13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#7636 ez a 10.000Ft-os kérdés, én most akarom a tömegközlekedést átrakni villamosra, várjuk a választ -
Benevolens #7635 Bocsi, ez nem privát, de nem is az, amit kérdeztél: Szerintem senkinél nem működik. Akinél mégis, az kérem ne csak privát írjon.
Köszi! -
Feck #7634 Akinél működik a villamos, kérem írjon privát üzit, köszi! -
Benevolens #7633 Nálam nincs olyan tétel, hogy "útdíj".Az "útiköltség"(alsó) a tömegközlekedési ezsközök viteldíja, a fizetőkapuk bevétele a "vámok"-nál (felső) jelenik meg. -
light01 #7632 Én őket is értettem a gyártók alatt. -
#7631 70-30
60-40
kábé...
Én 70-30 arányban szoktam, de ez nem biztos, hogy jó... -
Christian #7630 mien arányban érdemes lerakni a lakossági/kereskedelmi zónákat, hogy ne nőjön az ingázási idő, és a kereslet is magas legyen a boltoknak? -
#7629 Nagyon nem értek egyet, de az most mind1. -
year #7628 Minek töltsem fel, annyi helyen fennt van.Nem tudom mennyibe kerül a game eredetibe,de azt a pénzt sokkal értelmesebb dolgokra is el lehet b*szni. mondjuk jól beb*szol vagy esetleg elköltöd a kedvesedre. Soha nem vettem még eredeti játékot és nem is fogok! de a lényeg az , hogy az egyik embertársam segítséget kért tőlem és ha tudok mért ne segítenék? nah mind1 ez simcity fórum -
#7627 Émmeg hajjak éhen mi?
Naszép...
Amúgy bazira nem a "játékgyártók" tehetnek az árakról, hanem a kiadó és a magyar viszonteladó. -
light01 #7626 Benevolens:
Csinálom a pályát a városok között,és a simtropolison találtam díjfizető kapukat.Föl is rakom,de nem bírok díjat szedni.Miért?Az útdíjnál 0 van. -
pzolika978 #7625 Ha olyan a játék amit nem lehet kapni,vagy teszem azt méreg drága akkor megértem,hogy lekell tölteni,de ez már régen nem olyan játék.
Én is töltöttem már le játékot,de azt itthon nem lehetett kapni,vagy már nem lehetett kapni. Na mindegy jó játékot kívánok! -
light01 #7624 Nem akarok senkit megbántani,de szerintem a warezról csak a játékgyártók tehetnek.És meg is érdemlik!Tudok nem egy olyan sportjátékról,aminek eyg hónap múlva jön ki az új része és még mindig 14-15 ezerbe kerül.Tudom,mindenhol ennyibe kerül.csak mig pl.nyugaton egy átlag ember 11-13 órát dolgozik,addig egy magyar 31-33 órát.És ha levinnék az árakat a magyar viszonyokhoz,biztos vagyok benne,hogy 4-5x ennyi eredeti játék lenne.És ezt a gyártók is tudják.De ha ez nekik így jó!? -
Benevolens #7623 OK -
#7622 Támogassuk a warezt.
Nem akarod kapásból feltölteni is? -
#7621 Sárga a szennyezettség.
És mihelyt egy két helyen lecseréltem a négysávosakat sima útra akkor egy-két hónap után megszünt a légszennyezettség és fejlődött a környék R részlege. -
year #7620 5xha-ftuc-37xr-xfth - Parancsolj! -
Benevolens #7619 A sárga légszennyezettség nem proboléma, csak a piros, amit, ha utak okozzák, fákkal ki tudsz sárgítani.Különben honnan tudod,hogy amiatt nem költöznek? -
#7618 Hát ezaz...Az utak légszennyezettsége... -
pzolika978 #7617 Biztos elvesztette a kézikönyvet,olyan kicsike könyv, alig 120oldalas
Martin testvér valamelyik supermarketben megtudod venni,ahogy itt sokmindenki más is. Nem olyan egetverő összegbe kerül (4e Ft.) -
pzolika978 #7616 Akkor mi a problem? -
#7615 Kedves Martin!
Ott van a kézikönyv hátulján.
Ha nincs meg a kézikönyv, akkor sajnos nem tudunk segiteni! -
#7614 1ötlet: Ez nagyjából igy van most!
2ötlet: Ez nagyjából igy van most!
Valószinü elbontom a nagyon szennyezett négysávosakat. -
#7613 nagyon fontos lenne!
-
#7612 sziasztok!
Eltudja küldeni nekem a Simcity 4 telepítő kódját?
Előre is köszi. -
Benevolens #7611 Ha belegondolsz, ez tök életszerü: Ha egy 27000-es város lefedéséhez 39 metrómegálló kell, ez azt jeleni, hogy nagy a területe, tehát alacsony a népsűrűség.Ilyen helyekre a valóságban sem csinálnak metrót, mert az adott helyen elhelyezett megállóknak túl kicsi a kihasználtságuk( egy 27000-es lakótelepnél ez máshogy lenne:oda érdemes metrót építeni, ha egy nagyobb rendszer része.Különben nincs a világon olyan város, aminek akárcsak minden fontos útja alatt is lenne metró)
pzolika978:Ne add fel, nekem az egyik városomban 35 perc, a 3 óra különben elég sok
Azt tudja valaki,hogy az egyik városomból 20 000 buszként távozó ingázó a másikba miért 9900 autóként lép be? -
pzolika978 #7610 ötlet: Sztem próbáld meg autópályával összekötni az ipari rész meg a lakóövezetet.A négysávos utakat bontsd el.Talán így sikrül. Vagy csinálj tömegközlekedést. Nekem a magasvasút,metró kombináció segíteni szokott.
2.ötlet: A négysávosokhoz tegyél kereskedelmi zónákat.egy egy főúttal keresztezd és a főutak mellé lakóházakat. Ennek két előnye van egyrészt a kereskedelmi zónák gyorsan beépülnek,nagy lesz a vásárló igény. A másik a lakók nem nyafognak a légszenyezés miatt.A négysávosok mellé sok sok parkot,fákat kell telepíteni. -
#7609 Én most jöttem rá az egyik hibámra, ami radikálisan demoralizálja a második városomat.
Az elsőben egysávos utakat épitettem és köré négysávost és autópályát.
Most úgy csináltam, hogy majdhogynem minden négysávos (nincs hiszti a dugók miatt) és csak a bekötö utak (amit zónázáskor lerak) azok egysávosak.
No erre jól stagnál a lakórészleg, mert irgalmatlan nagy az utak szennyezettsége, nem is akarnak oda költözni. (rendelet kiadva).
Szóval most vagy lebontom a négysávosakat és kommersz utakat teszek be, vagy hagyom a csába és: ez egy ilyen város, ez van.
Ha van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne csökkenteni az utak légszennyezését jelezze please. (erre vonatkozó rendeletet kiadtam) -
pzolika978 #7608 Megnéztem a linket ami a 7596-on van. Érdekes információkkal szolgált nekem is. Megjelent városomban a hidrogén erőmű,nagyon jó! Az lenne a kérdésem,hogy eddig közülünk kinek mekkora a legnagyobb városa. Az ingázási időn nem tudom mit problémáztok nekem ez nem jelent problémát,igaz egy pici ipar minden városomban van,sőt van olyan városom ami csak iparból áll,és pár lakóházból.Amit most építek várost (fantsic) ott az ingázási idő 3óra körül van.Írtátok lentebb,hogy kb.1óra az ideális,hát ha minden ideális akkor sem fog működni a város. Pl. Az egyik városomban csak szemétégetőket,szeméttelepet,gyárakat,és pár darab lakóházat (kis sürüségüt) építettem. Panaszkodnak a szmogra piszkosul,de ugyanúgy laknak benne. (Ha panaszkodnak,panaszkodjanak semmi sem lehet tökéletes) Ez életszerü,mert én is panaszkodok mégis itt lakom. A 78 megálló egy kicsit sok,a metrót szerintem egy 20ezres városban még nem kell erőltetni,én azt hiszem olyan 40ezernél kezdtem el építeni,amikor már kezdett gond lenni az utakon. -
light01 #7607 Megnéztem a linket,amit írtál,abban volt,hogy milyen közönként kell rakni le őket -
#7606 Ne add fel.
Énis ott csesztem el.
Mutass pár képet inkább a városodról (zónás nézet), hátha tudunk segiteni. -
Benevolens #7605 Ezt hpgyan számoltad ki? -
light01 #7604 Ingázási idő csökkentése:kiszámoltam a 21ezres városomba vagy 78 darab buszmegálló vagy 39 metrómegálló kéne.Ez azért röhejes.Már az is az,hogy ekkora városba metró.Lehet,hogy most fejeztem be a játékot?A városom kezd kihalni,mivel a szomszéd városban vannak a gyárak és nagy az ingázási idő. -
#7603 Csak összejött! -
Benevolens #7602 ush hur= Rush Hour -
Benevolens #7601 mármint a ush hur nélkül életképtelen.
Szerintem. -
Benevolens #7600 A 3000-hez képest életképtelen SC4 főleg tömegközlekedési kiegészítője, na meg építészeti stílusokat is tartalmaz, szinte elengedhetetlen.Van benne pl.: sugárút ,egyirányú utca , magas-és mágnesvasútmegmelt autópálya -
Benevolens #7599 a harmadik oldal érdekes
-
Norbi930523 #7598 Hali!
Köszi a segítséget, mostmár kezd alakulni a dolog!
De azért kérdezek is:
A Rush Hour milyen újdonságokat tartalmaz? -
#7597 Köszi, végigolvasom!