13557
  • janika15
    és akkor most mit tok tenni h fusson normálisan a játékMMM
  • pzolika978
    A videokari lesz a bűnös,nem mindennel kompatibilis a játék. Én is szenvedek néha az ATI kártyámmal.
  • janika15
    helló! a simcity 4 szarra akad az alábbi gépen(lent olvashatjátok), igaz van hozzá pluszban rengeteg plugin, meg mikor még gef 8800gts 640-em volt akkor 1általán nem akadt, ugyanennyi pluginnal se! pls help naon mérges vok :@
  • viktor0320
    én így oldottam meg hogy lejjebb csökkentetem az adókat, és átmentem egy másik régióba.
    + észrevettem hogy néhány a simtropolisról letöltött kereskedelmi épületek leviszik az irodák igényét...
    de csak ha felépítem őket, de fel kell mert 2000-3000 munkát is adnak, és azt hoszem h még adóznak is egy kicsit,
  • pudingman
    elég rosszul állok most is 180000 lakos 60000 kereskedelmi lakosság és 15000 ipar
  • pudingman
    viktor nekem is ez a problémám. a kereskedelmi épületek nem épülnek soha. Még akkor se ha 0%-on van az adó pedig minden megvan nekik ami kellene.
  • viktor0320
    nem, még nem szedtem le modót. lejebb vittem az adókat.(9-ről 3-ra)
    de egy másik régiómban erre sem volt szükség.
    jah és melyik a jobb?
    az irodák vagy a szolgáltatások a kereskedelemnél?
    mert szerintem mindegy hogy melyikből van több nem?
    csak azért kérdem mert az irodák és a szolgáltatások nem szeretnwk nagyon egymás mellett lenni, vagyis én így tudom, meg így hallottam
  • NorbyI
    Én nem tudok ilyen korlátról.
    De gondolj csak bele, nem ritka hogy több milliós régiókat hoztak létre, azok vajon milyen munkát adtak a Simjeiknek?

Hogyan oldódott meg az igényszint? Leszedtél pár új modot?
  • viktor0320
    nah mindegy a helyzet megoldódott...
    már csak 1 kérdésem lenne megint:
    egy régióban max. hányan dolgozhatnak a kereskedelemben?
    mert én valami 265 000-ről hallottam, de letöltöttem a Taipe1101-et és az megnöveli +300 000 a számot.
    szóval?
  • viktor0320
    valaki tudna nekem segíteni?

nos.. a probléma tegnap kezdődött... a kereskedelem és az ipari igény a nullán áll. nem éül semmi, csak házak, de munkahelyek nem.
    valaki nem tudja h mi lehet a probléma?
    rendőrség, tűzoltóság van, kórház és iskola is..de ha ezek nem lennének atkkor is kéne h épüljenek
    csak azért kérdezem h valaki nem tud-e segíteni mert még sosem volt ilyen problémám:S
  • viktor0320
    úhh elhiszem:S
    az a rengeteg plugin meg nam mode...
    nem vagyok rossz angolból szóval nagyjából értem..
    de lefordítani értelmes magyarra kicsit már nehéz
    gratulálok hozzá hogy neked sikerült
    nekem is volt gondom a talaj moddal, megszívtam rendesen, de szerencsére ki tudtam törölni..
    szóval azzal télleg vigyázni kell!
  • NorbyI
    A magyarítást sajnos már nem tudom csinálni illetve nincs kedvem és időm sem nagyon. A lényeg le lett fordítva, menük eszközök, és eszközök leírása, teljes tutorial, és nagyon sok üzenet le van fordítva. Amikm aradtak azok nem annyira fontosak illetve lehet játszani nélkülük. Akkor ment el tőle végképp a kedvem amikor megláttam hogy a pluginokat is mind le kéne fordítani hogy értsd mi mit csinál. Illetve a teljes NAM eszkoztárat. Ehhez már végképp nem volt energiám. Szóval már egy ideje nem frissítettem (fél éve legalább).
    A .LOT .BAT közötti különbséget nem tudom, de szerintem jó írányban tapogatózol. A játék szempontjából szerintem tökmindegy melyik mi.

A procid szerintem simán jó, adjál neki sok memóriát és nem lesz baj.
    Jelenleg 800 MB a plugin könyvtáram, de még aktívan keresgélek.
    Viszont egy talaj moddal csúnyán hazavágtam az eddigi térképeimet és most nem tudom eltávolítani mert kifagy betőltéskor. Szóval vigyázzatok vele, sok galibát okozhat. :(
  • viktor0320
    jah tom h elfelejtettem most jutott eszembe:S

1,9 gigaherzen fut, de fellehet húzni 2,1-ig simán..
    + ramon én is gondolkodtam, mert sok plugint használok(290 MB-ot foglal a plugins mappám)

azt hogy sata-m vagy ata-m van így pontosan nem tom, meg kell néznem a gép papírjait.
    jah és még egy kérdésem lenne:
    a .LOT és a .BAT között mi a különbség? mert azt tudom hogy az egyik olyan hogy magától felépül a városodban, a másikat pedig te magad építheted föl...asszem..
    de nem vok benne biztos

jah és még egy kérdésem lenne hozzád(Norbyl)!
    jelenleg hány %-on áll a magyarosításod?
    mert én pár hónapja töltöttem le, azóta gondolom már frissült!
  • NorbyI
    Csak a lényeget felejtetted el leírni.
    Milyen proci, és milyen típusú vinyó (SATA, ATA)?

Egyébként szerintem 100k lakosság felett már a proci szokott lenni a szűk keresztmetszet.
    Azért a 2 giga memóriát szerintem még meghálálná a gép, pláne ha használsz pluginokat.
  • viktor0320
    nekem a legnagyobb városom amit elértem: 400 000 fő
    azt szeretném megkérdezni hogy ilyen konfigurációk mellett, kb. mekkora várost tudok úgy felépíteni hogy ne akadozzon elviselhetetlenül(jah és minden a legjobb minőségra van beállítva):
    1 giga memória
    256 mb-s ati readon videó kártya
    jó hangkártya(de ez nem számít annyira)
    és 120 gigás winchester
  • NorbyI
    Üdv mindenkinek aki még kitartóan játszik eme remek játékkal.
    Rég jártam erre és most, hogy újra itt vagyok szeretnék valami hasznossal szolgálni a játékkal kapcsolatban.
    Sokan kérdezték, hogy miért nem világítanak a letöltött épületek.
    Nos ez egy régen ismert hiba és van is megoldás rá.
    A következőket kell letölteni hozzá:
    EP1 Update 1 ver. 1.1.638.0
    GMax
    Building Architect Tool(BAT)
    SC4BATUpdate
    Ha ezek megvannak és fel is vannak installálva egy újraindítás után
    indítsuk el a játékot. Futtasuk a szimulációt pár játékhónapig, majd kapcsoljunk át éjszakára.
    Ha minden jól ment akkor világítaniuk kell a letöltött épületeknek is.
    (Ez csak akkor igaz ha a készítő csinált hozzá éjszakai textúrát is)
    (A legtöbb letöltéshez kell egy EA-s regisztráció, amit csak eredeti játék birtokában tehetünk meg)
    Remélem hasznát veszi valaki.
  • pudingman
    milyen nagy és hány városotok van??
  • viktor0320
    jah az látszik. valahogy felkéne pörgetni!!!!!
  • pudingman
    nyugi ez egy elég aktív téma. vannak témák ahol sokkal roszabb a helyzet. A tankcsapda fórumra hónapok óta írtak utoljára (pedig szerintem híresebb mint a simcity4)
  • rage5
    Pont ilyenre volt szükségem, köszönöm!
  • Kenny85
    itt egy végigjátszásde le van írva minden, hogy mi mit csinál, mire jó
  • rage5
    Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy nincs-e a játékhoz egy wiki szerű oldal, vagy akármi más, ami részletesen leírja a játékmenetet, hogy minek mire van hatása, stb stb... az évek során sokszor feltelepítettem már a játékot, de magamtól egyszerűen nem bírok rájönni, hogyan lehet egy komoly metropolist összehozni. A legnagyobb városom 20.000 fős körüli volt, de azt is csak pénz csalással sikerült összehoznom. Azóta mindig ugyanazzal a problémával találkozok, miszerint 8000 fő után elkezdenek kitelepülni a lakosok. Most új várost kezdtem, jelenleg 4600 fős, de nem fejlődik túl gyorsan.
    Többek között fogalmam sincs, hogy érdemes-e építeni vasutat, buszhálózatot, mivel ezekkel sosem foglalkoztam. Ha pedig érdemes, akkor milyen módon, ezeket hogyan kell elhelyezni. Autópálya, metróig még soha el se jutottam. Parkosítás és a játszóterek elhelyezésének mikéntjéről sincs fogalmam, csak pakolgattam, ahogy tetszett. Érdekelne egy alap koncepció, amit érdemes követni, ami egy folyamatos fejlődést biztosít. Pl a különböző típusú zónák elhelyezése hogyan történjen, stb stb stb. Sok kérdésem van még, és nem akarlak titeket terhelni velük, ezért érdekelne egy fentebb említett oldal. Előre is thx
  • viktor0320
    jah meghalt:'(

hát élesszük fel!XD
  • pzolika978
    Hát kihalt a fórum nagyon.
  • viktor0320
    cserélni kell őket folyamatosan, de ha a legnagyobb vízerőmüvet felépíted akkor sokat spórolhatsz.(egy kis idő után mert 3500 simeleon a havi fenntartása)
    vagy go simtropolis.com
  • pzolika978
    Hát igen idővel minden elhasználódik.
  • BYpsilon
    Elhasználódnak, időnként cserélni kell őket.
  • pudingman
    Lenne egy kgondom (megint)

Az erőművek és a víztornyok kapacitása egyfolytában csökken. Minél többet fejlődik a városom annál jobban. A szennyezettségre gyanakszom de a koszos részre nem vezettem vizet és a város sok részén csak alacsony vagy nincs szennyezettség. Egyre gyakrabban kell water pump-ot meg erőműveket építenem és ez viszi a költségeket rendesen.
  • pudingman
    igen tudom hogy van még sok küldetés de azok elég nehezek meg sok küldetés bugos. Meg ha esetleg elfogynának a küldetések akkor be lehet vetni ezt a trükköt
  • pzolika978
    Ügyes vagy! Gratula! És még számos ilyen küldetés van! De ne is foglalkozz vele. Neked az lesz a csúcs amikor majd lesz katonaságod. Ott számtalan küldetés van. Ha minuszban van a költségvetésed akkor játsz az adókkal,költöztess be simeket,stb. Ne küldetésekkel gazdagodj.
  • pudingman
    Tudok egy trükköt: Hogy lehet pénzt szerezni ha a költségvetésed minuszban van?

1. Építs egy "fire department landing strip"-et. Ha esetleg még nincs meg akkor meg lehet nyerni:Csinálj egy kis tüzet majd csinálj meg a "fire!" című küldetést a tűzoltókocsival.Ha kész akkor megkapod!

2. Csinálj tüzet valahol messze a városodtól a fákat gyújtsd fel! Épphogy csak úgy hogy a tűz majd magától elálljon. Mikor felgyújtottad gyorsan menj a tűzoltórepülővel. Ki fog írni egy olyan küldetést hogy "water drop of fire". Azt váltsd el a "what's my alternative?" paranccsal és egy olyan című küldetés fog feljönni hogy "let it burn!"
    Ha megcsinálod 70000 dollárt kapsz de csökken tőle a népszerűséged.

Ezt bármennyiszer meg lehet csinálni!

Ha pedig zavar hogy a népszerűséged csökken akkor ismét gyújtsd fel a fákat és a tűzoltórepülőnél a "water drop of fire" küldetést válaszd. 110 népszerűséget ad és semmit sem kell csinálni mert amikor a tűz eláll akkor vége a küldetésnek és megkapod a jutalmat.

Lehet bonyolultnak tűnik de akik szoktak rajta küldetésezni annak talán könnyebb megérteni. És szerintem sokkal kényelmesebb mint a weaknesspays-t másolgatni!
  • pudingman
    ok ok új fórumozó vagyok nem tudtam. a képtárat meg még ase tom hol van.
  • pzolika978
    Tudom!!! Ha képtáron rá keresel ott rengeteg képem van a városaimról. De ha itt visszanézel akkor is sok képet találsz.
  • pudingman
    De figy zolika a simcity4-ben is lehet screenshotot csinálni könnyebb meg jobb a minősége is
  • pudingman
    nice city zolika hogy csináltad olyan pontosra a partot?

És honnan lehet újfajta épületeket fákat stb. letölteni? előre is kösz

puding
  • pzolika978

Tudtok olyan módról amivel a folyók mentén gátakat lehet építeni? Nekem olyan gátakra lenne szükségem amiken autóval,vasúttal átlehet menni a folyón.
  • Roli010

az UFO kuszívja a vulkánt
  • Roli010
    HY

nekem tört be van és valaki nemtudna hozzá magyarosítást mert én nem találtam
  • pzolika978
    Egy kép lemaradt. :ez A városról röviden. A legnagyobb térképen helyezkedik el.Több szomszédos várossal kapcsolatban van. Ezekkel összevan kötve vasúttal, autópályával,egysínű vasúttal,metróval,magasvasúttal.Régióm jelenleg legnagyobb városa,bár tervezek egy 2millió lakosú város építését,de idő hiányában ez szerintem nem most lesz kivitelezve.Ha valakit érdekel akkor teszek fel több adat képet a városról.
  • pzolika978
    havi költségvetés , jelenlegi mérleg , A part szakasz1 , A hegy oldalról , A folyó felől. Hát most ennyi. Remélem tetszenek. Részleteket régebben már mutattam.