Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha pontosan megírod milyen dependencik kellenek akkor szerintem én tudok segíteni.
Van pár megapackkom ami csodákat mûvel.
Jók a képek.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

,Sziasztok!
Csináltam pár képet:
Sepseg vár keresztezõdése,Sepseg vár város részlet,irodaházak,Ez egy szép ház,és a fák csodákra képesek a város levegõjével.A sziget egyik háza,Ez is a szigeten van,Lassan épül be,Tengerparti házak,Nagy a repülõ forgalom,A sziget messzirõl,Tûz oltás,Ez már a másik város,Beépülve,és a régió eddig beépített része:Régió,valamint annak a városnak a domborzata amit most a napokban fogok elkezdeniÍme,Bocsi ha a képekkel untattalak volna titeket.
Más: Van egy olyan problémám,hogy egy két kiegészitõnél nem jelennek meg bizonyos részletek,és simtropolison nem tudtam egy pár dolgot leszedni,mint pl: a BSG flowers pack(vagy valami hasonló) mindenesetre ezt sok épületnél kéri,valamint leszedtem egy szökõkút packot,de a víz nem jelenik meg benne. Ha van ötlet vagy link azt szívesen venném. Elõre is köszi.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Tuvok
Nincsmit

Kösz Tuvok.Jók a szemétégetõk.

Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás

Ez teljesen a játékstílusodtól függ, hol kezdesz és mennyi szomszéd várossal, eggyel vagy többel - úgyis, látjuk, hogy az összlétszám számít.

Tuvok
tess
berakod õket a simcity\plugins-ba, megtalálod õket a szemét cuccoknál
asszem egyik se kér props-t

CSinálnál majd egy pár képet a játékból?

Mind a 4 oldalra kezdjek új várost vagy szépen lassan kezdjem körbe talapíteni a városokat?

Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás

[HUN]PAStheLoD
mivel alapból látszott az SCS-en, hogy mesevárosépítgetés Sims fanoknak és 4 éveseknek, le se vásároltam az internetrõl.. remélhetõleg majd lesz rendes SC5 😊

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Ja és a SC Societies-t kérdezted, hogy miért nem tetszik senkinek, hát pl. ezért, ahogy Tuvok leírta, hogy a SC4-ben milyen gondosan súlyozták a városépülés realitását, a telkeknek volt egy fejlõdési íve, a SC Társadalmak viszont olyan irreális meseváros, hogy mindjárt városkezdésnél nagy kõépületeket meg irreális funkciójú (csak nagyvárosokban elképzelhetõ) épületeket raksz le, ami reálisan egy kezdõ faluban elképzelhetetlen és nevetséges.
Bár lehet, hogy aki kifejezetten irrális mesevárosokat akar építeni, azt ez nem zavarja.
Én csak most próbálom a Societies-t, épp csak túlvagyok a tutorial programon, de hát nevetséges...😞

Tiszta szemétégetö?Linket tudsz írni?

Tuvok
Én a teljesen önfenntartó város híve vagyok, egyedül a szemetet adom el a szomszéd városba épített égetõnek . Nagyobb városhoz viszont érdemes letölteni a tiszta szemétégetõt . Azt hiszem egy ilyen épület még belefér a korrekt kiegészítõ fogalmába, elvégre a készítõk az égetés terén nem hagytak sok választást ...

És gondolom a szomszéd városban egy picivel kevesebb munkahely legyen hogy átjárjanak dolhozni?És akkort vegye az áramot és a vizet hogy jobban fejlõdjön a nagy városom?

Tuvok
Próbálj letörölni (uninstall ha lehet), és újrarakni, ha úgy sem, tedd másik mappába . Bár gyanús, hogy hibás a telepítõ, ügyfélszolgálat, csere . Vagy töltsd le újra ...

Tuvok
Ha stagnál a városod: van a játékba beépítve egy bizonyos kapcsoló, ami azt jelenti, hogy egy bizonyos lakosságot el kell érni, hogy magasabb szintre (stage) kerülj, és magasabb szintû épületeid legyenek .
Ha a hely szûke miatt nem tudsz új területeket beépíteni, akkor kell a szomszéd város, ugyanis a kapcsoló régiószintû .

Idézet a PCG gaming guide-jából:

„Stage cap”, a nagyság mércéje

Tömören kifejezve ez a kapcsoló akadályozza meg, hogy egy faluban felhõkarcolók épüljenek. Az anyagi megfontolások mellett ezért sem érdemes nagy sûrûségû zónákkal indítani egy várost, hiszen ott is csak kis házak és üzletek épülnek elõször, eme kapcsoló miatt. Jöjjön egy táblázat ismét:0
300 stage 2 start
390
507 stage 3 start
659
857
1114 stage 4 start
1448
1882
2447
3181 stage 5 start
4135
5367
6989
9086 stage 6 start
11 812
1 5365
19 963
25 952 stage 7 start
33 738
43 859 stage 8 start
57 017
74 122
96 359
125 267

És akkor a magyarázat. Fenti táblázat a lakó- és kereskedelmi övezetekre vonatkozik, az egész régióra nézve. Azaz, a második fázisú lakóépületek akkor kezdenek el épülni, ha a régió polgárságának összlétszáma átlépi a 300-as értéket. A szimuláció nemcsak ezt tartja azonban nyilván, hanem súlyozza is, például a 6-os fázist elérve a következõ táblázat alapján: 1 6%
2 11%
3 15%
4 34%
5 24%
6 10%

Ez azt jelenti, hogy (megint csak a teljes régiót nézve!) a teljes épületmennyiség 6%-a lehet 1-es fázisú, 11%-a kettes, és így tovább. A legmagasabb, 8-as fázisban ez a táblázat már így néz ki:1 1%
2 2%
3 5%
4 10%
5 15%
6 18%
7 29%
8 20%

E szerint teljes régiódban mindössze az épületek 20%-a lehet Empire State Building nagyságú szörnyeteg, ami nagyjából ismét csak „életszagú”. Mindezekhez még egy fontos információ: alacsony sûrûségû övezetben 1-3 fázisú épületek épülhetnek, közepesben 4-6, míg nagy sûrûségûben 7-8-asok. Ebbõl az is következik, hogy (ismét: régiós szinten!) felesleges 1114 lakos alatt közepes, vagy 25 952 alatt nagy sûrûségû övezeteket létrehozni, hiszen nagy toronyházak úgyse fognak épülni a népességlimit miatt. Az ipari zónákban kissé mások az értékek, de nagyjából megfelelnek a fentieknek. Ez egyébként egy meglehetõsen jó érv a régiós játék mellett, vagyis hogy az igazi fejlõdést az generálja, ha nagyobb lélekszámnál már elindítasz pár szomszédos várost is a fejlõdés rögös útján…

Hello mindenki!
Lenne egy nagy gondom. Letöltöttem a Sim City Deluxe Editiont.
Ellinditottam a instalt, megy is rendesen, de amikor a 2cd végére ér lefagy. Már csak egy hídról látszik kép. A betöltésnek vége van már. A Program filesba van Sim City könyvtár, de nem mûkszik. Crackel sem😊
Légyszi vki mi lehet a hiba? Már rég játszottam és alig vártam, de ez elkeserit.köszi<#szomoru1>
Igen, az ilyen létszámstop gondokat nekem is mindig megoldotta, hogy - ha még nincs - létesíteni kell egy szomszéd várost és össze kell kötni úttal/vasúttal õket; vagy ha már van szomszéd település, akkor menj át és fejleszd egy darabig azt.

mármint még egy és szedd szét a funkciókat. esetleg: nincs igény, vagy magas az adó, vagy az attraktivitás nem megfelelõ az igényelt típusnak a kijelölt zónában. Általában ez egy cseles kérdés. vannak ilyen ciklusok. Építkezz!.
szomszédváros
Persze van budz és hajó járatok is és összeköttetés a szomszéd várossal is.

Hello.egy kis segítség kellene.A lakosság valamiért sosem akar 40 ezer fölé menni.Ha mégis eléggé gyorsan lemegy 35 ezerre.Nem tudom miért nem csinálok semmit amitöl ez lenne.Van bõven munkahely és lakó övezet is ahova mehetnének.Az egyetlen metróvonalat sem használják ki teljesen.Mindenhol van víz villany.Megpróbáltam visszaolvani a hozzászólásoknál de nem találtam semmit ami megfelelõ lenne.

OFF:Ha márt a Societies szóbakerült mi a baja hogy senkinek nem tetszik?Valaki tudna képeket csinálni a játékból?

Ez van!<#falbav>
nem igaz nem lehet visszaolvasni pár hosszászolást!!!! 9 hozzászolással lejebb van belinkelve, figylejetek már oda kicsit!
Hali valaki tud magyarosítást hol lehet letölteni ?
tsipa
Öööö... nekem se tetszik a Sim City Societies. Ha nem lenne ott a Sim City jelölés, akkor elmenne Societies néven, valszeg nem irritálna ennyire... 1etlen jó tulajdonsága az egyben legnagyobb hibája is, ezek pedig a csak félig-meddig kidolgozott elég hiányos társadalom leosztás. Kipróbálni csak a nagyon bátraknak ajánlom, ne érje õket meglepetés. Még hogy külön-külön kell az épületeket lerekni, na ez nem is SC. PFUJJ!!!

okés köszi, igy már könnyebb

1.FC Köln! FC Bayern München! VFL Osnabrück!

ST-Exchange alatt vannak a pluginok.
De csak az utolsó 100-at látod, ha régiek kellenek arra rá kell keresni, név vagy készítõ alapján. Egyébként az oldal keresõmotorja, durván jó.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

hali, regeltem a simtropolisra. a kérdésem az lenne hogy hol találom a letölthetõ épületeket, vagy cuccokat? pl. a kanális, vagy valinél tescot is láttam? mert én cask programokat láttam, valaki légszi segítsen, köszönöm

1.FC Köln! FC Bayern München! VFL Osnabrück!

Huuuuuu a Sim city Society egy kalap fos ne hogy meg vegyétek vagy kiprobáljátok nem érdemes ,a Sim City 4 sokkal jobb !
Societyben nagyot csalódtam pedig nagyon vártam !Semmi simulátor, mindent magátol csinál szinte semmit nem kell figyelni csak épiteni az is unalmas nincs semmi kihivás ebbe a játékba !

Sim City 4 forever !
thx ,így már könnyebb már van egy kemény 1300fõs városom és 400-as a bevétel havonta
Armi555
Letöltöd, Bemész a SimCity mappádba, ott az English mappában lévõ SimCityLocale.DAT-ot áthelyezed máshova, hogy meglegyen.. DE ÁTHELYEZD!
És oda beilleszted amit letöltöttél.

de azt hogy kell használni vagy mit csináljak vele?
Armi555
Sim City 4 magyarítás itt elérhetõ (folyamatos frissítés):
http://members.chello.hu/csonka.norbert/SimCityLocale.DAT

hy all
még új vok itt és lenne egy-két kédésem...
van magyarítás a simcity4-nek mert tetszik a játék de nem igazán megy a jól...
fõleg a pénzügyekkel van gondom nem tom hogy az adókon kiívül honann lehetne pénzt szerezni...
letöltöttem... ezért a játékért nem érdemes pénzt kiadni föleg nem 12ezret...
Armi555
http://youtube.com/watch?v=TllobYYAvAo

Na erre mit szóltok? 😄
Tutorial SimCityhez

Honnan szerezted?Kipróbálnám én is,már csak összehasonlításképp is .
Szívesen.
Lehet, hogy megint felteszem inkább e 4-et a Delux-al.
drot
jah egybkent teljesen magyar lett de azt nemértem hogy ultra grafikán miért szaggat mint a fos mert nekem a pro street fullon meg a dirt se szaggat de a sim city meg igen hát ez enyhén lol😊

PS3:rgtchun TDU:rgtc(hun) Gigabyte GA-790XTA-UD4 AMD Phenom II X4 965BE Sapphire HD5770 1GB VAPOR-X 2x2GB DDR31600MHz Kingmax Chieftc 550W Aerocool HiTech7Pro Logitech G25 Samsung FullHD LCD 37\"

Sokan azt mondják simcity 5 öt maxis csinálja a soc... meg csak lett és kész de szerintem soc az 5 rész mert simcity 5 röl egy szót se mondanak😊

drot
köszi szépen egybkent már kerestem sim city társadalmak fórumot találtam is de a legutóbbi komment október közepén volt:pnem gondoltam hogy sim city 5 ön keressek rá de köszi szépen😊

PS3:rgtchun TDU:rgtc(hun) Gigabyte GA-790XTA-UD4 AMD Phenom II X4 965BE Sapphire HD5770 1GB VAPOR-X 2x2GB DDR31600MHz Kingmax Chieftc 550W Aerocool HiTech7Pro Logitech G25 Samsung FullHD LCD 37\"

A societes topicban leírt konfigon simán megy a Deluxe.
Menj át a Society topicba, nekem az ott leírtak alapján sikerült magyarítani a Societest.
Ez az, ha minden igaz
Armi555
bolt? letöltésbe még nem láttam..
nem hiszem hogy ki fogom valaha próbálni azt a játékot :S
nincs jó gépem hozzá.. SC4-hez is kevés a ramom.. de karácsonyra szerzek..
És még mindig várok válaszokat az alábbi kérdéseimre 😊

drot
váá megvan a sim city societis de angol nem tud vki vmilyen magyar verziót?

Armi555
Ja és a magyarítás most hány százalékosan van kész? Mik nincsenek lefordítva? Mert láttam hogy van új verzió 😊

Armi555
Milyen modokat ajánlotok?
Simtropolison nézem de nem nagyon értem hogy mire való néhány..
pl. valaki említette hogy van olyan modja ami figyelmezteti X percenként hogy mentsen játékot.

Meg mi az a NAM és mire jó?

Armi555
*Deluxe

Armi555
köszi, hát majd mindenre rájövök ha sokat játszok 😊

Most raktam újra a windowst és most települ a SimCity 4 Deluce Edition..
tehát az új win miatt gyors lesz és játszok vele 😊

Tuvok
Na a városod lakossága nõ, a fogyasztás is megnõ vele együtt (víz, áram, szemét, oktatás), így finomhangolni kell mindent, hogy az arány megfelelõ legyen . A víz és áram költséges dolog, mindig állítsd a lakosság igényének megfelelõen, de sose legyen belõle felesleg .
Oktatás szintén, széles városokban jobban megéri 2 iskolát alacsony kapacitáson mûködtetni, míg kisebb, tömörebb városban jobb, ha egy van magasabb kapacitással . Amikor pedig új zónákat hozol létre, sajnos többnyire a szegények fognak beköltözni, ezt kiküszöbölheted, ha van oktatás, kórház, rendõrség lefedettsége, az adózás jól van beállítva, azaz a -nemjuteszembe a neve- környéken minden zöldben van, így a gazdagabbak jönnek . Tömegközlekedés is fontos, de nem hamarabb mint kell (busz 2000-, metro 12-15000-), legyenek parkok, de felesleges ajándék meg látvány épületek nem kellenek . Tûzoltóság tejesen felesleges, akkor rakd le mikor tûz van, könyvtár, múzeum se fogadjon több népet, mint amire szükség van .
Igazából sosem értettem a túl nagy kiadás problémáját, mert a város kezdeti állapotában mindig van pár száz hasznom, és ez csak nõ a város fejlõdésével, sokszor nem tudom mire költeni a bevételt . Tehát meg lehet oldani a dolgot, csak túl kell adni a felesleges pénznyelõkön .
Másik megoldás, ha a küldetésekbõl tartod fenn a város, így lehet nagyobb kiadás, de egy idõ után unalmas tud lenni ugyanazokat a küldetéseket csinálgatni, ha meg evil a küldi, a tetszésed rontod vele .

Armi555
sziasztok, jelenleg nincs fent de meg van a simcity deluxe edition..
Van egy új városom.. építek és több haszon mint a kiadás..
ez eddig jó.. de ha több lakó zónát építek ez megváltozik.. és több lesz a kiadás.. és ha most nem építek akkor jó lenne.. de akkor soa sem építsek vagy hogy? egy idõ után mégtöbb haszonom lesz ha nem építek?
Lehet értelmetlenül fogalmaztam de aki kigobózta az válaszoljon, köszii 😊