13557
  • Tuvok #9156
    A vasút azért jó, mert viszonylag nagy a kapacitása olcsó fenntartásért . Egy városom volt, ahol kifejezetten korán, és jó helyre sikerült vasutat építenem, ott nagyon jó szolgálatot tett .
  • HM
    Szerintem felszedem a síneket.
    Legnagyobb régióban építkezek, de hely már kezd kevés lenni. Inkább autópályát építek. Metróhálózatom nagyon sok embert szállít/hasznot hoz és emellett nincs értelme vasútbnak. Vonat irányításában, kisiklatásában már kiéltem magam.
  • Tuvok #9154
    Használgattam, főleg nagy városban jó, ahol van hely a síneknek, amiket macerás utólag lerakni . Csakis előre érdemes tervezgetni vele .
  • HM
    Vasútat használja valaki?
    Mert szerintem semmi értelme. Metró több embert szállít, teherszállítás meg annyira nem jeletős. (pedig nagy városom van)
  • janika15
    és az utcai lámpákat miért nem látom villágítani egyébként az autópályán se világítanak a lámpák nálatok is ez van?:S
  • pzolika978
    Szia!
    Hiányzik pár textúrád. Amikor letöltesz vmit,a readme ben le van írva,hogy mi mire jó,és mik kellenek hozzá. A villamost akkor látod ha az óra úgy reggel 8körül van vagy délután 4 kor látod ha használják.
    Valamikor ha lesz időm már játszok egy kicsit,mert már elvonási tüneteim vannak.
  • pzolika978
    passz. Annyira nem vok jó gépes.
  • janika15
    helló lenne egy pár problémám: a városban miért nem égnek az utca lampák, ha nem házak közé építek egy utcát csak simán ott villágítanak szépen----néhány letöltött parknál elég érdekes a textúra a talapzat nem szép zöld hanem koromfekete illetve négyzetek vannak a zöldség helyett---- a villamost (magát a villamos autót) miért nem látom közlekedni a sínpárokon? kösz a választ
  • nyirog
    a frissítést nem tudod letiltani vagy pedig kitörőlni a winből?? :S
  • pzolika978
    A sűrű mentés sem segít!!!!!
    Mentés közben fagyott le a tetű.
  • pzolika978
    Rájöttem!

Volt egy Bu@i Win xp frissítésem. Azóta xararkszik megint a game! Na mindegy sűrűn mentek és kész.
  • Ahab kapitany
    Szaisztok!

Kb. 1 hónapja vettem meg a játék "Deluxe Edition" változatát. Maga a játék megy jól nekem, kezdem kiismerni. Igazából egy komolyabb gondom lenne vele: folyton kilép, és egy szempillantás alatt az Asztalon találom magam. :( Mit tegyek?
    Láttam Pzolika978, neked is ez a gondod. Én sem töltöttem le semmit a játékhoz, tehát teljesen az érintetlen bolti verzió van a gépemen.
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • pzolika978
    Megint kilépked a játék,pedig a villamost is lebontottam,és töltöttem le semmit.
  • pzolika978
    8984 es hozzászólásban van a játékleírás
  • pzolika978
    A főiskola nem high shool,hanem Collegy de mindegy.
    A játékhoz kaptál egy könyvet. Nos ezt 3 minimum olvasd át. Az eljén meglepő de R$-nek nem kell víz. Az elején iskolára és kórházra sincs szükség nagyon költséges. kb.1-2 e főnél tedd le az első kis iskolát,és egy orvosi rendelőt.Építs kis sűrűségű lakónegyedet,majd ettől kicsit távolabb ipari zónát. A kettőt kösd össze úttal. Ha látod a fejlődést,jönnek a simek,épülnek a gyárak,akkor erre az összekötő útra építs kereskedelmi területet. És láss csodát elkezdenek épülni a kis boltok. Ha jól csinálod a bevételeid magasabbak mint a kiadásaid. Építs távol az ipartól víztornyot,és fektesd le a csöveket. Most elkezdenek gazdagabb simek is beköltözni. Építs egy-két parkot és az ipari terület köré telepíts fákat,majd a lakóövezet környékére is telepíts fákat,meglátod majd a fejlődést.
    Jó játékot!
  • jaster
    Még egy gondolat. Az agrár és a koszos ipart el kell felejteni!
  • jaster
    Szasz!
    Gondolom, most kezdtél játszani ezzel a hihetetlen jó és hatalmas odafigyelést igénylő játékkal. Ha igen, bólints!
    A varázsszó: RCI DEMAND. Katonai szakszóval élve alsó széle közepe. Nézd meg kell-e ipar (biztos, hogy kell) és kell-e üzlet (biztos, hogy kell). Továbbá: gondolom víz, áram van, az erőmű támogatottságát húzd le kb 50-60%-ra. Ezzel is pénzt spórolsz. Nem mindegyik droid akar az egészségügyben vagy az oktatásban dolgozni. Kellenek trógerok is. Ők mennek melózni a gyárakba. De ha igazán jól jövedelmező várost akarsz, akkor -ahogy Lenin mondta: -Tanulni, tanulni, tanulni!- figyelj az oktatásra. Ha az idő múlásával kezd kékülni a terep, ergo öregszenek az emberek (population by age)kb 10 év, akkor tégy le egy főiskolát (High School). Szóval elég bonyolult egy játék, de ha egyszer beindul...
    Ha valami nem megy ezen az e-mail címen kérj segítséget. [email protected]

A legfontosabb, hogy érzéssel kell csinálni. Erre rá kell érezni.

Üdv, jaster
  • mama2
    Már semmi, rájöttem. Most az a gondom, hogy a pénz megy minden hónapban, de nem jön semmi bevétel. Meg csináltam egy második lakossági zónát. Ott az embereknek nincs munkája, és hiába építek kórházat, vagy iskolát, nem mennek oda dolgozni:S. Mit csináljak?
  • mama2
    Megnyugodtam akkor. Lenne még egy kérdésem: a Házak tetején, mi az a zöld kocsi jel áthúzva? Meg a barna táska jel ugyan-úgy áthúzva?
  • pzolika978
    Szia!
    Köszöntelek a fórumon. Nyugi 2db cd van hozzá,mert a 2-es cd tartalmazza a kiegészítőt is. Jó játékot!
  • mama2
    Hali. Megvettem a delzuxe editiont. Kérdésem az, hogy hány lemezt kellene tartalmaznia? A FAQ szerint 3-at(az alap SimCity 4 ami 2 cd-s és a Rush Hour kiegészítő, ami 1 cd), de nekem csak kettő cd van benne. Annyinak is kell, vagy hiányzik belőle egy?
  • Fenrir
    Nos megoldottam a problémát, úgy néz ki hogy rossz peccset raktam fel. Érdekes mert simán felment és nem mondta, hogy ez ide nem jó. Most már megy rendesen.
  • Tuvok #9134
    Nem hinném
  • Fenrir
    Szerintem a 2 magos processzor lesz a baja neki.
  • Tuvok #9132
    Drivercsere ?
  • Fenrir
    Üdv

A problémám a következő: elindul a játék és a menüben a grafikai beállításoknál szeretnék állítgatni, de rögtön kilép desktopra a játék. Minden más beállítás megy kivéve a grafikait. 8800 GTS-em van a legújabb driverrel, ez már túl jó hozzá vagy mi? Cfg fájlt pedig nem találtam amit lehetne valahogyan szerkeszteni. Erre van valami megoldás?

update: A menüben a kiválasztott terület indítása után is crash van rögtön.
  • LeWyTy
    Előb írtam ide mint hogy a topikot nyitottam.
  • nyirog
    öööm, mi itt inkább az sc4-et pártóljuk :), inkább a cities xl topikba reklámozz légyszives :)
  • LeWyTy
    Cities XL topik
  • LeWyTy
    24óra
    Ismét simcity3000-es zenével.
    Ez elég bizonyíték :D
  • LeWyTy
    És a hvatalos videó.

És ez az út deszép :P
  • LeWyTy
    a zenélye nagyon simcity3000
  • LeWyTy
    Új rész?!?!?!?!?!?!?City XL
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
  • troberto91
    Tudom h nem olyan sok, de én azért a pénzért egy egész napot a napon dolgozok kőművesek mellett
    Amúgy meg minek nekem 2 alapjáték?
  • viktor0320
    nekem is kéne egy kis segítség!
    Az egyik vársoban az ingázási idő 160. ezt hogyan tudnám csökkenteni?
    Építettem metrót,de attól 120-ról 160-ra nőtt. :S
    Nem tom hogy hogyan. Ebben a városomban még csak 300 000-en laknak. Van egy nagyobb ott pedig csak 70 az ingázási idő. Monjuk azt tele pakoltam ilyen vámokkal meg minden.
    Jah és kinek hány MB-ot foglal a plugins mappája? Mert kiváncsi vagyok hogy a játék mennyi új cuccot bír el. Az enyém 244 megabájtot.
    És még nem lassú. D
  • John Cena
    nekem eddig a amx 10000 volt de csődbe mentem:S:S
  • Kenny85
    valszeg nem
    csak a delux van ami meg úgye tartalmazza alapjátékot is
    meg az a 4 ezer ft nemolyan sok érte
  • troberto91
    ja kenny megnéztem az oldalt, de nekm már megvan az alapjáték, csak a ruhs hour kellene. nem lehet külön megvenni?
  • troberto91
    Amúgy irigylem azokat a tagokat akik, akik a legkisebb régióban 200000-es várost barkácsolnak . Tudnátok valami infót adni, hogy hogy kéne ennek nekiállni? Csak mert nekem 20 000 fős lakosságot is alig bírtam összekaparni
  • troberto91
    Köszi
    Van még egy problémám. Van 2 nagyobb (számomra nagyobb) városom több kisebb mellett. Ez azt jelenti, hogy az egyik népessége 190 000, a másiké 120 000 (kb). Mindkét helyen kb. 70-80 000 ember dolgozik az iparban és a kereskedelemben. Végig vezet vasút ezek mentén, ahol egymást érik a tehervonatok. Mindkét helyen van repülőtér, DE EGYIKET SE HASZNÁLJÁK, pedig van mellettük vasút is. Mikor használják majd a repülőteret?
    Nekem még csak az alapjáték van meg, tehát ha tudtok, akkor légyszi e szerint írjatok