13557
  • pzolika978
    Sziasztok!

Hát senki nem akar képeket feltenni a városárol?
    Norby : Sajna a textura pack nem nagyon segített a helyzeten. Lenne egy kérdésem is. Ha a plugins mappát kiürítem akkor mi történik a városaimmal. Tehát azt szeretném elérni,hogy az ilyen épületeket valahogy kiszürjem,mert a plugins mappában is más a neve,meg a játékban is.Vagy a pluginsban,hogy tudom kiszürni ezt a két épületet?
  • heradam
    Ha letöltötted, akkor fogod a SimCityLocale.DAT és bemásolod a játék könyvtárában az English nevű mappába és felülírod ami ott van fájl. ennyi az egész, kész is van most már magyar. szokták mondani, h nem árt biztonsági másloatot késziteni az eredeti fájlrol.. ha akarsz csinálsz, ha nem nem.
  • borosan86
    Sziasztok!
    Tudna nekem segíteni valaki a magyarosításban?
    Nagyon örülnék, ha valaki lenne olyan kedves és leírná nekem pontról pontra, hogy mit tegyek.
    Már próbálkoztam, de nem jött össze. Magát a magyarosítást már letöltöttem az oldalról, de alkalmazni nem tudom sajna.
    Előre is köszi!
  • hakagyi
    köszi kiprobálom
  • NorbyI
    A szemétégető ingyen van, ez egy bug a játékban, attól hogy az energiatermelése nulla a szemetet még teljesen elégeti. Úgy lehet elérni hogy lerakod egy a várostól távoleső helyre, és az energiatermelését lehúzod nullára. Így nem fog energiát termelni az elégetett szemétből de legalább ingyen van, és eléget mindent amit odaviszenek a szemetesek.
  • hakagyi
    tud valaki egy plugint ami a szemetet olcsobban elégeti ?
  • edisonae86
    Vagy az lehet a gondja hogy nem a windows-os partícióra van felrakva az SC4. JÓ, tudom hogy ez egy nagy marhaság, de mi van ha mégis ez a gond.
    Írjon, akinek a windows-os part-on van felrakva a game és műxik a mod, és az is akinek nem ott van a game és nem működik a mod. É naz utóbbik közé tartozom.
  • Tuvok #8109
    Anno így csináltunk 250ezres városokat . Persze nem a minőség volt a fontos ... :)
  • hakagyi
    Szerintem !

Van egy tippem a Sim city 4 kezdőinek !Mivel én is kezdő vagyok csak most jöttem rá ,legalábbis nállamm bejött !

Ha nagy várost sok lakossal akarsz csinálni akkor probáld a következőt :Amikor csináltam a teszt városomat minderre figyeltem ,már az elején volt iskola kis rendelő tűzoltósá . Én úgy gondoltam hamarosan lesznek felhőkarcolok!
    Nem így lett!
    Telt múlt az idő a városban és a valós életben is ,a simsek egyre okosabbak a diagram szerint és én csak úgy ültem a monitor elött nyálcsorgatva várva a globális fejlődést!
    Minden szép ,tiszta levegő ,kevés forgalom ,torlódás nincs ,nagyszerű ingadozás a munka és lakoővezet között,nincs bűnözés! Na akkor most jöhet a újra zonázást jöhetnek a simek !
    Ezekután mindenki beruházott gyönyörű úszomedencés villágba ,nagy sürűségű zonáknál !
    Na ezaz !!!mondom magamba !
    Úgy örültem a szép tíszta városomnak,de a lakosság nem nagyon vátozott párezernél !
    Szoval vártam hagy okosodjanak még.
    Üzletek is vannak 3csillagos minen ,mindenki milliomos DE A VÁROS NEM GYARAPSZIK !!!
    Egyszerüen bármit csinálhatok nem akarnak magasabb épületek épülni!

Felhőkarcolók ?

Még 5 emeletes házak se csak kib.... gazdag villák!
    Úgyhogy ujrakesztem a várost és más stratégiát dolgosztam ki !

Elkesztem a kislakóövezettel mint az előbbi "elitvárosomba" csak most nem épitettem iskolát se korházat se rendőrséget ,csak tűzóltóságot és egy csomó ipari zónát kevés kereskedelmi zónával köritve !
    És csoda történt tömegével özölöttek be a városomba a falusi parasztok !
    Nem kell ide iskola ,korház rendörség fölleg az elején!
    Telt az idő és már több mint 60 ezren voltunk !
    Ekkor már persze mindenek piros volt a szine .A levegő,a víz,a simek feje piros volt és sötét a tudatlanságtól,de pénz,bevétel,tömeg az volt !Már majdnem 70 ezernél jártam és minden segítőm állandóan villogot pirsan hogy ez kéne meg az kéne!!
    Na akkor épitettem egy iskolát ami egyből megtelt.Megkaptam rögtön a nagy iskolát abből épitettem hármat is de főiskolát még nem csak később !
    A korházzal nem is foglalkosztam, aszt csak a föiskola után ,mert szerintem az iskola fontosabb a korháznál !
    És szép lassan a csúnya barna torony házakból, szép felhőkarcolok váltak !
    Ezek után elkesztem kereskedelmet zónázni.Az irodai házak csakúgy nőtek ki a földből mint a gombák !
    Utána már repülőtér stb ....és már 160ezernél járok a legkissebb beépithető régionál !

Szoval nem kell iskola se korház !

Ja elfelejtettem a rendőrőket csak százezer fölött érdemes lerakni !

Szerintem !
  • Tuvok #8107
  • hakagyi
    Én is kiprobáltam eszt a plugint de nem működött,nem lett 25 millám !
    Nem dudom hogy melyik plugin mapába kell bemásolni a pluginokat ?a dokumentum/simcity4/plugin vagy a c: plugin ahol a játék van ?
  • edisonae86
    Norbyl ez mind szép és jó, én is ugyanígy beletettem a plugins-ba, szinte mindent próbáltam, de mikor elkezdem a várost, akkor is 500.000 lóvém van, tehát nem működik. Az RCIRevenue-t nem is akartam használni, mert annak ténleg semmi értelme nincs. Nem tudom mi gyíkja lehet nálam ennek a modnak.
    Azt is kivettem a szövegből hogy elvileg csak az egyiket a 3 közül lehet betenni, de úgy sem ment, se ha mind 3 bent van. Szóval nem értem, mi van. :( Azért kösz
  • NorbyI
    Nem tudom, hogyan használtad de kb így kéne.
    Letöltöd a .zip filet. Kicsomagolod és az egyik .dat (Simleonmodd $1M, Simleonmodd $5M, SimleonModd $25M) filet bemásolod a plugin folderbe (tök mindegy melyikbe). Amikor elkezdesz egy új várost ez a modd csak akkor fogja érvényesíteni hatását. Gyk.: 1M 5M 25M összeggel kezded a játékkot.
    Később már nem használható. Az RCIRevenueModd.dat pedig megduplázza a lakó ipari és kereskedelmi épületek adóbevételét. A hó végén fejti ki hatását.
    Na ez az igazi csalás. Bár ha az ember arra megy hogy minél élethűbb város kreálljon akkor a pénz nem számít.
  • vodMarci
    Na kipróbáltam ezt a Societiest...hát ez egy nagy 0. Sajnálom,hogy ez lett a Sim City 4 folytatása és ahogy vissza olvastam nektek sem nagyon tetszik ez a rész. És az egyik bűn ez,hogy Sim City a neve. Nekem ez a Societies a City Life-ra emlékeztet. Én is inkább szívesebben játszom a Sim City 4-vel.
  • edisonae86
    Szevasztok

Ha vki ismeri a Simoleonmodd-ot, és használta esetleg, és még működött is neki, az segítsen, mert nekem egyik plugins mappában sem akar működni.
  • Tuvok #8101
    A légszennyezés megfékezésére annyit tehetsz, hogy növeled az iskolázottságot, aminek köszönhetően HT ipar fog jönni, a dirty-t eltakaríthatod .
  • kalapos
    Sziassztok.ha a városomban a vízszennyezést megállítom illetve víztisztítókkal kitiszítom akkort a városba mégtöbgen fognak költözni vagy a csak városlalóknak jó?
    Amugy a légszennyezést mivel lehet csökkenteni?Van környezetvédő szemétégetőm de az kevés.
  • Hay #8099
    Így igaz! :-)))
    Gondoltam, vannak újak, akik még nem látták :-)
  • KeEeX
    Hát, sajnos nekem muszáj, mert összevissza ingadozik, és ennek köszönhetően elhagyák a Simek az otthonaikat...
  • nozsi94
    Sziasztok! Eltudná valaki küldeni nekem a Sim City 4 telepítőkódját, nagyon megköszönném!
  • Tuvok #8096
    Jah, RCI :)
    Azzal nem szoktam foglalkozni .
  • KeEeX
    Az a statisztika...Lakosság Kereskedelem Ipar, RCI angolul(asszem), ottvan a MayorRating fölött/alatt.(Nekem magyar...)
  • Tuvok #8094
    Mi az az LKI ?
  • Tuvok #8093
    Az a város teljesen reális, szomszédokat ilyen módszerrel szoktam csinálni . Nem megy csődbe, sőt, igen jó bevételeket lehet csinálni, csak persze nem 4-5 percben kell ilyet megalkotni, még akkor sem, ha a szépsége másodlagos . Mert utálom a kockavárosokat .
  • KeEeX
    Bár lehet, hogy síkhülye vagyok, és vmit állandóan elcseszek, vagy vmi cuccot rosszul raktam be, és az zavarja...
  • KeEeX
    Mostanában állandóan nagyon ingadozik az LKI értékem!Mért?1 hete állandóan stabil volt, megállt egy pontban, és nem túlzottan mozgott!Tegnap óta pedig összevissza ugrál, azt hittem, az adóval van bajuk.1 hete 9%on volt minden, semmi bajuk, tegnap 7.5ön minden, és nyavalyognak.Áram van, víz van, rendőrség, tűzoltóság, iskola, kórház renben van, eléggé támogatom.Mért nem szeret már engem a Sim City?Méééért?:)
  • KeEeX
    Én megnéztem, és erősen kétlem, hogy csalás nélkül sikerülne abból egy normális várost fabrikálni, ami nem megy csődbe egy hét alatt.Logikusan, hogy az alapokat lerakjuk, nagyon sok kölcsönt föl kell venni!De azért hajrá, lehet, hogy igaz, csak én kétlem...:)
    Egyébként nekem tök más, pedig az is Sim City 4, alap.Sztem volt még a csókának fölrakva Rush Hourja is, vagy vmi, mert nekem az adóknál csak a 3 zóna van (kereskedelem, lakó, ipar), és annak a 3 fajtája ($,$$,$$$), itt meg sokkal több.És a ? (kérdőjel) ikon is tök más ott...:)
  • laslandes
    nem tudom, mi értelme van ilyen sablonvárosokat csinálni
  • Armi555
    Ide van leírva, gondolom igaz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sim_City_4

Ezt régebben is belinkeltem de nem reagáltatok: http://youtube.com/watch?v=TllobYYAvAo

Tutorial videó új városhoz.. Mit gondoltok róla?? Vélemény? Csalás vagy nem csalás? Én elkezdtem a várost építeni majdnem úgy ahogy a videóban van.. nem sokat játszottam az utóbbi időkben de nagyjából jól halad.. elég kezdő vok nem vagyok rutinos.. :)
  • tsipa
    Valóban? Ellenörzi magának a gép, és ha 25 van havazik... Ezt meg fogom nézni (persze nem állítom át, mert akkor lelőném a poént) xD
  • Armi555
    Ne felejtsétek hogy állítólag Dec. 25-én havazik a városokban!

Ha a számítógép órája December 25-t mutat akkor havazik a városokban!

NEM próbáltam ki! Várok 25-ig! :)
  • edisonae86
    Akkor tutkó hogy csak vmelyik plugins könyvtárba kell csak bemásolni.
    Azt hittem kell vmi progi hozzá hogy belerakja.
    Nagyon kösz a segítséget. Gondolom ha meg nem jelenítené meg az épületet akkor vmi textúra pack-ot is fel kell csapni hozzá.
    Még lenne egy kérdésem, lehet nagyon hülye lesz, nézzétek el nekem...
    El lehet érni vhogy hogy essen az eső vagy a hó a játékban? Vagy esetleg létezik hozzá ilyen évszakos mod?
  • Tuvok #8084
    A játék mappájában az Apps-ban levő simcity 4.ini fájlban meg tudod nézni melyik plugins mappa érvényes .
  • KeEeX
    Inkább a doc&sett mappában lévő pluginsba rakjad, nekem nem műxik a játékkönyvtáriban...:) Most vettem észre, hogy nem műxik...
  • edisonae86
    Tehát akkor nem a documents & settings-es SC4/plugins mappába, hanem a játék könyvtárában lévő plugins-be. Hát nem tudom... ...túl egyszerűnek tűnik. De azért kösz.
  • KeEeX
    Úgy tudom, hogy megkeresed a SimCity4 mappában a Plugins mappát, vagy vmi ilyesmit, és oda be kell másolni.(Nem biztos, én így olvastam)
  • edisonae86
    "beletenni" az kimaradt :D
  • edisonae86
    Szevasztok

Nem tudjátok véletlenül, hogy kell az .sc4lot .sc4model .sc4desc kiterjesztésű cuccokat a játékba?
  • pzolika978
    Ez a város már régen volt fent a fórumon!
  • KeEeX
    Na, most tök jól állok, van egy 22ezres városom plusz 1000 bevétellel!:) Vki nem tudna segíteni képekkel, hogy hogyan kell a vonatokat beindítani?Szóval hogy hogyan kell elhelyezni a síneket, a megállókat, stb? Mert lerakom, meg minden de tojnak rá, nem használják...