13557
  • Benevolens
    Attól, hogy egy zónát kívánatossá tesze, nem fog növekedni az igény(ez csak adócsökkenréssel érhető el)Ha van igény, de nem épül semmi, akkor ajánlom figyelmedbe a következőt:
    http://www.pcguru.hu/pcguru/leiras_vegigj.php?id=31&page=3&nev=SimCity_4_guide
  • Carlos
    Megnézem majd.
    Vizszennyezés és a levegő szennyezése nem probléma, arról gondoskodtam.
    Forgalom picit sürü, ingázási idő alacsony és közepes.
    Ezért sem értem nagyon.
  • pzolika978
    Sziasztok! Tudom még multhéten igértem a képeket,de remélem tetszeni fognak a most felrakott képeim. A központ Fantsic városban , Tesco , Szép ház , részlet , A canalis egyik vége , a beépítettség még nem az igazi,de a lakosságnak van hol pihennie.Hát egyenlőre ennyi képet csináltam,de majd igyekezni fogok. Most egyébként 356000 lakos 172000 kereskedelmi,38000 ipari munkahely van. Kb.2millio $, havi 100000$ bevétel, 87000$ kiadás
  • NorbyI
    Szenneyezés(víz levegő zaj)?
    Forgalom? Ingázási idő?
  • Carlos
    Akkor most én is kérdeznék egyet.
    Az miért lehet, hogy a szépen prosperáló városom mellett lévő iparra szakosodott régióban ahova épp most akarok lakosokat telepiteni, de nem nagyon akaródzik az RCI-nél az R felkapaszkodni, pedig bevétel van, kényelem van (parkok) iskola, kórház ilyesmik, de az igény nem akar nőni.
    Tuggya valaki?
  • Benevolens
    Közben kinyomoztam, hogy mi a helyzet a" vásárlók"-dologgal (,ha ez rajtam kívül mindenkinek egyértelmű volt, akkor bocs):
    A vásárlók szintje a hely forgalmasságát jelenti, kezdetben az üzleti zóna fejlődése a lakóövezet és a gyárak között kialakukó ingaforgalomra alapozható, majd, ha már elég nagy önálló uticélként is tekintélyes forgalma lehet, vagyis a maghoz képest jó lehetőségekkel tágul.( SC3000 es ártalom, hogy ezt a telekétékbe beintegrált adatnak véltem)
  • Benevolens
  • Carlos
    Np.
    Az a jó ebben a játékban, hogy nincs két egyforma város és nincs tökéletes város. Mindenki úgy próbálkozik, ahogy tud és ahogy az izlése diktálja. Én 2-3 után rakok vizpumpát és a globális költségeket birizgálom és még nem volt csőtörésem.
    Hát igen...ennyi...
  • Benevolens
    Én a vizet nem szoktam lespórolni, mivel nem akkora költség asszem 6 víztorony fenntartása kerül annyiba, mint egy kis vízpumpáé, a globális költségvetéshez nem szoktam nyúlni, mert a vízvezetékek állapotát is befolyásolja,nés a közintézményeket sem szoktam lehagyni, csak a kívánt igényhez igazítom a támogatásukat és a hatótávolságukat(Bocs CARLOS), általában az RCI-t figyelem, kivéve, hogy a farmok kielégíthetetlen igényével nem foglalkozom egy idő után, helyette nehézipart telepítek.Oktatásban szerintem könyvtárral kezdeni a legcélszerűbb, mert egész nagy hatása van, viszonylag kis költség mellett.Az aranyszabály valóban az, hogy kicsiben gondolkodj.Különben kölcsönt is nyugodtan felvehetsz, de csak, ha konkrét elképzelésed van, hogy mibe fekteted, persze, ami növeli a bevételeket.A lényeg, hogy ne kerülj bele egy adósságspirálba. Ha eléggé elfogy a pénzed, a pénzügyi tanácsadód egy csomó gazdaságos, de elég kevezőtlen hatású( pl.:környezetszennyező) épület építését ajánlja fel egymásután.
    A vásárlók szintjére vonatkozóan csak megfigyeléseim vannak: Ahol magas (rendszerint kereskedelmi zónának különösen kedvező terület) ott épül először magasabb szintű épület, ha igény van rá. Kereskedelmi pangás talán az alacsony népesség következtében van. (Különben egy litániát már írtam az üzleti zónáról) Ha a városod nyereséges, az kedvezően hat a betelepülésre, ami növeli az adóalapot, tehát öngerjesztő folyamat.
  • Carlos
    Két lehetőség van. Az egyik a spórolás.
    Mindig annyi áramot használj, amennyire szükség van. Nem kell tűzoltó rendőr amig a környezet nem indokolja. Viz is csak később kell, eleinte elég a viztorony is. Amikor kettő torony kevés, akkor jöheta kis vizpumpa.

Bevétel lehet a kaszinó. Ez 300-at ad havonta. Viszont megnő a térségben a bünözés, de nem vészesen.

Eleinte ilyen lehetőségeid vannak.
    És ne kapkodd el. Eleinte mindent kicsiben. Kis iskola, kis rendelő. Aztán már amikor van pénz, akkor lehet ügyeskedni, de erről később!
  • Norbi930523
    Köszi, majd próbálgatom, de még az a gondom van, hogy vásárlók nem jönnek sehova, mindig alacsony szinten van... Hogy lehetne csalogatni őket? Jah és még valami: A játék elején hogy lehet az adókon kívül más bevételre szert tenni? Mert nekem ez eddig nem nagyon jött össze...
  • Benevolens
    Igen:www.simtropolois.com.Regelsz, letöltesz, berakod pluginba, ill. feltelepíti magát. (néhány cucc van a hivatalos odalon is)
  • m1garand
  • m1garand
    Norbyl-nek kijár egy nagy
  • Carlos

367K lakos, 151K office, 12K industry, 30K bevétel.
  • Heavy knight
    Na megf is válaszolom a kérdésem, ill. nem, de vegyük úgy, mintha nem is kérdeztem vlna semmit.
    Időközben találtam egy jó oldalt a játékhoz, ahol remekül leírtak mindent, s a jívtást is feltettem.

Új járműveket, épületeket lehet a játékba tenni valahogy?
  • Benevolens
    Bocsika, az lemaradt, hogy nem árt, ha nem úszik a város a szemétben(elég a szeméttelep),jó a közbiztonság. A plazak növelik a környezetükben lévő kereskedelmi zónák értékét, és a város mérete befolyásolja az épületek méretét (5000 lakosnál ne várj felhőkarcolót)
  • Benevolens
    Igen
  • Benevolens
    Ha az RCI grafikon nem mutat igényt kereskedelmi zónára, vagy a zóna nem alkalmas a kívánt kereskedelmi egységnek(pl.:gyárváros közepén túl szennyezett, hogy felhőkarcolók épüljenek), akkor építhetsz akármekkorát A bódéknál fejlettebb üzletek csak "megfelelő állapotú humánerőforrás (okos és egészséges simek)megfelelő mértékű munkaerő-piaci jelenléte kapcsán épül".
    A telekérték növekedését jelzi a kijelölt parcellák méretének növekedése.,Az újonnan kijelölt zónába nem fog azonnal bármi nagy épülni, ez csak a tiszavirág-életű bódék után következik. Végül pedig lehet, érdemes figyelni, hogy milyen sűrűségű zónát építettél
    Különben megragadnám az alkalmat, hogy én is üdvözöljem a jelenlevő profikat
  • light01
    Akkor jól láttam.
  • Benevolens
    A viteldíj szerepel közlekedési bevételként, amit a tömegközlekedési eszközök használata után kapsz.(+ útdíj is van).Megállót nem érdemes lineárisan maximális távolságra rakni, mert a keresztutcából nem fognak kigyalogolni.Különben jó szervezés mellett a tömegközlekedési bevétel elég nagy lehet, nekem pl 2000 körüli kiadás mellett 16000
  • Norbi930523
    Hali!

Nem vagyok túl jó Sim City játékos, ezért fordulok profikhoz :) Az lenne a kérdésem, hogy milyen tényezőktől függ a kereskedelmi (kék) zóna beépülése? Mert egyszerűen nálam nem akar beépülni, csak 1-2-3 db kis büfészerűség épül egy 5x5-ös területen...
  • NorbyI
    Ha húsz távolságra teszel le és nem akarsz feles átfedéseket hogy gazdaságos legyen akkor 8-10 négyzetet fed le, ill. ennyit hajlandó gyalogolni egy átlag sim a tömegközlekedés érdekében. Ha távolabb van a megálló akkor autóval megy.
    Én nem tudok jegyről, egyedúl útvám van. Ezt az épület lerakásával tudod beszedetni. Iszonyt dugókat tud csinálni. És utálni is fognak érte. Csak az ingázás csökkentésére szoktam használni városok között.
  • light01
    Szóval a megálló 18-20 sugarú területet fed le?
    A másik:lehet hülye kérdés,de láttam olyat a költségvetésnél,hogy jegyárak.Akkor a metró és a buszokon lehet jegypénzt szedni?És az autópályán útdíjat?
  • NorbyI
    Metrómegállük között ne legyen több mint 20 négyzet távolság különben nem sok érteleme van, nem lesz lefedve hatékonyan.
    Én csak autópályával és metróval megyek át másik térképre, mindengyik gyors és nem dugul be, metróval több helyen is át lehet menni a másik térképre, így még durvább lesz a kihasználtság és nem szűkül be a keresztmetszet, plusz nem nő az ingázási idő. Ami egyébként 100 ezres város fölött 1 óra mondható az ideálisnak.

Magasvasút részemről felejtős, sok helyet foglal és esztétikailag sem mutat jól.

Igen a Deluxhoz is kell a patch.
  • Carlos
    Nálam a magasvasút tökéletesen müködik a két város között, de a buszok is átmennek és a metrók is.
    Szóval jó választás a magasvasút szerintem.
  • light01
    Valaki a #7565-re?
  • Heavy knight
    Ok!Köszi!
    Noha nekem Deluxe-om van. Ahhoz is van ilyen javítás, ugyanis mindenhol, csak a Rush Hourhöz látok patchet.
  • NorbyI
    Az iso fileban benne van a jól működő noCD crack azt rakd fel hozzá.
    Vagy rakd fel a 638-as javítást és a hozzá mellékelt nocd cracket.
    Arra figyelj hogy a régionális crackek passzoljanak.

Azért mennek tönkre mert nagyon lehúz az általános támogatásukat. Pl ha egy kis városhoz egy szénerőművet használsz akkor sok a feles energia (6000 MW) hogy pénzt spórolj nem az általános energiatámogatást kell csökkenteni hanem az erőmű teljesítményét, mert az általános támogatásban benne vannak a ducok is és ha csökkented a támmogatásukat akkor nem javítgatják őket és tönkremnnek. Víznél ilyenkor jön a csőtörés.
  • Carlos
    Meg kell venni az eredetit.
  • Heavy knight
    SZervusztok!
    Én most tettem fel a SC4 Deluxe-ot,és van egy meglehetősen idegesítő problémám vele. Van nocd crackem hozzá, de amint használom is a játékban az összes szveg eltűnik. Tudnátok esetleg ehhez egy rendes cracket?
    ENélkül megy a játék rendesen,és játszom is vele. Most kezdtem egy kisebb várost fejlesztgetni, de a vízvezetékcsövek, és az elektromos távvezetékek állandóan tönkremennek. Mit léehet tenni,h. ne,v. ritkábban forduljon elő meghibásodás?
  • light01
    Hát igen,én is metrót akartam,de 154 egységenként és nem állok jól anyagilag.Arra gondoltam,hogy csinálok 4-5 magasvasút megállót és magasvasuttal kötöm össze a két várost.Az mégiscask 50 egységenként.És a buszokat csak csak helyi járatként csinálnám,tehát a busszal elmennek a vasutig és azzal mennek át.Mit szólsz?
  • pzolika978
    Azt elfelejtettem leírni,hogy buszmegállót az út mindkét oldalára kell tenni.
  • pzolika978
    A buszmegállókat kb.10-15 kockánként ajánlja a játék leírása (kb 10 kockát hajlandó sétálni 1 sim ),de ha rám halgatsz akkor metróval,vagy magasvasúttal oldod meg a tiszta városod,és a koszos város közötti összeköttetést,mert a busz egyrészt lassú,másrészt ugyanúgy áll a dugóban (ha forgalmas az út)Ráadásúl a metrónak rövidebb az ingázási ideje.Az ingázási időben az alacsony érték a jó,de ezt egy nagyobb városban (pláne ha a szomszéd városban is dolgoznak) eléggé nehéz elérni.A metrót viszont össze kell kapcsolni buszmegállókkal,hogy azok a simek is tudjanak utazni akik messze laknak a metrótól/magasvasúttól. (A metró és a magasvasút egy és ugyanaz) A lakónegyed közepére kell tenni a metró megállót,mellé egy parkolóházat,hogy aki kocsival jár az is áttudjon szállni a metróra.Nekem egész jól működik.
    Norby: Köszönöm a segítséget,megnézem simtropolison.
  • light01
    Valaki meg tudja mondani mi számít normális ingázási időnek?Mert nekem most sajna magas (80-90perc).És hogy tudom csökkenteni?Én busszal gondoltam összekötni a tiszta várost és a koszost.Csak nem tudom,hogy működikne-e simán,vagy valamit be kell állítani.Jah és azt se tudom,milyen messzire rakhatom egymástól a megállókat.Valakinek van tippje?
  • NorbyI
    Erre gondoltam én is de nem voltam biztos. Ahhoz hogy olyan sétányokat tudj letenni le is kell őket külön tölteni. Én többek között a BSC team park modjait használtam fel ahhoz a képhez. Töltsd le de figyelj a dependenciek-re.
  • pzolika978
    Bocsi,de a 7522-ott van a kép kéken park,ráklikk és látod a parkot. Nos ebbe nem sikerült nekem olyan kis gyalogos utakat csinálnom ami nálad megtalálható. Valóban sajna a beigért képeket még nem tettem fel,de igérem pótolom.
  • Benevolens
    Tulajdonképpen mire jó az a park pach?
  • NorbyI
    Mi volt a kérdés? és hol vannak a beígért képek?
    Azok nélkül nem tudok segíteni. Plusz jó lenne ha elmondanád milyen parkról van szó.
  • pzolika978
    Valaki választ tudna adni nekem a 7522-ben feltett kérdésemre? A park patch amit felinstalláltam nem működött.