van.Amúgy nem tudod mi a neve annak a módnak,amit növeli a fermon dolgozok létszámát? -
Benevolens #7515 Én ilyenkor szoktam pl. különálló gyárvárost kezdeni -
light01 #7514 Ehhez csak annyit tennék hozzá,hogy a RCI igényt nem kell komolyan venni.Nekem most is azt mutatja,hogy a mezőgazdasági,a koszos ipar 6000,a kereskedelmi pedig 4000.Csináltam tehát zónákat,víz,áram van,közlekedés jó és mégis csak 1-2 telket építettek be. -
Benevolens #7513 Nos, Kedves montressor!
Kezdjük a végével:Ha munkanélküliséged van, akkor ipari, ill. kereskedelmi létesítményeket is építhetsz, attól függ, hogy mire van igény. Ezt jelzi a grafikon. az RCI-panel nem mutatott igényt, vagy. Ha semmire nincs igény akkor valamerre ki kell mozdítani az állapotot a helyéből- a késsőbbiekben pl szomszéd várossal, ha máshogy nem megy. A kereskedelmi zónán belül CS$ alacson értékű kereskedelmi egység, CS$$ közepes, CS$$$ magas értékű, CO$$ közepes irodaház CO$$$ magas értékű irodaház. Mind az öt típus épülhet alacsony, közepes és sűrűn beépített zónába. Ipari zónában 4 típus van:A mezőgazdasági ágazatnak külön zónája is van, ahova max. még nagyon kicsi gyárak épülhetnek.A nagyobb gyárak általában a másik két zónán osztoznak. Itt létezik nehézipar, feldolgozóipar, és high-tech ipar I-M: feldolgozóipar. Az ingatlanértéket nem a zóna sűrűsége határozza meg, hanem pl a közlegedési lehetőségek, az oktatás, az egészséügy színvonala., a közbiztonság, a szállítási lehetőségek.(Pl.: attól lehetsz veszteséges, hogy telerakod a városodat szolgáltatásokkal, és nem állítod be optimálisra a finanszírozásukat.Kérdőjellel rákattintva teheted meg egyenként, vagy a költségvetési táblázatodban globálisan. A hasonló színvonalú zónák kooperálnak tehát pl R$ nemfog CO$$$-ban vagy I$$$-ban dolgozni (I$$-ben esetleg igen)I-Ag-re nekem is kielégíthetetlen igényem volt,az elején, ezt nem kell figyelembe venni, nyugodtan építhetsz magasabb sűrűségű ipati zónát, ide az elején szennyező nehézipar fog települni( a farmok egyébként a játék egyik hibája, létezik hozzá mod a www.simtropolis.com-on, ami megnöveli a benne dolgozó emberek létszámát-bár, ha jól gondolom még kezdő vagy , úgyhogy először érdemes inkább a játékot megismerni ) Az adókat ne emeld maximumra, mert akkor tényleg nem lesz igény semmire. Ha pangás van, az adócsökkentés jobb, mert ösztönzi a betelepülést, tehát nő az adóalap.
Asszem ennyi. Ja és olyan nyelvre állítsd be a játékot, amit értesz, a kiírás azért van, hogy azt elolvasva megtudd, amit kell.Különben bármely Norbyl-üzenet alatt megtalálhatod, hogy hol érhető el a magyarosítás.
-
montressor #7512 Hali!
Hogy lehet elerni mindenfele trukk nelkul, nullarol h egy teruleten ne legyek veszteseges? Mert hiaba, csak annyit epitek amennyit kell, nem emelem tul az adokat, nehogy lelepjenek, eg es fold a kiadas-bevetel, es mindig eladosodom...
Ha az adokat maxra emelem, akkor se tudom tulszarnyalni a kiadasokat, aztan meg lepattan a lakossag... Az I-ag-re akkora igeny van, h a terulet 3/4-e azokkal van tele,
Masik kerdesem, hogy van az RCI panel, itt van R$, R$$, R$$$, Cs$, Cs$$, Cs$$$, Co$$, Co$$$, I-Ag, I-D, I-M es I-Ht.
Az R$tol->R$$$ig a residental low->high ezek a zold epuletek. Ez ok. A Cs$->Cs$$$ ezek a kek epuletek. Az I-Ag az agricultural sarga, I-D a sarga ikonok kozul a masodik? Es a I-ht a high industrial dolog, ha jol ertelmezem. De minek a mutatoja a Co$$, Co$$$, es az I-M?
Harmadik kerdesem, ha a hazaknal athuzott taska van, gondolom nincs eleg melohely, akkor mit kell epiteni? Keket v. sargat, mert az RCI panel viszont igenyt nem mutat semmire...
koszonom -
NorbyI #7511 Lehetetlenséget kérsz.
Simtropolison több mint 11000 plugin és kiegészítő van fenn.
Ebből foglamam sincs hogy te mit szedtél le és nekem mi van meg. Azt javaslom hogy keresgélj sokat vagy kezdj új várost. Nem beszélve arról hogy 600 mega pluginom van.
Azért szürkül el mert kiürül (mindenki kiköltözik belőle). Ez a kívánatoság miatt van. Nincs munkája, nem jók a feltételek, vagy nincs elég munkaerő a közelben. Ha rányomsz a kérdőjellel akkor kiírja miért ürült ki, vagy ment egy jóléti szinttel lejjebb.
Tuvok: szép munka, ha jól látom ez Washington pontos mása. Minden elismerésem. -
bius1313 #7510 Hali! abban kérnék segítséget h lehet azt megelőzni h ne váljon olyan szürkévé az összes házam? olyan mintha leégnének... köszi -
DeenQa #7509 Hello! Lehetne egy nagy kérésem? Régen nagy Simcity fan voltam, volt több száz letöltött épületem (főként felhőkarcolók) de tönkrement a HDD és elveszett minden. Nos, most egyszerüen képtelenség lenne ezeket egyesével leszedegetni a simtropolisról. Valaki be tudná csomagolni a plugin mappáját és valahogy eljuttatni nekem? Nagyon nagyon nagyon megköszönném! -
light01 #7508 Hát épp ez a problémám.Lerakom pl. azt amit te.6000/6000 tehát nincs üres munkahely.akkor meg mi értelme?Szerintem olyannak lenne értelme,hogy lerakod akkor 0/6000 és aztán meajd szépen a simek akik a városban laknak majd benépesítik és lesz munkahelyük. -
#7507 Tételezzük fel, hogy nem értem.
Leraksz egy épületet ami szép lassan beáll.
Plö leraktam egy plopable felhőkarcolót (képeimen a ball szélén látható nagy kék) az asszem 6000 co§§§. Amikor lekerült 6000/6000 volt, majd ingadozott egy kicsit és beállt 57xx-ra.
Nem értem a problémádat. -
pzolika978 #7506 Nekem az a gondom egyébként,hogy a park patch nem működik,így nem tudok hatalmas parkokat készíteni,pedig nagyon szép lenne a canálisom mellett. -
pzolika978 #7505 Nagyon jó !!! Tudnál még képeket feltenni? Közelebbiket meg több helyszínt. Köszi. Majd holnap én is aktivizálom magam. -
light01 #7504 Valaki talált olyan ipari vagy kereskedelmi épületet a simtropolison,amiben a lerakás után volt szabad munkahely?Mert én nem. Amúgy mi értelme van,hogy lerakok egy gyárat 10.000ért és minden hely foglalt. -
#7503 Cool -
#7502 És ahogy nézem, minden a helyén van! -
Benevolens #7501 A Fehér-ház körüli füvet hogyan állítottad elő? -
Benevolens #7500 Különben tényleg tetszik! -
Benevolens #7499 Wow! Szép, zöld ,impozáns, letöltött.Ennyi helyed vam? Ez gazdaságos?
-
#7498 -
montressor #7497 koszonom -
#7496 A Deluxe tartalmazza a Rush Hour kiegészítőt. -
montressor #7495 Hali!
Mi a kulonbseg a simcity4 es a delux kozott?
koszi -
Benevolens #7494 Ja, igen! -
GTKrisz #7493 És asszem regelni kell,ami pénz,és fájdalommentes.
-
Benevolens #7492 pl.: "park","plaza","canal" vagy "beach"szó a keresőben egy csomó mindent kidob,ha átrágod rajta magadat, akkor elég jó cuccokat lehet találni.A kategória-keresőben is megtlálod pl a parkokat, mint kategóriát. -
Feck #7491 A simtropolis mely menüpontjából lehet letölteni a várost díszítő elemeket letölteni?? (korlátok, stb) Épületeket már találtam, de még hangulatosabbá akarom tenni a várost... -
#7490 próbáld meg az omega drivert, nekem is ati karim van és omega driverrel ment a legjobban a játék, bár vistán nagyon jól megy a sima ati-s driverrel is -
pzolika978 #7489 Nos mint már írtam: A városban csinálsz egy közepes nagyságú szeméttelepet. A két várost összekötöd úttal,majd veszel tőle szemetet.Csak annyi szemetet tudsz tőle venni amennyit ő nem tud feldolgozni. Majd elkezded építeni a szemétégetőket. Én így csináltam,a könyvben is így van leírva. -
Benevolens #7488 Köszi, akkor ezt kipróbáljuk! -
NorbyI #7487 Nincs semmi problem azzal a patchel, working as designed.
Az ATI kártyákat utálja alapból. -
Benevolens #7486 Mint már említettem ez a cucc nekem is olyan problémát okozott, ami tök egyedi (gondolon, mivel senki nem tudta, hogy hov tűntek a parkolók, kerti bútorok, fák stb.) Úgy látszik ez a pach nagyon antiszociális videókártya-szempontból.Bár mintha az xp-t sem szeretné (valahol olvastam) -
Laacaa #7485 simcity.com-os "UPDATE_SKU1_TO_P1_B638.EXE". Csúnya egy filenév tudom :p
Már próbáltam drivert is cserélni de nem segített. Ez valami nagyon egyedi hiba lehet.
Azt hiszem jegelem a játékot és majd egyszer, egy windows reinstall után újrapróbálom... -
Benevolens #7484 Különben nem tudom mi lehet a probléma ( Azért kérdeztem a pachet, mert a simcity.com-os nekem pl. eltűnteti a textúráimat)
-
Benevolens #7483 -lyen patch (bocs atördelésére)
-
Benevolens #7482 Még mindig nem tudom, hogy mi
-
Laacaa #7481 De előtte próbáltam patch nélkül is... már fél googlet áttúrtam, de nem találtam hasonló problémát... -
Laacaa #7480 v1.1.638.0 -
Benevolens #7479 Laacaa! Milyen patchet? -
Benevolens #7478 #7474-re:
Nekem általában működik, de árammal volt olyan, hogy megpróbáltam harmadikat közbeiktatni és itt csak 1000mW-onként engedte növelni felváltva az eladó ill. a viszonteladó városban.Különben a szokásos: kell jó közlekedés: út vagy vasút vagy autópálya vagy hajó. (Azt hiszem szemét szállításakor csak annyit ajánl fel, amennyit a város pillanatnyilag termel-vagy legalábbis aváros méretének arányában velemit-, tehát, ha eddig csak gyűlt akkor időbe fog telni, míg elfogy.Ha alacsonynak találod az értéket, az lehet attól, hogy nem elég nagy a városod lélekszáma. Javaslat: Állíts be mindent és várj!(vagy tekerd meg az időt), ha egy ídő után elkezd fogyni a szeméthegy, akkor ez volt a baj, ha nem akkor tölts fel képeket a városokról , mert így elég nehéz kielemezni a problémát. -
GTKrisz #7477 Én letöltöltöttem a NOB waste to energyt,és mikor leteszem,szemetet éget,(legalábbis kiírja)de áramot nem termel.Pedig azt is kiírja.