13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#8156 oksa
thanx
megnézem mit tehetek. majd szólok ha esetleg nem emgy valami.
-
#8155 jaj, nagyon fontos ! szeméttelepet felejtsd el ! ahogy dagad, egyre irdatlanabb pénzekbe kerül, ráadásul eltakarítani se lehet . tegyél a szomszédba egy égetőt és oda add el a szemetet, olcsó és tiszta . -
#8154 uff, szépen megaszontam 1-2 dolgot, pezsgőztem :)
a lényeget talán érted ... :) -
#8153 jah, ha egy ház felett kis autó van áthúzva, akkor nincs út mellette, takarítsd el ezeket a zónákat, és tegyél úgy helyettük másikat, hogy utat érjenek . -
#8152 Húha
A városok jók, de van rajtuk mit pofozni :)
Mondanám a legfontosabbakat?
- a vízhálózatban a csöveknek van egy bizonyos lefedettségi területe (kék) . csak annyi csövet rakj le, amennyivel éppen lefeded a városod, és csak a városod, szabad területen ne legyen, mert a csövek fenntartása sok pénzt emészt fel
- van a "kérdőjel"-es eszköz, ezzel kattintgass végig az iskolákon, kórházakon, és állítsd be a lefedettségi területet, illetve a költségét (mindenhol maxon vannak a kórházaid, felesleges) . szintén a kérdőjellel rákattintva az iskolára, kórházra látod annak lefedettségi területét egy körben . soha ne tegyél iskolát, kórházat a város szélére, mindig csak középre, a lefedettség hatékonysága miatt .
- főiskolát dózerold le . nincs általános se középiskola . tegyél le egy nagy méretű általános sulit, állítsd be az igényeknek megfelelő költségre és jó ideig elég lesz .
- a fekete házakat nyugodtan rombold le, üresek . majd épül a helyükre más .
- fejleszd az úthálózatot, "traffic jam" azaz dugók vannak mindenhol .
- tegyél le 1-2 parkot, de ne sokat, az anyagiak nem engedik .
- adózást tedd mind 9-re, az egy alapseset, egyelőre megteszi . a a város rendeleteit nem ajánlom még, mert nincs miből köldeti rájuk . viszont az "utilites"-nél a víz költségét is leveheted, maxon van, fele sincs kihasználva . ja igen, láttam víztisztítót ... rombold le, a víztornyokat váltsd le water pump-ra és tedd őket a lakónegyedbe, mert koszos területen nem termelnek, csak a pénzt viszik (asszem a kis városban láttam ezt)
- börtön, tűzoltóság, rakétasiló, rádió nem kell, fölös
- vasút fölös
- felesleges, kihasználatlan villanykarókat rombold le, fenntartási költségük van . ja igen, szélerőműveket is rombolhatod, aránytalanul magas költségük van . olaj-szén erőművet ne tegyél lakónegyedbe, lakónegyedet se tegyél ipari övezetbe . ja, és inkább használj 2 erőművet jobb hatásfokkal, mint 3-at alacsony kapacitáson, olcsóbb
Rengeteg javaslatom lenne még, de majd úgyis rájössz, meg ha eszembe jut még valami, leírom
Ha nem bánod játszogatok kicsit a városaiddal, meglátom mire jutok, jobb szeretek várost fejleszteni, mint nulláról kezdeni egyet :) -
#8151 küldtem privit -
#8150 És valami pontosan címet nem mondaasz? Megnézném az a Guidet :) -
#8149 FTP -
#8148 Honnan töltötted le? :) -
#8147 Látom lejött. :)
szóval most csináltam egy 3.várost ott is ugyanez a szitu. letöltöttem ugyan egy közel 40oldalas magyar nyelvű guide-ot de ez akkor se tiszta. :( -
#8146 megvannak
mindjárt rájuk nézek -
#8145 oksa mindjárt küldök privit -
#8144 dokumentumok/simcity 4/regions/RÉGIÓ AHOL A VÁROS VAN/City - VÁROSNÉV.sc4
lehet, hogy van 2 fájl is
tedd fel vhová és letöltöm, vagy elküldheted mailben, odaadom priviben ha kell -
#8143 Csak nem értem mikor majdnem a fél térkép iparnegyed miért nem dolgoznak? Igazad lehet amúgy. tényleg a melohiány miatt "égnek ki". énmeg mindig újat emeltem...de tűzoltó kimegy meg minen amúgy. Iskolára nem volt pénz eddig....nekem akkor vlami nem stimelhet a költségvetésemmel. Mindig minuszba vagyok szinte. :( -
#8142 jo.
átküldöm a városom. kíváncsi vagyok. tegnap kezdtem játszani azelőtt sose játszottam ilyennel. de nagyon tetszik...De melyik mappában tárolja az elmentett várost??? -
#8141 kérdezd meg gyurcsányt -
#8140 Nem igazán értem . Riadó szokott lenni, hogy tűz van ? Mert gyanítom a leégett ház az nem leég, hanem elszegényednek a munkanélküliség miatt, és ezért válik olyanná, mintha ki lenne égve . De csak anyagilag égnek ki .
Tűzoltóságot én csak akkor szoktam lerakni, amikor tényleg tűz van, addig csak viszi a pénzt .
Látatlanban nem tudok mit mondani, de szerintem sok felesleges dolog lehet a városodban, vagy túl van "díszítve", mert egy átlag városnál a kiadás max háromnegyede lehet a bevételnek, sőt .
Húzz fel egy méretes dirty ipar zónát a várostól kicsit arrébb, vigyél oda utakat, buszmegállót, metrót ha van, esetleg vasutat, de csak emiatt nehogy építs, elvégre minden simnek van autója :)
A városban pedig legyen általános- és középiskola, könyvtár és múzeum, a többi felesleges . Víz visz még sok pénzt (sűrűn kell finomhangolni), illetve a rossz energiaforrás .
Esetleg ha átküldenéd a városod, többet tudnék mondani . -
#8139 Amúgy mivel lehet sok "lét" keresni?? -
#8138 De figyi ennyi tűzokltóságot már nem bírok anygilag...alig pár 100pénzel több a bevételem mint a kiadásom ígyis.
ha még egy tűzoltóságot telepítek nincs mint a nadrágszíjat összehúzni...az eddig telepített tűzoltóságok "körébe" van a legtöbb tűzeset. Értékes lakóházak... -
#8137 kössz neked is. -
#8136 ja, és boldog karit -
#8135 Leégés ellen tegyél tűzoltóságot .
Az aktatáska munkanélküliséget jelent, és ha nincs kihasználva a kereskedelem, akkor nyilván nem elég tanult hozzá a lakosság, tegyél koszos ipart, ott meg tudnak gazdagodni a szegények, lesz munka, és így az oktatottság is javul, idővel gombamód kezdenek szaporodni a kereskedelmi épületek . -
#8134 Üdv.
Miért van az hogy kb.20-25ezer fős lakosságnál egyszerűen leégnek a házaim?? Vizellátás jó tűzóltóság is van. Azonban
a házak sorra égnek le! Meg egy áthúzott aktatáska van
a fél városon...pedig kereskedelmi épületeket építek de az istennek se épülnek meg.....nem tudom mi lehet a gond...Valaki aki érti segítsen!
Köszöntem előre is. -
#8133 Volt már belinkelve ide . Jópár pontatlanság és butaság van benne, de 1-2 táblázat használható . Főleg a 7a. Demand cap, és a 7b. Stage cap .
Sokan szenvednek ezektől a problémáktól . -
pzolika978 #8132 Már olvastam,és nem mindenben értek vele egyet. -
emberke #8131 A minap akadtam rá: SimcityGuide
Érdemes átnézni, részletesen kitárgyal minden dolgot a játékkal kapcsolatban.
-
pzolika978 #8130 Ha felmentek a képtár oldalára és a keresőbe beírjátok a sim city-t oda tettem az új képeket Szigetes városomról.De megtaláljátok Hegyitomi képeit is. -
Feck #8129 Elsősorban gyakorlott Sim City 4-ezőket kérnék, hogy írjanak le néhány kulcsszót, ami alapján a Simtropolison fákat, felhőkarcolókat, tereket, stb. lehet találni... köszi
Pl. a #8125-es képen sem tudom, hogy mi az angol neve annak az árkos akárminek a az autópálya mellett... :S Így nehéz megtalálni... -
pzolika978 #8128 Hali!
Unalmas? Ezt,hogy kell érteni? Tudnál mtatni különlegességeket? A plugint nem tudom,hogy mi hiányozhat,egyenlőre mindíg lebontom őket. -
Feck #8127 Hali mindenki!
Rég játszottam, nekiállok megint... Anno a villamos problem idegelt fel, azóta sem jó... mind1, töltök le néhány cumót s.tropiról... -
KeEeX #8126 Nekem nagyon tetszik ez a város!:) Szerintem nem unalmasak, szerintem szépek, bár télleg uncsi egy picit...:) Nekem csak "kezdősablon városom2 van, vagy valami... -
NorbyI #8125 Ha nincs meg a plugin akkor csúnya nagy barna doboz lesz a helyén. Ez jelzi általában hogy hiányzik egy plugin, vagy valami textúra ami létfontosságú az épület látványához.
Jók ezek a városok csak "unalmasak".
Nem visztek beléjük semmi különlegeset. Az elején én is így négyzetrácsoztam de nagyon hamar meguntam. Azóta sosem csinálok ilyen várost. Erről beszélek:
Persze biztos van akinek ez sem tetszik, de én inkább a valósághűségre törekszem. -
edisonae86 #8124 Én azt nem értem, hogy miért nincs munkájuk a sim-eknek, mikor egy rakat munkahely biztosítva van nekik, kereskedelmi, meg ipari is, nem értem hogy miért alacsony az IQ-juk, mikor már szó szerint a seggükbe rakom az iskolát, könyvtárat egymás hegyén-hátán. Meg hogy mikor a koszos ipart lecserélem hightech-re azáltal hogy max-ra rakom a koszos ipar adóját, alig akarnak megépülni. Gondolom hogy ész is kell a sim-eknek hogy legyen high tech, de ők nem akarnak tanulni, mint azt már leírtam.
Szóval rejtély... -
#8123 A 7-es kép nagyonjó! -
pzolika978 #8122 Grat a képekhez! Nagyszerüek a képek! Fülüke képei is nagyon jók. -
#8121 pár kép a nemrég kezdett városomról:)
- 1 - - 2 - - 3 - - 4 - - 5 - - 6 - - 7 - - 8 - - 9 - - 10 - -
KeEeX #8120 Ez már túl jó ahhoz, hogy igaz legyen!:D -
#8119 100ezer lakos
[url=http://photohost.extra.hu/up/gallery.php?entry=images/1197916406.jpg][img]
90ezer lakos
[url=http://photohost.extra.hu/up/gallery.php?entry=images/1197916551.jpg][img]
80ezer lakos
[url=http://photohost.extra.hu/up/gallery.php?entry=images/1197916597.jpg][img]
Nesztek városok :))) -
#8118 Én is szégyenlem, mert nagyon nagy és csúnya :) -
KeEeX #8117 Én szégyellem a városom, mert nagyon pici, meg csúnya! :) Bár lehet, hogy már olyan állapotba van, hogy nem röhögtök akkorát!:)