13557
  • HM
    iskolák, könytár, múzeum,
    (pl.: reptér növeli a kereskedelmi lakosságot)
  • pudingman
    Levettem a commercial adókat 0%-ig de nem segített :(

A műveltséget hogy is kell növelni?
  • jaster
    Próbáld az oktatást és a műveltséget növelni.
  • Benevolens
    Vidd lejjebb az irodák és az ipar adóját, és akkor megnő irántuk az igény. High-tech industrie is csak akkor épül, ha van rá igény. Régi, szennyező iparos negyedben nehezen hódít teret, tehát új gyárterületet érdemes hozzá csinálni. Az esetlegesen ide is bemerészkedő szennyező iparokat rombold le. Növelheted a desirablityt, ha parkosítod, igy vonzóbb lesz a high-technek.
  • pudingman
    hello

Lenne egy gondom:
    Nem tudom a Demand-ot pluszban tartani. A lakóházak általában pluszban vannak de az irodák/boltok egyfolytában minuszban és nem épülnek! A lakóházak pedig egyfolytában épülnek meg fejlődnek de mind elhagyottá válik mivel nincs munkahely. Nem tudja valaki hogy lehet a commercial-t pluszban tartani?

ja és mégegy kérdés:
    Hogy lehet high-tech indrustial-t építeni? Azt tudom hogy gyárrészeket kell kijelölni de a gyárrészekre mindig másfajta gyárak épülnek és lecsökken a high-tech desirablity!
  • pzolika978
    Ha lesz időm bekapcsolni a játékot akkor csinálok róla friss képeket,mert csak pár részlet van róla képekben.Egyébként nekem is sokat fagyoskodik a játék.
  • HM
    Nekem 450k felett már gyakran kifagy. :(
    Elég nehéz így építkezni, pedig sok még a beépítetlen terület.
  • Tuvok #9189
  • pzolika978
    Nekem a legnagyobb területen 600000 lakos van,de dimbes dombos viszonylag sok vízzel.És ez csak egy város. Lehetne még fejleszteni,csak nincs most időm játszani.
  • Benevolens
    85000-t egy közepes városterületen is össze lehet hozni, főleg, ha már vannak mellette más városok is. Régió-szinten a több millió sem irreális
  • Shortstop
    köszi a választ. szóval akkor a komplett nagy térképet nézi nem a kis részeket. így már annyira nem irreális a 85.000 fő :)
  • jaster
    Ha jól tudom, akkor max 20% lehet a high residental terület régió szinten.
  • Benevolens
    Azért feketedik el, mert elhagyatottá válik, azért válik elhagyatottá, mert valamiből hiányt szenved. Ez vízhiány, energiahiány, vagy útkapcsolat hiánya tartósan fennállva, de leggyakrabban munkahely- ill. kereslethiány. Lerombolhatod, ha akarod, de hagyhatod is. Az utóbbi esetben beköltözhetnek lakók, de lehet, hogy alacsonyabb rétegek, mint az eredeti lakók. (és rendszerint többen) Ilyenkor a ház feketéből szürkébe vált, használják, de lepusztultan néz ki.
    Úgy lesz több lakosod, ha növeled a zóna sűrűségét, így magasabb házak épülhetnek. Ha nem épülnek, az azzal függ össze, hogy a játék bizonyos lakosszám alatt nem enged magasabb házakat épülni. Mivel ezt régióban méri, ilyenkor kezdheted el a szomszédos várost építeni.
  • Shortstop
    biztosan nagyon alap amit kérdezek de miért van az hogy egyes zónáknál az épületek elfeketednek? gondolom elhagyatottak lesznek, de ezeket ledózeroljam avagy hagyjam majd megoldódik?
    meg nemtudok több residental zone-t építeni mivel nincs helyem. így hogyan lesz nekem több lakosom?

előre is köszönöm ha vki válaszol
  • jaster
    Szia. Küld el a városod, megnézem mit lehet tenni. [email protected]
  • pzolika978
    Szia!
    Talán sim city.com , vagy simtropolison találsz adatokat. Én csak pár dolgot tudok. Könyvtár 2x2 kórház 3x4 városháza 3x4 nagy rendőrség 3x3 Bíróság 3x3 , operaház szintén azt hiszem,de talán nézd meg a honlapokat,hátha ott vannak ilyen adatok. Megkeresem majd a játék könyvét hátha benne vannak ilyen jellegű adatok. Addig is jó játékot.
  • Edit1965
    Sziasztok !

Nem tudtok véletlenül egy oldalt, ahol fel van sorolva, hogy melyik objektum mekkora területet foglal ?

Végre felépítettem első működő városomat, eddig nem értettema játékot, már többször belefogtam évek alatt, kész csőd volt.

Most meghaladta a 11 ezret a lakosság, már csak havi párszáz simelon a deficit, ( persze csalok a pénzzel, másképpp 2 hónap alatt csődbe mennék :) )ha az dókat felviszem 10-re, akkor már nyereséges, de az emberek nem szereik, kiköltöztek.

A közlekedés még elmegy, de ha nő a lakosság létszáma, a forgalom is fog...olyan zyúloltság van, hogy nem tudom követni a buszok útvonalát, és mindig szól a közlekedéses, hogy felesleges itt vagy ott a buszmegálló. Szeretném előre eltervezni a fix helyeket, amit üresen hagyok, amíg nincs rá szükség. Höhö, megtervezem négyzethálós lapon, nos ehhez jó lenne egy méret táblázat, ne egyenként kelljen megnézni őket. :)

Végre élvezem a játékot, nagyon jó !
  • jaster
    Megnéztem őket, ennél azért nagyobb területű lesz.
  • pzolika978
    Budapest régió már van egy simtropolison az egész jó.
  • jaster
    Értem.
  • Tuvok #9176
    Fishbone kérdezte hogy hogyan lehet régiót betenni, és mivel 2 féleképp lehet, azért kérdeztem, hogy nála melyik eset van .
  • jaster
    #9165. Amúgy most dolgozom egy jó kis Budapest régión. Az előbbi kicsit nagyra sikeredett. Ha majd kész lesz, felteszem a Simtropolisra. Csak kéne találnom egy jó topo térképet.
  • Tuvok #9174
    Mármint milyen kérdésemre ?
  • jaster
    Ez így igaz. Látom, 15-e óta megtaláltad a választ a kérdésedre. Kellemes játékot! Szia
  • Tuvok #9172
    Ha megnézed, simtropolison is jpg-k vannak fenn
    Ennek a jpg-nek a mérete függ össze azzal, hogy maga a régiód mekkora .
    Amit én használok, a 769 x 769 pixeles, ami egy viszonylag kis méretű régiót jelent .
  • jaster
    A másodikat nem értem, mire mondod? A régió mérete bármekkora lehet, 4, 8, 16, 32, stb.
  • jaster
    Lehet BMP is én általában azt használom
  • Tuvok #9169
    A domborzati kép jpg, és a mérete attól függ mekkora a régió .
  • jaster
    Hy a ff kép inkább BMP 1025*1025 és 8 bites. A kis színes kép 16*16 és 24 bites. A ff kép adja meg a domborzatot, a színes meg azt, hogy a parcellák hogyan helyezkedjenek el. régiók Sajnos csak szinte amerikás régiók vannak itt.
  • pzolika978
    Van egy Ipari városom 23 e fő lakos 86 e ipar 4 e kereskedelem és úgy elkezdett fejlődni,a metró hálózat hatására,hogy a kereskedelem kívánatosság a maxon van, Az ipari rész pedig minuszban. Ennyit számít az infrastruktúra.
  • laslandes
  • Tuvok #9165
    Miből áll a régió ? Feketefehér jpg meg egy kicsike színes bmp ?
  • pzolika978
    Hát én még nem raktam be régiót. Talán simshungary.hu-n van infó
  • Fishbone
    szóval leszedem a régiót és hogy tudom akkor berakni?
  • Benevolens
    igaziból a felrakott régiók elég szörnyűek
  • Benevolens
    például:www.simtropolis.com. A régió berakásának külön módja van, kell hozzá még valami, amit most nem tudok .Valami mod, simtropoloson is fent van és gondolom benne van az első ötvenben a modok közöztt. Ez csinál a színes képből régiót. Különben én is utálok régiót szerkeszteni
  • Fishbone
    Sziasztok! Tudd valaki valami oldalt ahonnan lehetne letölteni régiókat?
  • pzolika978
    Nekem tulajdonképpen minden városom össze van kötve vasúttal,és tök jól használják. Nekem teherszállításra is bejött.Tény a metró/magasvasút kettős is nagyon jó,az egysínű vasutat csak egy városban építettem,azt is 85-90%-osan használják.
  • Tuvok #9158
    Metrónál nincs jobb, az tény .
  • HM
    Én az elején hitelből csak metróra ruháztam be. Vasútat/buszhálózatot hanyagoltam. A metróállomásokat elég sűrűn raktam le és nagyon megérte.
    300 feletti városnál csak 1-2 helyen van dugó(bár ezt még megleeht oldalni, de most a vasútat probáltam ki), és autópályát még nem is építettem.
    Metró nagy hasznot hoz így is (+10k), de a forgalom csökkentése miatt jelentős.