Sim City 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Viszont a vasútról annyit, hogy csak akkkoe mûködik (ki tudja miért) ha összekötöd a másik városoddal. Ügyelj arra hogy legyen heyl neki amikor tervezed a városod. nekem bevált. van személy meg teherforgalom is. De ahol nincs csatlakozás más várossal hiába nyílegyenes a vasúti pálya egy darab vonat sincs...
Az állomásokról annyit hogy amikor le akarod rakni a Home és End billentyûkkel forgasd úgy, hogy az út felé legyen és lehetõleg mögötte menjen a sín. látni fogod ha jól csináltad hogy érintkezés van egy részén a vasúti sínnel. Ja és mindig tegyél bzszmegállót a személyi állomás mellé!!
A smooth sea never made a skillfull sailor
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu
Viszont ezt elárulhatná valaki, hogy hoyan lehet a koszos ipart végleg kiûzni a városból?
Mert ha minden környezetszennyezõ ipart lebontok és csak IT lesz akkor felszöik a kisüzemek iránt az igény. Viszont a jobb módú lakosságmeg nemjön mert a város teljesen tiszta részei már rág betelltek 30.000fõ kb. egyszerûen "befagyott" a játék. DEMAND CAP?!?!
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
Viszont felajánlotta a muki hogy legyen naperõmûvem. felépítettem és gondoltam lebontom a szénerõmûveket és helyére építek de nem elérhetõ!!!<#fejvakaras>#fejvakaras><#conf>#conf> Ez hogy lehet? Ha felajánlja akkor onnantól kezdv automatikusan elérhetõnek kell lennie nem?
A másik kérdésem, hogy közvéleménynél minden a maximum közelébe van kivéve a biztonság, annak ellenére, hogy vagy 3 rendõrség van egy alig 20.000fõs városban. Miért van ez mégis? Esetleg itt is a lefedettség annyira számít?
<#kerdes>#kerdes><#fejvakaras>#fejvakaras><#conf>#conf>
KoЯn
Melelsleg BÚÉK Mindenkinek! 😊
KoЯn
Neke mamúgy nem okozott problémát a vasút kiépítése/hozzáépítésa a városhoz.<#crazya>#crazya><#hawaii>#hawaii>
Az oktatásnál pedig fontos, hogy komplett legyen. Szerintem érdemes megcsinálni mindent, mert elõjönnek tõle mindenféle további jóságok, és csak a beruházást kell kipengetni, utána leveheted az igény szintjére a költségvetést.
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu
Senkinek se ajánlom, hogy szeméttelepet üzemeltessen, korábban volt szó róla miért .
androidus.freeblog.hu
Szóval lenne két tiszta városom,ahol csak minimális ipar lesz,de tengerparton vannak.Illetve lenne két ipari város,ahol viszont csak ipar lenne.Szóval ezeket szeretném majd összekötni vasúttal,elsõsorban személyszállítás(ingázási idõt csökkenteném) gyanánt,de a késõbbiekben az ipari városoknak akarok egy iparvágányt a kikötökhöz.De nem igazán tudom,hogy csináljam.
Milyen gyakran tegyek le személy illetve az ipari városban teher állomásokat?
Kell leszednem vonatot illetve valami kiegészítõt a simtropolisról?
Esetleg lehet valahogy gyorsvasutat csinálni(pl tsv)?
Öszze lehet kötni az ipari városokat a kikötõvel?
androidus.freeblog.hu
Még az oktatásért felelõ nõ ilyen; mindig azt mondja, hogy nincs a simek fejében semmi, pedig még fõiskola és egyetem van, az IQ mindenütt magas.
KoЯn
Egyébként ha az üzenetekre kattintasz alul, elõjön a teljes üzenetlista, ott a legfelsõ X-re kattintgatva hipp-hopp ki lehet törölni az összes üzenetet .
Amúgy nemtom mi a baj a tanácsadókkal, és soha nem szoktam foglalkozni egyikkel se . 😊
Arról nem is beszélve, hogy hiába járatom csúcsra az erõmûveimet, ha 100 gigawattot termelnék túl, akkor se lehetne lebeszélni róla, hogy most tényleg katasztrófa közelébe sodorja a várost a szomszédnak eladott áram mennyisége. Persze ezt is 5 percenként. És a vízpumpákkal is eljátsza ugyanezt.
Egyébként nekem az összes többi tanácsadó kussol. Ez az egy óbégat folyton, ok nélkül. Furcsa, így kellett lennie négy éve is, de valahogy nem emlékszem rá.
androidus.freeblog.hu
Õ legalább hasznos dolgokat mond.
Amikor egymás után így az õsz csávó, meg a pénzügyes csaj, hogy csökkentsem az adókat, a másik meg azt mondja, hogy emeljem, na AZ idegesítõ 😄
(nameg hogy az út telítve van)
KoЯn
Kérdeznék a játékkal kapcsolatban is. Ha egy szeméttelepet sehogyan se akar elhordani, akkor van valami módszer? (Nem fér hozzá, van másik, és eladom a város összes szemetét másiknak, természetesen.)
A másik, hogy a tanácsadókat lehet-e egyénileg kikapcsolni? Nem emlékszem rá, hogy anno ilyen idegesítõ lett volna az a sisakos fószer, de most 5 percenként megütném.
androidus.freeblog.hu
androidus.freeblog.hu
Szóval lenne két tiszta városom,ahol csak minimális ipar lesz,de tengerparton vannak.Illetve lenne két ipari város,ahol viszont csak ipar lenne.Szóval ezeket szeretném majd összekötni vasúttal,elsõsorban személyszállítás(ingázási idõt csökkenteném) gyanánt,de a késõbbiekben az ipari városoknak akarok egy iparvágányt a kikötökhöz.De nem igazán tudom,hogy csináljam.
Milyen gyakran tegyek le személy illetve az ipari városban teher állomásokat?
Kell leszednem vonatot illetve valami kiegészítõt a simtropolisról?
Esetleg lehet valahogy gyorsvasutat csinálni(pl tsv)?
Öszze lehet kötni az ipari városokat a kikötõvel?
Mondjuk kicsit herótom van a csalós lotoktól 😞
EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock
Kicsit nosztalgiázni akartam, de sehogyse akar elindulni nvidián az sc4. Már végigzongoráztam mindent. dx rendbenn, driver rendben, nyilván 5 évvel fiatalabbak, mint a játék maga. Addig bírok eljutni, hogy ha a 640x480/256-os alapállásból váltom a videó módot, akkor az egérkurzor legalább bejön, de egyébként csak fekete képernyõ + hang. Öreg kártya (mx400), de vinnie kéne. Van esetleg valakinek tippje?
androidus.freeblog.hu
Nincs ipar ! Nem elég a szomszédban lennie, valamennyi mindig kell a saját városodba is, elsõsorban a commute time miatt .
Pár javaslat az ipar mellé:
- az isklák és kórházak még mindig nincsenek beállítva, használd mindig a ? (kérdõjeles) eszközt !!!!
- egy nagy kórház, és egy nagy általános iskola bõven elég, mivel szegények lakják a várost, ja és mindkettõt a város közepére, lefedettségi kört úgy állítva be, hogy érje a város szélét .
- egy kis könyvtár és múzeum szintén a belvárosba, ? eszközzel beállítva !!
- city ordinances nincs beállítva !! clean air act, free clinic, smoke detection alap !!!
- sok helyen következetlen az útvezetés, sok zsákutca, egymást mellett össze-vissza cikázó kereszutak ... felesleges ! csúnya a kockaváros, de hasznos, ne összevissza vidd az utcákat, hanem valami logika szerint .
- sok helyen zöld áthúzott autós házak vannak, azaz nem éri õket út . a zónázásba is vigyél logikát, ne használj sok 1x1-es zónát, mert (asszem) stage 5-nél nagyobb épület nem épül rá, csak 1x2-es, vagy 3-as zónákat csinálj .
- jó, hogy sok parkod van, de ne a szénerõmû mellé tedd 😄 be inkább a városba, lakóházak közé
- ja igen erõmû, van kettõ de fölös . 1 db szénerõmûvel bõven elláttam a várost 100-as költségvetés körül
szemétrõl ahogy én csinálom:
kicsi városnál nincs értelme állandóan használni az égetõt, mert eleve a költségvetés se bírja el, másrészt irtóan szennyez . viszont miután elégetted a szemetet, lehet 0 költséggel használni, így áramot nem termel, de elégeti a szemetet . viszont a plugin nem csalás, ha nem kerül kevesebbe ... mivel a készítõk nem csináltak tiszta szemétégetõt, csak elavultak, így ajánlott letölteni egy nem szennyezõt, ami kb ugyanannyi pénzbe, vagy akár kicsit többe kerül, mint az eredeti . namost tisztát használva 0 költségen (a szemétégetés költségét így is elviszi, sanitation képernyõn írja) olcsón és tisztán égethetsz szemetet . de csak mondjuk 8-10ezer fõ felett, addig csak addig legyen égetõd, míg el nem égeted az összeset (diagramok -> garbage)
másik megoldás a szomszédba való eladás (ahol van égetõ), de idõvel marhadrága lesz .
Az a baj,hogy türelmetlen vagy. Rombold le az iskolák nagy részét,csak egy általános sulit,és egy középsulit csinálj,kórház sem kell az elején,csak a pénzt viszi. Kereskedelmi zónát csak azokra az utakra tegyél ahol a simek mennek dolgozni.Erõs ipart tegyél mindenhová. Ha ez megvan várj egy kicsit. A hatás nem marad el. A középületek csökkentésével költséget takarítasz meg,a szegények meg úgysem fogják kihasználni. Amikor elkezdenek gazdagodni,(ez egy kis idõt felemészt)akkor már csinálhatsz kórházat,könyvtárat,múzeumot. Ezek nyomják majd az okos simeket.Ilyenkor már szoktam nekik adni olvasás támogatást a városi rendeletekben,turisztikát is támogathatsz,stb.Mindíg aprókat fejlessz,mert különben eladósodsz.
Más: A város a fejlõdésben egy idõ után megáll ha nincs mellette szomszéd város. Ezeket kösd össze autópályával. Ennyi remélem tudtam segíteni
Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.
újrahajítom a win-t, aztán majd sc4-et is vmikor
nem ígérek semmit, bocs csak örökké szívok a géppel
próbáld majd megint kb 5 perc mulva.<#fejvakaras>#fejvakaras>
az ember meg fizesse a 8 megás adsl-t
nem idegölõ ...
eleinte kékhalál, driver bajok, meg minden baja volt, aztán egy idõben megjavult, és amikor olyan kedve van, akkor kurvajó ls kurvagyors
sajnos egy értelmes xp sp2-t se tudtam szerezni, csak az új gép miatt kellett (ati driverhez) sp2, egyébként fel se raktam volna, rengeteg a baj vele . szal így most pakolhatom fel külön csomagban, megy vele directx, szal fél nap mire értelmesen összerakódik minden
nem akar lejönni a leningrádod, 1 mega az egész, de csak 6%-ig jut el
rendben.
OFF:Nekem nincs ilyen gondom, stabil XP sp2 nagy SATA vinyón és mobilracken kicsi 40GB hanyományos ATA vinyón Vista 64bit.Tartalék/tesztrendszer 😊 ON: addig építek egy új várost... <#wow3>#wow3><#vigyor2>#vigyor2>
szóval ha talpraállítom a rendszer (úgytûnik xp reinstall lesz), kipróbálom
Csak hülye vagyok...<#falbav>#falbav><#fejvakaras>#fejvakaras>
csak nem értem 10.000fõ már betellet a térkép és kellene még nép....de az istennek se jön. 😞