Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Kezdésnek jó az a guide, de mivel minden város egyedi, minden városnak saját igényei vannak, hogy mit hova és mennyit tegyél, így nincs értelme számszerûsíteni a dolgokat . A rutinod, és a városod kiismerése fogja meghozni a fejlõdést, illetve hogy a te igényeid a várossal szemben, és a városod igényei mikor találkoznak, abból ne csõd legyen ... mert lehet szép várost csinálni gyorsan is, de elõbb-utóbb rámegy a pénzed, vagy a lakosság . Mondhatja az a guide, hogy neked ennyi meg annyi iskola kell, és az így meg úgy beállítva meg fog felelni, de mivel az sc4 fejlõdése csak néhol van táblázathoz kötve, egyébként a rendszere random, ezért lehet, hogy marhára nincs is szükség arra az iskolára ott és akkor .

Tuvok
Nekem az RH-n rajta van az utolsó patch, van NAM is, és látszanak a sávok . Viszont hogy mennyit ér a NAM azt nem tudom, mert így is ritka fos az útkeresés ...

tyler82
Köszi, de ezt már átnyálaztam. kis is nyomtattam. De akkor se segített az elõbb említett problémákban. 😞

A smooth sea never made a skillfull sailor

Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt, itt le van írva a problémádat hogyan kell kiküszöbölni :

Sim City 4 Guide
tyler82

Nem értem egyszerûen miért nem fejlõdik a városom továbbb....A grafikon szerint lakosság kell még de nem költözik be...Nem nõ a népesség viszont már nincs több beépítésre szánt terület. És mindig csak kis házak épülnek. Nincsenek nagyobb lakóépületek. Adó alacsony légszennyezés, vízszennyezés alacsony/nincs. Általános iskola, középiskola kórház, rendõrség, tûzoltóság van. Népszerûségem magas. Vannka parkok is. De mégse jó valami elhalnak a kereskedelmi egységek is mert kevés a lakosság. Közlekedési szempontból is rendbe vagyok. (utak jók, nincs leterhelve, zöld szinte mindegyik, jó, kb.90%uk)
A népességnek kéne nõnie de 10.000fõnél alig több. Nm értem.
A másik meg hogy nehéziparra nincs szükségem a grfikonja olyan magas negytív irányba hogy kilóg a képernyõrõl. 😞 Viszont kisüzemek kellenének(Manufacturing) de hiába építeném fel nemépül , inkább helyette koszos cementgyár. Pedig a program szerint nem az kell, és ahova építeném mindenben megfelel(ne) a kritériumoknak...
Szóval hogyan lehetne ezt "szabályozni", hogy mondjuk ne nehézipari hanem magas ipari vagy manufaktúrás ipari zóna épüljön??

<#miaz><#conf>

Network Addon Mod (NAM) -ot a sima vagy a Patchelt Rush Hour -ra érdemes feltenni ? Mert ha patchelve van a játék akkor a keresztezõdéseknél nem látszanak a lekanyarodósávok úgy vettem észre. Tapasztalatok ?
tyler82
Rossz mappába másoltam a fájlokat.
C:/Felhasználók....-be kellett énmeg a feltelepített játék mappájába másoltam.<#confused> F:/SIM CITY 4.Nem tudom miért.

Tuvok
Import ? 😊

tyler82
Már megoldottam. Én voltam a béna. <#confused><#unalmas><#nyes><#gonosz3>

tyler82
Technikai okok miatt uninstallálni kellett a játékot. Elõtte kimentettem a városok fájljait. Miután megvolt a reinstall bemásoltam a fájlokat a régió mappájába, de amikor elindítom a játékot nincs ott semmi...Mi lehet a gond??

tyler82
.bin .cue

tyler82
Patchelni kell a 2.CD .bin .cie képfájlokat.
sim.city.4.cd2.ppf.patch-deviance én ezzel csináltam. Bevált.

sziasztok. nekem nem indul le a játék, mert a windows mindig hibát észlel a parancsikonnal kapcsolatban, már mindent megprobáltam de nem inditja el. lécci segitsetek
Az nem olajpaca,hanem kátyús az út.nagyon levetted az utakra költhetõ lóvét.
Tuvok
Iskolák, kórházak, víz költségvetését finomhangoltad ? Adózás be van állítva ? Tûzoltóságból elég eleinte akkor építeni, ha tûz üt ki, utána rombolhatod is, késõbb is elég egy kicsit tartani, tûz esetén kiküldeni .

Alap SC4-et nem igazán tudom már hogy mûködik, neked is javaslom az RH-t . #8174

tyler82
mostmár rendben....viszont nem értem hogyha nincs elég ipari negyed akkor nincs lé a fejlõdéshez. ha meg már megszedték magukat van iskola is meg minden elkezdem az ipar helyébe a kreskedelmet építeni de akkor átmegy mínuszba a költségvetés...hogy van ez?

tyler82
Kiküldtem én a políszt de semmi....😞

Tuvok
semmi ördöngõsség azokon kívül, amiket már itt felsoroltunk 😊

megvan sajnos a bosszantó része is a szép városnak ... felépült egy berlini stílusú kétezres R§§ felhõkarcoló, rá pár perce felette megjelent a no job táska, és nem akar eltûnni ... rombolhatom le 😞

Tuvok
dispatch police 😊

tyler82
nem értem hogyan lehet ilyen gyorsan fejleszteni? meg a bevétel is jóval nagyobb mint a kiadások...<#wow3><#zavart2> Innen is látszik hogynem vagyok a mestere a játéknak.<#shakehead><#rinya>

tyler82
Na az a helyzet hogy zendülés töt ki vagy mi...szóval ilyenkor megáll a game menteni se lehet....meddig tart ez? mert hiába építettem víztisztítót de ha nem "megy " tovább a játék akkor nem fogjaérzékelni. A zendlés miatt a pause-ról nem tudom elindítani a szimulációt! 😞
most ilyenkor mivan??

Tuvok
Ilyen most 😊

Tuvok
Az olajpacát nem tudom, ilyet még nem láttam . Lehet a szennyezés miatt ? Szemetet égeted szomszédban ?

Tuvok
az össze sárga és piros street-et fejleszd road-ra, a road helyére meg próbálj avenue-t tenni .

Tuvok
az irtózatosan nagy szennyezésre tippelek . próbáld csökkenteni ...
oktatás, kórház lefedettség megvan ? clean air act ?

tyler82
Kb. 50.000fõnél "lefagyott" a város.... Valamidugolehet a gond....de egyszerûen nem "él" tovább a város hiába kattintok a gyorsítóra...<#falbav><#fejvakaras><#conf>

tyler82
hogyan kell összekötni másik régióval??

Ez azárt van, mert látszik a képeden is, hogy rettenetes szmog van a városodban. Ekkora összefüggõ koszos iparzóna rettenetes légszennyezést csinál, és ez miatt települnek ki a városodból az emberek. Szerintem az iparzónáidat telepítsd át egy másik régióba, és kösd össze a lakózónával egy vagy két autópálya segítségével.
tyler82
Arra lettem figyelmes hogy hiába telepítettem buszmegállókat ilyen 6% a kihasználtásga...1000fõs a kapacitása és 60-70ember használja...Ez miért van? Hogyan lehet hatékonyabbá tenni??

tyler82
Na szóval ez az áthúzott táska dolog még jelen van... most hogy építettem metrót meg buszmegállókat valamivel jobb de nem az igazi még mindig. Utakat is építettem 2-3 sávos. Ki is használják rendesen…
Amúgy az mindegy hogy „utcákat” vagy „utakat” használok? Mert én hosszú távolságba is „utcát” építek az ára miatt…
Csak nem értem mi ez a sok olajpaca?
Meg csinál olyat némelyik városrész hogy "kihal" egyszerûen. Leég aztán kész. De egy ház néha leég az oké, eloltom. De aztán meg az egész tömb hal ki. Semmi tûzriadó….
<#fejvakaras>

Marki
Sok fát, és parkot kell telepíteni, attól változik.
Vagy jó tömegközlekedést, és csökken a forgalom valamelyest.

KoЯn

Armi555
A környezet szintet mivel lehet növelni?
Mert az teljesen lent van a városomban. a többi szerencsére jó...
Víztisztítót már építettem és elég jól tisztította a lakosságnál (iparnál nem, de az érthetõ nem?) de ugyanúgy lent van a környezet.
Nem vagyok valami szuper polgármester, de majd ha lesz több RAMom többet játszok és lesz tapasztalatom.... Meg valami normális várost is elkezdek...

Tuvok
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
RH, ha valakinek nem lenne meg:
http://rapidshare.com/files/63582667/SC4-RH.part1.rar
http://rapidshare.com/files/63586318/SC4-RH.part2.rar
http://rapidshare.com/files/63590132/SC4-RH.part3.rar
http://rapidshare.com/files/63594667/SC4-RH.part4.rar
http://rapidshare.com/files/63598956/SC4-RH.part5.rar
http://rapidshare.com/files/63599412/SC4-RH.part6.rar

tyler82
aha oksa. most "elfáradt" a plgármester megy aludni majd holnap utánanázek ezeknek a dolgoknak. amúgy kössz a helpet. 😊
<#worship>

Tuvok
Commute time ha magas, tulképp a munkanélküliség okozója . Ez ugyanis a munkábajárás ideje . Lehet short, medium, vagy long . A long után jön a no job-os táska . Javítani a közlekedés javításával lehet, gyorsforgalmi utak, busz, metro, stb ...

Ahhoz, hogy ne prolik lakják a városod, négy dolog kell:
1. kórház lefedettség
2. (általános) iskola lefedettség
3. munkahely, ami fõleg dirty ipar
4. kurvasok türelem

Ha ezek megvannak, el fog kotródni (meggazdagodik, átalakul) a proli, így csökken is az igény a koszos iparra, lehet óvatosan eltüntetni, de csak amelyikre nincs igény, nincs kihasználva .
Lehet a fejlõdést gyorsítani, parkosítás meg cicoma, landmarkok, városi rendeletek finomítása, stb, de a lényeg, hogy dolgozzanak és tanuljanak

tyler82
Na hát beépítettem az összes területet amit lehet. és hát 10.000fõ fölé nem megyek...kereskedelmi negyed van. viszont a lakosság nagy része proli, annak ellenére hogy lebontottam az ipari negyedet már....
mert kellett a hely a kereskedelminek..na most a következõ a helyzet. a gazdag egyre gazdagabb de csak pár tömb az a többi meg egyre szegényebb...
A commute time mit takar??

tyler82
aha hát nem rossz... 😊

Pár téli kép a városomról:kut.központ télen , az egyetem , távoli kép , Boldog karácsonyt.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Tuvok
Látkép

Bûnözés (még dolgozom rajta)

Commute time

Szemét (soha ne hagyd ennyire elhatalmasodni)

Oktatottság

Szmog (vízszennyezés grafikon is ilyesmi)

Tuvok
ja, meg nem látok kereskedelmi zónákat 😊
legyen könyvtárad is, illetve a city ordenances-t állítsd be (magyarul nemtom, talán városi rendeletek), majd Norbyl megmondja, õ a magyarosító 😊 amúgy FAQ-ban találsz leírost róluk

Tuvok
alacsony desirability ...
telepítsd tele fával az egészet, tegyél parkokat, játszótereket
legyen 1 nagy kórház, meg általános sulival fedd le az egészet
adózás 9-en jó

amúgy úgy látom nincs RH-d, ajánlom esetleg beszerezni

tyler82
Szerinted mi lehet a gond itt?
Az a baj, hogy kevés a kereskedelmi $$ és $$$ és a kereskedelmi hivatali $$ és $$$ valamint a lakossági $$ és $$$ réteg. pedig van suli kórház amit akarsz...😞

<#miaz><#fejvakaras><#conf>

tyler82
na várj küldök képet...

Tuvok
kezdj mindig low density-vel

a pumpákat nézd meg, hogy biztos be vannak-e kötve a csõhálózatba, és figyelj, hogy messze rakd az ipari területektõl, mert ha szennyezett területen van, akkor nem fog mûködni, de a " ? " eszközzel ezt is meg tudod nézni

én sosem rakok víztornyokat, mindig akkor rakok le vizet, mikor már _nagyjából_ beépítettem azt a területet, amit széltében akartam, low density nem igényel vizet, ha szegények lakják, így elég akkor, ha már felfelé akarsz építkezni, pl medium density

majd mutatok képek a városodról, egész pofás lett, és remekül bírja a kirohanásaim, a sajátjaim nem mindig szokták 😊 sikerült megfelezni a commute time-ot, kiebrudaltam a koszos ipar nagy részét, csomó szép kereskedelem van, stb stb
köv nagy terv a metro, de annak rendesen neki kell ülni, sok tervezést igényel

tyler82
aha. 😊 nagyon zsír.
csak nem értem midig abba bukok bele h nincs víz már 2000lakosnál szopok...4 vízpumpát ápítettem de nem elég...nagy sûrûségû ipari meg lakossági zónákkal...

Sziasztok!
Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepet kívánok minden sim city játékosnak

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Tuvok
Tuvok
amivel itt probléma van, az tényleg a szemét . mikor megláttam a diagram mellett a mennyiségét, azt hittem elfakadt az epém 😊
3 szemétégetõm van, de a diagramon alig számottevõ változás van évek alatt .
a másik dolog, vagy inkább javaslat, soha ne kezdj high density zónákkal, de még mediummal se, mivel ezeknek víz kell, a low-nak nem, és ezért nincs munka, folyamatosan jönnek a csórók felhõkarcolói, már 60k fölött van lakosság, de gyorsan feketednek is be commute time miatt

Ez egy általános tévedés a szemétégetõ ingyen is elégeti az összes szemetet max nem termel áramot. De ilyen drágán nekem nem is kell. Szóvla ha lerakoda zonnal húzd le nullára a támogatást. És ha megnézed a jelentések között akkor látod hogy a szemét szintje egyre jobban csökken. Szeméttelepet nem szabad lerakni.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

tyler82
amúgy ha visszamész FTPre ott megtalálod a leírást word formátumba amit én használok. nagyon hasznos közel 40 oldal. ott az írja szemétlerakó az kell mert égetõ nagyon drága....<#fejvakaras>