13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#12956 Sziasztok!
Valakinek van ötlete arra, hogy Win7 alatt SC4 Deluxe Edition miért csinálja azt, hogy mindeféle ok nélkül kb. 3 perc játék után kilép? Kompatibilitási módot, "run as admin" meg ilyeneket beállítottam...valaki aki játszik Win7-en: hogy megy nálatok? -
Benevolens #12955
a hatszögletű telefonfülke honnan van? -
cloni94 #12954 meg esz az irigység :( nagyonszéééép :) grat -
wetsom #12953 Elkészült:)
-
wetsom #12952 Készül a 10x18 parkom, fele már meg van:
KÉP -
wetsom #12951 Attól még, hogy bent van egy épület a pack-ben, nem fog kinőni, ahhoz a lot fájl is kell. -
#12950 lassan kezd összeállni a kép.. szóval kell nekem egy lot editor.. most probálom átnézni a BSC oldalát melyik lehet az a lot pack amit leszedtem és megjelentek a nem kivánatos házak :) az sc4lot fájl csinálja a házakat amik növekednek? ha több féle van nekem a gépen, akkor random válogatja a gép hogy melyik fog ép kinőni? -
Benevolens #12949 én éppen egy 50-es évekbeli amerikai várost építek, de az nem pack, csak összeválogatott plugin, amit lot editorral próbálok bűvölgetni -
#12948 Köszi -
#12947 Egy megaproppack modelleket tartalmaz. Önmagában rendszerint nem csinál semmit, mert nincs benne semmi, ami hivatkozna a modellekre, így aztán a játék nem jeleníti meg őket. Szóval észre se lehet venni, hogy telepítve van.
De ha letöltesz mondjuk egy épületet, amihez van egy telek(lot), akkor az a lot hivatkozhat a megaproppackban lévő modellekre, és a loton megjelenhetnek propok az adott megapackból. Olyankor a prop pack a letöltött épület dependency-je. Anélkül nem megy, barna dobozokat látsz, stb..
Egy megaproppackot akkor tölts le, ha valamilyen épületnek vagy modnak a dependencije. -
#12946 Valaki irta itt lentebb hogy talán kodlovag probal valami stilus pakkot összehozni, ez hogy ál most? Esetleg tudnál segiteni melyik csapat csinál inkább amcsi és melyik inkáb europai stilust? -
#12945 Miért nem adnak leirást az ilyen mega packok mellé? Odabiggyeszt egy szines képet amire ráirja hogy BSC MEGA Props pack vol3, de honnan tudjam mi van benne?? Némelyik mellett látni képet a benne lévő épületekről, de a többségen semmi, most nyomozhatom ki hogy mi cseszte el a házaimat europai stilusra :) -
wetsom #12944 De be van töltve, csak nem kattintottam rá az útra, így az a rész még nem frissült.
Amúgy sikerült a lámpa csere, tényleg nem nehéz:)
VGA kártyából ezt ajánlom, ami jó, és az ára is jó:LINK
De ez mindenképpen táp, és alaplap csere.
Én ezt vettem, mert tápra nem volt már pénzem:LINK -
#12943 ha gépet szeretnél újítani akkor a "Milyen gépet vegyek?" topikot érdemes felkeresned itt és a prohardver fórumán is, én személy szerint az utóbbiban jobban megbízok, az itteniben mindenki AMD fan szinte...
a szerkesztés pedig VIP-el működik ami egy évre 1000Ft bankkártyás fizetésnél, de így se lehet csak kb 5 percig szerkeszteni vagy törölni -
#12942 És milyen az új VGA kártyád? Lehet, hogy hamarosan ráknyszerülök egy gépcserére. De utoljára kb 7 éve építettem gépet. Azt se tudom, milyen VGA kártyákat érdemes most venni.
Jó kép. Az aszfaltos SAM T21, amit múltkor küldtem, nincs hozzá betöltve, igaz?
(Szerintem a VIP tagok tudnak szerkeszteni, de ha jól rémlik, az fizetős. Majd megcáfol, aki jobban tudja.) -
wetsom #12941 Az a link nem, ez talán már igen:
KÉP
"Hogy miért nem lehet szerkeszteni az SG-n ??? " -
wetsom #12940 Ma érkezett meg az új VGA kártyám, az eredménye az lett, hogy megszűnt a z-fighting, ami akadályozta a NWM csatlakozok normális használatát.
Így végre tudok rendes kereszteződéseket, és utakat csinálni:
KÉP -
#12939 köszi...
letöltöttem egy két dolgot ma, és azt vettem észre hogy már nem azok a lámpák vannak az utak mellett mint az eredetiben, hanem ilyen sötét szinű kandelláberek vagy mik...szerintem valami europai stilus.. esély meg nulla hogy megtaláljam melyik lehet :( -
#12938 HSR Transit Hub
HSR Terminus station
High Speed Rail Station Pack
HSR Large Station
GHSR Stations and Hubs
Úgy nagyjából ezek volnának a HSR állomások. Ha sokat keresgélsz, lehet hogy találsz még többet is. Pl japán oldalakon vagy kitudjahol. -
#12937 Igen, már van is egyállomásom ami átkonvertálja a railt HSR-re de több állomást nem találtam, persze gondolom jo neki a sima monorail station is... de ha már moddolunk akkor lehetne valami fasza állomás -
Benevolens #12936 HSR-t (High Speed Rail) csinál belőle, erre kell rákeresni. -
#12935 Városok összekötésére rail, elevetad rail vagy monorail? :) Monorailhez van valami supervasut mod, de nem nagyon találtam hozzá állomásokat, plusz elég drága is megépiteni... -
#12934 Egész hétvégén csak töltögettem, 750MB :D -
wetsom #12933 Az én plugin mappám számai:
-
#12932 Megférnek egymás mellett, ez mind hozzáadott tartalom. Rendszerint nem írnak felül semmit. -
#12931 Letöltöttem több prop megapackot, BSC, NDEX, ezek fejlődő kereskedelmi meg lakoházak, kérdésem, hogy megférnek egymás mellett vagy egyik felülirja majd a másiakt és csak egyféle csomagbol fognak novekedni majd? -
#12930 -
#12929 A BAT a Building Architect Tool, amivel az épületek modell fájljait lehet csinálni. De az épületeket is szokták csak úgy bat-nak hívni. Egy loton egy épület lehet.
A lotokon lévő összes többi objektum prop vagy flóra. A fák a flóra. A virágládák, a villanyoszlopok, a parkoló autók és minden egyéb prop. Kezdetben a propokat egyesével vagy kis csomagokban lehetett letölteni. De betöltéskor a rengeteg kis fájlt megnyitogatni időbe telik. Egy idő után már annyi prop volt forgalomban, hogy rengeteg ideig tartott a játéknak a puszta elindulás is. Ezenkívül a dependencies listák is kezdtek kezelhetetlenné válni. Ekkortól az azonos készítőktől származó propokat egybecsomagolták, egy vagy több mega prop packba. Kevés fájl, gyors betöltődés, kezelhető dependencies listák.
Jött viszont egy új probléma. A sok régi prop és modell fájlokat ki kellett törölni. Egyrészt hogy ne legyenek meg duplán, másrészt kompatibilitási problémák is lehettek. Erre találták ki s cleanitol-t. A mega prop packok és modok általában egy cleanitol fájllal jönnek, ami tartalmazza a fölösleges és inkompatibilis fájlokat, amiket a cleanitol program automatikusan töröl. -
Benevolens #12928 szerintem felülírja vagy előbb töltődik be Én nem használtam még a cleanitol-t. Azt sem tudom mire való. Megmondhatná valaki -
#12927 Ezek a mega prop pack-et tartalmazzák az épületeket? lecseréli a meglévőket erre? még nem világos mik a prop, bat meg stb tipusok, de már leszedtem sokat :) egyet nem értek, miért nincsenek ugy megcsiálva a telepitok hogy letörlik azokat a fájlokat amiket ezzel az cleanitol-al kell mindig ellenőrizni, illetve miért van ez egyáltalán? PEG-től töltöttem le az egész kikotő szettet de nem keelllet egyszer se ilyennel szarakodnom... bocs az esetleg láma kérdésekért... -
#12926 Hogy lehet ilyen fasza vizpartot épiteni? mitpl lesz ilyen lépcsős, és hol tallálok ilyen jo part texturákat? :) -
wetsom #12925 Valamelyik fájl sérült lehet. -
Benevolens #12924 én a helyedben megvenném eredetiben -
#12923 Akkor mi a teendő ha letöltöttem a játékot, crackeltem de azt írja folyton hogy hibát észlel ezért leáll. -
Benevolens #12922 ti mit csináltok? -
wetsom #12921 Igen fekete aszfaltos SAM streetre gondolok. -
wetsom #12920 Jöhet a sövény:) -
#12919 A fekete aszfaltos SAM streetre gondolsz, amik az SC4D Show us your Wall2Wall Developments topikban is mutattál?
Sövény kell rá, vagy tövig nyessem? :) Az út mellé biztos nem teszek. -
wetsom #12918 ZZZ_Mods mappával tökéletesen működik:)
Egyébként az aszfaltos SAM, és az út számomra a leglényegesebb a többi kevésbé. :)
Köszi a fáradozást, ettől lesz csak kertváros a kertváros! -
#12917 Valami nem stimmel a képen. Minden második kockán kéne lennie lámpának, a bal oldali lámpák teljesen hiányoznak, az összes LD Res kockán sövénynek kellene lennie, beleértve az alap T keresztződést is. Nálam így is van. Azt hiszem nálad az eredeti SAM 8 T21-ek később töltődnek, mint ez a mod. A maradék LRM lámpák is innen jöhetnek.
Írtam, hogy a NAM után kell betölteni. Egészen pontosan a SAM után (nálam a SAM a NAM-on belül van települve). Amikor teszteltem, a Plugins/ZZZ_Mods könyvtárban voltak a fájlok. Arra figyelj zzz dolgoknál, hogy a játék megkülönbözteti a kis és nagybetűket. Kis z hamarabb töltődik, mint nagy A. Ebből már volt problémám.