Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tyler82
Hát errõl sajna nem. 😞
Viszont a vasútról annyit, hogy csak akkkoe mûködik (ki tudja miért) ha összekötöd a másik városoddal. Ügyelj arra hogy legyen heyl neki amikor tervezed a városod. nekem bevált. van személy meg teherforgalom is. De ahol nincs csatlakozás más várossal hiába nyílegyenes a vasúti pálya egy darab vonat sincs...
Az állomásokról annyit hogy amikor le akarod rakni a Home és End billentyûkkel forgasd úgy, hogy az út felé legyen és lehetõleg mögötte menjen a sín. látni fogod ha jól csináltad hogy érintkezés van egy részén a vasúti sínnel. Ja és mindig tegyél bzszmegállót a személyi állomás mellé!!

A smooth sea never made a skillfull sailor

Nekem is lenne kérdésem. Már az összes lehetõséget kipróbáltam, de nem akaródzik megjönni a star-port. Hetven éve 25 ezer fölött van a hi-tech, ledózeroltam és újraépítettem az advanced research centert négyszer, ki is léptem, át is léptem, fölléptem, leléptem, de csak nem akarja megadni. Tudtok errõl valamit?

androidus.freeblog.hu

Kipróbáltam a vasutat, és most is az a véleményem, hogy használhatatlan. Úgy tûnik, hogy csak nyílegyenes sínt hajlandó elfogadni, a teherpályaudvart pedig kockafeldobásos alapon. Hiába hordja rá a sínre a portékát az összes, aki vele érintkezik, a távolabbiak nem hajlandóak a pályaudvarig elmenni, inkább a vágánnyal párhuzamosan végigviszik teherautóval a cuccot.

androidus.freeblog.hu

Én úgy szoktam, hogy két iparteleppel dolgozom. Az elsõt megtölti a koszos, mert az elején csak arra van igény. Mellé építek kereskedelmet, amellé lakózónát, és már amikor pörög a dolog, de elkezdenek köhögni, akkor fogok neki a túloldalon, a tiszta részen az új ipartelepnek. Elõtte fölrakom a dirty adóját 20%-ra, hogy addig is tejeljenek, amíg ki nem pucolom õket. Ezzel megakadályozom, hogy az új telep is elszennyezõdjön. Ha már elég erõs az új telep, akkor jöhet a dózer. Persze kell víztisztító és park is, különben sose lesz a régi telep helyén élhetõ környezet. Sok (50%) parkkal megoldható, hogy a manufacturing és a hi-tech együttéljen, de a hi-tech akkor is szereti a parkot, ha magában van. Noha csak a forgalma szenyezi a levegõt, szívesebben épül parkok közelébe.

androidus.freeblog.hu

Ha ki akarsz ûzni valamit, vedd az adóját 20%-ra, és csak utána buldózer. A naperõmûnek pedig megvan a maga feltétele (népszerûség x fölött, meg még valami). Ha elmúlik valamelyik feltétel, szerintem visszaveszi a lehetõséget.

androidus.freeblog.hu

Szerintem azért van benne az Empire State Building, hogy a New York nevû régiót élethûen fel tudd építeni 😄 Magyarul dísz mindegyik ilyen látványosság. A biztonságba pedig beleszámít a tûzoltóság is.

androidus.freeblog.hu

Akkor passz. Én folyton iroluk-pirulok, mert aszingyák, mindenki tudós nálam, olyan jól képzem õket. Pedig csak a darabszámra hajtok, hogy ne csússzak le egy adományról se 😊

androidus.freeblog.hu

tyler82
Hát nem tudom ehhez nem értek. 😞
Viszont ezt elárulhatná valaki, hogy hoyan lehet a koszos ipart végleg kiûzni a városból?
Mert ha minden környezetszennyezõ ipart lebontok és csak IT lesz akkor felszöik a kisüzemek iránt az igény. Viszont a jobb módú lakosságmeg nemjön mert a város teljesen tiszta részei már rág betelltek 30.000fõ kb. egyszerûen "befagyott" a játék. DEMAND CAP?!?!
Mit lehet ilyenkor csinálni?

Hali! Boldog új évet mindenkinek. Simtropolison van valami új NAM,csak nem beszélem az angolt így nem tudom mit írnak róla. Ha valaki tudja az segíthetne. Köszi szépen elõre is.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

tyler82
mivel elfogyott a hely és iparra volt leginkább igény (azon belül is High Tech meg kisüzemekre) eért elkezdtem a kis csereped házak helyére íépíteni de csak high techet mert anna knincs környezetszennyezése. ez igaz? Felzónáztam a területet és ha nem high tech épült akkor bulddóze általába elsõre max másodikra a jó épült...(Biofokozás, gyorsítás<#conf> ilyenek)
Viszont felajánlotta a muki hogy legyen naperõmûvem. felépítettem és gondoltam lebontom a szénerõmûveket és helyére építek de nem elérhetõ!!!<#fejvakaras><#conf> Ez hogy lehet? Ha felajánlja akkor onnantól kezdv automatikusan elérhetõnek kell lennie nem?

tyler82
Nos már a fülemen folyik ki a pénz 1000000 felett jártam amikor úgy döntöttem beruházok az empire state buildingre. szerény 240.000be kerül. De mire jó???????
A másik kérdésem, hogy közvéleménynél minden a maximum közelébe van kivéve a biztonság, annak ellenére, hogy vagy 3 rendõrség van egy alig 20.000fõs városban. Miért van ez mégis? Esetleg itt is a lefedettség annyira számít?
<#kerdes><#fejvakaras><#conf>

Marki
Már meg van minden építve, a képzõmûvészeri múzeum, és a nagy könyvtár is, de az sem elég neki..

KoЯn

Marki
Azt elfelejtettem írni, hogy ezt csak a lakosságnál csinálom. Szoktam oylan városokat csinálni, ahol csak lakosság van; ott ez az ötlet jó.

Melelsleg BÚÉK Mindenkinek! 😊

KoЯn

tyler82
BUÉK mindenkinek.
Neke mamúgy nem okozott problémát a vasút kiépítése/hozzáépítésa a városhoz.<#crazya><#hawaii>

Az adócsökkentéssel kapcsolatban ajánlom figyelmedbe az egyes populációk eltérõ viselkedését. Például a dirty iparnak hiába veszed 20%-ra az adóját, szegények keservesen kiperkálják, és tapodtat se moccannak. Próbáld meg ugyanezt a hi-tech iparral, 5 perc múlva már csak a fekete romok fognak rájuk emlékeztetni 😊

Az oktatásnál pedig fontos, hogy komplett legyen. Szerintem érdemes megcsinálni mindent, mert elõjönnek tõle mindenféle további jóságok, és csak a beruházást kell kipengetni, utána leveheted az igény szintjére a költségvetést.

androidus.freeblog.hu

Láttam már az elõzõt is, de én nem szoktam vasúttal nyomulni. Vagyis egyszer próbáltam, és nagyon-nagyon macerásnak tûnt hozzáépíteni a várost.

androidus.freeblog.hu

Tuvok
Amúgy boldog új évet minden simcity fan-nek

Tuvok
Jah hát érd el, hogy arra már ne kerüljön sor 😊

Tuvok
Szeméttelepet úgy lehet gyorsan eltüntetni, ha mellette van egy égetõt magas költségvetéssel .
Senkinek se ajánlom, hogy szeméttelepet üzemeltessen, korábban volt szó róla miért .

Tudom, hogy ki lehet törölni, de nem ott zavar, hanem amikor kidobja a piros ablakot, indokolatlanul.

androidus.freeblog.hu

Tanács kellene olyanoktól,akiknek van vasútja.

Szóval lenne két tiszta városom,ahol csak minimális ipar lesz,de tengerparton vannak.Illetve lenne két ipari város,ahol viszont csak ipar lenne.Szóval ezeket szeretném majd összekötni vasúttal,elsõsorban személyszállítás(ingázási idõt csökkenteném) gyanánt,de a késõbbiekben az ipari városoknak akarok egy iparvágányt a kikötökhöz.De nem igazán tudom,hogy csináljam.
Milyen gyakran tegyek le személy illetve az ipari városban teher állomásokat?
Kell leszednem vonatot illetve valami kiegészítõt a simtropolisról?
Esetleg lehet valahogy gyorsvasutat csinálni(pl tsv)?
Öszze lehet kötni az ipari városokat a kikötõvel?
Eltûnt a szeméttelep!!! 😊 Vagyis, eltüntettem. Amikor már csak 6 kockás volt, és sehogyan se akart belõle fogyni (persze körülötte fölszedtem a zónát, nehogy véletlenül...), akkor úgy ragadt száz évre. Aztán egyszercsak eltûnt két kockányi szemét, és amikor azt a két kockát megdózeroltam, hopp! eltûnt az egész. Úgyhogy most hurrá van, mert se szeméttelep, se égetõ, se recycling, se semmi. Sanitation kiadás 0,000 simoleon. Hihi 😊 (Jó, tudom, a szomszédnak fizetni kell érte, nade megéri!)

androidus.freeblog.hu

Marki
Persze hogy igazuk van, de jobb az adócsökkentés, mert akkor jönnek új lakosok, ha felemeled, akkor viszont elmennek.

Még az oktatásért felelõ nõ ilyen; mindig azt mondja, hogy nincs a simek fejében semmi, pedig még fõiskola és egyetem van, az IQ mindenütt magas.

KoЯn

Tuvok
90 %-nál szól az áramért, csak úgy, mint a vízért .
Egyébként ha az üzenetekre kattintasz alul, elõjön a teljes üzenetlista, ott a legfelsõ X-re kattintgatva hipp-hopp ki lehet törölni az összes üzenetet .
Amúgy nemtom mi a baj a tanácsadókkal, és soha nem szoktam foglalkozni egyikkel se . 😊

Attól, hogy ellenkezõeket mondanak, még mind a kettõnek lehet értelme. Hiszen pont arról szól a játék, hogy ezeket az ellentmondó szempontokat mérlegeld. Viszont a utility advisor kb. 5 percenként riogat, hogy most lesz mindjárt katasztrófa, mert nincs elég áram. Mindannyiszor megnézem, és mindannyiszor pontosan az a nyugodt túltermelésem van, ami órák óta. Aztán amikor tényleg kifutok az erõmûbõl, azt onnan veszem észre, hogy villámlanak a házak. És amikor már javában intézkedem, akkor közbeszól, hogy ja, kevés az áram.

Arról nem is beszélve, hogy hiába járatom csúcsra az erõmûveimet, ha 100 gigawattot termelnék túl, akkor se lehetne lebeszélni róla, hogy most tényleg katasztrófa közelébe sodorja a várost a szomszédnak eladott áram mennyisége. Persze ezt is 5 percenként. És a vízpumpákkal is eljátsza ugyanezt.

Egyébként nekem az összes többi tanácsadó kussol. Ez az egy óbégat folyton, ok nélkül. Furcsa, így kellett lennie négy éve is, de valahogy nem emlékszem rá.

androidus.freeblog.hu

Marki
Engem õ idegesít a legkevésbé 😄

Õ legalább hasznos dolgokat mond.

Amikor egymás után így az õsz csávó, meg a pénzügyes csaj, hogy csökkentsem az adókat, a másik meg azt mondja, hogy emeljem, na AZ idegesítõ 😄

(nameg hogy az út telítve van)

KoЯn

tyler82
Az engem is idegesített....<#vigyor1><#mf2>

Á, ez csak egy fél driver. Nem tudom elindítani a beállítóját, ezért valami alapértelmezett frekvencián nyomja. Mindegy, majd babrálok vele, de elõbb a játék 😊 Már komoly elvonási tüneteim voltak.

Kérdeznék a játékkal kapcsolatban is. Ha egy szeméttelepet sehogyan se akar elhordani, akkor van valami módszer? (Nem fér hozzá, van másik, és eladom a város összes szemetét másiknak, természetesen.)

A másik, hogy a tanácsadókat lehet-e egyénileg kikapcsolni? Nem emlékszem rá, hogy anno ilyen idegesítõ lett volna az a sisakos fószer, de most 5 percenként megütném.

androidus.freeblog.hu

Tuvok
Próbálkozz tovább, valamelyik drivernek mûködnie kell . A vibrálás lehetséges attól is, hogy az elõzõ driverbõl fent maradt valami, aminek nem kéne .

Kösz, bejött 😊 Igaz, hogy most istentelenül rossz geometriával vibrál az asztal ettõl az ilyenolyan drivertõl, de legalább megy a játék!

androidus.freeblog.hu

Kezdtem egy új várost és tanács kellene olyanoktól,akiknek van vasútja.

Szóval lenne két tiszta városom,ahol csak minimális ipar lesz,de tengerparton vannak.Illetve lenne két ipari város,ahol viszont csak ipar lenne.Szóval ezeket szeretném majd összekötni vasúttal,elsõsorban személyszállítás(ingázási idõt csökkenteném) gyanánt,de a késõbbiekben az ipari városoknak akarok egy iparvágányt a kikötökhöz.De nem igazán tudom,hogy csináljam.
Milyen gyakran tegyek le személy illetve az ipari városban teher állomásokat?
Kell leszednem vonatot illetve valami kiegészítõt a simtropolisról?
Esetleg lehet valahogy gyorsvasutat csinálni(pl tsv)?
Öszze lehet kötni az ipari városokat a kikötõvel?
tyler82
oksa köszi a segítséget. kár hogy nincs idõm játszani mert már a szakdolgozatom megírása került veszélybe, ezt pedig egy jó "polgármester" nem hagyhassa!!

Tuvok
én simtrop

Benevolens: mi van vele ? 😊 most jó .

Lotokat ti honnét szereztétek? Simtropolis vagy Official site?
Mondjuk kicsit herótom van a csalós lotoktól 😞

EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock

Tuvok
MX400-hoz használd az akkor hozzá megjelent drivereket, próbálgasd a gyárikatat, meg a nem hivatalost is (nemtom nvidiánál mi a neve), valamelyikkel csak elindul . Ha nem, akkor más gond van, sérült a játék, reinstall, stb .

Sziasztok! Tanács kéne.
Kicsit nosztalgiázni akartam, de sehogyse akar elindulni nvidián az sc4. Már végigzongoráztam mindent. dx rendbenn, driver rendben, nyilván 5 évvel fiatalabbak, mint a játék maga. Addig bírok eljutni, hogy ha a 640x480/256-os alapállásból váltom a videó módot, akkor az egérkurzor legalább bejön, de egyébként csak fekete képernyõ + hang. Öreg kártya (mx400), de vinnie kéne. Van esetleg valakinek tippje?

androidus.freeblog.hu

Tudja valaki, hogy mi van a simtropolissal?
Tuvok
képekben:
kerüld az ilyesmi útvezetést
szintén

utat nem érõ zónák, kerüld

Tuvok
Na megnéztem Leningrádot, és így jártam . 😄
Nincs ipar ! Nem elég a szomszédban lennie, valamennyi mindig kell a saját városodba is, elsõsorban a commute time miatt .
Pár javaslat az ipar mellé:
- az isklák és kórházak még mindig nincsenek beállítva, használd mindig a ? (kérdõjeles) eszközt !!!!
- egy nagy kórház, és egy nagy általános iskola bõven elég, mivel szegények lakják a várost, ja és mindkettõt a város közepére, lefedettségi kört úgy állítva be, hogy érje a város szélét .
- egy kis könyvtár és múzeum szintén a belvárosba, ? eszközzel beállítva !!
- city ordinances nincs beállítva !! clean air act, free clinic, smoke detection alap !!!
- sok helyen következetlen az útvezetés, sok zsákutca, egymást mellett össze-vissza cikázó kereszutak ... felesleges ! csúnya a kockaváros, de hasznos, ne összevissza vidd az utcákat, hanem valami logika szerint .
- sok helyen zöld áthúzott autós házak vannak, azaz nem éri õket út . a zónázásba is vigyél logikát, ne használj sok 1x1-es zónát, mert (asszem) stage 5-nél nagyobb épület nem épül rá, csak 1x2-es, vagy 3-as zónákat csinálj .
- jó, hogy sok parkod van, de ne a szénerõmû mellé tedd 😄 be inkább a városba, lakóházak közé
- ja igen erõmû, van kettõ de fölös . 1 db szénerõmûvel bõven elláttam a várost 100-as költségvetés körül

szemétrõl ahogy én csinálom:
kicsi városnál nincs értelme állandóan használni az égetõt, mert eleve a költségvetés se bírja el, másrészt irtóan szennyez . viszont miután elégetted a szemetet, lehet 0 költséggel használni, így áramot nem termel, de elégeti a szemetet . viszont a plugin nem csalás, ha nem kerül kevesebbe ... mivel a készítõk nem csináltak tiszta szemétégetõt, csak elavultak, így ajánlott letölteni egy nem szennyezõt, ami kb ugyanannyi pénzbe, vagy akár kicsit többe kerül, mint az eredeti . namost tisztát használva 0 költségen (a szemétégetés költségét így is elviszi, sanitation képernyõn írja) olcsón és tisztán égethetsz szemetet . de csak mondjuk 8-10ezer fõ felett, addig csak addig legyen égetõd, míg el nem égeted az összeset (diagramok -> garbage)
másik megoldás a szomszédba való eladás (ahol van égetõ), de idõvel marhadrága lesz .

Hy!
Az a baj,hogy türelmetlen vagy. Rombold le az iskolák nagy részét,csak egy általános sulit,és egy középsulit csinálj,kórház sem kell az elején,csak a pénzt viszi. Kereskedelmi zónát csak azokra az utakra tegyél ahol a simek mennek dolgozni.Erõs ipart tegyél mindenhová. Ha ez megvan várj egy kicsit. A hatás nem marad el. A középületek csökkentésével költséget takarítasz meg,a szegények meg úgysem fogják kihasználni. Amikor elkezdenek gazdagodni,(ez egy kis idõt felemészt)akkor már csinálhatsz kórházat,könyvtárat,múzeumot. Ezek nyomják majd az okos simeket.Ilyenkor már szoktam nekik adni olvasás támogatást a városi rendeletekben,turisztikát is támogathatsz,stb.Mindíg aprókat fejlessz,mert különben eladósodsz.
Más: A város a fejlõdésben egy idõ után megáll ha nincs mellette szomszéd város. Ezeket kösd össze autópályával. Ennyi remélem tudtam segíteni

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Tuvok
megvan, lejött már
újrahajítom a win-t, aztán majd sc4-et is vmikor
nem ígérek semmit, bocs csak örökké szívok a géppel

tyler82
várj megnézem
próbáld majd megint kb 5 perc mulva.<#fejvakaras>

Tuvok
de az is kurvajó, hogy az asus honlapjáról a driverek jönnek 6-8k-val, 2 óra mire leér, addigra pedig már rég újratenném az xp-t
az ember meg fizesse a 8 megás adsl-t
nem idegölõ ...

Tuvok
hát én nemrég vettem új gépet, de eddig csak szívtam vele
eleinte kékhalál, driver bajok, meg minden baja volt, aztán egy idõben megjavult, és amikor olyan kedve van, akkor kurvajó ls kurvagyors
sajnos egy értelmes xp sp2-t se tudtam szerezni, csak az új gép miatt kellett (ati driverhez) sp2, egyébként fel se raktam volna, rengeteg a baj vele . szal így most pakolhatom fel külön csomagban, megy vele directx, szal fél nap mire értelmesen összerakódik minden

nem akar lejönni a leningrádod, 1 mega az egész, de csak 6%-ig jut el

tyler82
oksa
rendben.
OFF:Nekem nincs ilyen gondom, stabil XP sp2 nagy SATA vinyón és mobilracken kicsi 40GB hanyományos ATA vinyón Vista 64bit.Tartalék/tesztrendszer 😊 ON: addig építek egy új várost... <#wow3><#vigyor2>

Tuvok
ok csak ati drivert akartam frissíteni, de az újat meg nem engedi telepíteni, így most xp 640x480-ban van és már a maradék kevés hajam is kitéptem az értelmetlen hibaüzenetek miatt
szóval ha talpraállítom a rendszer (úgytûnik xp reinstall lesz), kipróbálom

tyler82
El..tam nem örs vezér hanem Leningradot tltsd le arról beszéltem!!
Csak hülye vagyok...<#falbav><#fejvakaras>

tyler82
felraktam FTPre Örs vezér város neve amirõl beszéltem #8202ben

tyler82
dettó...
csak nem értem 10.000fõ már betellet a térkép és kellene még nép....de az istennek se jön. 😞

Tuvok
Pl múltkor tyler városában épült egy 600 fõs R§§§ gyönyörû ház, még be sem fejeztem a gyönyörködést benne, máris no job táska, és a vicc az, hogy közvetlenül mellette (!!) busz és metro állomás ...
ez a NAM ...