13557
  • cloni94
    Az mitől van, hogy van egy hegy a játékban és a környékére semmit nem tudok építeni, ahogy oda kattintok, vagy oda húzok egy utat kilép a játék. Fákat se enged oda rakni, és eltüntetni se tudom a hegyet, mert akkor is kilép. A várost már nem akarom újra kezdeni, már vagy 2-3 éve biztos meg van.
  • dean23
    Úgy próbáltam, hogy volt 6 naperőmű amit kikapcsoltam (0 támogatás) és megépítettem a "csoda" erőművet helyettük. Energiaigény növekedésével meg folyamatosan kapcsolgattam vissza őket. Érdekes mód eddig csak ezzel a fúziós cuccal jártam úgy, hogy elamortizálódott. A többi mind tartotta magát jó 90%-on.
  • Benevolens
    az nagyon romlik, főleg, ha túldolgoztatod. Szanáld, és csinálj újat. Bár a legjobb ha letöltesz valami értelmes erőművet és azt használod. Vagy csinálsz egy koszos várost szénerőművekkel és onnan veszed az áramot
  • dean23
    A fúziós erőmű kísérleti jellege miatt megy tönkre vagy én rontottam el valamit? Nem totálisan ment tönkre csak 10k helyett már 14k a finanszírozás és így is csak 64%-ot tud produkálni.
  • Benevolens
    nekem három NAM mappám van. Lehet hogy nem a jóba
    Vagy nincs valami frissítésed vagy ilyesmi
  • cloni94
    most nézem, ott van az összes. :/
  • Benevolens
    fingom sincs, de lehet hogy nem a NAM mappájába raktad, hanem csak a pluginsba
  • cloni94
    A hidak újratelepítés után nem működnek (amiket letöltöttem). GLR-hez sem tudok hidat csinálni, csak magasvasútként.. Mit tudok vele csinálni?
  • Benevolens
    áram. Víz nem kell neki. Akkor még az lehet, hogy kicsi zónát csináltál.
    6x8-as vagy mekkora a mnimum
  • dean23
    Távoli, légszennyezéstől abszolút mentes terültre tettem a mezőgazdaságot. :(
  • Mighty
    Tudtommal víz nem kell a mezőgazdasághoz, legalább is vízvezeték.
  • Benevolens
    pedig létezik. Mivel a játék nem operál a előállított terményekkel, ezért a mezőgazdaság csak mint munkahely érdekes. Szóval elő tudsz állítani olyan helyzetet, hogy egyáltalán nem kell. Bár az elég ritka. Esélyesebb, hogy olyan helyen próbálkozol, ahol magas a légszennyezés.
  • dean23
    Hello

Valaki tudna segíteni, hogy miért nem épül a mezőgazdaságom?
    300k városba először építettem volna mezőgazdaságot, de nem épül ki. Tettem mellé vasutat teherpályaudvarokkal, tettem mellé lakosságot, tűzoltóságot, de semmi. Nem létezik, hogy egy ekkora város abszolút ne igényeljen mezőgazdaságot. Áram van, víz meg tisztított.
  • Benevolens
    Én mostanában mind a kettővel sokat játszottam. A Cities in Motion aranyos, de szerintem halott irány, a méltó folytatás a Cities XL logikáján haladva lehetne, de azért sokat kéne még rajta dolgozni.
    A Sim City 4 egy jó játék, de a több tízezer letöltés ellenére sok mindent nem lehetett benne korrigálni, amit az alappal csesztek el. Végülis város-szobrsázatra használható, de elég macerás a sok puzzle elem, meg az ütköző lotok, propok és egyebek. Meg alapvetően ronda dolgok, mint a fekete út nem lettek javítva. Szerintem olyan igazán jól szobrászkodni sem lehet vele. Max kis területen. Ezenkívül hiába a plugin-dömping egy csomó alapvető dolog hiányzik. Például vasútoldalon a realitáshoz képest nagyon gyenge.
    Mindenesetre én még ezen a nyáron újrarakom az egészet, rendbe teszem a pluginjaimat, aztán van egy-két város, amit régóta meg akarok csinálni, aztán nem tudom mi lesz.
  • Csaba42
    Mostanában jelent meg a Cities in Motion, ami nekem eléggé bejött. Anno sokat toltam a Traffic Gianttal, ez a stufa pedig megközelíti annak a hangulatát. Ugyan nincs sok építési lehetőség benne (mondjuk ez annyira nem is hiányzik, mert az alapvetp dolgok megtalálhatóan), és vannak sajnos AI bugok is benne (na, ez néha káoszhoz vezethet :)), de maga a megvalósítás az remek szerintem. Van városépítős játék is (talán ugyanaz a fejlesztőcsapat, nem emlékszek erre már), valami Cities XL 2011 a neve.
  • Hecker007
    sajnos mindenkinek a selejtebbnél selejtebb fps-ek jönnek be, nincs már egy minőségi játék, anno a CoD vagy a MoH is az volt, de ugye ezeket is leépítették teljesen, az RPG-k nagyrésze is egyforma.
    Én jobban örülnék hogyha a pl a BF:BC2 helyett inkább SimCity5-öt csináltak volna az EA-nál, de ezeknek a *@{@Ð[ä-nek "nem éri meg" mert aki játszik az csak ilyen lövöldözős hülyeséggel ahol nem kell gondolkozni semmit csak lőni meg menni...
  • LeWyTy
    Ezt pont nekem nem kéne írnom, de.
    A játék már erősen haldoklik...

Mi lett a játékosokkal hogy ma már csak FPS meg RPG-k készülnek....
    Hol a sok Tycoon

Kéne már egy méltó fojtatást készíteni neki
  • cloni94
    Halló, behalt a fórum?újra fent van a játék, csak a hidak nem működnek, amiket letöltöttem. GLR-hez sem tudok hidat csinálni, csak magasvasútként.. Mit tudok vele csinálni?
  • cloni94
    de régen jártam errefelé, a játékkal sem játszottam azóta.:( olyat lehte csinálni, hogy a játékban egyszerre többféle vonat, villamos legyen?
  • Benevolens
    a lot editorban
  • capa07
    Ploppolható embereket hol találok?
  • Hecker007
    directx-et is frissítetted a webes install-lal?
  • Blenda Stompa
    Azért köszi a segítséget!
  • Blenda Stompa
    Felraktam a patchet, drivert is frissítettem, de továbbra is csak windowed módban megy :D úgy látszik vagy tényleg összeakadnak nálam driverek, vagy valami hülye egyedi probléma áll fenn, amire csak az isten tudja a megoldást :) lényeg hogy megy, ha windowed ha nem :)
  • Barnahadnagy
    Egyébként másnál is volt már olyan, hogy az SC4 4GB+ ramot használt?
  • wetsom
    Az új kártyáknál már nincs ilyen gond. Sőt nálam az új ATI-val jobban teljesít.
  • Hecker007
    nekem anno a Gefore 2 MX kártyámmal voltak érdekes grafikai dolgok, de egy driver+dx frissítés megoldotta akkor igaz vagy 2 hónapig nem tudtam játszani a játékkal rendesen :S :D
  • Barnahadnagy
    Ezért imádom ezt a játékot, néha teljesen véletlenszerű. Régebben volt két ATI kártyám is, az egyiken tökéletesen futott, a másikon meg olyan grafika bugok voltak hogy ejehaj :D.
  • Hecker007
    semmi baja az ati kártyákkal a játéknak, én is 4870-el játszottam sokáig, mindig a legfrissebb driver volt fent, érdemes frissíteni a drivert, és keresni egy netes dx9 telepítőt és azt futtatni, ha ezután se megy akkor valami mással is gond van, esetleg nem jól van feltéve valami driver, vagy valamelyik vezérlő/program összeakad egymással
  • Hay #12967
    "ÖÖööö, lehet, Nálad ez megoldás,..."
  • Benevolens
    végülis elindult neki
  • Barnahadnagy
    Az ATI kártyákat nem komálja a játék. Régebbi driver esetleg játék újratelepítése ami szóba jöhet ha a patch nem oldja meg.
  • Hay #12964
    Patch (reg után szerintem)
  • Hay #12963
    Drive=Driver
  • Hay #12962
    ÖÖööö, lehet, Nálad ez megoldás, de alapból nem kellene a -w.

A directx-probléma érdekes, win7-ben alapból van "annyi", amit nem ír felül a telepítés. Hozzáteszem, rögtön az ablak címe: Hardware Drive error... ami ugye...
    Alatta meg egyértelműen: nem tudja bekapcsolni a direct draw-t.
    Szóval én mégis csak videókarira gondolok. Driver? Nem biztos, hogy muszáj a legfrissebbet feltenni.

Patch. Ha eredeti a játék, akkor 1xű regisztrálás után hivatalosan lehet "peccselni" itt: http://simcity.ea.com/index.php

Ha mindez nem elég, ha tudok, még segítek :-D
  • Barnahadnagy
    Nálam megy fullscreenben Win7-en.
  • Blenda Stompa
    Találtam egy megoldást (pfff):
    Ha valakinek hasonló a problémája mint nekem, csináljon a játék EXE-jének egy parancsikont ilyen targettel:
    X:\ahol-a-játék-van\SimCity 4\Apps\SimCity 4.exe" -w
    A "-w" ugyanis window módban elindítja a játékot, mert Windows7-et nem igazán komálja a játék fullscreenben...nagyon kemény:)
  • Blenda Stompa
    Egyébként ezt írja ki minden indulásnál:( kep
    Lehet ez a probléma? Vagy ez nem jelent semmi?
  • Blenda Stompa
    szia Hay,
    eredeti 2 CDs, de én még 4000FTért vettem:) Vidkarim egy 4870 512MB, friss driverrel, semmilyen más játékkal nem volt problémám. Szerintem ez valami futási hiba, amihez patch kéne talán?:(
    Néztem külföldi fórumokat, ott mondanak valamit arról, hogy nem szereti a játék a Win7-et, de nem találtam értelmes megoldást a problémára...
  • Hay #12957
    Szia.
    Nekem eredeti van (900 Ft-Tesó), SC4 Deluxe Edition, nem lép ki.
    Tiéd eredeti?
    Hozzáteszem, megvan nem eredetiben is, win7-en az sem dobált ki.
    Videókártya-gond?